Ne ubij!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema veze, On tebe voli.
Pavle i ne zna šta je ljubav..on je čovek uma i sujete koji se odeva u ljubav i tome uči i druge...obući se u ljubav znači bukvalno odglumiti ljubav...staviti na sebe masku ljubavi...ne zato što je zao nego zato što ne poznaje ljubav i hoće mislima da je stvori jer je naučio da je ljubav presudna...jednom farisej uvek farisej

Pavle i ne zna šta je ljubav..on je čovek uma i sujete koji se odeva u ljubav i tome uči i druge...obući se u ljubav znači bukvalno odglumiti ljubav...staviti na sebe masku ljubavi...ne zato što je zao nego zato što ne poznaje ljubav i hoće mislima da je stvori
I sve i da glavom plati...glumi?...Kome taj bivši silnik glumi.

Brate pričaš ko da si njegov psiholog....dade mu dijagnozu.
on je tipičan primer čoveka koji hoće da bude dobar zato što je bio loš...koji shvata da je ljubav najbitnija ali je nema stvarno jer nema kapaciteta za nju, nego pokušava mislima da voli...pa onda pogrešno uči druge šta je ljubav...kaže on ljubav sve veruje a nije tako nego ljubav sve razume...a ko sve veruje to nije ljubav nego glupi za život dobrica koji ima lažnu ljubav tj. koji se samo oblači u ljubav radi koristi u vidu spasenja duše ili radi sopstvene ego slike o tome kako je dobar te više vredi od nekog drugog...

Poslednja izmena:
on je tipičan primer čoveka koji hoće da bude dobar zato što je bio loš...koji shvata da je ljubav najbitnija ali je nema stvarno jer nema kapaciteta za nju, nego pokušava mislima da voli...pa onda pogrešno uči druge šta je ljubav...kaže on ljubav sve veruje a nije tako nego ljubav sve razume...a ko sve veruje to nije ljubav nego glupi za život dobrica koji ima lažnu ljubav
Kako onda gledaš na ono što drugi apostoli govore o njemu?
Misliš da je i njih uspeo da zezne pa pohvalno govore o njemu...

Kako onda gledaš na ono što drugi apostoli govore o njemu?
Misliš da je i njih uspeo da zezne pa pohvalno govore o njemu...
Pavle je obrazovaniji od njih i oni ga ne razumeju a izbegavaju sukob u okviru crkve...kupio ih je svojim deluzijama da mu se Isus obratio i preobratio ga...meni je Pavle farisej jer i fariseji su bili bez stvarne ljubavi, formalisti morala...nije ih Isus mrzeo zato što su bili zlice nego zato štto su bili formalno moralni...Isus je hteo da uspostavi moral zasnovan na ljubavi Pavle ga zasniva na veri radi spasenja i na ideji o ljubavi tj. Pavle vraća na scenu formalni moral tj. budi dobar jer tako treba, jer tad više vrediš jer ćeš se tako spasiti dok Isus jasno kaže da će prvi izgubiti dušu onaj ko hoće da je spase tj. onaj koji je dobar iz pogrešnih razloga ne zbog ljubavi nego zbog koristoljublja u vidu spasenja duše

Pavle je obrazovaniji od njih i oni ga ne razumeju a izbegavaju sukob u okviru crkve...kupio ih je svojim deluzijama da mu se Isus obratio i preobratio ga...meni je Pavle farisej jer i fariseji su bili bez stvarne ljubavi, formalisti morala....Isus je hteo da uspostavi moral zasnovan na ljubavi Pavle ga zasniva na veri radi spasenja i na ideji o ljubavi
Ovo je zapisao Jevanđelist Luka...Je li ovo tačno?
Prema Lukinim rečima Pavle je na dobrom putu.

Djela apostolska 23,11
A onu noć stade Gospod preda njega i reče: ne boj se, Pavle, jer kao što si svjedočio za mene u Jerusalimu, tako ti valja i u Rimu svjedočiti.

