Недићева Србија!

Недић ???

• ДА -продао је земљу и свој народ

• НЕ -он је "српска мајка"

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nedic i pavelic nisu saradjivali da bi se dogovarali o ubistvima naroda,vec da bi se narod zastitio od ustaskog terora,pokusani su pregovori.....svejedno,400 000 spasenih izbeglica ne mogu pobiti da ih je nedic spasio,ma koliko to komunisti omalozavali.......ne priznajem ja nista,lose si me shvatio,hteo sam da kazem koliko je nestrucno bilo sudstvo,nedic nije bio kriv,treba ga proglasiti nacionalnim herojem.....izvini,ali komuniste treba proganjati,ubijati i ne davati im zaprava,komunizam je kuga,jos treba da me ubedis da se u jugoslaviji zivelo bolje nego u sad,zato jer smo imali socijalno....smesno!!!!!
Te nediceve citate treba shvatiti drugacije,samo mi nije jasno kako komunisti objasnjajvaju nedicevu pojavu,covek koji je mrzeo svoj narod,to mu dodje kao neki psihopata?!!
za tita su svi bili narodni neprijatelji koji su ga iskosa pogledali i on ostaje najmacnija licnost srpske istorije ma koliko ga velicali gospoda crveni......cercil nije bio premijer,ok,svejedno nikako ne mozes da mi kazes da je titova zasluga to sto smo bili izvan sssr sfere,a pokret nesvrstanih je najveca utpoija ikada-umesto da s eokrene zapadu,udruzivao se s crncima koji su od nas ocekivali pomoc.....
milan nedic nikako nije imao svoj interes u ratu,jer da ga je imao izvukao bi se kao pavelic i drugi,on je stitio narod i vecna mu slava i hvala,a komunisticke propalice mu nisu ni do kolena,sve sami bravari,mehanicari,znatlije,studenti sa 40 godina itd....
o pravima ljudi komunisti najmanje treba da pricaju,staljin je gori od hitlera,hitler je unistavao druge,a ovaj je unistavao svoj narod,bas kao i nas spijun-doduse istina manje,ali svejedno ko god je mislio drukce bio je narodni neprijatelj......komunizam nije ideologija,komunizam je bolest,tu ideju podrzavaju jedino propalice i ljudi koji misle da su im drugi krivi za zivotne padove i neuspehe.......
milan nedic,u nijednom ali nijednom trenutku nije radio s okupatorom zbog svog interesa,iskljucivo u sluizbi naroda,a onda su oni isti koje je spasao okenuli mu ledja i posli za titom,pa je onda gos'n "bravar" ustekao milione i milione danas u evrima,a narod mislio on je jedan od nas.....celokupna kraljevska porodica je bila malo dete spram gospodina crvenog........marsal,kralj,car,despot,predsednik,sekretar,lider,vodja,knez bio je sve........sad vidim i mali spijun drug joska bi da kao djed zasedne jedno 20 godina na vlast,on bi i vise,ali ne moze do kasno,zvace ga djed,pa da nas vrati jedno 50 godina unazad,da napavi jos koju autonomiju i sakupi jos malo balga,to kao karadjordjevi izneo zlato u polugama,pa tito nije imao za jos koje putovanje oko sveta.......
sto se tice nedica licno,on je mogao lepo da se povuce u penziju da je gledao svoj interes,narod je bio u pitanju......istrazivanja kocovica i zerjavica po kojima je bilo jedva 1000 000 zrtava me savrseno ne zanimaju,to je politicki trik pred raspad sfrj,i tu nema istine,u logorima je izginulo 90% srba i bilo je milion srpskih zrtava sigurno,jasenovac 600-700 000 + jedno 200 000 patizana+ 150 000 onih koji su mislili da je nedic kukavica sto saradjuej pa prkosili po zemlji......e da,neka se javi neki crveni koji je u ratnom stanju pod okupacijom obezbedio normalno odvijanje nastave,i slavljenje sv save,a da komunisti su ateisti,a uz to su i nepismeni sta ce ti skola bitno je da imas partijsku knjizicu,deca ne trebaju da idu skolu bitno je cepati nemacke plakate igadjati kamenicama vojnike,d apokazemo koliko smo hrabar narod a ne znamo da pomnozimo 3 broja,to je partizanska ideologija
Prvo kriviš komuniste što su navodno nekog ubijali, a onda sam veliš kako misliš da treba da se ubije onaj čiji se politički stav tebi ne sviđa. I po čemu si ti onda bolji od onih koje optužuješ? I nikako da navedeš jedan jedini primjer da su saradnici okupatora slavljeni? Toga nema druže, pa možeš slobodno sve Europljane smatrati ludima, jedino je problem što ti drugi pretežno nisu komunisti pa si u čudu. To što tebe istraživanja stručnjaka ne zanimaju je tvoj problem i pokazatelj tvog razuma i želje za istinom. Zato i bacaš brojke kao na pijaci bez ikakve mogućnosti da ih realno dokažeš. Znaš i sam da nikom ne smeta da radi škola, ali svakom da se radi s gestapovcima.

