Нема више бајке зване: С Ф Р Ј

Dobio sam i ja kecinu jer svojevremeno nisam znao kolike su zalihe uglja u Essexu ili tako nekako (wtf is Essex anyway?)

Elem, je li to sad neki dokaz da je SFRJ imala napredniji obrazovni sistem, ili je kontra-dokaz? :mrgreen:

То је само једна ситница која казује колико се инсистирало на знању...

Иначе једини и прави показатељ би био када би неко сео и сачинио АНАЛИЗУ о стручњацима и њиховом пореклу, рецимо уназад 50 година у тзв.напредним земљама ... ја сам потпуно сигуран да је тамошња банкарска банда
ЈЕДНОСТАВНО ПОКУПОВАЛА ЗНАЊЕ ШИРОМ СВЕТА па између осталог
и наше генијалце који нажалост нису имали услова да овде доприносе својим
стеченим знањем које су добили НА РАЧУН НАШЕ ДРЖАВЕ...

И данас се појави по нека светла ситница... ево пре неки дан код нас на Врачару:

robot_ptica_060409.jpg

Od kada je predstavljena, ptica robot izazvala je veliko interesovanje javnosti, i Beograđani mogu da je "nahrane" limenkama. Ta jedinstvena bronzana skulptura za reciklažu biće postavljena na dve lokacije u našoj prestonici – ispred opštine Vračar i u parku na Slaviji. Ptica koja ruča konzerve još nema ime, a konkurs za njenog kuma trebalo bi uskoro da bude raspisan.

Kada pridjes ptici na 10 metara ona pocne da govori GLADAN SAM...ahaha... a oci joj nocu svetle / ma genijalno. Ja sam predlozio da ga nazovu Перо-дактил (птеродактил)

To je stajaliste ekstremista koji tipicno zlonamerno tumace i oblikuju istoriju kako njima odgovara.

Komunisti su poveli narod u borbu za slobodu i oslobodili zemlju od fasista i domacih izdajnika.

Za to ne treba nikakav dokaz. To je davno utvrdjena cinjenica.

Пусти сад екстремизам, трице и кучине. Ово што је написано је апсолутно тачно. Добио си конкретам одговор и пусти сада шупљу причу.

Како су повели када су до 22.јуна 1941. имали склопљен Пакт са Хитлером ( Рибентроп-Молотов), а земља нападнута 6.априла? Како када је Комунистичка партија била регуларна странка у Независној фашистичкој држави Хрватској? Узгред, а који народ су то повели?

Угушили сте и Бога и народ, не знам шта ми би, па сам све прочитао. Југо-комунизам је био велики неуспели експеримент из кога је Србија, победница четири рата у двадесетом веку, остала ненаграађена и осакаћена. То је историја. Што се идеологије тиче, као и свака друга, комунистичка идеологија је извор неистина и недокучивих вредности које се свакодневно сервирају као једине ваљане, у циљу одражавања владајућих на власти. Утицај на мозак оваквог стања, које није карактеристика само комунизма, је постепена аутистичаност.

Неке правилности некан пропасти комунизма падају у очи. Најосновније је морално посрнуће услед кога следе повећавање криминала, урушавање институција, неповерење у државу, проблеми са идентитетом... Такође правило је да бивше комунистичке државе експресно прелазе у банана стање, такође као последице уништавања националног и специфичног.

Пусти сад екстремизам, трице и кучине. Ово што је написано је апсолутно тачно. Добио си конкретам одговор и пусти сада шупљу причу.

Како су повели када су до 22.јуна 1941. имали склопљен Пакт са Хитлером ( Рибентроп-Молотов), а земља нападнута 6.априла? Како када је Комунистичка партија била регуларна странка у Независној фашистичкој држави Хрватској? Узгред, а који народ су то повели?

Da, zato su i zavrsavali u Jasenovcu.

Kako to da su Srbija i NDH imale savrsene diplomatske odnose? Kako to da su cetnici i ustase skupa bezali prema Austriji?

Znas li ko su ova dvojica?

128218.jpg

Vi komunistima nemate sta reci, ne samo komunistima nego bilo kome, za bilo sta.

:thumbdown:

Kako to da su Srbija i NDH imale savrsene diplomatske odnose? Kako to da su cetnici i ustase skupa bezali prema Austriji?

128218.jpg

Vi komunistima nemate sta reci, ne samo komunistima nego bilo kome, za bilo sta.

Не познајеш све чинњенице у тим разговорима и УДБА Југославије има своје заслуге.
Истина је негде тамо.

Niko nije morao stradati, ali to je sad druga tema.

