Nemacka doga

Присуство Харлекин дога у Србији:

• Поседујем Харлекин догу.

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .
Hajde ljudi, zivnite malo....

Nema vas mesecima :(

pict0015ruq6.jpg

pict0029rte5.jpg

pict0031rqw4.jpg

pict0045rqp6.jpg

:heart: :heart: :heart: MonAmour St. Lazarus :heart: :heart: :heart:

Starost 3 meseca i 22 dana.

Ja sam stvarno mislio da su ljubitelji doga digli ruke od pisanja na ovom forumu,do duse kod nas se broj doga dosta smanjio i kvalitet je malo opao,samo par ljudi se trudi da uveze svezu krv i da ona vredi, ali nadajmo se da ce se to popraviti. Pitao bih NevenuB gde je kupila psa ko su roditelji i ko je kupirao usi kuci(da li je kupljen sa kupiranim usima),odnosno da nam predstavis svog psa i kad si u mogucnosti postavis jos koju slicicu da vidimo kako dogana napreduje.Pozz od MCH

MonAmour ST. Lazarus je lep pas i dopada mi se vidi se po njemu da ima izuzetan potencijal,dlaka mu je odlicna sto znaci i da je ishrana adekvatna buducem sampionu.Primetio sam na slikama da jedno uvo malo lomi to je verovatno jer je mnogo mazen i pazen,odnosno mnogo ga mazite po glavi, mozda ne bi bilo lose posto je jos vrlo mlad da mu kupirate usi, ili bey mazenj po glavi dok se ne razvije u potpunosti.Pozz od MCH i jos jednom ponavljam da je na vidiku buduci sampion, i predstavite nam kucu detaljnije.

hvala MCH.

Ako si pitao za MonAmour ona je od nase Pamele i Erosa stene.
Ostala je kuci i nadamo se da ce nas sledece godine vrlo kvalitetno predstavljati na izlozbama. Verovatno ce biti izvedena na CACIB Beograd u novembru, ali kao posmatrac sa nama, jer nema potrebe stene od 6 meseci izlagati kad ono sto ce reci sudija znam i ja sam.
Inace to je najnemirnije stene koje sam do sada imao. Ali ne pravi stetu, vec je samo previse razigrana i skace na sve zivo da se igra i juri.

Sa svojih 5 meseci ima oko 60cm u grebenu i verovatno ce biti bar 80cm visoka kao i njena majka.

Vise slika uskoro.

Za stene od Nevene, pretpostavljam da je to iz odg. Dizel Domino, ali ce nam ona verovatno vise reci o tome.

Poz,
Milan

Pa Milane de si ti ! :D
Gde su slike od moje miljenice :?::?::?:
Da si odmah postavijo bar 3 kom.!!!!:D
Shalim se naravno ali bi bilo lepo da je vidim :D..
Skrt si na slikama ...:hahaha:
Shala ponovo!
mada i u shali pola istine...
Mi se nismo slikali odavno :(,samo se mazimo i pazimo i tako ali bice valjda ...
Ustvari usvojeni kucak nam pregrizo kabal od:punjaca za aparat,usisivaca,lampe i mob telefona i poceo od kablovskog neta (srecom nije uspeo:worth:))
Daj nam neku sliku ;)....

Bio sam na CACIBu ali sam se razocarao sto nije bila ni jedna zuta a ni tigrasta doga,harlekina je bio pristojan broj a crnih malo,na moju zalost propustio sam ocenjivanje dok sam gledao druge ringove pa ne znam ko je sta osvojio,ako neko zna neka napise.Cinimi se da sam prepoznao Perlu na izlozbi ali nisam siguran.Pozz od MCH

Ivane ako si iz Srbije, mogu ti preporuciti za sada jedino odgajivacnicu "of Gold Giant", sto se zutih tice.
Takodje, mozes pogledati i odgajivacnicu "Pulsatilla Grandis" iz Slovenije.

Ako ti nesto vise mogu pomoci, pisi mi na private.

Prvo veliki pozdrav svima!
Prvi put sam na forumu, i veliki sam zaljubljenik u ove "sitne" zivotinje..:D
Kako i sam razmisljam da postanem ponosni vlasnik, citao sam vase postove, i uopste po intenetu.
Zanima me samo da li znate gde ima da se kupi albino, tj. potpuno bela Doga???Ne bih ga vodio po izlozbama, znam da albino i ne moze da uradi nista na istim, ali jednostavno su prelepe...
Ako neko moze da me uputi gde bih mogao da ga kupim i koliko kostaju...Hvala!!!

