Rusija i zlatno doba u vreme rata

Dodaj i to da je grejanje na gas CELE kuće trospratne 20$ mesečno. Na to dodaj cenu hrane koja je tri puta niža nego u srbiji.

E sad ako si dobar sa matematikom to ti je kao 100.000 din plata u srbiji.

Pogrešio si,
u Rusiji je cena mesečnog grejanja 2$, a ti si stavio 10 puta više.
Ta cena grejanja je nedostižna za zapad i zato se u Rusiji mnogo bolje živi nego na zapadu
i to se oseti u komunikaciji i sa jednima i sa drugima jer ovi sa zapada su pod stresom i nemaju vremena nizašta.i ničim se ne bave, dok su Rusi opušteni i bave se skupim hobijima za koje ovi iz EU nemaju para ni slobodnog vremena.

Inače ovo je Top10 država u Svetu po BDP-u i Rusija je na 4-tom mestu u svetu i broj 1 u Evropi sve je jasno
482249099_622449270746037_8080049497497238630_n.jpg

Pogrešio si,
u Rusiji je cena mesečnog grejanja 2$, a ti si stavio 10 puta više.
Ta cena grejanja je nedostižna za zapad i zato se u Rusiji mnogo bolje živi nego na zapadu
i to se oseti u komunikaciji i sa jednima i sa drugima jer ovi sa zapada su pod stresom i nemaju vremena nizašta.i ničim se ne bave, dok su Rusi opušteni i bave se skupim hobijima za koje ovi iz EU nemaju para ni slobodnog vremena.

Inače ovo je Top10 država u Svetu po BDP-u i Rusija je na 4-tom mestu u svetu i broj 1 u Evropi sve je jasno
Pogledajte prilog 1829808
cena novog audija, bmw, mercedesa, ajfona, dell laptopa, letovanje u italiji, španiji, odlazak na koncerte svetskih bendova u london, berlin, cena sonijevog led televizora, jamaha pojačala, nikon aparata...??

Uglavnom građevina svi su inženjeri. Budi malo pristojniji kada se javljaš svako malo. Svoje nezadovoljstvo i frustracije izbacuj na drugom mestu npr u wc šolju.
Odavno u Rusiji ne rade nasi gradjevinski inzenjeri jer je tamo mala kinta u odnosu na EU i jer ne postoji apsolutno nikakva garancija da ces i biti isplacen za to sto radis. Na stranu da zadnje 4 godine ni ne mozes da izneses novac iz Rusije sem u dzepu. Recimo da su svi inzenjeri koje znam a da su radili u Rusiji i duzi niz godina jos pre 5-6 godina zauvek napustili Rusiju, mnogi su bili zavrnuti i za 10-20k us$ pri tome, neki naivci i za vise.

Poslednja izmena od moderatora:
To su ozbiljni ljudi koji imaju svoje građevinske kompanije tamo i rade širom rusije. Sibir i uopšte zimska gradnja minus sa grejačima što je meni fascinantno.
U Rusiji nema vise od 50 nasih gradjevinskih firmi i zanatlija koji rade vece poslove od betoniranja trotoara kao 4-ta ruka. Na stranu da moaras biti povezan sa njihovom mafijom da bi tamo preziveo kao privatnik, preziveo reket od FSB i mafije, preziveo prevare od ruskih drzavnih sluzbenika, preziveo od cecenskih i drugih bandi u gradjevinarstvu. Od tih 50 firmi nema vise od 5 ciji su vlasnici gradjevinski inzenjeri ili arhitekte, takodje sa debelim vezama. Ostalo su sve db-ovci ili ljudi povezani jos sa Milosevicima. No, sasvim je moguce da ti ako dete bivseg vojnog lica znas neke iste takve koji su preko SKJ/SPS veza otisli u Rusiju jos 90-tih.

No, ti si napisao da su tvoji drugari u Rusiji milioneri a da oni koji su otisli u Ameriku peraci sudova. Pa se iz svega da zakljuciti da su ti koji su otisli za Rusiju db-ovci ili kriminalci te im je njihov sistem pao kao kec na deset a da su ovi koji su otisli u USA takodje bili boranija u Srbiji ali i da nemaju ama bas nikakvu skolu i znanja ako za sve te godine (15? 20?) nisu uznapredovali od obicnog peraca sudova. Sto ne poredis inzenjera u USA i inzenjera u Rusiji? Gde iznenjer moze bolje da zaradi i zvi?U USA/EU milion ruskih inzenjera raznoraznih struka, neverovatno da su bili toliko neuspesni u svojoj zemlji te su bili primorani da se isele a uspeli su da se snadju i rade u USA/EU. Dokle vise tih lovackih, baron minhauzen prica?

Na moju tesku zalost, ja sam u toj Rusiji radio 6 meseci jos sredinom '90-tih, zali boze bacenog vremena.

U Rusiji nema vise od 50 nasih gradjevinskih firmi i zanatlija koji rade vece poslove od betoniranja trotoara kao 4-ta ruka. Na stranu da moaras biti povezan sa njihovom mafijom da bi tamo preziveo kao privatnik, preziveo reket od FSB i mafije, preziveo prevare od ruskih drzavnih sluzbenika, preziveo od cecenskih i drugih bandi u gradjevinarstvu. Od tih 50 firmi nema vise od 5 ciji su vlasnici gradjevinski inzenjeri ili arhitekte, takodje sa debelim vezama. Ostalo su sve db-ovci ili ljudi povezani jos sa Milosevicima. No, sasvim je moguce da ti ako dete bivseg vojnog lica znas neke iste takve koji su preko SKJ/SPS veza otisli u Rusiju jos 90-tih.

No, ti si napisao da su tvoji drugari u Rusiji milioneri a da oni koji su otisli u Ameriku peraci sudova. Pa se iz svega da zakljuciti da su ti koji su otisli za Rusiju db-ovci ili kriminalci te im je njihov sistem pao kao kec na deset a da su ovi koji su otisli u USA takodje bili boranija u Srbiji ali i da nemaju ama bas nikakvu skolu i znanja ako za sve te godine (15? 20?) nisu uznapredovali od obicnog peraca sudova. Sto ne poredis inzenjera u USA i inzenjera u Rusiji? Gde iznenjer moze bolje da zaradi i zvi?U USA/EU milion ruskih inzenjera raznoraznih struka, neverovatno da su bili toliko neuspesni u svojoj zemlji te su bili primorani da se isele a uspeli su da se snadju i rade u USA/EU. Dokle vise tih lovackih, baron minhauzen prica?

Na moju tesku zalost, ja sam u toj Rusiji radio 6 meseci jos sredinom '90-tih, zali boze bacenog vremena.
Тада је то била сасвим друга држава.

Taj spar je uvek duplo skuplji od normalnih marketa širom EU. Tu se dolazi samo ferarijem i poršeom.

Kad ne umes ni interMet da koristis sem da lepis lazne vesti. dakle, Spar u Rusji je promenio vlasnika 2023-te. Pa su vlasnici tog Spara (bespravno su zadrzali naziv u svom imenu):
1) Albert Gusev - 82,7%
2) Yuri Markin 17,3%
3) ostali manjinski vlasnici (svi redom Rusi)

No, i pre toga je vlasnik Spar Middle Volga LLC ( Spar NN) bio Gusev preko razlicitih holding grupa. Znaci sam Spar nikada nije bio vlasnik trgovinskog lanca u Rusiji.
Ali, vaznije od toga je da ako danas pogledate njihov asortiman robe, aposlutno nista nemate iz Nemacke, Holandije ili ostalih EU dzrava, sva roba je domaca. Lazni Spar dragi moji rusofili.

Verovatno je i taj Ferari ispred lazan, kineski Ferari. Kao sto je i vecina stvari u toj dzravi lazna.

Ja sam u toj Rusiji radio daleke 1995-te, 6 meseci. I bio sam isplacen, na ruke doduse, ne za tako veliku kintu ali ipak za mnogo pristojniju nego u Srbiji. Doduse, radio sam u Moskvi za nasu drzavnu i tada i moju firmu, GP Trudbenik Beograd pa sam prosao kako smo se dogovorili u Srbiji. No, znam neke ljude koji su tad radili za nase privatnike u Rusiji (tipa bivsi komunisticki funkcioneri, bivsi predstavnici YU gradjevinskih i izvoznih firmi u SSSR-u - citaj db-ovci ili Bratja Karic itd) pa su prosli kao bosi po trnju i dobili su samo deo zaradjenog novca, za ostalo nisu smeli ni da pitaju da im glava ne bi letela.

2004-te, sam dobio ponudu da odradim posao za naseg tajkuna koji je imao poslove u Rusiji (necu da mu pominjem ime jer imam rodbinu u Srbiji ali mogu da kazem da je najvece moodo u Uzicu, bar je bio dok nije otegao papke). Oprezan, jer sam cuo da je mnnoge ljude zavrnuo, nisam previse ulozio u taj posao, sem mog vremena od par nedelja. Naravno da me je zavrnuo, dogovorili smo se da to bude neka cifra ( 5k, sto je meni u tom trenutku znacilo) a ja sam im isporucio idejno resenje ali nisam ni cvonjka dobio za to. Kasnije su njegovi inzenjeri u Srbiji (kupio je inzenjering bivseg GP Rad) razradili moje idejno resenje i sa tim isli u Rusiju. Da bude jos bolja fora, zvao je jedan moj kolega iz tog bivseg projektnog biroa GP Rad da mi trazi dodatne informacije - alo govedo, od.y.ebi.

Rusija je jedna velika prevara, kratko i jasno.

Poslednja izmena:
Što ti ne odeš na mars i postaneš marsovac pa prestaneš da smaraš antiruskom propagandom?
Kako mozes u isto vreme da budes proruski orijentisan i da budes protivnik tvoga preCednika velikih usana?
Ti podrzavas Rusiju, Rusija podrzava njega - sledi da i ti podzavas njega i da si ovde samo kao bot, bot koji glupim izjavama do boli tera ljude na suprotnu stranu (vidite kakvi idioti podrzavaju blokedere).

Poslednja izmena:

Back