NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da shvatim....Nije uopšte važno koliko je kojih.
Dodira sa policijom imaju oni koji se ne ponašaju po zakonu, tj kriminalci.
A statistika kaže da je 80% teških krivičnih dela povezano sa crncima.
Znači na 10 teških kriminalaca 8 su crnci......Kako je onda veći broj ubijenih belaca?
Vidi ja živim u HR i Srbin sam, ne mogu dobiti posao jer ispred mene prvo imaju prednost bojovnici pa onda njihova deca pa onda neki njihovi Rvati pa tek onda ja dolazim na red iako po kvalifikacijama i školama sam daleko ispred svih njih al jbg posla i leba za mene nema u mojoj domovini gde imam predake 500g stare, i šta meni onda drugo preostaje nego da se idem baviti nekim kriminalom bilo čim da preživim

Naravno, kako su nastala geta? Pa tako što crncima nisu hteli da daju jednaka prava za stanovanje, obrazovanje i rad.

Ja nemam problem sa rasizmom na bilo koji način, ali pogledaj.
Ko brani crncima da postanu bogati, učeni, obrazovani, uspešni u SAD?
Ko im brani, koji zakon?
I ovde su ljudi odrastali u kriminogenim sredinama, u nemaštini, bez osnovnih uslova za normalan život, pa eto Novaka Djokovića recimo...Njima teže da se otrgnu od toga? Ma daj.......
Pogledaj samo i te "pijane" milionere iz NBA lige i pogledaj koji je belac posle karijere bankrotirao, a koji crnac nije?
I tu je kriv rasizam, zar ne?

Ako hoćeš da budeš tretiran jednako, onda se tako i ponašaj, a ne kao klovn kojem uvek nešto smeta i uvek nešto fali.....
jeste dovodjeni su kao robovi mnogo vekova, pogledaš seriju "koreni" i shvatiš vleičinu i težinu rasizma u SAD, ali brate To je bilo pre više od 100 godina, ili to je bilo pre više od 50 godina, imali su crnog predsednika dva mandata koji im nije nimalo pomogao da se podigne svest i ulaganje u poboljšanje uslova u getima i smanjenje kriminala.

Pa brani im to što imaju loše startne pozicije. A navodiš Novaka Đokovića koji je uspeo kao sportista isto kao i crni sportisti ( i pritom nije iz geta, imao je ok startnu poziciju ). Znaš li ti koliko košta dobro obrazovanje u Americi? Nije ti to Srbija. U svakom slučaju, daleko smo odmakli od teme. