Nego, reci ti meni 'oćel' bit onog rata, a?

Da li ce u narednom periodu biti sukoba izmedju Rusije i NATO-a van granica Ukrajine?

• DA

glasova: 12 37,5%
  • NE

glasova: 20 62,5%

• Ukupno glasova
    32
kada vas covek cita stice utisak da se sve to slucajno desilo, nekim zajebom sa srpske strane
i nikako nisu strane sile umesane u to :hahaha:
Nije se desilo slucajno vec niz pogresnih odluka, jel su strane sile glasale svaki put za Milosevica i za sve ostale posle njega?
Djindjic je bio kratko pri vlasti pa ne mogu da ga ocenim, ali svi ostali su bili ocajni, a to je porazavajuca cinjenica koja govori o sistematskom problemu.
I SSSR se raspao, ali ne zbog Amerikanaca ili Engleza vec zbog unutrasnjih problema.

Mozes naci dokaz na internetu za sta god hoces, ljudi obicno izaberu ono sto im odgovara, mogao bih ti ja dati dokaza, al ti ne bi sigurno promenio misljenje.
Inace, interesantna cinjenica je da je S. Milosevic pobedio 1997 na izborima (ima onih koji kazu da je lazirao, sto je moguce ali je imao sigurno 40% pristalica u to vreme). Nakon nekoliko izgubljenih ratova i unistene ekonomije. Sad mozemo reci ovo ili ono- ali jedina sigurna stvar stvar su cinjenice i rezultati.
Dok to ne naucite, bit' cete vodjeni propagandom i uvek cete se na svakoj sitnici deliti na crvene i plave, mada su i crveni i plavi istog mentaliteta, samo igrom slucaja su jedni crveni a drugi plavi.

Чиме то Енглези мисле пресретати авангарде који лете к њима?
Nije poenta u presretanju.
U prethodnim postovima sam lepo objasnio, da si hteo svatio bi.
Svako ima pravo na svoje misljenje, ukljucujuci i mene i tebe i nema razloga da se ovde naterujemo.
Ne razumem čemu UK i Avangard u odgovoru. Inače, to da Zlobina vladavina nije bila uopšte pozitivna i da on iza sebe nema nikakvih rezultata je činjenica, ali isto tako je i činjenica da Zapad (tj Nemačka) uopšte nije imao names da podeli Bugarsku, Albaniju i Rumuniju zbog vladavina Todora Živkova, Envera Hodže i Čaušeskua od kojih je svaki bio po 100 puta gori od Zlobe i Mire.

Kao inejžer sam devedesetih čitao žurnalistiku iz osamdesetih i par hrvatskih emigrantskih listova koje je naš rođak dobio u Nemačkoj od svog poznanika Hrvata - stvar je planirana mnooooogo pre Zlobe i svih vođstava.

33817575-3076-4748-A69F-BAAD31DF5C90.jpeg

Nije se desilo slucajno vec niz pogresnih odluka, jel su strane sile glasale svaki put za Milosevica i za sve ostale posle njega?
jugoslavija je imala ulogu da se "raspadne" u pravom trenutku. sto se i desilo.

naravno, srpska tvrdoglavost je u tome pomogla, ali nije se moglo izbeci.

moglo je da se prolongira jos neko vreme ali je scenario bio takav da je bio nezibezan

raspad, sankcije,bombardovanje, zuta revolucija, post dosmanliska vlada.. sve je to isti posao podeljen na vise delova

Djindjic je bio kratko pri vlasti pa ne mogu da ga ocenim, ali svi ostali su bili ocajni, a to je porazavajuca cinjenica koja govori o sistematskom problemu.
I SSSR se raspao, ali ne zbog Amerikanaca ili Engleza vec zbog unutrasnjih problema.
Isto tako i tzv “Jugoslavija” a Zapad je zbog svojih (tj nemačkih) interesa učinio sve da to bude na srpsku štetu. Ostalo su baš se sa Deutsche Welle, Slobodne Evrope i ostalih koji su upravo i radili na tome.

Чиме то Енглези мисле пресретати авангарде који лете к њима?
Nije poenta u presretanju.
U prethodnim postovima sam lepo objasnio, da si hteo svatio bi.
Svako ima pravo na svoje misljenje, ukljucujuci i mene i tebe i nema razloga da se ovde naterujemo.
Мислио си на истовремени узвратни удар на руске силосе? Енглези? Могу само пробати и ништа више.
Не бих се ни ја натјеравао по теми, али што се мене тиче, само САД и Русија могу једни друге урнисати, сви остали просто нису та лига, или немају технолошких могућности или немају довољно ракета и кад имају сам технолошки врх.

posto vidim da su mediji i drzave pocele da sire paniku o vrlo izvesnom nuklearnom sukobu na teritoriji Evrope, da bi time skrenuli paznju sa aktuelnih problema vezano za ekonomsku krizu, inflaciju, korupciju u koje su manje/vise sve zemlje ogrezle (ne samo Srbija), evo pitam ja vas sta mislite da li ce rata biti?
zasto da? zasto ne?

evo da ja kazem prvi, mada ljudi sa kojima diskutujem verovatno znaju moj stav:
dakle, apsolutno NE!
Putin za to nema m*da, a kakvo god ja lose misljenje imao o njemu, moram da kazem da covek nije retard i uci u nuklearni rat bi bilo vrlo lose za Rusiju i on to dobro zna. jer nije Rusija jedina koja ima nuklearno oruzje, isti broj raketa koje bi ispalio na zemlje NATO-a dobio bi u roku od odmah nazad po svojim gradovima.
a drugo, kao sto sam vec vise puta u razlicitim temam ovde pisao iako nisam teoreticar zavere, smatram da svetom upravlja kapital (banke/korporacije), ne Bajden/Tramp/Putin/SiĐinping ako bi doslo do opsteg rata, ko bi kupovao njihove usrane elektro-automobile? ajfone? lekove? ko bi uzimao kredite? koga bi kontrolisali? ljudi koji imaju moc i uticaj tako nesto sigurno nece dozvoliti...

sta misle o aktuelnoj situaciji?

Sve bih potpisao da nisam napravio istu gresku 90 tih. Mislio sam da Milosevic I Seselj nisu bolidi da zarate sa svima.Medjutim zaratise i upropastise Srbiju. Putinov ego je takav da zamislja da bude zapamcen u istoriji,sto plasi. To iracionalno je opasno,vec je predugo na vlasti.Opet jedno je mala Srbija ,drugo Rusija.
Moglo se, s drugacijim voddtvom naravno.
Toliko velikog rata neće biti jer su zainteresovani načisto s tim da bi izgubili kao niko pre njih u celoj istoriji, ali u Ukrajini će se naravno nastaviti, pa ni Nemačka nije odustajala od svojih planova, a nije ni nuklearna sila kao Rusija. Ako je mogla Nemačka može i Rusija.

BDB9460C-E444-414B-B0B7-D2563BCA6CD9.jpeg

Milosevic nije imao prijatelje u svetu.pogresno podrzao puc u Moskvi,Hazbulatov.Geopolitku nije poznavao,pogresno procenio situaciju,dogovarao sa Tudjmanom i verovao mu. Pokrenuo ratove uveren u pobedu,medjutim problem sa ratom , nije sigurno ko ce da pobedi. Nista dobili nismo,sve smo izgubili uz desetke hiljada poginulih. Nesto me asocira na ovog Zelenskog,to unistavanje sopstvenog naroda uz ocekivanja da ce se jos neko ukljuciti u rat,sutra preokret.Nema nista od toga,nece niko da ratuje za Ukrajinu kao ni za Srbiju.
Pre toga Srbija je odbila sve mirovne planove,siroti Vucic danas sve prihvata.

Milosevic nije imao prijatelje u svetu.pogresno podrzao puc u Moskvi,Hazbulatov.Geopolitku nije poznavao,pogresno procenio situaciju,dogovarao sa Tudjmanom i verovao mu. Pokrenuo ratove uveren u pobedu,medjutim problem sa ratom , nije sigurno ko ce da pobedi. Nista dobili nismo,sve smo izgubili uz desetke hiljada poginulih. Nesto me asocira na ovog Zelenskog,to unistavanje sopstvenog naroda uz ocekivanja da ce se jos neko ukljuciti u rat,sutra preokret.Nema nista od toga,nece niko da ratuje za Ukrajinu kao ni za Srbiju.
covece ne spamuj

sjasi vise sa milosevicem i tom proustasko titoistickom mantrom

jugoslavija je imala ulogu da se "raspadne" u pravom trenutku. sto se i desilo.

naravno, srpska tvrdoglavost je u tome pomogla, ali nije se moglo izbeci.

