Ne želim u Beograd

Не знам да ли ви Београђани не разумете, или не желите да разумете, али поента је да Београд није избор, већ морање у неким ситуацијама. Ако хоћеш озбиљан бизнис, мораш у Бг, ако хоћеш на утакмицу, мораш у Бг, ако хоћеш на концерт, мораш у Бг, ако хоћеш бесплатне уџбенике, мораш у Бг. Капирам ја, Бг је велеград, престоница, неке ствари и треба да носи, али Србија није Београд. Ја живим у провинцији, не жалим се, али ствар је амбиције. Нико не може да ме убеди да постоји кључ по ком београдско дете има право на бесплатан уџбеник а моје нема.

Не знам да ли ви Београђани не разумете, или не желите да разумете, али поента је да Београд није избор, већ морање у неким ситуацијама. Ако хоћеш озбиљан бизнис, мораш у Бг, ако хоћеш на утакмицу, мораш у Бг, ако хоћеш на концерт, мораш у Бг, ако хоћеш бесплатне уџбенике, мораш у Бг. Капирам ја, Бг је велеград, престоница, неке ствари и треба да носи, али Србија није Београд. Ја живим у провинцији, не жалим се, али ствар је амбиције. Нико не може да ме убеди да постоји кључ по ком београдско дете има право на бесплатан уџбеник а моје нема.
To je do lokalnih vlasti. A neće Ronaldo da igra u Svilajncu jbga.
Kome ti Beograđani , ja sam Bg videla samo na razglednici.

Pa nemaju drugog izbora većina novca ide za Beograd.
To ti je zabluda.....Beograd stvara svoj novac....ne uzima on iz republicke kase, to je bilo ranije....sad nije..

beograd nudi ono sto Srbima treba....mnostvo gde mogu da budu pogan a da niko ne vidi, mogucnost da na razne prljave nacine zarade novac, i da ga potrose i zato vecina ljudi i dolazi u BG da mogu da plivaju u tom mulju..

Beograd ne radi Beogradizaciju kulture, kao sto je nekad radio , to sad rade sami provincijalci i to vrlo aktivno..

Tako da BG je palanka kao sto je nekad bio Paracin, nista bolje...

To sto imas lokalne vlasti koje se uvlace u bulju BG je zato sto ne umeju da razviju svoju opstinu nego zele da zavise od para koje im baci BG dok trose ono sto su njihove opstine zaradile na svoje plate, a ne na razvoj privrede svog kraja ili nesto trece..

Nemaju sposobnosti , nemaju kefalo , plus negativna selekcija, plus nasilje plus pritisak iz BG plus toliko ljudi koji zele da ih zamene u lokalu , a da su na raspolaganju Beogradu , tj krimosima iz BG...

To je do lokalnih vlasti. A neće Ronaldo da igra u Svilajncu jbga.
Kome ti Beograđani , ja sam Bg videla samo na razglednici.
Слажем се за Роналда, али за први део не. У реду је да је до локалних власти, али одакле. Који буџет има Свилајнац, а који Бг? И чиме се пуни буџет Свилајнца а чиме Бг-а? Притом, не желим да браним власти ни тамо ни овамо, лопови па лопови. И, да, ја гледам ствари мало шире, нисам од оних који гласају како им се каже, али схвати да што је већа сиротиња лакше ју је купити. А код нас сиротиње колико хоћеш. Поготово у провинцији. :bye:

Свуда је тако. Седиште државне телевизије је у главном граду.
i to ti nije logicno? :mrgreen:
Ne, nego je sedište ostalih televizija isto u Beogradu, osim RTV čije je sedište u Novom Sadu. A RTV nema nacionalnu frekvenciju, a Niš nema nijednu dobru lokalnu televiziju, kombi televizije su to. Mislim da je tako i sa Kragujevcom.

