Nemacka doga

Присуство Харлекин дога у Србији:

• Поседујем Харлекин догу.

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .
zute doge mogu da se nadju u Senti koliko znam,crne harlekine i mantle je nekad drzao Petar Jelic Bilcar ali je nazalost pokojni,neznam da li je neko nastavio da radi sa tom odgajivacnicom "Bristolska" iz Malog Mokrog Luga,a u reviji Zov mogu da se nadju oglasi za kupovinu,zadnji je koliko znam bio jedan mladi harlekin za oko 250 eura,a inache cene su 500+ eura kod nas i dva do tri puta vece vec od Hrvatske pa nadalje. U junu bih i ja trebalo da imam nekih shtenaca ali o tom potom videcemo

Imam veliki problem sa stenetom ben
Moze li neko da mi pomogne imam stene od 10 meseci . dao sam ga prijatelju (boban) odgajivacu da ga pricuva na dve nedelje dok sam ja na putu . stene je bilo ko i svi stenci radosno zdravo i nije se bojalo ljudi, a od kad samm ga uzeo pre deset dana ben nije vise radostan i plasi se ljudi i kola postao je agresivan. Kada mu prilazim on samo legne i vise nemase repom kao pre. Poceo je da nocu da laje i zavija , pre njega imao sam isto dogu koja nije lajala bez potrebe. Pitao sam bobana dali ga je tukao ili maltretirao on kaze da je bio u boksu sa njegovim stencima dobermanima. Zvao sam tri veterinara i svi mi kazu da sacekam malo da ce se povratiti od soka . moze li neko da mi pomogne oko bena

Prvo je shok za psa dati ga nekome koga ne poznaje "da ga pricuva"
Drugo je shok za psa staviti ga u nove uslove-boks sa nepoznatim drustvom-dobrermani.
Trece je ponovno vracanje u prethodno stanje.

Puno ljubavi paznje i razumevanja i nadam se da ce se sve vratiti na staro.

Iskustvo je da kad stavis novog clana copora u isti boks ili prostoriju ili bilo sta (teritoriju), SVI ce se na njemu istresati i terati ga na dno drustvene lestvice - jer je on za njih tamo - on je tudjin. Bez obzira da li su dobermani stenci veci ili ne - oni su copor, a on je uljez.

Siguran sam da i pored dobre volje tvog prijatelja on nije dobio zasluzenu paznju i tretman. Da ne kazem bio je maltretiran, mozda ce neko to pogresno shvatiti.

Pozdrav.

Pozdrav za sve !
Nismo mogli da odolimo ovim slikama pa evo da ih podelimo sa svim ljubiteljima ovih prelepih grdosija. Nasi prijatelji imaju ove lepotane koji su stari 6. nedelja. :)
ATOM-1.jpg

I3010500-1.jpg

I3010505-1.jpg

Manje vise oko 1000 eura je stene izlozbenog kvaliteta.
U zemljama EU cak i vise, oko 1500e do 2000e.

I tada, opet i svejedno nisi siguran sta si dobio. Pogledaj stence svetskog prvaka 2007 i probleme sa njima. Tako da od domacih uzgajivaca koji prodaju stence za relativno male pare, puno nemoj ni ocekivati.

Pozdrav swim ljubiteljima i `znalcima` owe rase.
Imala sam zhenkicu nemachke doge,a za par dana mi stizhe shtene harlekina-dechak.Naime,imam jedno wazhno pitanje,mislim da sam doshla na prawo mesto po odgowor-zanima me shta mislite o `domacoj` ishrani za mog psa,odnosno o warijanti da mu spremam,tj.kuwam obroke?Nekako laichki smatram da je to,ako ne kwalitetniji,onda podjednako kwalitetan wid ishrane.Zhenkici sam kuwala,narawno uz dodatke minerala, witamina,itd.tako da imam iskustwa sa tim,pokazalo se odlichno,ali reko`-da pitam za mishljenje nekog ko ima wishe iskustwa sa owim lepotanima na konkretnu temu.
Hwala unapred!

Back