Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.736
Ma ok, postujem ovo sto si napisao ali pitao sam te dali je to tvoja konstatacija ili i biblija kazi identicno kao ti sad sto si rekao ?
I ako kaze citiraj mi to
I ako kaze citiraj mi to
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma ok, postujem ovo sto si napisao ali pitao sam te dali je to tvoja konstatacija ili i biblija kazi identicno kao ti sad sto si rekao ?
I ako kaze citiraj mi to

Isus nije Bog.
OD Boga Oca Jahve - Jer je Jedini Bog.
TKO je spasio Isusa?
ONAJ OD Kojega dolazi spasenje - OD JAHVE - Boga Jedinoga.
TKO je Taj Bog u Kojega treba vjerovati?
Kako je Ime Tome Isusovom Bogu?
JAHVE!
TKO je spasio Isusa?
2
2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika rezana ni bilo što nalik onome što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodama ispod zemlje.
5 Ne klanjaj im se niti im služi, jer sam ja, Jehova, Bog tvoj, Bog koji zahtijeva da se odanost iskazuje isključivo njemu.
IKONE su IDOLI jer su napravljene za religioznu svrhu, klanja im se moli im se i sluzi im se....
I samo posedovanje ikona je idolopoklonstvo..
25 Rezane bogove njihove spali ognjem, nemoj da se polakomiš na srebro ili zlato što je na njima i da ga uzmeš, da ti ne bude zamka, jer je gadno pred Gospodom Bogom tvojim.
26 I nemoj da uneseš gada u dom svoj, da ne budeš proklet kao i on, nego se gadi na nj i grozi se od njega, jer je prokleto.
Promasili ste temu.
Drago mi je vidjeti da ovaj tvoj odgovor JE u temi!
--------------------------------------------------------------
TO nije tvoj posao - neogo admina - zato - njima prijavi da nešto nije u temi!
A onda prijavi i sam sebe.
---------------------------------
Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.
Phil 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od JHVH.
Jer covek ne moze da se spasi prizivanjem imena JHVH.
Vec prizivanjem Isusovog imena
Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.
Očovečenje Boga Sina ne razdeljuje Boga. Bog-Sin je postao čovek ne promenivši se.
Ne postoji nikakav “odvojeni Bog”. Bog je nerazdeljiv. Bog-Otac, Bog-Sin i Bog-Duh Sveti su nerazdeljivi. Savršena Trojica koja jeste savršena Jedinica. Savršena Jedinica koja jeste savršena Trojica.
Govorio je da je Otac veći njega, kao što sam i rekao u svom prethodnom postu, zato što nije bio samo Bog nego i čovek. A Bog je veći od čovečanske prirode. S druge strane Isus je i izjednačavao Sebe sa Bogom, čime je isticao svoju božansku prirodu. Dakle, istovremeno je govorio i da je jednak Ocu i da je manji od Oca, čime je ukazivao da nije niti samo Bog, niti samo čovek, već da jeste Bog koji je postao čovek – Bogo-čovek.
I to sam objasnio u prethodnom postu. Rekao je da “ni Sin ne zna”, jer nije bio samo Bog nego i čovek. A čovečanska priroda sama po sebi to ne zna.
S druge strane nije rekao "ni Sin Božiji ne zna" nego je rekao “Sve što ima Otac moje je” (Jn. 16:15) i "Ja i Otac jedno smo" (Jn. 10:30), i "Ko je video mene video je Oca" (Jn. 14:9) čime je jasno rekao da zna kada će se desiti Sudnji dan, budući da ima sve što ima i Otac, pa tako i znanje kada će biti Sudnji dan.
Isus nije “polubog” nego savršeni Bog, kao i Otac i Duh Sveti.
Naravno da je Bog-Sin ubijen, jer da se to nije desilo ne bi se izvršila tajna iskupljenja čoveka. Bog-Sin je zato i sišao među ljude i postao čovek, da bi bio ubijen telom svojim i da bi u treći dan ustao iz mrtvih. Upravo zbog toga je i sišao sa Neba.. I niko mu nije oduzeo život, nego je On Sam dobrovoljno predao Svoj život radi onih koji će kasnije verovati u Njegovu žrtvu iskupljenja. Ubijeno mu je bilo telo, ali duh nije...
Na krstu je prizivao Boga ne zato što je On, Bog-Sin, bio ostavljen nego zato što se ovaploćenjem unizio, svrstao među nas i izjednačio sebe sa nama grešnicima da bi umesto nas pretrpeo smrt koju On kao bezgrešan nije zaslužio i da bi tako smrt učinio nepravednom. Time je izvršio iskupljenje čoveka. Dakle, sve to je činio umesto nas – zato što je usvojio našu čovečansku ličnost. A savršeno pravednoj čovečanskoj ličnosti priliči da vapi Bogu prilikom trpljenja smrti koju apsolutno nije zaslužila.
Sve je potpuno jasno i potpuno logično. Nema kod Boga nelogičnosti.
Nelogično je Muhamedovo učenje koje tvrdi da Bog nije savršen, tj. da jeste samo Tvorac ali ne i Otac, jer nema svog istoprirodnog Boga-Sina. To je nelogično...
E pa svašta....Phil 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od JHVH.
Jer covek ne moze da se spasi prizivanjem imena JHVH.
Vec prizivanjem Isusovog imena
Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Toliko omalovazavate HRISCANSKOG Boga, koje ZVANICNO HRISCANSTVO uci i toliko ga vredjate da je ovo stvarno prevazislo svaku meru.
Jos pritom i vredjate CRKVU koja uci da je ISUS = BOG.
Pa uči pogrešno,jer Isus nije bog..
Bilo bi lepo da pročitate tu bibliju na koju se pozivate.
Da li vi verujete da je JAHVE = BOG a da Isus nije BOG?
Kojoj verskoj organizaciji pripadate?
Po tebi je isus=jahve? Stvorio svet pa posle stvorio i sebe?