Luka piše da je Pavle delio Sveti Duh...preživeo ujed zmije otrovnice...lečio neizlečivo...pa čak i vaskrsavao...
Sam Hrist mu se obratio...može li to onaj koji samo glumi ljubav?
ne glumi on svesno...nisu ni fariseji bili svesni svoje formalne dobrote koja je za Isusa realno zlo i licemerje...
Isus o takvima kao Pavle

21. Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.

22. Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили?
23. И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње.

ko ne poznaje pravu ljubav taj ne zna Isusa i ovaj ne zna njega jer Bog je ljubav a osnova ljubavi je razumevanje i prihvatanje a osnova razumevanja i prihvatanja je ljubav...ne samo da ne ume da voli druge Pavle je duša koja sama sebe muči a ne voli

23. И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње.
Pa imaš svedoka Luku da je Hrist prihvatao Pavlovu službu, čak ga i pozvao u nju...tako da se ovaj stih ne može odnositi na Pavla...već na nekog drugog...

Sad ili Luka ne zna šta priča ili Ti...treće nema.

Pa imaš svedoka Luku da je Hrist prihvatao Pavlovu službu, čak ga i pozvao u nju...tako da se ovaj stih ne može odnositi na Pavla...već nekog drugog...

Sad ili Luka ne zna šta priča ili Ti...treće nema.
Da li se Isus javljao posle vaznesenja još nekom od apostola ili samo Pavlu? zašto bi se javio Pavlu a ne njima? moje mišljenje je da su posle Isusovog vaznesenja apostoli ostavljeni sami sebi da shvate i primenjuju ono čemu ih je Isus učio...može Isus poslati svetog duha na njih ali ne može im pomoći da trajno i neprestano imaju blagodat svetog Duha jer je to do njih i čistote njihove duše...oni su samo ljudi i razmišljaju umom a ne svetim duhom...a um je stara varalica...
a što se tiče Pavla, njemu se Satana predstavio kao Isus ne bi li preko njega preuzeo kontrolu nad hrišćanstvom i preokrenuo ga u nešto što je daleko od Isusove ideje

Da li se Isus javljao posle vaznesenja još nekom od apostola ili samo Pavlu? zašto bi se javio Pavlu a ne njima? moje mišljenje je da su posle Isusovog vaznesenja apostoli ostavljeni sami sebi da shvate i primenjuju ono čemu ih je Isus učio...može Isus poslati svetog duha na njih ali ne može im pomoći da trajno i neprestano imaju blagodat svetog Duha jer je to do njih i čistote njihove duše...oni su samo ljudi i razmišljaju umom a ne svetim duhom...a um je stara varalica...
a što se tiče Pavla, njemu se Satana predstavio kao Isus ne bi li preko njega preuzeo kontrolu nad hrišćanstvom i preokrenuo ga u nešto što je daleko od Isusove ideje
Koliko se sećam... mislim da se javljao i drugim Apostolima.
Zašto Pavlu?...Pa jednim udarcem dve muve...zaustaviš velikog progonitelja crkve a istovremeno dobiješ najrevnosnijeg u svom delu, a to Pavle jeste bio i pre svega ima srce za to...jer je čovek koji u svom uverenju ide do kraja...

Ponovo kažem da je Luka kao savremenik taj koji govori o Pavlu kao svom bratu i svedoči tome da se Hrist javio Pavlu...

Drugo
Je li ovo formalna ljubav?