Prvo kriviš komuniste što su navodno nekog ubijali, a onda sam veliš kako misliš da treba da se ubije onaj čiji se politički stav tebi ne sviđa. I po čemu si ti onda bolji od onih koje optužuješ? I nikako da navedeš jedan jedini primjer da su saradnici okupatora slavljeni? Toga nema druže, pa možeš slobodno sve Europljane smatrati ludima, jedino je problem što ti drugi pretežno nisu komunisti pa si u čudu. To što tebe istraživanja stručnjaka ne zanimaju je tvoj problem i pokazatelj tvog razuma i želje za istinom. Zato i bacaš brojke kao na pijaci bez ikakve mogućnosti da ih realno dokažeš. Znaš i sam da nikom ne smeta da radi škola, ali svakom da se radi s gestapovcima.

nijedna druga ideologija nije tako pogubna kao komunizam......na kraju krajeva ne bi ja likvidirao komuniste sve dotle dok ne pocnu ozbiljno da ugrozavaju drustveni sistem kao sto su ga ugrozavali.......to za cim vi zudite je manje realno od zivota na jupiteru kao gasovitoj planeti........ok nema primera da su saradnici okupatora slavljeni,al mi ti dokazi krivicu milana nedica,osim da je izdajica svoga roda,to smo vec culi?!
za ovu dvojicu sam vec rekao ta istrazivanja su politicki marketing u poljuljanoj jugoslaviji nemaju veze s realnmoscu,i sami ste dali podatak da je bilo 700 000 zrtava u ajsenovcu,sta mozda porices reci crvenih?dokaza itekako ima,iz nemackih spisa,ustaskih dnevnika,svedocenja prezivelih,stranih misija.....poginulo je oko 300 000 partizana,od toga je pri kraju rata bilo pola srba,a pre toga i do 90%.........os trucnjacima komunisti ne bi smeli da pricaju posto je bilo miliona primera kako zemljoradnici rade intelektulane poslove....sem kocovica nije bilo ni jednog noramlnog.......sakupljali ste decu sa 10 godina i odvracali ih od skole da bi ginuli po brdima,umesto da koriste to sto im je nedic pruzio da se skoluju i postanu ljudi svojim radom.....ti ne mozes nikako da poreknes da je spasio 400 000 izbeglica,da je maksimalno lobirao kod nemaca da postedi stanovnistvo,te da je u beogradu i vecim mestima pod njegovom upravom omogucio koliko toliko normalan zivot......ostavite se vi toga sta ce rusi reci sta ce ameri reci,pitate li se sta ce porodice nastradalih reci.....ljudstvo je ponekad bitnije od pohvala i ordenja.....pogledaj bugarsku i videces koliko su izvozali sve,i spasli narod.......
i da nisi mi odgovorio sta je s nedicem u ww1,sta u medjuratnom razdoblju je skrenuo,a drugu titu je plemenitost odjednom posle paljenja srpskih sela usadjena,hirurskim putem u kominterni......