moglo je da se prolongira jos neko vreme ali je scenario bio takav da je bio nezibezan

raspad, sankcije,bombardovanje, zuta revolucija, post dosmanliska vlada.. sve je to isti posao podeljen na vise delova
Blic nije nikakav pouzdan izvor, sto se tice Jugoslavije ta prica je poprilicno dugacka i ukljucuje nesposobnost KPJ kasnije SKJ da resi ekonomska pitanja (koja su oni prebacivali na republike koja su dobijala sve veca ovlastenja), a ekonomija je kao imuni sistem organizma, kad nemas jaku ekonomiju onda se javljaju sve moguce boljke, 1990 nakon izbora su obavestajne sluzbe republika imali sva ovlastenja i prema zakonu su odgovarali svojim republikama (koje su na vlasti imali nacionaliste) dok je savezna sluzba bila poprilicno nemocna i nije imala nikakva ovlastenja- i to je bio glavni problem kod SFRJ.
Milosevic je odlucio za povlacenje JNA iz Slovenije, iako je JNA zapravo izvrsila ono sto joj je zadato i to je de facto bio kraj SFRJ.
Sto se tice Srbije, vukao je sve pogresne korake, ali je (kao i sadasnja vlast) imao sve medije u rukama i obmanjivao je narod, koji da ga je skinuo ne bi se desilo '99ta. Sada je kasno i situacija je spasavaj sto se spasti moze, a ne moze se spasiti mnogo.
Ako pogledas Nemanjice- oni su vukli dobtre poteze, znali su s kim trebaju sklapati saveze i bili su i takticki potkovani i imali su stratesko razmisljanje, to posle nismo imali, jedini dobar vladar kojeg smo imali u moderno doba jeste Knez MIhajlo koji je imao i viziju i bio je cak dobar covek, ali je skoncao od strane idiota.
Nas najveci problem je sto ne ucimo iz istorije, vec umesto da izvucemo pouke, samo nadjemo drugog krivca, i onda smo osudjeni da ponavljamo greske.

Možda je Slobodan Milošević zapravo sve dobro procenio i radio da postigne tačno ono što je postignuto. ;)

Pitaš se zašto bi započinjao rat sa najvećom silom sveta i celim NATO paktom? Mogao je da pogine u tom ratu? Koji je još način moguć da jednoj zemlji naneseš što više štete pored toga što ćeš da je zavadiš sa najvećom silom na svetu? Zašto bi radio sve to da na kraju završi na međunarodnom sudu i umre u zatvoru?

Pa jeste dobro pitanje, zašto bi počinjao rat sa najvećom silom sveta? Šta to govori? Mogao je da pogine u tom rat i on sam, ali nije, i nije niko od njegovih poginuo. Suđenje na međunarodnom sudu je od Slobe napravilo heroja ili potvrdilo njegov "herojski" status u narodu koji ga je već gledao kao novog tita za čijom batinom vape. A da li je zaista umro u zatvoru, to ostaje otvoreno pitanje, jer možda je kao i njegova mu žena otišao u Moskvu da na sigurnom uživa u svojim penzionerskim danima.

Neki su govorili da je Sloba bio šizofreničar. Tako da su mu dve opcije, ili je sve pogrešno procenio i tragično završio prosto zato što je bio šizofrenik, ili je prosto postigao tačno ono što je hteo da postigne i za šta je bio plaćen. Okreni obrini, na visoke funkcije pre ili kasnije uvek dođu neki ludaci.

Blic nije nikakav pouzdan izvor, sto se tice Jugoslavije ta prica je poprilicno dugacka i ukljucuje nesposobnost KPJ kasnije SKJ da resi ekonomska pitanja (koja su oni prebacivali na republike koja su dobijala sve veca ovlastenja), a ekonomija je kao imuni sistem organizma, kad nemas jaku ekonomiju onda se javljaju sve moguce boljke, 1990 nakon izbora su obavestajne sluzbe republika imali sva ovlastenja i prema zakonu su odgovarali svojim republikama (koje su na vlasti imali nacionaliste) dok je savezna sluzba bila poprilicno nemocna i nije imala nikakva ovlastenja- i to je bio glavni problem kod SFRJ.
Milosevic je odlucio za povlacenje JNA iz Slovenije, iako je JNA zapravo izvrsila ono sto joj je zadato i to je de facto bio kraj SFRJ.
Sto se tice Srbije, vukao je sve pogresne korake, ali je (kao i sadasnja vlast) imao sve medije u rukama i obmanjivao je narod, koji da ga je skinuo ne bi se desilo '99ta. Sada je kasno i situacija je spasavaj sto se spasti moze, a ne moze se spasiti mnogo.
Ako pogledas Nemanjice- oni su vukli dobtre poteze, znali su s kim trebaju sklapati saveze i bili su i takticki potkovani i imali su stratesko razmisljanje, to posle nismo imali, jedini dobar vladar kojeg smo imali u moderno doba jeste Knez MIhajlo koji je imao i viziju i bio je cak dobar covek, ali je skoncao od strane idiota.
Nas najveci problem je sto ne ucimo iz istorije, vec umesto da izvucemo pouke, samo nadjemo drugog krivca, i onda smo osudjeni da ponavljamo greske.
Izvini, ali Knez Mihajlo je bio despot, a o njemu se danas u Srbiji zaključuje isključivo na osnovu toga što se jedna od glavnih beogradskih ulica zove po njemu: inače u njegovo vreme je iz jugoslovenskih pobuda bila zavedena potpuna cenzura - u srpskoj štampi nije moglo da se pročita ni slovce o progonima koje su nad Srbima vršili Bugarska egzarhija (Niš i jug Srbije) i Turci (BiH), ali se zato beogradska štampa prilježno bavila kadrovskim rešenjima po Zagrebu…

