Neću TV pretplatu

meni je stigla opomena pred tužbu i pošto nisam htela da platim sada kroz zadnji račun za el.energiju su mi dodali i troškove tužbe koji iznose oko 6000,oo ali nemam nameru i dalje da plaćam. Interesuje me da li neko zna da li to uopšte zastareva jer je prošlo 2.5 godine od prve ptetplate. Ja sam bila kod advokata i on mi je rekao da to ne plaćam.Ako neko ima slično iskustvo neka mi odogovori:?:

Sta mislite o sledecem predlogu? kome ga uputiti? i posto se vec neko verovatno setio kako i gde ga podrzati? Naime..
Bilo bi dobro za usavrsavanje,unapredjivanje i licnu satisfakciju samih korisnika da je TV pretplata obavezna i da se njeno neplacanje strogo sankcionise (sto je sada samo formalnost ali ne i praxa) ALI da..

Svaki korisnik moze izabrati kojoj od TV stanica sa nacionalnom frekvencijom zeli da uplacuje pretplatu.. neko zeli FOX,B92,Avalu,Pink kome vec a ne obavezno RTS-u iz nekih svojih razloga (neko drugi je mozda vise zasluzio kvalitetom svog programa,profesionalnoscu, nepristrasnoscu i sl.). Na taj nacin ce se svaka od stanica koje su dobile nacionalnu frekvenciju truditi da svoj program ucini boljim, konkurentnijim a korisnici zbog kojih ce novi "javni servis" postojati ce placati za nesto korisno sto im odgovara i prija.. uzmite ucesce u glasanju o ovome, dajte svoje sugestije i komentare kao i ideje gde,kako ovakvo sto ili pametnije pokrenuti..

Плаћам, али их мрзим:evil:
Оног Тијанића не могу да смислим:evil:
Плаћам и кабловску и претплату и све могуће....:evil:
И што реко Број Један: "Ја сам поштени грађанин који плаћа порез....:roll:"
Сад пошто смањују царине на увоз робе и ЕУ и пошто српска каса остаје без дела пара за социјална давања, дај да узму од својих, кад већ не може од ЕУ
Бедна власт!
Када ће већ једном да преломи, да знамо да је једном осим за свој рачун нешто урадила и за нас грађане??????:evil::evil::evil:

Ja sam plavusa, nacrtaj mi.
Ako u paketu koji daje kablovska televizija postoji taj RTS, znaci da ga ja placam kada platim racun za kablovsku jer placam paket programa koji oni navedu. Zasto onda imam obavezu da placam jos jednom taj isti RTS, kada na primer ne moram da placam za HRT, RTL, MTV...ili neke od programa koji su inace skremblovani.
I kako to da mi onda ne salju racune i sve ostale televizije sa teritorije nase zemlje ?
I sta ako ja ne zelim da gledam nacionalnu TV ? Znaci li to da svi vi treba da platite kada ja napravim vatromet u mom dvoristu a niste bili tu i niste zeleli da ga gledate ?
pa, moraš da plaćaš, jer je rts nacionalno dobro...nije to ''obična tv''. mislim, ja ne plaćam......

Kod moje babe u selu ne hvataju RTS. Imaju samo dve lokalne Kraljevacke televizije...i ipak moraju da placaju pretplatu za RTS ciji signal NE HVATAJU!!! Veci deo sela ne placa, moja baba placa ,,nece da se kaci sa zakonom" ...ali ovima sto ne placaju stizalo svasta, oni ignorisali...mislim da im na kraju nisu nista ni mogli...

Dobili danas opomenu pa da malo osvezim temu, da lanem koju...

- Imamo ugovor sa SBB, ali ne i sa RTS.
Ako misle da treba izdrzavati RTS, neka je finansiraju iz budzeta kao i agenciju za radio difuziju ili kako se vec zove ili bilo koje ministarstvo. Ionako placam porez uredno i eto resenja.

- Nacin naplacivanja je krivicno delo !!!!!
Terati EPS da bez naseg odobrenja ( ! ), nenamenski ( ! ) raspolaze sredstvima koja uplatimo, iskljucivo ( ! ) za struju, predstavlja takav finansijski ( ! ) prekrsaj, da nemam reci.

- RTS ima tvrd stav da je pretplata obavezna itd...
Sta sutra kad digitalizuje vecinu kanala...gleda samo onaj ko iznajmi dekoder i plati. A oni koji nemaju dekoder odjedanput, puj-pike ne vazi vise. Nece valjda i oni placati koji nemaju dekoder ? Prilicno prilagodljiv stav.

- Moze li se neki tako prljav jednostran reketaski zakon, koji vredja moje ljudsko dostojanstvo i prava, po sistemu Kadija te tuzi, kadija ti sudi... biti prihvacen i pravosnazan. Cak i u vojsci su nam davali kakve takve opcije, izbor. I ako je od Srbije, puno je...Ne mogu da verujem da niko zvanicno nije reagovao. Drustvo za zastitu gradjana, udruzenje za zastitu potrosaca, NVO, neki advokat zeljan slave, B92...

- Ko tu u stvari za ciji racun petlja, steluje zakonske uredbe po Kadija sistemu, ko u celu pricu uvlaci EPS, zasto to ne radi neki Vodovod, Zeleznica, obdaniste !?
Bas me zanima Vase misljenje i iskustva. Ima li leka ovome zlu ?

P.S. Ne bezim od obaveza, od plate, kad mi naravno odbiju doprinose, uvek prvo ( !!!!!!!!! ) uredno poplacam racune, pa onda sta meni ostane...Ali naknada na namet, na porez na...

Back