Negativa

polu nestašica je bila smisljeno da bi se povecala cena mleka..sada ce svi da odahnu i kazu..samo neka ga ima :lol:
Само бих да видим неки ред у свом том поскупљивању.

Чини ми се да ни само гориво није поскупело у толиком проценту колико неке ствари... Па не прави се све само од нафте :roll:

Једно мало паковање павлаке коју користим као намаз на хлеб... Сећам се да је крајем прошле године коштало 42 динара. Пре неки дан - 71.
Притом млеко још није поскупело, прави се од претходно набављених сировина.

Хлеб који купујемо у максију је дуго био 65... сада је 85.

не дижу пензије (и плате) једном годишње зато што нас воле много. очекујем са повећањем да ће да се живи теже него пре. увек је било тако, тако ће и остати.
Најављено је прилично повећење пензија... Видећемо. Надам се да се неће много назадовати.

Мада, систем у ком пензије увек расту у процентима није баш најпоштенији. Неко има пензију... неко има двоструко... Разлика ће се само повећавати, а сигуран сам да два поменута једнако морају да једу, да се облаче, дају нешто унуцима...
Треба систем мало ублажити, нека један део буде проценат али нека се дода и један фиксан износ, нпр. 1000 свима па плус неки проценат.

Најављено је прилично повећење пензија... Видећемо. Надам се да се неће много назадовати.

Мада, систем у ком пензије увек расту у процентима није баш најпоштенији. Неко има пензију... неко има двоструко... Разлика ће се само повећавати, а сигуран сам да два поменута једнако морају да једу, да се облаче, дају нешто унуцима...
Треба систем мало ублажити, нека један део буде проценат али нека се дода и један фиксан износ, нпр. 1000 свима па плус неки проценат.
Slazem se
Takodje nije fer da svi preko 65 placaju godisnju gsp kartu 400 d (toliko placa i onaj sa 20 i onaj sa 100 hilj penzije)...trebalo bi na osnovu visine penzije da placaju

Cujem u vestima da ce sada a bude i nestašica mesa
Не знам само на основу чега? Јес' држава прописала ограничења за неке ствари, али ништа више није са ранијим ценама.
Говедину сам баталио... Кошта 1300 динара у продавници...
Сналазимо се са свињетином и пилетином.

Slazem se
Takodje nije fer da svi preko 65 placaju godisnju gsp kartu 400 d (toliko placa i onaj sa 20 i onaj sa 100 hilj penzije)...trebalo bi na osnovu visine penzije da placaju
тај са 100 хиљада пензије не користи градски превоз, не брини...и таквих пензионера у србији има пар хиљада, не више.

Maksimalna penzija u Srbiji je oko 1000 evra, to samo general moze da ima. Ne znam za direktore iz doba Jugoslavije.
Ima par njih i to je to. E sad IT-jevcima je daleko penzija :P
Али... то је ограничење за оно што ти држава да.

Ко жели, а сигурно је да је барем неким имаоцима шестоцифрених плата пало на памет - да уплаћују пензије у приватним фондовима. Тамо ограничења нема, колико платиш, толико у некој размери добијеш у старости.
Пензија може да буде 5000 евра, не постоји препрека за то.

Али... то је ограничење за оно што ти држава да.

Ко жели, а сигурно је да је барем неким имаоцима шестоцифрених плата пало на памет - да уплаћују пензије у приватним фондовима. Тамо ограничења нема, колико платиш, толико у некој размери добијеш у старости.
Пензија може да буде 5000 евра, не постоји препрека за то.
Mislio sam na drzavnu zasta postoji statistika...

Back