Nema spasenja bez Hrista

Ma ok, postujem ovo sto si napisao ali pitao sam te dali je to tvoja konstatacija ili i biblija kazi identicno kao ti sad sto si rekao ?
I ako kaze citiraj mi to

Poslednj put odgovaram. Nisam svetac,zao mi je nemam strpljenja.

Biblija pravi razliku izmedju idola laznog boga i njegovog lika ili nekog svetog lika kakav je lik andjela heruvima gde Bog naredjuje da se izveze i izrezbari

Ovo je idol !!!
bozans6.jpg

Kip za koji veruju da se u njemu zivi bog, a u stvari ga koristi Satana, ispred takvih kipova su prinosene ljudske zrtve i radjena strasna nedela, sto je najveci greh. I zato je izricto zabranjeno upustati u takvo nesto i sluziti takvim kultovima i laznim bogovima.

Ovo je ikona
vaskrsenje-lazarevo.jpg

Predstavlja Hrista kako vaskrsava Lazara, sto je dogadjaj iz jevandjelja, i svedoci istinu o vaskrsenju, i moci Hrista da vaskrsne umrle.
Ko ovo smatra idolom, taj ima problem sa Biblijom i sa njenim shvatanjem. Da li je neka istina izrazena recima i grafickim simbolima, ili slikom, bojama i crtezom je sve jedno. Istina je istian. Mozes napistai o njoj i knjigu i strip i sliku vazno je ne ici protiv nje.

Bog nije mrzitelj likovnih umetnosti, vajarstva i sl, i svoju ljubav prema Bogu mozes izraziti svakim svojim talentom, od glasa do ruku, vec koji ti je talenat Bog dao, , da bi razumeo idolatriju, moras je razumeti u kontekst antickog paganskog sveta, i na kakva je zla to navodilo coveka.
Ako ni sad nisi razumeo zao mi je.

Poslednja izmena:
I drugo svako ko je citao Bibliju zna da je Izrael masovno krenuo da sluzi laznim bogovima i idolima kakav je bio Bal, Aserot i drugi i da su im pravili kipove i prinosili zrtve, da su napustili pravog i istinitog Boga, da nisu drzali njegove zakone, potpuno ih zanemarili, i zbog toga su rasuta vecina plemena izraela, Juda je odvedena u vavilonsko ropstvo i hram razrusen, i u tome je pravi smisao Bozje zapovesti.
Ko je citao zna, ali ovde se barata samo citatima bez ikakvog smisla i konteksta. Nemoguce je rapsravljati sa nekim ko od Biblije zna samo par citata.

Poslednja izmena:
2 Mojsijeva 20

20 Onda je Bog izgovorio sve ove zapovijedi:
2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika rezana ni bilo što nalik onome što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodama ispod zemlje.
Ne klanjaj im se niti im služi, jer sam ja, Jehova, Bog tvoj, Bog koji zahtijeva da se odanost iskazuje isključivo njemu.

2.Ne pravi sebi idola niti kakva lika; nemoj im se klanjati niti im služiti.
IKONE su IDOLI jer su napravljene za religioznu svrhu, klanja im se moli im se i sluzi im se....

I samo posedovanje ikona je idolopoklonstvo..

5 Mojsijeva 7

25 Rezane bogove njihove spali ognjem, nemoj da se polakomiš na srebro ili zlato što je na njima i da ga uzmeš, da ti ne bude zamka, jer je gadno pred Gospodom Bogom tvojim.

26 I nemoj da uneseš gada u dom svoj, da ne budeš proklet kao i on, nego se gadi na nj i grozi se od njega, jer je prokleto.

Taqkodje vidimo da je prokletstvo uneti ih u dom...

u 1. Korinćanima 6:9 i 10:"
zar ne znate da nepravednici neće naslijediti kraljevstvo Božje? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni muškarci koji se upuštaju u neprirodno općenje, ni muškarci koji liježu s muškarcima, 10 ni lopovi, ni pohlepni, ni pijanice, ni oni koji pogrdno govore o drugima, ni iznuđivači neće naslijediti kraljevstvo Božje." Dakle jasno se vidi ko insistira na čistoći.

