NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po Zapadu su masovno menjali zakone zbog naših lopova.
U Švajcarskoj je neko od njih napipao da su velike odštete za povrede u saobraćaju, pa su masovno lomili ruke i sa tako slomljenim rukama skakali pod auto na pešačkom prelazu, odšteta od osiguranja dostizala i po 20 000 franaka.
Videli Švajcarci da će bankrotirati ako ne promene zakon :hahaha: :hahaha: , pa brže bolje promenili zakon, uveli strože kontrole, izjave svedoka Švajcaraca i slično.
Znam tipa u Nemačkoj koji je kupio nekog krša, otkačio štop svetlo na njemu, i privezao da ga pali tasterom.
Onda odlazio u zasedu svakog vikenda ispred neke kafane.
Kada neki pijani Švabo krene kući (a oni su isto stoka k'o i mi vikendom se napiju ne mogu da stoje), on se uključi i saobraćaj pre njega, i naglo zakoči........Nikada ni ne dodje do policije, Švabo pijan plati koliko god treba samo da ne zovu pandure...Ako zatreba ovaj pokaze da ima stop svetla......I tako svaki vikend, druga kafana pijane Švabe plaćaju reket.

Dobro to je vec onako na finjaka, onako vec smesno, simpaticno, nesto sto me nasmeje kad cujem, recimo i onaj nas poznati saner Velizar Djurovic sto je isto preko radio sve na finjaka, kakvih tu anegdota ima, ono tog covega bi mogao danima da slusam, ubedljivo mi je najgora ova nasa stoka ovde, tipa neki drogirani navijaci koji su kao divlja horda i odu na neki splav i traze gazdi ne znam 2 soma mesecno da mu sve ne polupaju ili ne zapale, to je vec zaista odvratno, ono nije ni mangupski, ni buntovnicki, ni nesto sto zahteva trunku mozga ili hrabrosti vec ono prosto odvratno.

Ti ne shvataš da su oni dok su bili po Zapadu takodje bili jaja.re koje su krale po buticima, otimali od kur.vi, provaljivali u stanove.
Dugi Lainović je dobio nadimak "Dugi" jer je bio izuzetno brz(dugog koraka) i niko nije mogao da ga stigne kad šatro udje u zlataru i traži da mu pokažu nakit da kupi, on zgrabi nakit i bež' na vrata.
Pa se vratio devedesetih otvorio Paradiso u Novom Sadu i postao kontroverzni biznismen...
Oni su tek postali imena i kriminalci kad su devedesetih došli nazad ovde, i pravili dilove sa DB-om.

Ali ovaj lik ne provaljuje u stanove, ne krade nakit, umetnine i tako skupocene stvari, novac, ne bakce se sa kurvama , ne nosi utoku, ne druzi se sa krimosima, nit je ikad imao ambiciju da se sad dokazuje ili da gradi neko ime u tom svetu, vec je ono u fazonu ne znam marne duksericu iz radnje da bi je nosio ili mozda poklonio nekom ili ne znam ono vidi dobru jaknu pa pomisli e ajde sto bi sad dao za tu jasu 100 ili 200 evra kad bi vec Bog dao zlatne ruke , ono daleko je to sad od nekog kriminala, ono vise sprdnja, cak za takva dela uglavnom ni nema optuznica , zatvora, itd , ono u principu najgore sto moze da te snadje je da te deportuju i da ti zabrane ulazak na neko vreme.

Odprilike to je isto kao kada bi sad za nekog ko voli povremeno da dune dzoint rekao da je narkoman.

Još uvek ne znam da li je počeo rano pa već dostigao svoj maksimum, je prosto ne vidim mogućnost da više napreduje u fizičkom smislu, da bude, brži, jači to je već sve na maks bez obzira na godine, ali me je potpuno kupio srcem kojim igra, i stavom u pogledu "jeb.aću vam mater".
Svaka mu čast na prikazanom u ovoj seriji sa Klipersima, a da sam na mestu Kjubana već bi tražio načine da oteram onu piz.du od Porzingisa.
Što se Morisa tiče, tu je stvar i više nego jasna.
Ostaće u košarkaškoj istoriji poznat jedino po tome što je dobio isključenje jer je faulirao Dončića.
Ako ga liga za ovo ne kazni sa bar 2,3 utkamice neigranja i debelo po džepu, kroz godinu dve drvoseče će vladati ligom.