Jovan 14,15
Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Jovan 14,21
Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni;
Jovan 14,24
Koji nema ljubavi k meni ne drži mojijeh riječi;

Koliko se sećam... mislim da se javljao i drugim Apostolima.
mislim da nije
Zašto Pavlu?...Pa jednim udarcem dve muve...zaustaviš velikog progonitelja crkve a istovremeno dobiješ najrevnosnijeg u svom delu, a to Pavle jeste bio i pre svega ima srce za to...jer je čovek koji u svom uverenju ide do kraja...
bilo je valjda i drugih progonitelja? po toj logici ako je hteo da smanji progon crkve verovatno bi ih sve preobratio...Pavle je fanatik a to je odlika prevelikog ega što ga upravo čini nepodobnim da širi religiju ljubavi kakvu je Isus zamislio
Ponovo kažem da je Luka kao savremenik taj koji govori o Pavlu kao svom bratu i svedoči tome da se Hrist javio Pavlu...

Drugo
Je li ovo formalna ljubav?

Jovan 14,15
Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Jovan 14,21
Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni;
Jovan 14,24
Koji nema ljubavi k meni ne drži mojijeh riječi;
ljubav prema Isusu znači ljubav i prema njegovom učenju jer on sebe vidi kao jedno sa svojim učenjem...ako apostoli stvarno vole Isusa onda on očekuje da će slediti njegovo učenje...oni to ne moraju jer imaju slobodnu volju ali ako njega vole onda vole i njegovo učenje a ako stvarno vole njegovo učenje onda i žive u skladu sa njime....ovde nam Isus nagoveštava da nije nužno da učenici održe njegovo učenje da to zavisi od toga koliko ga vole jer ako ga vole onda mu veruju da iz nekog razloga treba voleti Boga više od svega i bližnje jednako kao sebe...on im ne objašnjava zašto nego očekuje od njih da imaju poverenja da slede učenje ne znajući razlog i nemajući razlog...drugim rečima on je birao one prostodušne koji umeju da vole za apostole i oslanja se na to da ga vole kao na zalog da će živeti kako je on predložio

Ne znam...nisam siguran.
bilo je valjda i drugih progonitelja? po toj logici ako je hteo da smanji progon crkve verovatno bi ih sve preobratio...Pavle je fanatik a to je odlika prevelikog ega što ga upravo čini nepodobnim da širi religiju ljubavi kakvu je Isus zamislio
Naravno da je bilo i drugih progonitelja. A da li je mogao Hrist za života da ih oči u oči preobrati?...teško...
Ali je ipak On taj koji čita srce tako da je u Pavlu video ono najbolje.
ljubav prema Isusu znači ljubav i prema njegovom učenju jer on sebe vidi kao jedno sa svojim učenjem...ako apostoli stvarno vole Isusa onda on očekuje da će slediti njegovo učenje...oni to ne moraju jer imaju slobodnu volju ali ako njega vole onda vole i njegovo učenje a ako stvarno vole njegovo učenje onda i žive u skladu sa njime....ovde nam Isus nagoveštava da nije nužno da učenici održe njegovo učenje da to zavisi od toga koliko ga vole jer ako ga vole onda mu veruju da iz nekog razloga treba voleti Boga više od svega i bližnje jednako kao sebe...on im ne objašnjava zašto nego očekuje od njih da imaju poverenja da slede učenje ne znajući razlog i nemajući razlog...drugim rečima on je birao one prostodušne koji umeju da vole za apostole i oslanja se na to da ga vole kao na zalog da će živeti kako je on predložio
Eto, sam si dao odgovor na ono što si iznad rekao o Pavlovim rečima: ''ljubav sve veruje''...

Ne možeš ti biti u zajednici sa Hristom (jedno sa njim) ako ne vučeš u istom jarmu sa njim...bukvalno u svemu...dva gospodara, dve stolice...itd...
Sve si ti lepo objasnio, slažem se.
Ali ne vidim da Pavle drugačije uči/govori.

Ne znam...nisam siguran.

Naravno da je bilo i drugih progonitelja. A da li je mogao Hrist za života da ih oči u oči preobrati?...teško...
Ali je ipak On taj koji čita srce tako da je u Pavlu video ono najbolje.

