- Poruka
- 10.209
Kakva majka Nedić je bio Bog
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
peten je rehabilitovan u misljenju svakog zdravorazumnog francuza,bas kao i nedic kod srba,a ti papirici......ziveli su sigurno bolje nego mi,jer nisu imali crvene lucifere da ih vuku u porpast,tj imali su ih ali su bili beznacajni....de Gol mnogo vise odgovara Mihailovicu nego Titu,cetnici nisu saradjivali s nemcima da bi se borili protiv saveznika nego protiv komunizma....de gol je osudio petena jer je hteo vlast,da smo mi imali nekog takvog "izdajnika" u ww1 bolje bi prosli....uz naravno vojsku koja je opravdano otisla u grcku,mogao je neko da stiti narod u zemlji.......
da Milankovic je odbacen kao suvisan i zabranjen mu je naucnoistrazivacki rad,ivan djaja je proglasen za izdajnika,pa je ziveo kao bednik,zanka stokic je izgubila gradjansku cast,i sve to jer se neki tamo indijanac tj neprosveceni seljak koji ne vidi dalje od nosa digao i pobunio sto zivi u kolibi a ne u stanu na Dorcolu,a pita li se zato je to tako,svi intelektualci poticu od seljaka,e to sto su njihovi preci bili ljudi sirih shvatanja i nije im bilo glavno da se ozene u 12,imaju decu u 14 godina,postanu dedovi u 35,nego su otisli u civilizaciju i mucili se u tudjini da nesto postanu.....i u kraljevo doba je svako ko je hteo i kome se radilo mogao je da postane svoj covek s skolom,ali paorima se nije islo s brda i nije im se pustala stoka....
fantastično ... je l' ti to na osnovu neke ankete ili onako "zdravorazumski"
?Nije loše znati da izraz ''paor'' se odnosi konkretno na seljake iz Vojvodine, tj. tamo se odomio kao prepravka njemačke rječi ''bauer'' (seljak). Njemaca mimo rata je van Vojvodine slabo bilo, kao i brda s kojih bi paori sišli. Vojvodina je ravna, a oni koji su surađivali s okupatorom su ispravno kažnjeni i kod nas i u svijetu. Znaš li slučajno ko je osnovao fabriku Renault, u čijem je sad vlasništvu i kako je do toga došlo?ziveli su sigurno bolje nego mi,jer nisu imali crvene lucifere da ih vuku u porpast,tj imali su ih ali su bili beznacajni....de Gol mnogo vise odgovara Mihailovicu nego Titu,cetnici nisu saradjivali s nemcima da bi se borili protiv saveznika nego protiv komunizma....
peten je rehabilitovan u misljenju svakog zdravorazumnog francuza,bas kao i nedic kod srba,a ti papirici......de gol je osudio petena jer je hteo vlast,da smo mi imali nekog takvog "izdajnika" u ww1 bolje bi prosli....uz naravno vojsku koja je opravdano otisla u grcku,mogao je neko da stiti narod u zemlji.......
da Milankovic je odbacen kao suvisan i zabranjen mu je naucnoistrazivacki rad,ivan djaja je proglasen za izdajnika,pa je ziveo kao bednik,zanka stokic je izgubila gradjansku cast,i sve to jer se neki tamo indijanac tj neprosveceni seljak koji ne vidi dalje od nosa digao i pobunio sto zivi u kolibi a ne u stanu na Dorcolu,a pita li se zato je to tako,svi intelektualci poticu od seljaka,e to sto su njihovi preci bili ljudi sirih shvatanja i nije im bilo glavno da se ozene u 12,imaju decu u 14 godina,postanu dedovi u 35,nego su otisli u civilizaciju i mucili se u tudjini da nesto postanu.....i u kraljevo doba je svako ko je hteo i kome se radilo mogao je da postane svoj covek s skolom,ali paorima se nije islo s brda i nije im se pustala stoka....
Nije loše znati da izraz ''paor'' se odnosi konkretno na seljake iz Vojvodine, tj. tamo se odomio kao prepravka njemačke rječi ''bauer'' (seljak). Njemaca mimo rata je van Vojvodine slabo bilo, kao i brda s kojih bi paori sišli. Vojvodina je ravna, a oni koji su surađivali s okupatorom su ispravno kažnjeni i kod nas i u svijetu. Znaš li slučajno ko je osnovao fabriku Renault, u čijem je sad vlasništvu i kako je do toga došlo?
ok terminologija mi je promakla,ali nemoj ti sad da se hvatas za tu rec,kad i sam razumes na koga se odnosi na zemljordnike,stocare i ostale ljude uskih pogleda koji su pocei da se mesaju u siroke stvari....
sta oces sad s Renault reci?!!sta da nisu mozda drustveni?
neko rece,ostavite se ljudi anketa,nego citajte malo vise o nedicu,a ne to sto ce vam deda ili otac ispricati da je izdajnik kuakvica i da je ubijao narod......
Nigdje nisu suradnici okupatora dobili rehabilitaciju, nigdje! Jesu li djedovi i očevi svuda ludi? Što se Renaulta tiče, to je ime osnivača tvornice kojem je ona oduzeta zbog suradnje s okupatorom. U državnom je vlasništvu i nitko tamo ne postavlja pitanje ''povrata imovine''. Podrazumijeva se da od toga nema ništa. I ma šta vama pričali Dinkić i kompanija uopće nije istina da je na Zapadu baš sve privatno.ok terminologija mi je promakla,ali nemoj ti sad da se hvatas za tu rec,kad i sam razumes na koga se odnosi na zemljordnike,stocare i ostale ljude uskih pogleda koji su pocei da se mesaju u siroke stvari....
sta oces sad s Renault reci?!!sta da nisu mozda drustveni?
neko rece,ostavite se ljudi anketa,nego citajte malo vise o nedicu,a ne to sto ce vam deda ili otac ispricati da je izdajnik kuakvica i da je ubijao narod......
Nigdje nisu suradnici okupatora dobili rehabilitaciju, nigdje! Jesu li djedovi i očevi svuda ludi? Što se Renaulta tiče, to je ime osnivača tvornice kojem je ona oduzeta zbog suradnje s okupatorom. U državnom je vlasništvu i nitko tamo ne postavlja pitanje ''povrata imovine''. Podrazumijeva se da od toga nema ništa. I ma šta vama pričali Dinkić i kompanija uopće nije istina da je na Zapadu baš sve privatno.
Nigdje nisu suradnici okupatora dobili rehabilitaciju, nigdje!
Ne znam za njih, ali oni svakako nisu tisuće nevinih isporučili Njemcima za logore smrti.Šta je sa onim britanskim upravnicima Kanalskih ostrva? Zar nisu oni beše rehabilitovani?
SSSR je naslijedio katastrofalno stanje u carevini i već tad mnogo slabiji od SAD, 2 teška rata na svojoj zemlji, od toga u 2. ubedljivo najveća žrtva, a i najveći teret podnio... preko 20 milijuna žrtava, a SAD?ko kaze da je sve privatno,ali nije ni sve drustveno kao kod vas......
i uostalom kad mi objasnis zasto je SSSR 15 puta bio slabiji od SAD u ekonomskom pogledu javi se,i zasto su sve ex-komunisticke zemlje sada tu gde jesu i zasto nikada nisu mogle da se mere s zapadom....
mi ne mozemo da se poredimo s francuskom ni s engleskom ni sa kim,njihov general De Gol je ckeao saveznike,nije izazivao hitlera,a nas crveni Tito je sam trazio masakriranje stanovnistva.......
SSSR je naslijedio katastrofalno stanje u carevini i već tad mnogo slabiji od SAD, 2 teška rata na svojoj zemlji, od toga u 2. ubedljivo najveća žrtva, a i najveći teret podnio... preko 20 milijuna žrtava, a SAD?
I što bi bilo da su svi tako ''čekali''? Hitler bi vladao svijetom! Nije mi jasno kako se uopće netko usuđuje braniti čovjeka koji je tisuće poslao u logore, svoju policiju stavio na raspolaganje Gestapou, pa što je tebi??
Objasni ti meni zašto sad sve jugoslavenske republike sem Slovenije stoje slabije nego za vrijeme SFRJ? Stigao vam je kapitalizam, demokracija, što vam sad fali?
