nema boga

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kissko:
A neko veruje u nauku:)))) Kao da je nauka religija?? I to su takozvani ateisti ili skeptici. Pa da li su se ikad zapitali, zagledali u dubinu svoje VERE u "nauku i prirodu"? Nisu.

Nauka daje rezultate i nauka napreduje. Iz činjenica kao što je recimo da je praistorijski čovek u jednom trenutku shvatio da su jedan i jedan dva - proistekla je nauka, a posle nekoliko hiljada godina i ovaj kompjuter na kom gledaš ovu poruku.

Bog ne daje nikave konkretne rezultate niti njegova ideja napreduje. Tj. daje rezultate, ali isto onoliko koliko i ljubav prema roditeljima ili vera u Deda Mraza. Da, znam, Deda Mraz će usrećiti decu, Bog će smanjiti iskonski strah od smrti, ali van čoveka ni jedan ni drugi ne postoje. Ideja Boga je ista onakva kakva je bila pre mnogo hiljada godina, on je Biće koje radi ono što mi ne možemo, ne razumemo, ne znamo, mada je očigledno da se svakog dana njegov krug delatnosti sužava.

Genetika danas stvara ljudsko biće bez oca, samo iz ćelije majke - kloniranjem. Čik nek Bog uradi nešto slično.

Sizif:
Kissko:
A neko veruje u nauku:)))) Kao da je nauka religija?? I to su takozvani ateisti ili skeptici. Pa da li su se ikad zapitali, zagledali u dubinu svoje VERE u "nauku i prirodu"? Nisu.

Nauka daje rezultate i nauka napreduje. Iz činjenica kao što je recimo da je praistorijski čovek u jednom trenutku shvatio da su jedan i jedan dva - proistekla je nauka, a posle nekoliko hiljada godina i ovaj kompjuter na kom gledaš ovu poruku.

Bog ne daje nikave konkretne rezultate niti njegova ideja napreduje. Tj. daje rezultate, ali isto onoliko koliko i ljubav prema roditeljima ili vera u Deda Mraza. Da, znam, Deda Mraz će usrećiti decu, Bog će smanjiti iskonski strah od smrti, ali van čoveka ni jedan ni drugi ne postoje. Ideja Boga je ista onakva kakva je bila pre mnogo hiljada godina, on je Biće koje radi ono što mi ne možemo, ne razumemo, ne znamo, mada je očigledno da se svakog dana njegov krug delatnosti sužava.

Genetika danas stvara ljudsko biće bez oca, samo iz ćelije majke - kloniranjem. Čik nek Bog uradi nešto slično.

Moram na ovu tvoju rech dati komentar: Nauka kje i na kraju po svemu sudekji dokji Chovechanstvu glave - i to bash zato shto se toliko uzdaje u nju. Zamisli, neko izmisli neku tehnologiju za dobre svrhe, al neki drugi, vidi - to zloupotrebe. I da li Nauka mozhe pomokji choveku danashnjice? Bash naprotiv - ona ugrozhava njega na svakom koraku. Zamisli svet oko sebe - vidim ja neke tako: josh ne znaju ikji peshke, a voze neka jaka kola. I shta kje biti? Udes!
Jeste, daje i drige rezultate: Deca uche iz TV-a i Kompjutera, al shta? Nasilju i perverzijama iz svakakvih filmova i najnovijih krvavih igara. Shta ochekujesh od te dece jedan dan? Mozhda da ubiju nekoga! Imam takav primer u svom komshiluku: Devojchica je bacila nozh na svog brata i sada mi je on pokazivao ozhiljku. Otkuda je to nauchila?!!
Ajde ljudi, okrenite se malo realnosti i vidite gde ste, ko ste i shta ste! Onde kjete shvatiti ima li Boga ili nema. :idea:

ne moras se nikada deklarisati, solidarisati pratiti sta rade drugi slusati komentare,tipkati na forumu
Vera je individualna sam si pred bogom i to ti je to

Back