Poslednja izmena:
Да ли се обожавање крста заснива на Библији?

1. Кор. 10:14: „Вољени моји, бежите од идолопоклонства.“ (Идол је слика или симбол који је предмет дубоког поштовања, обожавања.)
Изл. 20:4, 5: „Не прави себи резани лик нити било шта налик ономе што је горе на небесима или доле на земљи или у водама испод земље. Не клањај им се нити им служи.“ (Запази да је Бог заповедио свом народу да чак и не прави неки лик пред којим би се клањао.)

Занимљив је коментар из једне енциклопедије: „Приказ Христове откупне смрти на Голготи не појављује се у уметности која се заснива на употреби симбола током првих векова хришћанства
Први хришћани су се под утицајем старозаветне забране прављења ликова устручавали чак и да насликају средство Господовог страдања“ (New Catholic Encyclopedia, 1967, 4. том, страна 486).

Што се тиче хришћана из првог века, у једној књизи се каже следеће: „Није се користило распеће нити икакав материјални приказ крста“ (History of the Christian Church, Њујорк, 1897, Џ. Ф. Херст, 1. том, страна 366)

Nema spasenja bez Krista

--------------------------------------------------------------
Gospodin Isus nije TEMELJ spasenja.
Spasenje dolazi OD Boga.
Isus nije Bog.
Zato je i dobio JASNO Ime OD Boga Oca Jahve,
da se ljudi ne bi pokvarili u svom nauku -
a Ime
ISUS znači - OD JAHVE dolazi spasenje!

OD Koga?
OD Isusa? - NE OD Isusa!
OD Boga Oca Jahve - Jer je Jedini Bog.

TKO je spasio Isusa?
ONAJ OD Kojega dolazi spasenje - OD JAHVE - Boga Jedinoga.

---------------------------------------------------------------------------------
Sam Isus TO govori:

IVAN 14,1
"Neka se ne uznemiruje srce vaše!
Vjerujte u Boga
i
u mene vjerujte!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što ti sam Gospodin Isus kaže?
Treba vjerovati u Osnovu – BOGA – Oca Jahvu,
I još
U Božjeg Sina Isusa.
Isus se jasno odvaja – nije Bog.

TKO je Taj Bog u Kojega treba vjerovati?
Kako je Ime Tome Isusovom Bogu?

JAHVE!

TKO je spasio Isusa?

Zasto vredjate i HULITE da je ISUSU HRISTU bilo potrebno spasenje?

Toliko omalovazavate HRISCANSKOG Boga, koje ZVANICNO HRISCANSTVO uci i toliko ga vredjate da je ovo stvarno prevazislo svaku meru.

Ovo mene takodje vredja.

Vi koji ne pripadate nijednoj CRKVI jer ste sami (a CRKVU minimum cine 2 osobe koje su u ISUSOVO ime sabeane) govorite o necemu a niste deo toga.

Jos pritom i vredjate CRKVU koja uci da je ISUS = BOG.

Poslednja izmena:
A da ne govorim o tome sto tvrdite da vam se licno BOG obratio i kazete da je to JAhve.

Pa ako je jedini posrednik izmedju COVEKA i BOGA ISUS HRIST, kako to da vam se obratio Jahve a ne ISUS?

Jos ne cinite CRKVU BOZIJU i on vam se licno obratio?

Vi vredjate CRKVU tom tvrdnjom.

2
2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika rezana ni bilo što nalik onome što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodama ispod zemlje.
Ne klanjaj im se niti im služi, jer sam ja, Jehova, Bog tvoj, Bog koji zahtijeva da se odanost iskazuje isključivo njemu.

Naravno misli se na likove tih drugih bogova, koji su se prikazivali u obliku zivotinja i ljudi, ili nebeskih tela i sluzenja njima preko zrtvovanja zivotinja i ljudi, na njihove likove i sluzenje njihovim kultovima kojima su bili okruzeni Izraelcani i dovedeni u iskusenje da ih slede. Zahteva se monoteizam, a ne ikonoborstvo.

IKONE su IDOLI jer su napravljene za religioznu svrhu, klanja im se moli im se i sluzi im se....

