Neću TV pretplatu

Jbte,meni nisu ni stavili stavku za pretplatu na računu za struju od kako sam se uselila u novu kuću pre 2.5 godine.
Naravno,ja se pravim luda,hahaha. Zabole me patka što su zaboravili na mene,a slika ki naslikana.
Mislim da je pretplata jedna velika pljačka naroda.
Pitam se samo šta će sledeće da izmisle kako bi nas pljačkali???Harač je mala maca za ove!!!!

Jbte,meni nisu ni stavili stavku za pretplatu na računu za struju od kako sam se uselila u novu kuću pre 2.5 godine.
Naravno,ja se pravim luda,hahaha. Zabole me patka što su zaboravili na mene,a slika ki naslikana.
Pitam se samo šta će sledeće da izmisle kako bi nas pljačkali???Harač je mala maca za ove!!!!

Naravno da treba da cutis i da se pravis luda.
To je njihova duznost i veruj mi da bi ti stavili pretplatu na obracun kada si isla da prijavis struju.
Bivsi gazda nase kuce nije imao pretplatu ali zato mi kada smo je kupili nalepili su nam je na obracun...*** :besan2:

ma sta te briga.
Mi ne bi ni placali da je nash stan...pa cik nek se pojavi neko da se buni
ali ovako moramo.

A jel razumete Vi, da su oni razradili ceo sistem naplate...zanemarujuci gomilu svojih prekrsaja, sve se odrati daljinski preko poste. Samo posalju uplatnicu, tuzbu, pa pretnja plenidbom, sve to bez da i vidis sudiju ili da se zalis. To moze biti regularno, samo u Severnoj Koreji ili Kongu...
Postoji narodni izraz za to .To se zove ucena i iznudjivanje! Kad bih ja tako trazio platu, honorar, vrlo, vrlo brzo bih bio u zatvoru !

Naravno da treba da cutis i da se pravis luda.
To je njihova duznost i veruj mi da bi ti stavili pretplatu na obracun kada si isla da prijavis struju.
Bivsi gazda nase kuce nije imao pretplatu ali zato mi kada smo je kupili nalepili su nam je na obracun...*** :besan2:

Nisu ni moje gazde imale pretplatu i ja redovno sa papirima odem u elvojv. da se prijavim kao novi vlasnik i reko sad će da mi je prilepe,kad ono ćorak,hihihihi.

Ne placam pretplatu, imam dug za nju preko 15000. Kad mi dodje racun uplatim samo kolko treba za struju i to je to :)

uopšte ne plaćam pretplatu za rts. samo plaćam račun za struju redovno i sve ostale - kablovska tv, trt-mrt...a rts neću da plaćam... neka me tuže ili neka se ''prebiju'' sa kablovskim distributerom...
nit' mi se sviđa njihov program - sve neke šugave serije od pre potopa, niti prenose sportske događaje koji me zanimaju...o kulturi da ne pričam. dakle - šic iz mog novčanika.
plaćam samo ono što gledam, a to je kablovska televizija.

Струју редовно плаћајте, али без ставке '' уплата за ТВ '', и нико не сме да вас дира! :evil:
Јавни сервис је самовољно увео претплату, па лови у мутном... ако нађу овцу, ошишају је... ја сам до априла ове године плаћала ТВ претплату, која уз кабловску износи 1о5о, оо, и рекла сам - НЕ више... нека ми неко дође на врата, е, волела бих да га дочекам... :roll:
:bye:

Струју редовно плаћајте, али без ставке '' уплата за ТВ '', и нико не сме да вас дира! :evil:
Јавни сервис је самовољно увео претплату, па лови у мутном... ако нађу овцу, ошишају је... ја сам до априла ове године плаћала ТВ претплату, која уз кабловску износи 1о5о, оо, и рекла сам - НЕ више... нека ми неко дође на врата, е, волела бих да га дочекам... :roll:
:bye:

Evo sva sam se naježila od straha za te jadne ljudove koji tebi dođu na vrata. :per::per:
Ne bih im bila u koži!!!!!!!!!:worth::worth::worth:

Ovi naši kakvi su hohštapleri,čisto sumnjam da će nekom da oproste dugove!!!
Zato se nemojte uljuljkivati u rekla kazala. Koliko ja znam iz iskustva moje prijateljice,samo dođu i odrežu te sa linije(struja,voda,...)

Ne mogu tako lako ni struju da ti iskljuce, postoji procedura za to. Mom komsiji su isekli struju, on ih tuzio, i dobio ih :) Ne znam tacno koja je procedura, ali znam da ne mogu.
A sto se tice dugova, tu je zakon jasan, posle godinu dana zastareva :) Mada u vecini slucajeva oni cekaju 11 meseci pa tuze :)

Ne mogu tako lako ni struju da ti iskljuce, postoji procedura za to. Mom komsiji su isekli struju, on ih tuzio, i dobio ih :) Ne znam tacno koja je procedura, ali znam da ne mogu.
A sto se tice dugova, tu je zakon jasan, posle godinu dana zastareva :) Mada u vecini slucajeva oni cekaju 11 meseci pa tuze :)

Ovoj mojoj već dva puta sekli struju,jbga ne znam koliku je cifru nakarikala.
Stvarno ne znam proceduru,tako da neću da pametujem,jerbo struju plaćam redovno,tako da nisam ni bila u takvim situacijama.

zastarevaju, ako niste tuženi pre isteka od te odine...ako ste tuženi, onda - hebalo majku kad krene kamata na kamatu....treba se uvek raspitati za stare neplaćene račune da li su pod tužbom.