И тако је трајала Недићева Србија ,квизна покорна западу и спремна да изврши
сваки њихов захтев.Продавао је своје људе ,хапсио оне који не мисле као он и био
покоран РАЈХУ!

Nediceva vlada je radila u posebnim uslovima. I to se mora imati u vidu.
U to vreme se sprovodio nemacki teror 100 za 1. Nedic nije imao drugu opciju, nego da izvrsava naloge nemaca, u suprotnom bi bio smenjen mozda cak i ubijen.
Mi smo u to vreme vec imali gerilu (cetnicku i partizansku) i bili su nam potrebni drzavni organi na kojima su nasi ljudi. Nedic je preuzeo tezak zadatak i sta god da je radio bio bi proglasen za izdajnika jer sama funkcija premijera ili ministra u kvinsliskoj vladi je sama po sebi izdajnicka bila u to vreme.

Nedić bi od Jevreja trebao dobiti orden pravednika među narodima i to posthumno kad ga već nije mogao dok je bio živ.
:eek:
:hahaha:

Je l' možda zbog ovakvih stvari:

OSNOVNA UREDBA O UNIVERZITETU…§ 1. Univerzitet, sa
sedištem u Beogradu […] pod neposrednim [je] nadzorom Ministra
prosvete. […] § 27. Jevreji i Cigani ne mogu biti slušaoci Univerziteta
(visokih škola). [...] Ova Uredba stupa na snagu danom obnarodovanja u
Službenim novinama

(Milan Nedic, O. Kuzmanovic, V. Jonic, J. Kostic, M. Radosavljevic, C. Marjanovic, J. Mijuškovic, M. Olcan, Ð. Dokic, D. Ðordevic s. r.
Službene novine, 21. oktobar 1941.)

UREDBA O PRIPADANJU IMOVINE JEVREJA U SRBIJI – § 1.
Imovina onih Jevreja, koji su 15 aprila 1941 bili državljani bivše Kraljevine
Jugoslavije ili bili bez državljanstva, ako se nalazi na srpskom podrucju,
pripada Srbiji bez ikakve naknade. Od ovoga se izuzima imovina Jevreja –
bivših pripadnika Nemackog rajha, sada bez državljanstva. § 2. […] Ako je
Jevrejin, cija imovina na osnovu § 1 pripadne Srbiji, obavezan da, na
osnovu zakonskih propisa daje izdržavanje trecem licu, Srbija ne jamci za
zahteve o izdržavanju, koji posle pripadanja imovine budu dospevali. Ali
Srbija može sa nejevrejskim licima koja imaju prava na izdržavanje i svoj
redovni boravak u zemlji, o visini tih potraživanja zakljuciti poravnanje.
[…] § 4. U slucajevima sumnje da li jedna imovina potpada pod udar ove
Uredbe odlucuje Ministar finansija. Njegova odluka je konacna i protiv nje
nema mesta pravnom leku.

(Milan Nedic, M. Acimovic, B. Kujundžic, O. Kuzmanovic, V. Jonic, J. Kostic, C. Marjanovic, J. Mijuškovic, M. Olcan, Ð. Dokic, D. Ðordevic s. r.
Službene novine, 28. avgust 1942.)

DRŽAVNA HIPOTEKARNA BANKA PREUZELA JEVREJSKA
IMANJA U VRŠCU
Sva nepokretna imanja jevreja iz Vršca i okoline
preuzela je Državna hipotekarna banka i upravljace njima kao sa državnom
imovinom preko svoje vršacke filijale. Najveci deo bivših imanja jevreja
sastoji se iz kuca i placeva.
(D. J. Obnova, 21. maj 1943.)

