Nekadašnji forum B92

Da li ste ikad pisali na nekadašnjem forumu B92?

Koje likove pamtite i šta mislite o njima?

Forum je bio pun poznatih ličnosti (novinara, političara, raznih NVO "aktivista" ...) sakrivenih iza forumskih nadimaka. Iako nekad najčitaniji u regionu, forum je bio samo za "odabranu" ekipicu jer bi moderacija smesta banovala svakog novajliju koji bi se suprostavio nekoj zaštićenoj forumskoj zverki.

Jedan od najbizarnjih i najogavnijih fenomena na internetu je perjanica foruma B92 kinik koji je nedavno umro. Iza ovog forumskog identiteta krio se novinar Petar Luković. Tvorac je raznih pogrdnih termina za Srbe (srBov, sVrbi, smrdi, smrdija, republika šumska i drugih) i neka vrsta ikone srpskog auto-šovinizma. Činilo se da mu je dan počinjao sa rečenicom "Ja mrzim sVrbe".

Ko je vama ostao u sećanju i šta znate o osobama koje su pisale tamo?
Bio sam kratko tako da se slabo čega sećam. Moje naglo prestajanje kratkog bivstvovanja tamo je posledica onog što si napisao:

forum je bio samo za "odabranu" ekipicu jer bi moderacija smesta banovala svakog novajliju koji bi se suprostavio nekoj zaštićenoj forumskoj zverki.

Nemam pojma ni kome sam se to zamerio, uglavnom eto. Nisam bio među ''odabranim''.

Secam se,neodoljivo je privlacio radikale. Ima ta neobjasnjivost da ti ekstremisi,radikali vole da postuju sa normalnim ljudima. Nece na svoje white power, Velika Srbija,Srbija info vec na ove gradjanske? Sada je i B92 radikalski,velicaju gazde.,sport im je i dalje dobra rubrika.
Srbi o sportu znaju jos manje nego i o ekonomiji i politici, sto je bas, bas, baaaas tesko.

Jedan od najbizarnjih i najogavnijih fenomena na internetu je perjanica foruma B92 kinik koji je nedavno umro. Iza ovog forumskog identiteta krio se novinar Petar Luković. Tvorac je raznih pogrdnih termina za Srbe (srBov, sVrbi, smrdi, smrdija, republika šumska i drugih) i neka vrsta ikone srpskog auto-šovinizma. Činilo se da mu je dan počinjao sa rečenicom "Ja mrzim sVrbe".
Pre neki dan dvoje aktivista SNS-a zazvoniše na vrata moje bivše komšinice u prizemlju . No pošto je umrela, niko se ne javi pa odustaše od zvonačine. Nisam mogao da ostanem nezlurad pa sam im dobacio kako ih napuštaju birači... Eto još jedan Vučićev obožavalac je otego papke te će sad moći sa Predragom Lucićem u užarenoj kupci devetog kruga voditi ugodne razgovore.

Jesam, pod nickom ''Lannister''. Toliko sam bio ostar prema crveno-crnima i svemu sto oni predstavljaju, cak i za pojam foruma B92 da su me banovali. :mrgreen:

Mr Kinik, dr mr Milenko Puzigaca, uvazeni Accuphase, prof. dr Denis Jasarevic, akademik Schrödinger - nocne more svakog prvosrbijasa.

naslednici tog foruma su parapsihoptologija - vox92 - vasudeva burundi

Vasa još uvek ima svoj forum? Sada moram da bacim pogled na vox...da li piše i dalje tamo..
Mr Kinik, dr mr Milenko Puzigaca, uvazeni Accuphase, prof. dr Denis Jasarevic

Denis je kratko bio na vox-u. Ne mogu da se setim da li je banovan..mislim da jeste. Tamo su banovanja česta.

UPDATE:

Piše Vasa na vox-u.

Žao mi je što sam izgubila kontakt sa Nemo-m. On je bio ok moderator i ok je čovek.

Vasa još uvek ima svoj forum? Sada moram da bacim pogled na vox...da li piše i dalje tamo..

Denis je kratko bio na vox-u. Ne mogu da se setim da li je banovan..mislim da jeste. Tamo su banovanja česta.
E da, bio je i jedan FrediB, skoro isto ostar kao i ''Lannister'' (tj. moja malenkost).

Kada su ga pitali za ime, FrediB je rekao: ''To je po Frediju Bobicu, nemackom fudbaleru hrvatsko-slovenackog porekla, koji je ne jednom srbende nazvao ludacima''. I tog FrediB su banovali pre nekoliko meseci.......

Da, FrediB je konačno banovan tamo. Smučio se valjda i fancy-u i ostalima.

Otišla sam sa tog foruma prošle godine zbog politike..tačno sam znala ( i znam ) ko će šta napisati.. Tema o Ukrajini ima preko 600 strana.. Plus, svi su levičari i nezadovoljni opozicijom.
A došli su i novi članovi...a otišli stari..

Back