Ja kad sam pricao na Teorijama...ti i @Black_star niste verovali... 😴🙃
Dosad ste mogli bar 3 konzerve mesnog nareska zastekati...

Nego...salu na stranu...
Da pitas Ukrajinca i Rusa u Beogradu...za njih je vec pocelo....

...
Znaš šta bi bila prava tema za Teoriju zavera, i ne bilo ti zapoveđeno... :D
Ispitati kako žive i jedan i drugi u Beogradu i kakve sve biznise furaju. ;):cool::lol:

Izvini, ali Knez Mihajlo je bio despot, a o njemu se danas u Srbiji zaključuje isključivo na osnovu toga što se jedna od glavnih beogradskih ulica zove po njemu: inače u njegovo vreme je iz jugoslovenskih pobuda bila zavedena potpuna cenzura - u srpskoj štampi nije moglo da se pročita ni slovce o progonima koje su nad Srbima vršili Bugarska egzarhija (Niš i jug Srbije) i Turci (BiH), ali se zato beogradska štampa prilježno bavila kadrovskim rešenjima po Zagrebu…
Gledas na situaciju iz proslosti sa distance, tj sa danasnje pozicije, nacije su moderan drustveni konstrukt, koje akon sto su stvorene su napravile svoju mitologiju.
"Stvorili smo Italiju, sad moramo stvoriti Italijane".
Ova recenica zapravo oslikava pravo stanje: u tom trenutku je svega nekoliko posto Italijana govorilo talijanski, vecina su govorila dijalekte koji su vecinom medjusobno toliko razliciti da se nisu mogli sporazumeti, jako malo se ljudi osecalo kao Italijani- stvoren je narativ, a naknadno je stvorena mitologija, prihvacen je zvanicni jezik i tek pojavom masovnih medija ova pojava je zavrsena. Tako su otprilike stvorene sve nacije.
Ukljucujuci i Srbija i Hrvatska. Bilo je uvek onih koji su se osecali Francuzi ili Hrvati ili Srbi, ali njih je uvek bilo malo, jezgra koja je posle narasla u ovo sto sad imamo. A problem na Balkanu jeste sto se vise nacija sirilo na isti teritorij, a glavni faktor je na kraju bila verska pripadnost.
Uglavnom, Knez Mihajlo je znao sta radi i hteo je da od Srbije napravi "Pijemont".

Amerikanci imajumnogo bolji sistem upravljanja nuklearnim bojevim glavama, opisao sam kako funkcionise na temi Srbija nespremna za nuk. rat.
Ljudi nemojte lupati glupost, i pricati o stvarima u koje se ama bas ni malo ne razumete.
ovde ti lupas, jer sta nas amere zabole za engleze? jel znamo mi koga rusi gadjaju u prvim minutima?
kao i za ukrajinu, jave nam pola sata ranije koga gadjaju, i mi ako vidimo u kratkom roku da je to istina, zar mislis da smo ludi da odgovaramo? da unistmo svet zbog jednog londona?razmisli opet bolje,a ne lupaj

Poslednja izmena:
Zubima bi grizali ruske rakete :lol:
ma loze ih ruje da bi imali 20 minuta do susreta sa sudbinom, pokvare se veze, ne znas sta se desava dok ne bude kasno - nama amerima i nije u interesu, samo se prekinu veze, tako je najbolje,.pa bi posle razmislili da li da samo ozalimo london, ili da se naplati rusima

vidis da se ne vole briti sa nasim maskom, pitaj me sta znaci gfy, e to im porucujemo

Elon Musk Responds As British Government "Summons" Him To 'Disinformation' Hearing

GFY! :mrgreen:
a mi ameri necemo da se bijemo za staljiniste, lepo im kazemo gfy

Poslednja izmena:

Back