SLOBODA SVAKOG NARODA LEŽI U UNIŠTENJU JEVREJSTVA I
MASONSTVA. JEDNO USPELO PREDAVANJE U OKVIRU KURSA ZA
NACIONALNU PROPAGANDU
U školi Finansiske kontrole Ministarstva finansija, pred punom dvoranom slušalaca ove škole cinovnika Ministarstva finansija, i nižih oficira Srpske granicne straže, održano je prvo u seriji antikomunistickih predavanja […]
(Obnova, 22. maj 1943.)

:mrgreen:

Ima jedna nezaobilazna sitnica, Tadic je demokratski izabran od strane gradjana Srbije dva puta, dok Nedic nije imao to zadovoljstvo.:per:To moze da se protumaci da je narod sam kriv za ono sto mu se desava...

Da li je demokratski izabran? :think:

Ko kontrolise legitimnost izbora u Srbiji?

Neka nezavisna institucija ili CeSID koga placa citav zapadni svet za cije se interese, inace, i Tadic zalaze?

Ato za sta je sve ovaj narod sam kriv... Mnogo toga ovaj narod ne bi tako mislio da se kod nas objektivno izvestava i o proslim i o sadasnjim dogadjajima.

Ako neko gresi zato sto ga obmanjuju, nije kriv on, nego onaj ko ga obmanjuje.

Da ni ne pricamo o gomilanju sluzbenika u drzavnom sektoru, kupovini glasova, sto za radna mesta (gde zbog pomenutog gomilanja plate kasne i po nekoliko meseci), sto za 1000-2000 dindzi po glasu, sto za dodatnu socijalnu pomoc sirotinji oko izbora, ispod ruke, na vrata i sl.

Poslednja izmena:
nijedna druga ideologija nije tako pogubna kao komunizam......
To je tvoje mišljenje, a inače se pretežno takvim smatra nacizam
ok nema primera da su saradnici okupatora slavljeni,al mi ti dokazi krivicu milana nedica,osim da je izdajica svoga roda,to smo vec culi?!
Spiskovi žrtava predatih Njemcima od strane njegovih snaga su podugački.
za ovu dvojicu sam vec rekao ta istrazivanja su politicki marketing u poljuljanoj jugoslaviji nemaju veze s realnmoscu,i sami ste dali podatak da je bilo 700 000 zrtava u ajsenovcu,sta mozda porices reci crvenih?dokaza itekako ima,iz nemackih spisa,ustaskih dnevnika,svedocenja prezivelih,stranih misija.....poginulo je oko 300 000 partizana,od toga je pri kraju rata bilo pola srba,a pre toga i do 90%.........os trucnjacima komunisti ne bi smeli da pricaju posto je bilo miliona primera kako zemljoradnici rade intelektulane poslove....sem kocovica nije bilo ni jednog noramlnog.......sakupljali ste decu sa 10 godina i odvracali ih od skole da bi ginuli po brdima,umesto da koriste to sto im je nedic pruzio da se skoluju i postanu ljudi svojim radom.....ti ne mozes nikako da poreknes da je spasio 400 000 izbeglica,da je maksimalno lobirao kod nemaca da postedi stanovnistvo,te da je u beogradu i vecim mestima pod njegovom upravom omogucio koliko toliko normalan zivot......ostavite se vi toga sta ce rusi reci sta ce ameri reci,pitate li se sta ce porodice nastradalih reci.....ljudstvo je ponekad bitnije od pohvala i ordenja.....pogledaj bugarsku i videces koliko su izvozali sve,i spasli narod.......
i da nisi mi odgovorio sta je s nedicem u ww1,sta u medjuratnom razdoblju je skrenuo,a drugu titu je plemenitost odjednom posle paljenja srpskih sela usadjena,hirurskim putem u kominterni......
Ne znam što s Nedićem prije 2. sv. rata, nego da li si ti druže služio vojsku? Da jesi, znao bi da se tamo polaže zakletva, kako nekad, tako i sad. I tu onda preuzimaš obavezu da ćeš braniti svoju zemlju od stranih sila. Ako ne možeš ili te strah, ćutiš, čekaš, a ako surađuješ s okupatorom to je gaženje zakletve i svuda se smatra veleizdajom. Pokazao sam ti to već na primjerima po drugim zemljama. Znači prošao bi isto i da mu je sudio francuski sud ili norveški, nebitno.
Kadrovskih grešaka smo imali, to nije tajna. Najviše odmah nakon rata, kasnije je to ispravljano. Žrtava je među partizanima Srba najviše bilo zato što ih je i bilo najviše što obara omiljenu tezu nacionalista da Srbi nisu voljeli partizane. Za Jasenovac su mi prenijeli ako se dobro sjećam da je dokazano preko 500.000 žrtava, Tvoje brojke o poginulim partizanima upravo demantuju nacionalističke tvrdnje da partizani zapravo i nisu oslobodili zemlju. Stvarne su inače manje, ali ne mnogo. A stratišta je bilo i drugih sem Jasenovca, recimo Jajinci - 80.000 koje su uglavnom spremili baš Nedićevci.