Ide u sedmu...........Konačno jedna zrela utakmica i vodjenje s klupe.
Koliko samo znači jedan dobar defanzivac više u rotaciji, ne moraš da Grenta maltretiraš na protivničke bekove, odmah ima više snage da iskoristi prednost koju ima u odnosu na O'Nila.
Marej polako postaje konstantan, mada i dalje veoma ograničen, jer čovek gleda pravolinijski kao kad konju staviš amove.
Ona šutnuta trojka na kraju, bez obzira što logika nalaže da nije loše pokušati jer dvojica saigrča su pod košem, je potpuno nepotrebna i srećom nije donela komplikacije, jer šut za tri sa 50% uspešnosti je pretpostavio šutu za dva sa 100% iz kontre i dva poena koja približavaju pobedi.
Onda na kraju prvog poluvremena popije bananu zbog svoje sebičnosti i zas.ere odličnu četvrtinu Denvera.
OK, lepo je kad ide šut, Jokić ga i forsira , ali malo pameti nije na odmet nikada.
Bogme sad u sedmoj veće šanse dajem Denveru, čini se da su našli ključ...
Jokić odličan, Porter veoma veoma dobar i to u pokrivanju odbrane pre svega, u napadu se baš vidleo ono o čemu sam pričao da nema prirodan naskok u šutu, što omogućava odbrani da bude mnogo bliže kada šutira i da mu mnogo više smeta.
Bilo bi veliko iskustvo za Portera da Denver prodje na Kliperse, mnogo bi mogao naučiti u toj seriji.

Čeka se majstoricaaa!!!
Marej sabio 50p i Jokić jako dobar, raduje me što su podigli agresivnost u odbrani. Stvarno ne znam šta očekivati u zadnjoj, plaši me ako Mareja stane šut a nemaju zamenu na poziciji beka. Sad Klipersi fino odmaraju dok ovi imaju još jedan krkljanac da odrade.
Na Portera se uopšte više ne rade akcije u napadu, eventualno ako se nešto slučajno otvori, danas je samo nakupio skokova u odbrani

Dobar meč. Gledao sam ga celog iako mi se žestoko spavalo. :) Baš znači povratak Harisa, spomenuo bih i odličnu rolu Plamlija. E sad još samo da se dobije sedma utakmica...nemojte misliti da će biti lako. Ako Mičel opet podivlja i saspe preko 50...Ofanzivno Denveru je potreban još jedan raspoložen igrač, Porter Jr to nije bio sinoć.

Analizirao sam nešto na b92 ali mi nisu objavili komentar, ne znam zbog čega.....
Ovde baš niko ne pominje Portera koji je bio užasan u napadu(pričao sam zbog čega) ali koji je svako ispadanje centra na bekove pokrio Gobera svojom brzinom postavljanja i to ispred njega potpuno onemogućavajući bilo koju visoku loptu na obruč za njegovo zakucavanje.
Ako se setite nije imao nijedno tokom celog meča.
To je poprilično rasteretilo visoke igrače Denvera, da slobodno izadju na bekove, bez bojazni da prime deprimirajući alley-oop pod košem.
Zato je i igrao celih 28 minuta, zato je i imao najbolji +/- u ekipui.
Još kad ga protiv Klipersa(nadam se) Meloun nauči da u napadu igra bliže košu sa pasovima kao neka za Farida, eto moćnog Denvera na obe strane terena.

i kažete Marej vredi maksimalnog ugovora?
Brate, mera gluposti u ovom meču je Marej, i plastičan prikaz zbog čega je on samo još jedan prangijaš u NBA koji povremeno bljesne, ali čiji koeficijent košarkaške inteligencije nimalo ne prelazi broj njegovih patika..

