Negativa

Не знам за гужву... Истина, било је саобраћаја можда више него што се очекује за суботу, али пошто сам лако пронашао слободан паркинг на Врачару, имам аргумент да оспорим гужву :andjeo:

Код мене су навели приметно повећање потрошње. За цене не пратим.
Код мене мањи рачуни за струју, чак мањи него 2007. за децембар и јануар. Фебруар је невероватних 9000 динара, што је за 5000 дин мање него прошле године… Рачуни за струју су чиста лутрија, не можеш их предвидети Чп

Код мене мањи рачуни за струју, чак мањи него 2007. за децембар и јануар. Фебруар је невероватних 9000 динара, што је за 5000 дин мање него прошле године… Рачуни за струју су чиста лутрија, не можеш их предвидети Чп
Ако се грејеш на струју или ако имаш бојлер... Тешко је неким личним утиском пратити потрошњу осим ако не вирнеш на бројило једном недељно.

Ако се грејеш на струју или ако имаш бојлер... Тешко је неким личним утиском пратити потрошњу осим ако не вирнеш на бројило једном недељно.
Потрошња је увек иста, не може рачун за новембар да буде знатно мањи од оног у децембру и јануару… но рецимо децембар-јануар
2007. је био 14000 дин, иако пола децембра нисмо били код куће, док је ове године 11000 дин.

neka sad prebace na letnje vreme i tu ostanu za vjek vjekova amin :D
свашта :lol:
летње рачунање времена није природно овом поднебљу.
наши неће ништа да одлуче, док не одлучи тамо неко ''тело'' у европи...а они сад имају преча посла од летњег и зимског рачунања времена.

наши неће ништа да одлуче, док не одлучи тамо неко ''тело'' у европи...а они сад имају преча посла од летњег и зимског рачунања времена.
svasta da ti kao osoba od nauke misli kako misli z:mrgreen:
u stvari jeste prirodno da predjemo
da li si gledala mapu?
letnje je najprirodnije nasem podnevlju..mi smo na silu izvuceni iz prirodnog nam vremena.

mi smo pripali centralnoj vremenskoj zoni zbog slovenije
srbija svojim geografskim polozajem pripada istocnoevropskoj vremenskoj zoni..nase prirodno vreme je kao u rumuniji ili grckoj.

mi imamo isto vreme kao spanija,..da li je to normalno?
isto vreme kao spanija a sat pomeren od ruminije i grcke koje su odmah do nas.

u spaniji zato danas pada mrak negde oko 18:30
da smo ostali u zimskoj zoni kod nas bi mrak pao oko 17:00
osecas razliku?
cak i sa pomeranjem od sat vremena i prelaskom u letnje racunanje kod nas ce mrak pasti pola sata pre nego u spaniji.

mi prirodno nismo u zoni u kojoj smo a tu smo samo zbog slovenije koja vise nije sa nama.

prosto..zimsko racunanje vremena NIJE nase prirodno vreme.

Poslednja izmena:
Природно време, односно означавање колико је сати, је зимско. Летње је измишљено.

Ми ћемо управо прећи из природног стања у вештачко, подстакнуто потребом да више сати погодних за рад проведемо под дневним светлом.

Што се тиче Шпаније... То је најбоље њих да питаш зашто су морали 1942. да се изједначе са немачким временом. Иначе су, наравно, били на гриничкој зони, где природно припадају.

Besmisleno je to… u stvati letnje vise odgovara zimi kad je kraci dan, a zimsko vise leti kad je duzi dan. Jer skoro niko vise
ne radi od 5 pa da mu treba suncano svetlo ujutru...

Besmisleno je to… u stvati letnje vise odgovara zimi kad je kraci dan, a zimsko vise leti kad je duzi dan. Jer skoro niko vise
ne radi od 5 pa da mu treba suncano svetlo ujutru...
дан је увек исти - 24 сата траје.
реч је о трајању обданице и схватила сам да углавном релативно размаженима одговара да им увече касније пада мрак. не схватам какве везе има да ли се обданица завршава у поа осам увече или пола девет.... :roll:
и не схватам, ако већ постоји ова нелогичност - зашто траје читав месец дуже? никаквог нормалног рационалног објашњења нема за административну глупост која траје деценијама.

дан је увек исти - 24 сата траје.
реч је о трајању обданице и схватила сам да углавном релативно размаженима одговара да им увече касније пада мрак. не схватам какве везе има да ли се обданица завршава у поа осам увече или пола девет.... :roll:
и не схватам, ако већ постоји ова нелогичност - зашто траје читав месец дуже? никаквог нормалног рационалног објашњења нема за ову административну глупост која траје деценијама.
То је уведено због фабрика, када је већина радила по фабрикама, па да се уштеди на електричној енергији. Сада је бесмислено...

Back