To je tvoje mišljenje, a inače se pretežno takvim smatra nacizamSpiskovi žrtava predatih Njemcima od strane njegovih snaga su podugački.
Ne znam što s Nedićem prije 2. sv. rata, nego da li si ti druže služio vojsku? Da jesi, znao bi da se tamo polaže zakletva, kako nekad, tako i sad. I tu onda preuzimaš obavezu da ćeš braniti svoju zemlju od stranih sila. Ako ne možeš ili te strah, ćutiš, čekaš, a ako surađuješ s okupatorom to je gaženje zakletve i svuda se smatra veleizdajom. Pokazao sam ti to već na primjerima po drugim zemljama. Znači prošao bi isto i da mu je sudio francuski sud ili norveški, nebitno.
Kadrovskih grešaka smo imali, to nije tajna. Najviše odmah nakon rata, kasnije je to ispravljano. Žrtava je među partizanima Srba najviše bilo zato što ih je i bilo najviše što obara omiljenu tezu nacionalista da Srbi nisu voljeli partizane. Za Jasenovac su mi prenijeli ako se dobro sjećam da je dokazano preko 500.000 žrtava, Tvoje brojke o poginulim partizanima upravo demantuju nacionalističke tvrdnje da partizani zapravo i nisu oslobodili zemlju. Stvarne su inače manje, ali ne mnogo. A stratišta je bilo i drugih sem Jasenovca, recimo Jajinci - 80.000 koje su uglavnom spremili baš Nedićevci.

axa znaci drug josip je polozio zakletvu da ce se boriti za cara franju,i borio se,a onda ta zakletva vazi i za situacije kada treba preuzeti vlast......sto se nedica tice on je dao zakletvu i bio mnogo bolji vojnik od druga crvenog (cetnicke akcije su bile mnogo takticki organovanije od partizanskih!!), i on se borio za narod u oba rata,u oba rata je stitio interes naroda,a to je osnova zakletve.......ti ne mozes pobiti da je spasio narod,ma koliko mahao petenom i kvislingom,zasto sve moramo da gledamo na druge...za bugare nisi odgovorio,ok........ne kapiram sta je ne logicno u tome da je bilo 300 000 partizanskih zrtava od toga najvise srpskih,ko kaze da srbi nisu prihvatili partizane i odazvali se,kad je 80% partizana bilo srpske nacionalsnoti.....ja sam reko da je za srbe bilo bolje da su se borii protiv komunizma,,,,,nedic je u logore odpremao komunsiticke jatake nije tajna,zato jeste kriv,al ako uzmemo goli otok i ostale titove vratolomije,ne znam zasto on nije zlocinac.....drugo pobijeni komunisti od nedicevaca su minorni u poredjenju s zrtvama titoizma i s brojem spasenih od nedica.......