Rekoh ikone nisu idoli jer ne predstavljaju bogove, napravljene su u religiozne svrhe, kao sto je na primer starozavetni kovceg, oltar, zavese u hramu, posude, svecnjaci itd. Ne moli se ikonama, nego se moli ispred ikone, postoji velika razlika

Biblijska scena u kojoj Mojsije i Isus Navin klece ispred zavetnog kovcega na kome su likovi krilatih heruvima, po tebi predstavlja idolatriju, po tebi je i sam starozavetni kovceg idol., cak i ova slika koja predstavlja scenu iz Biblije je idol, ma ajte molim te..
Tissot_Moses_and_Joshua_in_the_Tabernacle.jpg

I samo posedovanje ikona je idolopoklonstvo..

Gluposti. Covek bi trebao znati pravu prirodu idolopoklonstva.
Po tvome je i posedovanje i postovanje Svetog Pisma idol.
Covek ne postuje ikonu kao materijalan predmet, nego onoga koji je prikazan na njoj, kao sto majka ima fotografiju sina, muz zene , ne zbog same fotografije, nego zbog onoga sto je prikazano na njoj.

25 Rezane bogove njihove spali ognjem, nemoj da se polakomiš na srebro ili zlato što je na njima i da ga uzmeš, da ti ne bude zamka, jer je gadno pred Gospodom Bogom tvojim.

26 I nemoj da uneseš gada u dom svoj, da ne budeš proklet kao i on, nego se gadi na nj i grozi se od njega, jer je prokleto.

Tako je. kaze njihove rezane bogove, misli se na hananejske, egipatske, filestejske itd, kao sto su Val, Aserot, Zevs, Afrodita, itd.

Poslednja izmena:
Promasili ste temu.

Drago mi je vidjeti da ovaj tvoj odgovor JE u temi!
TO nije tvoj posao - neogo admina - zato - njima prijavi da nešto nije u temi!
A onda prijavi i sam sebe.
---------------------------------

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

Piramido a sta je sa ovim stihovima?

Apg 4:10 Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevom da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kog vi raspeste, kog Bog podiže iz mrtvih, stoji ovaj pred vama zdrav.
Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;

Drago mi je vidjeti da ovaj tvoj odgovor JE u temi!
TO nije tvoj posao - neogo admina - zato - njima prijavi da nešto nije u temi!
A onda prijavi i sam sebe.
---------------------------------

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.

Tema je "NEMA SPASENJA BEZ HRIISTA."

Pozdrav.

"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;"

Phil 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od JHVH.

Jer covek ne moze da se spasi prizivanjem imena JHVH.

Vec prizivanjem Isusovog imena

Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Bravo!

Jasno pise: Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.

Cije IME je vece od svakog imena?

Za kraj:

"Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."

Koje je to ime?

Poslednja izmena:
Očovečenje Boga Sina ne razdeljuje Boga. Bog-Sin je postao čovek ne promenivši se.

Ne postoji nikakav “odvojeni Bog”. Bog je nerazdeljiv. Bog-Otac, Bog-Sin i Bog-Duh Sveti su nerazdeljivi. Savršena Trojica koja jeste savršena Jedinica. Savršena Jedinica koja jeste savršena Trojica.

Govorio je da je Otac veći njega, kao što sam i rekao u svom prethodnom postu, zato što nije bio samo Bog nego i čovek. A Bog je veći od čovečanske prirode. S druge strane Isus je i izjednačavao Sebe sa Bogom, čime je isticao svoju božansku prirodu. Dakle, istovremeno je govorio i da je jednak Ocu i da je manji od Oca, čime je ukazivao da nije niti samo Bog, niti samo čovek, već da jeste Bog koji je postao čovek – Bogo-čovek.

I to sam objasnio u prethodnom postu. Rekao je da “ni Sin ne zna”, jer nije bio samo Bog nego i čovek. A čovečanska priroda sama po sebi to ne zna.
S druge strane nije rekao "ni Sin Božiji ne zna" nego je rekao “Sve što ima Otac moje je” (Jn. 16:15) i "Ja i Otac jedno smo" (Jn. 10:30), i "Ko je video mene video je Oca" (Jn. 14:9) čime je jasno rekao da zna kada će se desiti Sudnji dan, budući da ima sve što ima i Otac, pa tako i znanje kada će biti Sudnji dan.