Poslednja izmena:
Prvo veliki pozdrav svima!
Prvi put sam na forumu, i veliki sam zaljubljenik u ove "sitne" zivotinje..:D
Kako i sam razmisljam da postanem ponosni vlasnik, citao sam vase postove, i uopste po intenetu.
Zanima me samo da li znate gde ima da se kupi albino, tj. potpuno bela Doga???Ne bih ga vodio po izlozbama, znam da albino i ne moze da uradi nista na istim, ali jednostavno su prelepe...
Ako neko moze da me uputi gde bih mogao da ga kupim i koliko kostaju...Hvala!!!

Matija, ne postoji potpuno bela nemacka doga.
Ili bar ne bi trebalo da postoji.

Zasto - zato sto genetski kod nemacke doge odbacuje albino, tj potpuno bele doge jos dok su zigoti, tokom trudnoce kuje. A za to ima i valjanih zdravstvenih razloga.

Da ne ulazimo u dalju polemiku oko toga, ako nisi geneticar. Zaboravi na belu nemacku dogu.

Hvala na odgovoru, ne razumem se, ali bar bih voleo da imam harlekin ali da ne bude previse sarena tj da ima manje crnih fleka i plave oci, mozda je albino nemoguce a ovo?:))
hvala i izvini na glupim pitanjima...:)))

wtf je cofertan?

pretpostavljam da si mislio na Kafortan (Cafortan). Da, jedan je od boljih. Ali ne mozes se osloniti samo na taj preparat vec i na raznovrsnu ishranu, istrcavanje psa i kalcijum ako zelis da se lepo razvije.

pozz

VEOMA OPREZNO koristite kalcijum kao dodatak.

Mozda ce vam to zvucati cudno, ali visak kalcijuma moze stvoriti takodje probleme psu, koji ce se tek kasnije ispoljiti.
Kalcijum ne treba davati psu po sopstvenom nahodjenju vec po savetu veterinara ili nekoga iskusnog.

Ako je pas kome treba dodati kalcijum, savetujem ti da kafortan ipak izbegnes. Ja nisam imao losih iskustava jer ga nisam koristio na preporuku veterinara, ali sam za druge lose slucajeve cuo.

Radi sve u saradnji sa veterinarom koji je IMAO i IMA iskustva sa nemackim dogama, koje su po svemu malo specificne.

U slucaju da je kalcijum neophodan, savetujem iz iskustva Cal-D-Phos. Obavezno i adekvatnu kolicinu multivitamina uz to. Bez vitamina efekat je losiji. Ako ne dobija dovoljno dobru hranu dodatak Hondroina Forte nije losa stvar (za zglobove i hrskavice).

Postavi sliku psa i misljenje veterinara, ne posezi za preparatima odmah.

Kvalitetna ishrana je najbolji recept za zdravog psa.

Pozdrav i javite sta ste uradili.
Milan

koliko se krece cijena ovog psa i ima li ih gde u Srbiji voleo bih da kupim jednog kad sam cuo da do metar rastu odma sam pozelio jednog takvog?

Ja sam cuo da Vlade Divac ima 2,05m i nisam ga pozeleo zbog toga.
Budi ozbiljan, nemacka doga je ogroman pas i jos veca obaveza, zahteva puno ljubavi i paznje.
Nije dovoljno da je zelis samo zato sto moze da poraste do metar.

Primer: nabavis stene i ono ne poraste taj cuveni zamisljeni metar. I sta ces tada da uradis?

PS. Najvislja doga na svetu je 1,05m i to su jako retki slucajevi tolike visine.

Ja sam cuo da Vlade Divac ima 2,05m i nisam ga pozeleo zbog toga.
Budi ozbiljan, nemacka doga je ogroman pas i jos veca obaveza, zahteva puno ljubavi i paznje.
Nije dovoljno da je zelis samo zato sto moze da poraste do metar.

Primer: nabavis stene i ono ne poraste taj cuveni zamisljeni metar. I sta ces tada da uradis?

PS. Najvislja doga na svetu je 1,05m i to su jako retki slucajevi tolike visine.

ma ni moj crni vucijak nije metar izrastao nego ocu tog psa najbolji je od svih dogi koje postoje nemacka je keva em sto je najveca i najteza i najaca :)

Back