“Sišao na Zemlju” - znači da je postao čovek, ne prestavši istovremeno da bude i Bog. Zato je i govorio da je Otac u Njemu i da je On u Ocu (Jn. 10:38; 14:11) i da Otac koji prebiva u Njemu, kroz Njega, Jaošúu (Isusa), tvori dela (Jn. 14:10) i da je Otac sa Njim i da Ga nije ostavio samog (Jn. 8:29).
Ne piše ni da “
Sin Božiji” ne zna. Jaošúa je jasno rekao da
ima sve što ima i Otac (Jn. 16:15), što znači da
ima i znanje Sudnjeg dana. A zašto je rekao da ne zna “ni Sin” objasnio sam u prethodna dva posta =>
#738 ;
Reč „en“ iz Jovan 10:30 označava nerazdeljivo jedinstvo, a takva vrsta jedinstva zasnovana je na
istovetnosti božanske prirode. Jaošúa je nerazdeljivo „jedno“ sa Ocem zato što je iste prirode sa Njim, odnosno zato što jeste Bog kao i Otac. Za učenike se moli da i oni, po daru blagodati iskupljenja, uđu u to nerazdeljivo jedinstvo i da, iako stvoreni, postanu
po daru ono što Otac, Jaošúa i Duh Sveti jesu
po prirodi – bogovi.
„
Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.“ (Ps. 82:6)
„
Bogovi (elohim) stadoše na saboru Božijem (el); usred bogova (elohim) izreče sud“ (Ps. 82:1)
„
I sada proslavi ti mene, Oče, u tebe samoga, slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade.“ (Jn. 17:5)
„
Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gdje sam ja, da gledaju slavu moju koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanja svijeta.“ (Jn. 17:24)
„
A šta ako vidite Sina Čovječijega da odlazi gore gdje je prije bio?“ (Jn. 6:62)
Jaošúa svedoči da Njegovo jedinstvo sa Ocem nema početka, čime jasno govori da jeste Bog kao i Otac. Zato reči „Ja i Otac jedno smo“ iz Jn. 10:30 jeste svedočanstvo da Jaošúa jeste Bog.
Jaošúa se moli da učenici dobiju (u budućnosti) slavu koju On ima sa Ocem od pre postanja tvorevine (bespočetno). Jaošúino jedinstvo sa Ocem
nema početka jer Jaošúa jeste Bog
po prirodi kao i Otac, a jedinstvo Jaošúinih učenika sa Ocem i Sinom-Jaošúom
ima početka (Jn. 17:23) jer oni nisu bogovi po prirodi nego to postaju
po blagodati.
Rekoh (
#738 ;
#768 ) da se
Bog-
Sin svojim očovečenjem
unizio,
svrstao među nas (Filip. 2:6-8) i da je radi dela našeg iskupljenja postupao u skladu sa čovečanskom prirodom koju je usvojio i koju je došao da
iskupi, jer delo iskupljenja drugačije ne bi bilo moguće.
To bezgrešno ponašanje Bog-Sina u skladu sa smrtnom čovečanskom prirodom i označava izraz „usvojio našu ličnost“.
Zato Jaošúa o Sebi ne govori samo kao o "jedinom rođenom Sinu Božijem" t.j. Bogu, nego i kao o "Sinu Čovečijem". Ne kao da su dva Sina, nego da se jedan Bog-Sin unižava i da se, radi dela iskupljenja čovekovog, bezgrešno ponaša i kao Sin Čovečiji, u skladu sa čovečanskom prirodom koju je uzeo na Sebe.
Da, da... nesavršen, nesavršen.... Svako učenje koje tvrdi da Bog nije savršen jeste nesavršeno.
Taj Uzvišeni o kome govoriš ti i Muhamed nije ni svemoguć ni sveznajuć jer uopšte i nije Bog.
Time što uči da Bog nema svog rođenog Sina, muhamedanstvo uči da Bog nije Otac, a ako Bog nije Otac onda taj „bog“ nije savršeno biće nego nesavršeno, to jest uopšte i nije Bog. Nije Bog, jer mu nedostaje
pozitivno svojstvo očinstva.
Bog, kao savršeno biće, u apsolutnoj meri poseduje sva pozitivna svojstva u koja, između ostalog, spada i očinstvo.
Muhamedovom bogu fali to pozitivno svojstvo što znači da njegov Alah nije savršen i da uopšte nije Bog.
P.S. A da ne govorim o tome da Muhamed svom Alahu pripisuje i otvoreno negativna svojstva kao na primer "najbolji prevarant" (S. 3:54; cf. 8:30) itd...
Enoh, malo si "skrenuo", sa staze Vecnoga zivota.
2 stiha koja Dokazuju da Isus nikada nije bio Bog niti ce biti, nego se Bog- Onaj koji Jeste "sluzi" sa njim da bi ljudskom rodu dokazao sta ga ceka.
Kao Prvo U Postanju Bog kaze sledece:
Isaija 57 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.
16. Јер се нећу једнако прети нити ћу се довека гневити, јер би ишчезао преда мном дух и душе које сам створио.
Isaija 41, 4. Ко је урадио и учинио то? И зове нараштаје од искона? Ја, Господ, први и последњи, ја исти.
V Mojs. 4, 39. Знај дакле и памти у срцу свом да је Господ Бог, горе на небу и доле на земљи, нема другог.
Kao sto se vidi, Bog je Jedan i drugoga nema.
Ko je Isus?Bog kaze sledece;
Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
Znaci ovde je Sluga.
Da li je i Boziji sin?
Matej 3, 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.
A da li imamo jos Bozijih sinova?Imamo:Jov 2, 1. Опет један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а дође и Сотона међу њих да стане пред Господом.
Da li ovaj stih dokazuje ko je Isus,
Jovan 5, 30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим воље своје него вољу Оца који ме је послао.
Koje ustvari Isus?
I Tim, 2,5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,
Ovo je Kljucni Dokaz da je Bog Jedan , a Isus Posrednik- Covek;
Kako Isus moli?
Matej 6,9. Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;
Matej 26, 39. И отишавши мало паде на лице своје молећи се и говорећи: Оче мој! Ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу него како Ти.
Sta se desava na raspecu?
Matej 27, 46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?
Znaci i Isus Moli Boga Njegovoga, kao sto i mi treba da se Molimo i Trazimo, da budemo Boziji sinovi.
Gde je sada Isus, 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;
56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.
Cak i Stefan koji je bio pun Duha Bozijega je video da Isus Stoji pored Boga.
Zakljucak:sam Isus je potvrdio da je samo Boziji sin , a ne Bog, jer da je Bog, onda bi imali Nikejsku Konstataciju o trojstvu, sto na zalost ne postoji u Bozijem pismu,ali zato pise sledece:
I Jovan., 7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.
8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.
9. Кад примамо сведочанство човечије, сведочанство је Божије веће; јер је ово сведочанство Божије што сведочи за Сина свог.
Enoh znas kako ces znati ko si?
I Jovan. 5, 18. Знамо да ниједан који је рођен од Бога, не греши, него који је рођен од Бога чува се, и нечастиви не дохвата се до њега.
Razmisljaj o ovome.