Nisi videla, to sam i reko :)

Samo Vas slusam... Ja cu njima ovo-ono, samo nek mi dodju na vrata ako smeju...Iz iskustva znam da takvi ljudi uvek gube. Znam ja tu pricu...Ko ste bre, Vi ( Mi ) da se nesto pitamo ?. Topuzina je na njihovoj strani.
Od pocetka pokusavam da temu preusmerim na konkretne stvari. Ako je dil RTS-EPS finansijski prekrsaj a RTS u ulozi ucenjivaca i iznudjivaca, vec sam pisao, to je necuveno. Zasto ne reaguje javni tuzilac, drustvo za zastitu potrosaca itd ?
Sta hocu da kazem ? U Somboru se na adresi venac Stepe Stepanovica br.9 vrsi potpisivanje peticije za postupak ukidanja fantomske naplate TV pretplate. U pripremi je i skupljanje potpisa na gradskom trgu.
Ima li neko ko je pravno "potkovan", da nam ovde da neki koristan savet? Da skupimo sto vise fraza i izraza kad odemo na sud ili slicno.
Kod nas je zakon jako nedorecen, a postupak preispitivanja valjanosti zakona je dug i spor. Postoji li neki presedan pravni trik kad se na vreme ( ! ) moze osporiti odredjeni zakon i proglasiti nistavnim?
I samo da napomenem...Kad dobijemo opomenu i kaznu, sudske troskove kroz racun za struju, hoce li pisati negde koji je sud nadlezan za zalbe i ostalo ? Znaci nece Vam se ni pojaviti na vratima, necete imati ni priliku da ih ispljujete, nego samo broj racuna...
Sta cete onda ?

Vi zelite da ukinete postojeci zakon, to radi narodnim vetom. Nisam tacno siguran kako ide procedura, jer sam ja to nesto na brzaka polozio prosle godine, po knjizi koja je radjena prema Ustavnoj povelji SCG, ali postoji odredjeni rok u kome je potrebno podneti odredjeni broj potpisa, i onda se taj zakon iznosi na "narodno glasanje". Postoji jedan drugi institut, koji omogucava podnosenje zakonskih predloga. Isto je potreban odredjeni broj potpisa za to. Mislim da se ta akcija ne treba biti samo na niviou Sombora, vec da se trebaju skupiti potpisi iz cele Srbije. Verujem da bi ih bilo preko milion, a ako se ne varam potrebno je samo 100000.
I ne mogu ti naplatiti sudske troskove preko racuna za struju, najpre sud naplacuje svoje troskove, pa tek se posle naplacuje dug. Znaci ako RTS bude tuzio nekog, taj ce dobiti najmanje jedan poziv za sudjenje.
E da, kod nas u Vranju je gradonacelnik, tad predsednik opstine, pozvao gradjane da ne placaju pretplatu cim je uvedena. Ne znam tacno koje je obrazlozenje bilo, tad nisam bio u gradu, a od mojih seljaka mogu samo da dobijem odgovor "pa Mire je rekja, sto je bitno zasto" ali bitno je da je opstina obecala pravnu pomoc u slucaju da RTS tuzi. Nisam cuo da je do sad pokrenut postupak protiv nekog vranjanca zbog pretplate.

"Živeće ovaj narod...",uvek me oraspoloži ovako nešto-a sadašnji vlastordšci vrlo dobro znaju šta je to "Građanska neposlušnost".Za vreme Slobe,organizovali su seminare sa takvim temama i načinima borbe protiv samovoljne vlasti.
Ali,bilo je to tada-zaboravilo se.ipak bolje da ne natežu narodno strpljenje.
Mi imamo takvog predsednika opštine(bivši Otporaš) koji je sve ono zaboravio i uveo novi namet-iznošenje smeća -300 din.mesečno po osobi-rezultat-sve manje ljudi plaća-tužbe još nisu krenule.Čuće se....

Teoretski stvar bi mogla izgledati ovako:
- svim kablovskim distributerima se moze zabraniti rad, jer mnogi ne postuju standarde, a neki i nemaju dozvolu za rad
- svim lokalnim, regionalnim i nacionalnim emiterima se moze oduzeti licenca u svakom trenutku, ako bi se zakon postovao u celini, i ako bi se ispitalo finansiranje istih
- nijedna stanica koja emituje program na internetu, nema dozvolu za rad(ne spada pod zakon, ali moze uskoro da predje u nadleznost RRA)

Dakle, ostaje RTS :mrgreen:

Ne znam zasto toliko drvlje i kamenje po RTSu, kad niko nije izneo jedan pravi argument..

Poslednja izmena:
Kakav aegument hoces osim sto se RTS :

1. namece kao monopolista ( a novine nisu javni servis? )
2. Vrsi ucene, zastrasivanje i iznudjivanje ( nemem reci )
3. Prisiljava EPS na finansijski kriminal ( nemam reci )
4. Zloupotreba jednostranog zakona ( sutra ce nekome pasti na pamet donosenja zakona o prvoj bracnoj noci...mlada na probu kod mesnog delegata )

O svemu pojedinacno je pisano, necu da ponavljam detaljnije, samo podsecam !

Ne znam zasto toliko drvlje i kamenje po RTSu, kad niko nije izneo jedan pravi agument..

kako zašto? ima li išta na toj tv da valja da se gleda? osim kad je neki sportski događaj u pitanju, a to je retko, jer više gledam b92 i eurosport?
gledamo džejms bonda od pre hrista, ybote i 'vruć vetar' po n-ti put...
mrš sa takvom televizijom! komplet bi ih ukinula..jedino ima valja vremenska prognoza, ali to ima svuda na netu, tako da...

Back