Neću TV pretplatu

Neka mi neko objasni, kako je moguce ne platiti Tv pretplatu? :roll:
To se svuda u svetu placa, pa i kod nas...samo sto onda RTS ne bi smeo da ima reklame...ali ovo je Srbija... :roll:

A sto se tice kablovske, nemojte da to sto njima placate usluge da uzimate kao opravdanje za (ne)placanje pretplate...

Pa kad bi znala šta plaćam ne bilo nikakvih problema. To je prava otimačina, neću da plaćam ono što ne gledam. A što se tiče kablovske, tu znam šta se plaća ( izaberem paket koji ću gledati i lepo platim).

Hajde pameti da vas vidim na delu. Svi pametuju a niko ne pojasnjava kako se stvarno moze osloboditi od TV pretplate. Nisam cicija ali iz principa ne zelim njima da placam !

A sto se placanja tice pa prevara kao i mnoge stvari uvezes robu na koju platis carinu u iznosu od 20 %
(vrednost robe + carina (20%)) pa na sve to + PDV 18%

Znaci placas porez na carinu i robu koju uvezes ???!!!

Welcome to SERBIA and have a nice day !!!!!

Pravo na oslobađanje od obaveze plaćanja RTV pretplate na osnovu člana 82. stav 1, tačke 1,2 i 3, imaju domaćinstva, vlasnici prijemnika čiji je najmanje jedan član:

1. invalid sa 100% telesnog oštećenja;

2. invalid sa manje od 100% telesnog oštećenja, ako mu je, u skladu sa odredbama posebnih propisa, priznato pravo na dodatak za tuđu negu i pomoć;

3. lice koje je trajno izgubilo sluh ili slepo lice.

Domaćinstvo, čiji su članovi vlasnici dva ili više stanova ili vikendica, na osnovu člana 81. Zakona o radiodifuziji, kao i sva ostala domaćinstva koja su vlasnici dva ili više prijemnika, plaćaju pretplatu samo za jedan prijemnik na istoj adresi.

Za ostale stanove ili vikendice, ukoliko u njima ne stanuju druga domaćinstva , vlasnici podnose zahtev za oslobađanje od obaveze plaćanja RTV pretplate.

gospodja pod nikom @mamaa je zaboravila da doda da je potreban dokaz da u stanovima ili kucama (ako ih pojedinac ima vise) ne stanuje niko!
Znaci, ako tu neko stanuje (prijatlej, podstanar, rodjak itd) ne moze se osloboditi placanja pretplate!
Jer tv pretplata se ne vezuje za to da li se ima ili neme Tv ili radio, vec se zato naziva "javni servis", tj postoji mogucnost da te o svemu obavestavaju, a tvoje je da to slusas ili ne slusas.

Zaista je drzak i stupidan nacin za pljackanje ljudi!
C, c, c!

Kao prvo, ne plaćam
Kao drugo, nije problem samo i A.Tijanić koga ne podnosim, već to što oni kao nacionalna televizija ne treba da emitiju reklame i komercijalni program tipa 48 sati svadba. To je odgovor onima koji kažu da i englezi plaćaju BBC

A sta ako imam tv,ali im je signal tako dobar da ne mogu obicnom antenom sa pojacalom da namestim ni jedan njihov kanal?
Da li i onda u tom slucaju oslobadjaju placanja preplate ili ce oni pametni doci pa ce napraviti jednu veliku magiju i namestiti mi sve kanale,samo da bi mi izvukli tu lovu?

placam i tv pretplatu i kablovsku i sve sto traze od mene.ne moze sut s rogatim.e,da bi mi makar malo lakse palo to,placam el energiju do 15tog u mesecu,ostvarim popustic tako umanji iznos za tv pretplatu pa mi kao malo lakse.

Nisam dobila nikakve opomene, a slobodno mogu i da me tuze. Ja imam sve priznanice za placenu kablovsku televiziju unazad pet godina, samo cu da prosledim tuzbu. Neka ukinu RTS kablovskoj ili neka im oni placaju, ja nemam nista s njima, kucaju na pogresna vrata.

Zlatna koko, slazem se sa tobom. Mada je Zakon o radiodifuziji uveo ovu obavezu placanja TV pretplate. Ali ja tu odredbu ignorisem. Nije stvar u stipsarenju, pre cu te pare baciti kroz prozor. Takodje mislim da sam dovoljno strucno potkovana te da bi mi spor povodom toga jako legao. Nek vide sta ce sa kablovskom, ja nemam nista s tim - kad mi iskljuce kablovsku, nemam ni RTS. Setite se 90-tih - isto je uvedena obaveza placanja TV pretplate uz racun za struju i ta (cini mi se) uredba je proglasena neustavnom

Redovno placam iznos za struju umanjen za 30 din ,time im onemogucavam odbijanje pretplate za rts.dakle dug za struju je minimalan a za rts 4000 din. Bitnomije da struju placam redovno a kada dokazu da gledam rts pokazacu redovne uplate za kablovsku.Neosecam se duznom niti me plase njihove pretnje .Zaista bedno zvuce.

APRILILILILI... :mad:

Upravni odbor RDU Radio Televizija Srbije doneo je odluku o povećanju cene RTV pretplate za fizička i pravna lica na 387 dinara za 2008. godinu, a u skladu sa odredbama Zakona o radiodifuziji. :shock:

NE MOGU DA VERUJEM!

Pa, zanima me,
da li placate TV pretplatu ? Da li je to normalno da ti neko nesto naplati dva puta. Ako ja placam kablovsku koja ima ugovor sa RTS om za prikazivanje njihovih programa, zasto ja moram da placam i tu pretplatu i RTS-u preko racuna za struju. A sta je sa Total TV koja takodje ima ugovor o prikazivanju RTS programa ? I sa kojim pravom oni meni mogu da naplacuju nesto sto ja necu , ne zelim i ne gledam.
Valjalo bi da mi odgovori i neki pravnik sta kaze zakon o tome.
Nije što ti plaćaš dva puta nego što oni imaju dva izvora prihoda.
Dakle, ja praktično njima plaćam da gledam njihove reklame, za koje ionako uzimaju debele pare. Ko je ovde lud?

Redovno placam iznos za struju umanjen za 30 din ,time im onemogucavam odbijanje pretplate za rts.dakle dug za struju je minimalan a za rts 4000 din. Bitnomije da struju placam redovno a kada dokazu da gledam rts pokazacu redovne uplate za kablovsku.Neosecam se duznom niti me plase njihove pretnje .Zaista bedno zvuce.

Isto. Taj fazon mi prodali u EPS-u : nikog neće isključiti zbog pretplate.

Back