axa znaci drug josip je polozio zakletvu da ce se boriti za cara franju,i borio se,a onda ta zakletva vazi i za situacije kada treba preuzeti vlast......sto se nedica tice on je dao zakletvu i bio mnogo bolji vojnik od druga crvenog (cetnicke akcije su bile mnogo takticki organovanije od partizanskih!!), i on se borio za narod u oba rata,u oba rata je stitio interes naroda,a to je osnova zakletve.......ti ne mozes pobiti da je spasio narod,ma koliko mahao petenom i kvislingom,zasto sve moramo da gledamo na druge...za bugare nisi odgovorio,ok........ne kapiram sta je ne logicno u tome da je bilo 300 000 partizanskih zrtava od toga najvise srpskih,ko kaze da srbi nisu prihvatili partizane i odazvali se,kad je 80% partizana bilo srpske nacionalsnoti.....ja sam reko da je za srbe bilo bolje da su se borii protiv komunizma,,,,,nedic je u logore odpremao komunsiticke jatake nije tajna,zato jeste kriv,al ako uzmemo goli otok i ostale titove vratolomije,ne znam zasto on nije zlocinac.....drugo pobijeni komunisti od nedicevaca su minorni u poredjenju s zrtvama titoizma i s brojem spasenih od nedica.......
Kakve veze ima Nedić sa četničkim akcijama?? I koje su to četničke akcije bile ''taktički bolje pripremljene''?? Očito si nešto pobrkao. Čuj, spasao narod, ne mogu pobiti, a ja upravo naveo kako su njegovi to ''spašavanje'' izvodili.
Kako su već gore naveli, i drugi ko Nedić su imali i pozitivnih momenata. pa svaki čovjek ih ima, ali suđeno im za izdaju.

Kakve veze ima Nedić sa četničkim akcijama?? I koje su to četničke akcije bile ''taktički bolje pripremljene''?? Očito si nešto pobrkao. Čuj, spasao narod, ne mogu pobiti, a ja upravo naveo kako su njegovi to ''spašavanje'' izvodili.
Kako su već gore naveli, i drugi ko Nedić su imali i pozitivnih momenata. pa svaki čovjek ih ima, ali suđeno im za izdaju.

da i sve to zato sto su britanci rekli on je izdajnik.......nedic ima itekakve veze s cetnicima,bilo je tajnih sastanaka s drazom,kada je rapsustena sds glavnina trupa je presla pod komandu generala draze...nisam rekao da su zajdeno planirali akcije,vec da su cetnicke akcije imale logisticku potporu za razliku od partizanskih,koji su rusili mostove pa se prebacivali preko rusevina,a joj kakva glupost.....i da za primere cetnickih akcija raspitaj se kako su oslobodili loznicu i koliko mrtva su imali,a koliko nemci,za razliku od partizana koji dobiju bitku za 3 puta vise zrtava,a da nisu zrtve bitne,bitna je revolucija!!!!!!!
dosta vise s tim sudjenjem covece,sudjeno je mnogima a da nisu imali veze s krivicom,u vase vreme sudjeno je svakom ko je mislio da je komunizam propast.....ta strlrlanja na banjici,jajincima i ostalo uglavnom je bilo zbog partizanskih akcija,a nedic ne moze da ubedi nmece da ne streljalju narod ako taj narod podrzava ustanak,i bolje izvesti 1000 partizana na gubiliste nego da ceo gradski kvart strada zbog vas......