Nije se ni Mičel proslavio tako da opraštamo Mareju. Kako prognozirate meč protiv Klipersa?
Pogoci Mičela su često direktna odgovornost lošeg postavljanja Mareja u odbrani, i večeras je Mičel praktično sve što je dao dao preko njega.
Ali na drugoj strani terena taj isti Mičel kojeg su prošlu utakmicu sakrivali da ne čuva Mareja nego da se čuva za napad, danas stavi u mali džep Mareja, koji je izgledao kao malo dete kojem uzmu igračku.
Tip nema nikakav plan B, ni u jednom trenutku.
Porter je večeras i prošlu utakmicu odigrao bolje odbranu od njega, zar treba još nešto reći?
Na kraju Joklić rešio, uzeo loptu i video da od Mareja nema ništa..Guz.ao guz.ao i na kraju izguz.ao sledeće kolo.
Vidi se da postoji neka napetost u ekipi, evo Jokić nije izdržao već je odmah na konferenciji posle meča pitao javno, a zašto je Krejg išao na ulaz, u prevodu zašto je Marej vukao kontru uopšte?

Mnogo znači ovo iskustvo svim igračima Denvera, izuzimajući matorog Milsapa i Jokića koji bi i sa petnaest godina u finalu NBA lige bacao tačdaun pasove jer je 'ladovina po prirodi. Ali ostali ovoliko mladi da budu deo tek 12. tima u istoriji NBA koji se vratio sa 1-3, pa još da prođu u ovakvoj završnici, tačno se vide pouke iz prošle sezone i sedme utakmice sa Portlandom kada su isto vodili 19 razlike, pa izgubili na kraju. Realno, Denver napreduje iz sezone u sezonu, prvi put su izgubili onaj singl plej - of meč nakon produžetaka od Minesote (kasnije počišćene), onda sledeće sezone glatko ušli i prošli prvu rundu, sad ovako opet otišli u polufinale sa solidnom perspektivom i protiv Klipersa. Moraju jednom da postanu i šampionski tim ako ovako nastave...

Mnogo znači ovo iskustvo svim igračima Denvera, izuzimajući matorog Milsapa i Jokića koji bi i sa petnaest godina u finalu NBA lige bacao tačdaun pasove jer je 'ladovina po prirodi. Ali ostali ovoliko mladi da budu deo tek 12. tima u istoriji NBA koji se vratio sa 1-3, pa još da prođu u ovakvoj završnici, tačno se vide pouke iz prošle sezone i sedme utakmice sa Portlandom kada su isto vodili 19 razlike, pa izgubili na kraju. Realno, Denver napreduje iz sezone u sezonu, prvi put su izgubili onaj singl plej - of meč nakon produžetaka od Minesote (kasnije počišćene), onda sledeće sezone glatko ušli i prošli prvu rundu, sad ovako opet otišli u polufinale sa solidnom perspektivom i protiv Klipersa. Moraju jednom da postanu i šampionski tim ako ovako nastave...
Sa Marejem teško.......Igrač koji ima 24 godine već a treba da nauči osnove timske igre?
Nema od toga ništa.Cirkuzant koji će verovatno nekada na utakmici dati i celih 60,70 poena ali od kojeg ekipa nije bolja nego lošija.

Sa Marejem teško.......Igrač koji ima 24 godine već a treba da nauči osnove timske igre?
Nema od toga ništa.Cirkuzant koji će verovatno nekada na utakmici dati i celih 60,70 poena ali od kojeg ekipa nije bolje nego lošija.

To je već do sazrevanja Jokića, pošto on odlučuje kojeg će igrača u kom trenutku da razigrava, odnosno da mu prepušta inicijativu. To je i večeras pokušavao sa Marejem skoro do samog kraja, a onda je zamalo prekasno shvatio da od toga nema ništa...

To je već do sazrevanja Jokića, pošto on odlučuje kojeg će igrača u kom trenutku da razigrava, odnosno da mu prepušta inicijativu. To je i večeras pokušavao sa Marejem skoro do samog kraja, a onda je zamalo prekasno shvatio da od toga nema ništa...
Sav da tako kažem netalenat Mareja se ogledao u onom napadu posle dva vezana koša koja je dao.......Uzeo je loptu , minut do kraja i onda sa njom čekao u mestu celih 10 sekundi, dozvoljavajući odbrani Jute da se postavi, napuni prostor oko njega, i on nemajući vremena za dodavanje skoči i umesto da nabaci loptu na obruč(sat za napad gleda licem) on pokuša da podeli pas pod koš)..Ostao bih dugo objašnjavajući na koliko je načina sve to što je uradio pogrešno, a obzirom da je 95% kretnji profesionalnih košarkaša instinktivno i utrenirano do automatizma, jedini zaključak svih grešaka je totalno odsustvo osećaja za igru, što u konačom zbiru ne može da nadoknadi nikakav šut i nikakve fizičke predispozicije.

Никола Јокић маестралан у побједи Денвера 80:78, 30 поена (шут 12-23), 14 скокова и 4 асистенције. И кош одлуке је његова мајсторија, наравно.
Ваља нагласити на се Мелоун коцкао када је Никола 8 минута прије краја направио пету личну и оставио га на паркету, није га повукао на клупу што се у ен-би-еју готово по аутоматизму ради (увијек ми је драго када у ен-би-еју тренер одступи од шаблона којем често превише робују). Исплатило му се, да га је повукао, у Денверу тих пар минута не би имао ко повући, Јута би се одлијепила на 4-6 разлике, то се у оваквом тврдом мечу не стиже.

Sav da tako kažem netalenat Mareja se ogledao u onom napadu posle dva vezana koša koja je dao.......Uzeo je loptu , minut do kraja i onda sa njom čekao u mestu celih 10 sekundi, dozvoljavajući odbrani Jute da se postavi, napuni prostor oko njega, i on nemajući vremena za dodavanje skoči i umesto da nabaci loptu na obruč(sat za napad gleda licem) on pokuša da podeli pas pod koš)..Ostao bih dugo objašnjavajući na koliko je načina sve to što je uradio pogrešno, a obzirom da je 95% kretnji profesionalnih košarkaša instinktivno i utrenirano do automatizma, jedini zaključak svih grešaka je totalno odsustvo osećaja za igru, što u konačom zbiru ne može da nadoknadi nikakav šut i nikakve fizičke predispozicije.

Da, baš sam tu sekvencu hteo da pomenem u smislu koliko mu je loša selekcija poteza i nema ideju šta će u završnici da uradi, nego ide na koje god iznuđeno rešenje da mu se ponudi, ako mu se prethodno ne otvori čista situacija. Konkretno u toj situaciji je bilo bolje da je šutnuo preko ruke nego što je otišao u ugao i pokušao fejdavej pas u drugi ugao...

Da spomenemo i da je Mičel zapravo krivac za poraz Džezera jer je izgubio loptu u pretposlednjem napadu onako srljajući ka igračima Denvera umesto da doda nekome od svojih ko je stajao na liniji za tri poena. Nakon toga poen Denvera i promašaj Konlija koji nije clutch igrač koliko znam. Ipak bih rekao da je Mičel zeznuo ovu utakmicu i hvala mu na tome! :)
Što se tiče mečeva protiv Klipersa mislim da sa ovakvim manama Denver nema šta da traži. Jokić će odraditi svoj deo posla, ali ostatak ekipe rekao bih da nije dovoljno zreo.

Da spomenemo i da je Mičel zapravo krivac za poraz Džezera jer je izgubio loptu u pretposlednjem napadu onako srljajući ka igračima Denvera umesto da doda nekome od svojih ko je stajao na liniji za tri poena. Nakon toga poen Denvera i promašaj Konlija koji nije clutch igrač koliko znam. Ipak bih rekao da je Mičel zeznuo ovu utakmicu i hvala mu na tome! :)
Što se tiče mečeva protiv Klipersa mislim da sa ovakvim manama Denver nema šta da traži. Jokić će odraditi svoj deo posla, ali ostatak ekipe rekao bih da nije dovoljno zreo.
Nije bilo koša Denvera u onoj zadnjoj kontri već je Kreg promašio zicera gde je onda potom Konli imao šut za pobedu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back