Ne ubij!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je....dao im je da ubiju prestupnike zakona... one koji pogaze savez koji su sami dali...znači imali su sud u svojim rukama i nisu krivi za prolivenu krv...
Ne smeš ubiti onog ko nije kriv zakon...meni je ovde sve logično...
па није у заповести то рекао, не може логички да се посложи НЕ УБИЈ и убиј ко ти се не свиђа, као онај што је у суботу носио дрва.
то је инквизиција користила, зато је теократија опсно оружје. погледај Авганистан, е тако би суботари или јеховини сведоци радили да им се да власт.

па није у заповести то рекао, не може логички да се посложи НЕ УБИЈ и убиј ко ти се не свиђа, као онај што је у суботу носио дрва.
то је инквизиција користила, зато је теократија опсно оружје. погледај Авганистан, е тако би суботари или јеховини сведоци радили да им се да власт.
Postavi stvari na svoje mesto.
Ne ubijaš ti onog ko ti se ne sviđa...nije ti Bog to rekao...ubijaš onog ko je prekršio zakon nad kojim se sam zavetovao....to ti je Bog rekao...
Ne odlučuje čovek (i nikad nije) kome će uzeti život, već Bog.

Njima je dato tako, nama ovako...Danas vodeće telo JS nikada ne može članovima dati neku sličnu naredbu, jer to niko ne bi ispunio...Jer to dolazi od njih a ne od Boga... Niti je Mojsije kao vodeće telo donosio neke svoje lične propise, već Božje.
Hristov sledbenik mora da okrene obraz i sve tako do njegovog drugog dolaska...
Mi moramo tako, a oni su morali onako...

Postavi stvari na svoje mesto.
Ne ubijaš ti onog ko ti se ne sviđa...nije ti Bog to rekao...ubijaš onog ko je prekršio zakon nad kojim se sam zavetovao....to ti je Bog rekao...
Ne odlučuje čovek (i nikad nije) kome će uzeti život, već Bog.
аман човече
зашто је онда у заповести дао јасно не убиј?
дал се иоле разумеш у право.
то што пише у Библији је оксиморон

ако ти каже НЕ КРАДИ, шта то значи, да ипак нешто можеш да крадеш?

аман човече
зашто је онда у заповести дао јасно не убиј?
дал се иоле разумеш у право.
то што пише у Библији је оксиморон

ако ти каже НЕ КРАДИ, шта то значи, да ипак нешто можеш да крадеш?
Nije oksimoron.

Moraš da ubiješ prestupnika zakona!!!

Šta ti ovde nije jasno?
Moraš ga ubiti jer je kriv...a sam zna da je kriv jer poznaje vrlo dobro zakon nad kojim se lično On zakleo...zato je njegova krv na njegovu glavu...Meni je ovde sa pravne strane sve čisto.

Nije po pravu i slovu zakona ako ubiješ nekog ko nije prestupio zakon...tj. onog ko je zakon održao...
To ni kralj nije smeo...seti se Davida i Urije Heteina...

Nije oksimoron.

Moraš da ubiješ prestupnika zakona!!!

Šta ti ovde nije jasno?
Moraš ga ubiti jer je kriv...a sam zna da je kriv jer poznaje vrlo dobro zakon nad kojim se lično On zakleo...zato je njegova krv na njegovu glavu...Meni je ovde sa pravne strane sve čisto.

Nije po pravu i slovu zakona ako ubiješ nekog ko nije prestupio zakon...tj. onog ko je zakon održao...
To ni kralj nije smeo...seti se Davida i Urije Heteina...
заборави

Back