da i sve to zato sto su britanci rekli on je izdajnik.......nedic ima itekakve veze s cetnicima,bilo je tajnih sastanaka s drazom,kada je rapsustena sds glavnina trupa je presla pod komandu generala draze...nisam rekao da su zajdeno planirali akcije,vec da su cetnicke akcije imale logisticku potporu za razliku od partizanskih,koji su rusili mostove pa se prebacivali preko rusevina,a joj kakva glupost.....i da za primere cetnickih akcija raspitaj se kako su oslobodili loznicu i koliko mrtva su imali,a koliko nemci,za razliku od partizana koji dobiju bitku za 3 puta vise zrtava,a da nisu zrtve bitne,bitna je revolucija!!!!!!!
dosta vise s tim sudjenjem covece,sudjeno je mnogima a da nisu imali veze s krivicom,u vase vreme sudjeno je svakom ko je mislio da je komunizam propast.....ta strlrlanja na banjici,jajincima i ostalo uglavnom je bilo zbog partizanskih akcija,a nedic ne moze da ubedi nmece da ne streljalju narod ako taj narod podrzava ustanak,i bolje izvesti 1000 partizana na gubiliste nego da ceo gradski kvart strada zbog vas......
Браво ! У овоме је суштина.
Није увек најбоље решење јуначити се, већ се некада треба и примирити и стрпљиво сачекати време када ће циљ моћи да се оствари. :super::worth:
Управо због тога више ценим деловање Драже и Недића, него Титово деловање.

Poslednja izmena:
Тачно. А Словенија нам се баш онако "фино" захвалила. :(
Кажу да је Недић спасао и Милана Кучана, који је у то време био дете.

jeste milana kucana i njegovu porodicu spasila je nediceva vlada....tacno je da se malo znalo s obzirom na konstantnu komunisticku propagandu da su nedicevci isli po kucama i ubijali narod.....i nemci su priznali da su akcije cetnika koje su planirane od strucnjaka a ne od nekih eukaliptusa,s minimalnim zrtvama stvarale rezultate....kad je draza video sta se desilo na jesen 1941. posle stvaranja slobodne teritorije u zapadnoj srbiji,i koliko je civila pobijeno shvatio je da je to sizifov posao i odustao od toga cekajuci razvoj situacije.....komunisit zaobravljaju da su cetnici nastali pre njih i da bi se komunisit borili za hitlera da ovaj nije napao staljina,oni su bili protiv svake bune naroda do 22.6.1941,jer su mislili da ce im hitler pomoci oko revolucije.....,a onda su narodu uvalili pricu kako su od starta okupacije branili zemlju.....zaboravlja se i to da su partizani prvi napali cetnike kod uzica bez ikakvih povoda i izazvali gradjanski rat,a onda rekli draza je poceo da kolaborira s nemcima,iako su cetnici stvorili slobodnu teritoriju zajedno s njima.....istoriju su prepravili samo tako.......napunili su usi narodi da se oni bore za njihovu slobodu,a osnov stvaranja partizanskih odreda bila je komunisticka revolucija!!!!!!!!ravnogorski pokret je s 10 puta manje zrtava stvarao slobodne teritorije od partizana,jer vojnog stratega poput djurisica,mihailovica ili misite partizani nikada nisu imali,a dobili su rat zahvaljujuci vestoj politicko-spijunskoj propagandi i manipulisanju......
nedicevci su se pridruzili drazi 44-e i da je razvoj situacije bio drugaciji naravno da bi nedic "promenio" stranu i okrenuo se protiv nemaca......komunisti pricaju kako su idealni a u jnihovoj istoriji biografijama i ratovima posotji toliko sumnjivih rupa koje cak ni vesti susteri i bravari nisu mogli da zakrpe,vec ih svako ko moze slobodon da razmislja protumaci za 2dana,a druga je prica sto su zastrasivali narod i nisu dozvoljavali da se kaze istina!!!!!!da,jos neko ko moze biti zahvalan nedicu jeste vladika nikolaj i patrijarh gavrilo dozic koji su spaseni iz logora dahau zahvaljujuci nedicevom lobiju,a da tito je ateista on bi ih ubio u tom istom logoru
naivnost srba je i u tome sto su hvatali drazu i nedica i sve svoje rodoljube duse prodane rankovic,djias i kompanija zarad nekog mesta na kome bi se dobro nafatirali,a sto je tito oklevao da oslobodi jasenovac i sto je pustio pavelica da pobegne nema vee,i kakav je zlocinac on koji je ubio milion ljudi u poredjenju snekima koji su pobili 50 000 ljudi tj komunista.........

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back