Jedan primer upotrebe CGPT-ja na jednoj od susednih tema, posvećenoj jednom vizantijskom spisu iz X stoleća:
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio.406826/post-49933486
ChatGPT je generisao listom sve lažne citate. I ne samo što je izmislio citate, izmislio je i sama dela i autore.
Izmislio je nekakvog
Joanis Sakelariu grčkog istoričara.
Pogledajte prilog 1658727Pogledajte prilog 1658728
Posle toga je ispalo da je taj fiktivni istoričar iz XIX veka, zapravo borac iz Drugog svetskog rata kojeg su Italijani oborili 1940. godine:
Pogledajte prilog 1658730
..i ne, ne postoji nikakav poznati grčki istoričar takvog imena.
Добро не можеш тражити Бакар или топоним или да се играш лексике са њим или да буде линвиста или да даје процене некакве у 10-11 веку.
Конкретно тај пример овог нашег спора ова информација ми уопште није била потребна!
Тражио сам само још имена 19. века који нису узимали ДАИ као поуздан извор!
Имао сам већ наведеног К.Јеречека Ватрослава Јагића ,Суровјетског а ПОУЗДАНО ЗНАМ ДА ИХ ИМА ЈОШ! Знаш и ти јер си сам на другој теми изјавио да је у 19. веку почело да се појављује несугласје око ДАИ!
Дакле сасвим довољан пример би би био Константин Јеречек алфа и омега наше историје оспорено је пар топонина у Срему да ли се спор између М.Комнена и Мађара десио ту или 50 км поред изгледа да је на само пар места погрешио.
Тек за Дукљанина је изјавио да 164. краља на тако малом простору недоказиво да списе служе само за величање католичанства.
Он је веровао да су Срби и Хрвати дошли у оквиру јужнословенске сеобе после 626.
За беле Србе мисли да јје Порфирогенит чуо из западних извора и склопио причу.
Разлог зашто се и једни и други зову Срби је то што верује да су се сви Словени звали Срби некад.
И да од пре 600. године становнике Илирика не зову Сливенима никад њихови суседи нешто раније али станивнике Илирика тек од 600. године.
Дакле мени је ГПТ требао за још инена које гугл више није ни за к.урац све што сам могао да нађем до пре 5 година не постоји више или је цензурисано.
Дакле моја поента за тај пост остаје и без тога да ли је још неки непознати аутсајдер постојао или не!
И не можеш правити контратезу е тај лик не постоји отпада Јеречек , Ватрослав Јагић Суровјетски јер извесни Грк је био пилот или не знам шта!
Моја теза се није ослањала на ту особу са ГПТ!
То може на форуму али у историјској расправи то уоппте не функвионише довољно је и једно велико име за нашу историју а има их још.
Тај начин дискредитације аргумената и поста је могао да важи за Дукљанина за гејм оф тролс у оваквим расправама где знамо да се у 19. веку појављују аутори који не верују у ДАИ верзију досељавања Срба тај аргумент не важи!
Е ово је Деретић више није Деретић сад је гпт чет!