Слажем се за Роналда, али за први део не. У реду је да је до локалних власти, али одакле. Који буџет има Свилајнац, а који Бг? И чиме се пуни буџет Свилајнца а чиме Бг-а? Притом, не желим да браним власти ни тамо ни овамо, лопови па лопови. И, да, ја гледам ствари мало шире, нисам од оних који гласају како им се каже, али схвати да што је већа сиротиња лакше ју је купити. А код нас сиротиње колико хоћеш. Поготово у провинцији. :bye:
Pa sad. Malo je i do časti i tog nekog laganog prolaženja kroz život.
Poenta je da se ne ulaže u Beograd, Sva ulaganja idu u nečije džepove.

Nek ide gde ko zeli, Beograd, neki drugi grad, neka druga drzava...ne vidim u cemu je problem

Moze odlican biznis da se razvije u kojem god gradu, nije Beograd jedini.
Drugar u Krusevcu ima vrhunski biznis, drugi drugar razvio biznis u raspalom Vlasotincu.
I jos primera imam, al i ovo je dosta.

Licno, Beograd mi se ne svidja i zato sam se i odselio iz njega. Neudoban grad za zivot. Losa infrastruktura. Previse betona.

Оно што ја могу да приметим ке да већина локалних фирми кад достигну одређени ниво села се за Бг. Капирам ја и инфраструктуру, и све, али, а то је већ до државе, зашто не покушати бар одрадити децентрализацију, па људима који бизнисом прерасту локал, понудити могућност да пословање наставе ту где су га и започели? Знам да од тога нема ништа, али ето, кажем. За бетон се слажем.

Evo ja cu da te ubedim...

Jedno je Srbija , drugo je BG...
Ono sto je vece to je bolje u nekoj situaciji, jel tako..
Srbija se slabi jer svi hoce da parazitiraju i svi hoce protekciju i svi hoce da muvaju , zato je Srbija nehomogena i slaba....
A lokalno postaje ono sto preostaje, a tu je BG jak a Vlasotince je prepuno parazita koji bi da oljuste svoju opstinu i oljuste je brzo....ne primetis, vec su tri popljackala i kraj, nema vise...

Ebiga , kad pitam ljude u vlasotincetu sto pustaju da ih majmuni zaebavaju , oni kazu ne mozes ti sa budalama nista, a nisu ni dupetom mrdnuli...
Znaci opsti recept u Srbiji je da niko ne mrda dupetom a svi ocekuju da ima ....
E pa to ne moze, jer se vlasotince opljacka brzo i bezobrazno odmah, a BG ne moze tako lako da se opljacka cak i kad se tramvaj umesto 2 plati 3 ili 4 miliona....

Sta se desava kad dodje neko malo odgovorniji u neku provinciju, pa hokstapleri i prevaranti dignu dzevu da je lopov i da je tezak i da stopira rad i napredak i brzo ga maknu ...

Dakle tvoje dete zasluzuje onakve uslove kakve mu obezbedi otac i njegovi drugari , a to je sipak u dupe da se ljulja na ljuljaskama dok ih lokalni vandali ne polome ili pokupe daske da bi ustedeli na drvima..

U BG se mnogo pljacka, ali mnogo ljudi i radi pa se od njih i otme, pa zato ima....
A sta ces da otmes od onih koji gledaju da lade jaja i ne rade nista, ili da sto vise ojade lokalno drustvo...nista ne dobijes...

Evo ti jos bolji primer, kad su trazili da lokalne televizije budu same svoji finansijeri , neke televizije si mogao da kupis za 5000e , koliko vredi deseti deo opreme...
I opet niko se nije javio da ih kupi , jer nisu ni razmisljali a nije bilo dozvoljeno da neko sa strane kupi pa odmah otudji opremu....tj morao je menicno da garantuje bar onih 10 000e koliko treba za neki trosak difuznom sistemu, plus rad..
Tako su mnogi gradovi , gradici ostali bez svojih TV stanica, iako su imali opremu , posle se to licitacijom dalo za mnogo manje nego sto je 5000e....tako da nisu bili na gubitku tajkuni...

Back