Isus nije “polubog” nego savršeni Bog, kao i Otac i Duh Sveti.
Naravno da je Bog-Sin ubijen, jer da se to nije desilo ne bi se izvršila tajna iskupljenja čoveka. Bog-Sin je zato i sišao među ljude i postao čovek, da bi bio ubijen telom svojim i da bi u treći dan ustao iz mrtvih. Upravo zbog toga je i sišao sa Neba.. I niko mu nije oduzeo život, nego je On Sam dobrovoljno predao Svoj život radi onih koji će kasnije verovati u Njegovu žrtvu iskupljenja. Ubijeno mu je bilo telo, ali duh nije...

Na krstu je prizivao Boga ne zato što je On, Bog-Sin, bio ostavljen nego zato što se ovaploćenjem unizio, svrstao među nas i izjednačio sebe sa nama grešnicima da bi umesto nas pretrpeo smrt koju On kao bezgrešan nije zaslužio i da bi tako smrt učinio nepravednom. Time je izvršio iskupljenje čoveka. Dakle, sve to je činio umesto nas – zato što je usvojio našu čovečansku ličnost. A savršeno pravednoj čovečanskoj ličnosti priliči da vapi Bogu prilikom trpljenja smrti koju apsolutno nije zaslužila.

Sve je potpuno jasno i potpuno logično. Nema kod Boga nelogičnosti.

Nelogično je Muhamedovo učenje koje tvrdi da Bog nije savršen, tj. da jeste samo Tvorac ali ne i Otac, jer nema svog istoprirodnog Boga-Sina. To je nelogično...

Ako je Bog nerazdjeljiv to znači da Isus nije Bog jer je sišao na Zemlju,a za Boga je on govorio da je na nebesima...
Isus ne zna kada je Sudnji dan, ne piše da ne zna ,,Sin čovječiji'' već piše da ne zna ,,Ni sin''....

Što se tiče ovog stiha iz Jovana 10:30 odnosno Ivana....

Hrišćanii vrlo često (skoro uvijek) citiraju Ivana 10:30 kako bi dokazali da je Isus Bog:

Ivan 10:30 - "Ja i Otac smo jedno (hen)"

Ali upotrebljavanje riječi "hen" jasno pokazuje da Isus nije tvrdio da su Otac i on jedno biće. Da bi se bolje shvatilo, treba pogledati kako Isus govori o svojim sljedbenicima, i kako se moli za njih.

Ivan 17:20 - "A ne molim samo za njih, nego i za one, koji na riječ njihovu vjeruju u mene, 21 Da svi budu jedno (hen), kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno (hen), da vjeruje svijet, da si me ti poslao. 22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno (hen), kao što smo i mi jedno (hen): 23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio."

Ako još uvijek postoje sumnje, onda treba pogledati Ivan 17:11.

Ivan 17:11 - "I više nijesam na svijetu - ali su oni na svijetu. Ja dolazim k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u ime svoje, koje si mi dao, da budu jedno (hen) kao mi!"

Dakle jasno je da Ivan 10:30 ne sugerira trojstvo, niti sugerira da je Isus Bog. Analizirajući kontekst, i gledajući upotrebu riječi "hen", vidi se da se definitivno ne radi o bukvalnom jedinstvu sa Bogom, već o jedinstvu u "saradnji", ili svrsi (cilju). Da je biblijski Isus mislio o bukvalnom jedinstvu sa Bogom, onda ne bi postojali stihovi koj sam već ko zna koliko puta navodio ....

Zar ti ne reče da je samo mogao Bog da otkupi grijehe, a sada govoriš da je Isus postao čovjek, usvojio našu ličnost i slično ?

Islam je nesavršen zato što tvrdi da Bog nema sina? :hahaha: E pa svašta....
Uzvišeni nema sudruga, sve radi sam,on je svemogući i sveznajući, za razliku od tvoga Boga Isusa ;)

Zar se piše da je otac veći od sina? Kako sada to :zroll:

"Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena."

"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja; Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."

Back