Kapitalizam nije univerzalni lijek, inače ne bi mnoštvo takvih zemalja u svijetu bilo siromašno. I u SAD imaš preko 36 milijuna ljudi bez socijalnog. Već sam na drugoj temi pomenuo da su istočnjaci živjeli mnogo gore od nas i zato su prišli zapadu. Sem toga, tu je i dugogodišnja želja. Oni nisu smjeli ići van, osobito ne na zapad dok su naši građani bez viza mogli putovati svuda. To čak ni danas nemaš jer te bez obzira na ublaženi režim uvijek mogu vratiti s recimo austrijske granice ako nisu zadovoljni tvojim garancijama. Onda je crveni pasoš bio dovoljna garancija.sta je sa slovenijom,je li?!ja cu da ti kazem sta je,slovenija je jedina koja je odma posle juge preduzela reforme,a svi ostali smo po raznoraznim olicenjima tupali u mesto ili se unazadjivali.....i kazi mi na osnovu cega zakljucujes da se 70-ih i 80-ih bolje zivelo nego danas,a pogotovo 60-ih?/////sta da branimo staljina koji je milione poslao u logore,svako ko ga krivo pogleda zavrsi u logor......niko NE brani hitlera jer je zlocinac nad zlocincima i rebalo se boriti protiv njega,ali ne da se mi goloruki viljuskama borimo.....a sta je s ostalim zemljama istocnog lagera,zasto predjose u zapadni ako je bilo bolje pod crvenima?rusija je mogla da se razvije da je u njoj vladao kapitalizam,ali je jos bio feudalizam,tako da....sssr je bio zemlja gladnih i bosih.......umesto sto su se trkali s SAD-om bolje da su ulagali u poboljsanje standarda,a ne narod im bio gladan i go,i sa 10 puta slabijom privredom trkali se s SAD......osudjuju Gorbacova,a on je prvo realno priznao koliko je SSSR zaostala.........
Kapitalizam nije univerzalni lijek, inače ne bi mnoštvo takvih zemalja u svijetu bilo siromašno. I u SAD imaš preko 36 milijuna ljudi bez socijalnog. Već sam na drugoj temi pomenuo da su istočnjaci živjeli mnogo gore od nas i zato su prišli zapadu. Sem toga, tu je i dugogodišnja želja. Oni nisu smjeli ići van, osobito ne na zapad dok su naši građani bez viza mogli putovati svuda. To čak ni danas nemaš jer te bez obzira na ublaženi režim uvijek mogu vratiti s recimo austrijske granice ako nisu zadovoljni tvojim garancijama. Onda je crveni pasoš bio dovoljna garancija.
Borili smo se čime smo mogli. Da nismo, Rusi bi nas progutali kao i ostale, ovako smo stekli utjecaj i na drugoj strani.
Odnos plaća i osnovnih potreba je nekad bio bolji. Kriminala je bilo daleko manje, a više sigurnosti, fizičke, socijalne ...
No, nije to tema. Nema revizije povijesti. Što se desilo ne može se promijeniti. Nedić se dobrovoljno stavio u službu Njemaca, odgovoran je za smrt velikog broja ljudi koje je gestapou servirao na pladnju. To je činjenica, a simpatije na stranu.
Srbija u Drugom svetskom ratu je bila na strani okupatora, njen vođa je bio kolaboracionista, Srbija je ratovala uz Hitlera.

Srbija u Drugom svetskom ratu je bila na strani okupatora, njen vođa je bio kolaboracionista, Srbija je ratovala uz Hitlera.
Užičku Republiku su oslobodili PARTIZANI. Ta republika tada nije bila ni Srbija ni nedićevska. Srbija je sva bila nedićevska, tačka!
Nije istina.Ako tako gledas, cela Evropa je ratovala uz Hitlera. Obicna gomila gluposti.
Ти износиш неистине нацисти су само у Србији стрељали 100 за 1 војника Вермахта, то ти само говори колика су била антинацистичка осећања становника Србије и то је познато целом антифашистичком свету , једино екстремисти и злонамерници износе неистине вршећи сатанизацију српског народа силовањем српске историје.Užičku Republiku su oslobodili PARTIZANI. Ta republika tada nije bila ni Srbija ni nedićevska. Srbija je sva bila nedićevska, tačka!