Vozis Wartburga? :D

Zapadni susjede, ako je Istočna Nemačka (koju toliko pljuješ preko Wartburga) i SSSR bio toliko loš, hajde ti malo na zvanični sajt svoje vojske i reci nam (onako iskreno) gde su napravljeni avioni koje ta vojska ima, puške koje ta vojska ima, topovi i tenkovi te iste vojske, kao i brodovi ratne mornarice i naravno podmornice...

Je l' može?

Мојих? Којих мојих? Ово нису моји. Толико си могао да закључиш из ове дискусије.
Успоређивање? Одакле та реч? Нисам је до сада сретао у српском језику.
Драго ми је да ти се филм у коме су главни глумци Тито, његове пудлице и цео ЦеКа, свиђа. Да ли ти знаш како се зову ове пудлице?

Pa koji su tvoji čoveče?

Deset puta sam tebe i ostale pljuvače iz vaše grupe pitao koji su Vaši?
Tražio sam da mi nabrojite tri čoveka ili tri političara koji bi po Vama trebali da vode Srbiju i ništa...
Pravite se ludi već danima...

Хекторијус је сада дао још један разлог зашто је комунизам накарада. У покојној држави, једини терен на који сви комунисти желе да пребаце причу су партизанско-четничко-нацистички односи. Класично скретање са теме. Онда следи вишедеценијко мудомршење партизана и четника из кога се ништа корисно не може извући из угла неког кога заболе и за једне и за друге. Наравно плитки умови читају само своје. Управо немогућност да се ишта докаже чак и на терену на коме данашњи комунисти инсистирају а то је 2СР, говори о слабашности овог становишта.

Zapadni susjede, ako je Istočna Nemačka (koju toliko pljuješ preko Wartburga) i SSSR bio toliko loš, hajde ti malo na zvanični sajt svoje vojske i reci nam (onako iskreno) gde su napravljeni avioni koje ta vojska ima, puške koje ta vojska ima, topovi i tenkovi te iste vojske, kao i brodovi ratne mornarice i naravno podmornice...

Je l' može?

Da idem guglati da vidim gdje su napravljeni Abramsi, Horneti i ostala gvozdjurija?

Jesi ti normalan?

Ček, ček... kako nije niko morao stradati?

Zar nije hrvatski doživotni predsednik, tvorac nove hrvatske države, komunista i general JNA, predsednik SD Partizan iz Beograda, itd. itd. Franjo Tuđman rekao da je Hrvatska svoju "slobodu" mogla da ostvari jedino ratom???

Da, zato sto nije bilo nacina da se mirno odvoji od velikosrpskog projekta pod kodnim nazivom "svi Srbi u jednoj drzavi".

Nije da to Hrvatska nije zeljela, nego nije mogla da ostvari.

Momcino, sad si vec poceo da blejis, u SFRJ je skolstvo bilo za 3 stepenice na visem nivou nego u zemlji debila cijim se avatarom dicis.
Nemoj vise da se provaljujes, ispast ces glup u drustvu pa te ljudi vise nece udostojiti ni odgovora na buduce replike ;)

Možda je on u prvi razred osnovne škole krenuo tek u novoformiranoj državi Hrvatskoj. 1991. godine, pa ne zna kako je bilo ranije...
Oni sada imaju zrakomlate, samokrese, puĆanstvo, munjovode i ostale reči iz tzv. novogovora...

Dokle ih je dovela komunisticka propaganda, nevjerojatno! :lol: Juga imala obrazovni sistem 33 stepenice iznad najrazvijenije zemlje svijeta, LOL!

Poznato je da Kuba ima Harvard, Yale, MIT, UCLA i tako te prestizne ustanove... :gace:

Au, pa vi ste u daleko gorem stanju nego sto sam mislio. :mrgreen:

Da, da i onda završiš neku od tih visokih školskih ustanova i postaneš predsednik SAD kao Bush i onda dođeš na aerodrom u Zagrebu i kažeš:

Pozdrav kroasanima ;) :)

128218.jpg

Немој да скрећеш причу са СФРЈ и оних који су владали тим комунистичким/социјалистичким рајем (непотребно прецртати за све суптилне које знају разлику).
За Јасеновац је била потребна друга квалификација, да си Србин, Јеврејин, Циганин. Није баш нешто било честих конкурса за пријем комуниста. Зато их је и болело дупе да га ослободе.
Србија је била окупирана од немачке, мађарске, усташке, албанске, бугарске и италијанске окупационе силе и тешко да је могла о нечему да одлучи, па ни о дипломатским односима са било ким.
Од комунизма су сви бежали, шта је то чудно?
Овај први је онај што је на директан начин спроводио политику сарадње и помоћи комунистима за време рата. Чудно да Броз никада није послао своје удбашке керове да га убију, што мислиш зашто? Овај други је био својевремено председник југословенске владе и један од највећих стручњака из економије. Не видим каква је веза њих двојице са темом?!

Back