Eto, sam si dao odgovor na ono što si iznad rekao o Pavlovim rečima: ''ljubav sve veruje''...

Ne možeš ti biti u zajednici sa Hristom (jedno sa njim) ako ne vučeš u istom jarmu sa njim...bukvalno u svemu...dva gospodara, dve stolice...itd...
Sve si ti lepo objasnio, slažem se.
Ali ne vidim da Pavle drugačije uči/govori.
Isus traži od učenika da ako ga vole veruju njemu ali ako poslušaš Isusa i voliš sve ljude da li je pametno svima verovati? Šta ćeš kad ih uhvatiš u laži i manipulaciji? Da prestaneš da ih voliš jer koga voliš njemu veruješ a vidiš da tim ljudima ne možeš više da veruješ? Ili je ljubav baš u tome da razumeš i prihvatiš razloge iz njihove predistorije zbog kojih lažu i manipulišu i nastaviš da ih voliš uprkos tome? Ako izjednačiš ljubav sa poverenjem brzo ćeš smanjiti broj ljudi koje voliš na par najbližih

Isus traži od učenika da ako ga vole veruju njemu ali ako poslušaš Isusa i voliš sve ljude da li je pametno svima verovati? Šta ćeš kad ih uhvatiš u laži i manipulaciji? Da prestaneš da ih voliš jer koga voliš njemu veruješ a vidiš da tim ljudima ne možeš više da veruješ? Ili je ljubav baš u tome da razumeš i prihvatiš razloge iz njihove predistorije zbog kojih lažu i manipulišu i nastaviš da ih voliš uprkos tome? Ako izjednačiš ljubav sa poverenjem brzo ćeš smanjiti broj ljudi koje voliš na par najbližih
Jovan 5,29
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda.

Da li je Hrist definisao ''zlo''?...ne može biti da nije, to je dužnost po istoj ljubavi...Ako si mi brat, spasitelj, učitelj...ako ti je cilj da budem jedno sa tobom, moraš mi reći šta voliš a šta ne...

Ko će suditi zlima?...Da li taj koji sudi nema ljubav?...budući da ne prašta sve?

Jovan 5,29
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda.

Da li je Hrist definisao ''zlo''?...ne može biti da nije, to je dužnost po istoj ljubavi...Ako si mi brat, spasitelj, učitelj...ako ti je cilj da budem jedno sa tobom, moraš mi reći šta voliš a šta ne...

Ko će suditi zlima?...Da li taj koji sudi nema ljubav?...budući da ne prašta sve?
ako voliš samo one kojima možeš potpuno da veruješ a to su oni savršeni kao Isus onda ne voliš nikoga jer voliš uslovno...mislim da Isus nije želeo da osuđujemo ljude i uskraćujemo im ljubav zato što lažu i manipulišu...ako hoćeš da slediš Isusa onda trebaš da voliš druge onakve kakvi su sa svim njihovim sitnim i krupnim lažima i manipulacijama...ali to ne znači da trebaš da budeš naivan i sve im veruješ kako uči Pavle...a sudiće im neko na onom svetu ko ima uvid zašto su postali takvi kakvi su

Ima i kad kaze - ubij
10. Кад дођеш под који град да га бијеш, прво га понуди миром.

11. Ако ти одговори миром и отвори ти врата, сав народ који се нађе у њему нека ти плаћа данак и буде ти покоран.

12. Ако ли не учини мира с тобом него се стане бити с тобом тада га биј.

13. И кад га Господ Бог твој преда у руке твоје, побиј све мушкиње у њему мачем.

14. А жене и децу и стоку и шта год буде у граду, сав плен у њему, отми, и једи плен од непријатеља својих, који ти да Господ Бог твој.

15. Тако чини са свим градовима, који су далеко од тебе и нису од градова ових народа.

16. А у градовима ових народа, које ти Господ Бог твој даје у наследство, не остави у животу ниједну душу живу.

Back