Evo zašto EU više nema kredibilitet u svetu i zašto Srbija mora da je izbegava

Ovo je lupetanje.

Srbi su proterani iz Hrvatske jer kao manjina nisu hteli da se uklope u njihovu nezavisnost. Nuđena im je autonomija (plan Z4 ali su odbili). Pa šta je drugo moglo da se uradi? Baš me zanima rešenje?

A što se tiče Kosova, slična stvar. Albanci su činili 90% teritorije i odabrali su da više neće sa Srbima. Hoće svojim putem. I šta sad tu možeš da uradiš, da proteraš većinu ili da se manjina prilagodi?

Ovo je lupetanje.

Srbi su proterani iz Hrvatske jer kao manjina nisu hteli da se uklope u njihovu nezavisnost. Nuđena im je autonomija (plan Z4 ali su odbili). Pa šta je drugo moglo da se uradi? Baš me zanima rešenje?

A što se tiče Kosova, slična stvar. Albanci su činili 90% teritorije i odabrali su da više neće sa Srbima. Hoće svojim putem. I šta sad tu možeš da uradiš, da proteraš većinu ili da se manjina prilagodi?
Ti lupaš jer ne znaš ili ne želiš da saznaš kako su se ponašali hrvati tj.novokomponovane ustaše.Ovim si se sam diskvalikovao iz dalje rasprave.

Ti lupaš jer ne znaš ili ne želiš da saznaš kako su se ponašali hrvati tj.novokomponovane ustaše.Ovim si se sam diskvalikovao iz dalje rasprave.

Ako ti kreneš negde a ja počnem da te vučem i ne dozvoljavam ti da ideš tamo gde si naumio, naravno da će se napraviti neprijateljstvo a zatim i razna druga s*anja. Ne znam šta si očekivao? Kako ti uopšte zamišljaš da sve to funkcioniše?

Ovo je lupetanje.

Koliko plaćaju da se pišu gluposti?
Da ti ostavim broj tekućeg?
Evo pilot tekst:

"kao što znamo Srbi su započeli Prvi svetski rat a i u Drugom su saradjivali sa svima uprkos Nemačkoj upravi u Beogradu gde se znao red i disciplina i znalo se ko šta radi.

Tokom SFRJ bi u letnjim mesecima u motornim čamcima po hrvatskom primorju provocirali lokalce ko je najviše ginuo i ratovao da se Hrvatska oslobodi a da su se oni (pričamo o Hrvatima ne o Makedoncima, po puši ga purgeru) samo preobukli. Često su potezali netačan argument da su neke županije ustupili Hrvatskoj Cvetković Maček i sl. budalaštine.

Srbi su takodje vodili nejasnu politiku oko Kosova jer im sedole ne živi a opet nisu hteli da predaju neželjenu teritoriju drugima kojima se danas takodje dole ne živi pa beže za Nemačku a i za Beograd gde otvaraju pekare. Neka Ukleta utrina takoreći"

Jel sam zaslužio 10 evra? :D
Planiram do 300 evra dnevno :D

Ovo je lupetanje.

Dve kontradiktorne izjave.

Hrvati su kao većina proterali manjinsko srpsko stanovništvo iz RSK, a Albanci koji su bili manjina u SRJ su proterali većinski srpsko stanovništvo sa Kosova koje je bila nastanjena većinskim etničkim albanskim stanovništvom i koje je bila autonomna pokrajina u okviru SRJ, a ne samoproglašena država, što u ovom slučaju znači da se manjina nije prilagodila većini.

I Srbi iz Krajine (poput kosovskih Albanaca) su kako kažeš, odabrali da neće sa Hrvatima i hteli su svojim putem ne želevši da budu u sastavu novokomponovane Hrvatske čiji je predsednik Tuđman pretio da nanese takve udarce da Srbi praktično nestanu.

Dakle, imamo situaciju da su i većinski i manjinski narodi etnički očistili prostore na kojima su živeli Srbi, naravno uz saglasnost međunarodne zajednice odnosno Zapada.

Po tebi su Srbi krivi u oba slučaja i zaslužili su etničko čišćenje.

Teoretski, po toj tvojoj logici, i Srbija danas ima pravo da protera Muslimane i Albance iz centralne Srbije, kao i Mađare iz Vojvodine jer zagovaraju separatizam, ili da upotrebim tvoj rečnik, neće više sa Srbima u istoj državi.

Dve kontradiktorne izjave.

Hrvati su kao većina proterali manjinsko srpsko stanovništvo iz RSK, a Albanci koji su bili manjina u SRJ su proterali većinski srpsko stanovništvo sa Kosova koje je bila nastanjena većinskim etničkim albanskim stanovništvom i koje je bila autonomna pokrajina u okviru SRJ, a ne samoproglašena država, što u ovom slučaju znači da se manjina nije prilagodila većini.

I Srbi iz Krajine (poput kosovskih Albanaca) su kako kažeš, odabrali da neće sa Hrvatima i hteli su svojim putem ne želevši da budu u sastavu novokomponovane Hrvatske čiji je predsednik Tuđman pretio da nanese takve udarce da Srbi praktično nestanu.

Dakle, imamo situaciju da su i većinski i manjinski narodi etnički očistili prostore na kojima su živeli Srbi, naravno uz saglasnost međunarodne zajednice odnosno Zapada.

Po tebi su Srbi krivi u oba slučaja i zaslužili su etničko čišćenje.

Teoretski, po toj tvojoj logici, i Srbija danas ima pravo da protera Muslimane i Albance iz centralne Srbije, kao i Mađare iz Vojvodine jer zagovaraju separatizam, ili da upotrebim tvoj rečnik, neće više sa Srbima u istoj državi.

Pokazuješ određene znake inteligencije i to je svakako za pohvalu.

Glavno pitajne je: kako su Hrvati dobili dozvolu (i podršku) da proteraju Srbije, a Srbi nisu to isto dobili za Albance. I to je odlično pitanje, samo nisam siguran da će ti se svideti odgovor.

Razlog je to što su Hrvati bili okrenuti prema zapadu i imali naklonost i poštovanje tog istog zapada, dok je Srbija bila rusofilska država, okrenuta prema istočnim despotijama i izrazito antizapadno orjentisana. Zato je zapad stao na stranu "svojih".

Tako da, u prevodu, svi ratovi na ovim prostorima i gubitak teritorije se dešavaju zbor Rusije. Iako ljudi pogrešno veruju da nas "Rusija štiti", Srbi kao država i narod propadaju pod "odbranom" iz Rusije. I to je jedina istina. Zapad će uvek da pomogne "svoje" a na račun i teret rusofilskih država. Što znači da smo im mi na ovim prostorima samo mali kamenčić na cipeli koji ih žulja i kojeg će izbaciti. Tako da Srbi dok god se ližu sa Rusijom, nemaju budućnost.

Glavno pitajne je: kako su Hrvati dobili dozvolu (i podršku) da proteraju Srbije, a Srbi nisu to isto dobili za Albance. I to je odlično pitanje, samo nisam siguran da će ti se svideti odgovor.

Razlog je to što su Hrvati bili okrenuti prema zapadu i imali naklonost i poštovanje tog istog zapada, dok je Srbija bila rusofilska država, okrenuta prema istočnim despotijama i izrazito antizapadno orjentisana. Zato je zapad stao na stranu "svojih".

Tako da, u prevodu, svi ratovi na ovim prostorima i gubitak teritorije se dešavaju zbor Rusije. Iako ljudi pogrešno veruju da nas "Rusija štiti", Srbi kao država i narod propadaju pod "odbranom" iz Rusije. I to je jedina istina. Zapad će uvek da pomogne "svoje" a na račun i teret rusofilskih država. Što znači da smo im mi na ovim prostorima samo mali kamenčić na cipeli koji ih žulja i kojeg će izbaciti. Tako da Srbi dok god se ližu sa Rusijom, nemaju budućnost.
Ali kad Rusi na Dunav dođu!!!!

Jeljcinova Rusija i tadašnji zvanični Kremlj je bio protiv Srbije i Jeljcin je u najmanju ruku prezirao Miloševića zbog njegove podrške pučistima tokom ruske ustavne krize 1993. godine. Nije zapad bio protiv Miloševića zbog proruskog sentimenta, već zato što Milošević nije želeo da se odrekne komunizma.

Zapad je u to vreme gajio jako dobre odnose Jeljcinovom Rusijom, podržao sankcije protiv SRJ, učestvovao u delimičnom naoružanju Hrvatske, kao i odbijanjem Miloševićeve molbe za prisajedinjenje SR Jugoslavije uniji Rusije i Belorusije u jeku bombardovanja, a i Putin nije bio ništa bolji otišavši ne jedan, več pet koraka dalje tako što je NATO-u ponudio članstvo Rusije u tom savezu (naravno uz određene ustupke) u borbi protiv globalnog radikalnog islamističkog terorizma. Tako da rusofilstvo nije razlog što je SR Jugoslavija (Srbija) ostavljena na cedilu, već Miloševićevi loši proračuni i niz geopolitičkih grešaka koje je napravio za vreme svog mandata.

Etnička čišćenja se dešavaju, a kako stvari stoje i dešavaće se i u XXI veku, što smo imali prilike da vidimo u slučaju Jermena proteranih iz Nagorno Karabaha, Gruzina proteranih iz Abhazije i Južne Osetije, i Palestinskih Arapa iz Gaze. A lično smatram da se i u Republici Srpskoj i severu Kosova sprema završni udarac i čišćenja Srba sa tih prostora, i zapad će to odobriti bili mi uz njih ili ne.

Pre Oluje oko 250k nesrba je proterano sa tog područja od strane rukovodstva SAO Kraijna uz granatiranja i ostalo. Srpski mediji to retko spominju kad kad se bave proterivanjem Srba. Zato je malo besmisleno pričati o nekoj većini koja je proterala srpsku manjinu. Tamo gde su Srbi bili većina ili polovina proterivali su nesrbe.

Na Kosovu je slična priča bila - represija i likvidacije Albanaca pre proterivanja Srba.
UN su upozoravale Miloševića da se smiri, on je to odbijao.

U svakom slučaju, ko god ne želi da ima posla sa EU u mojoj knjizi je retrogradna štetočina.

Back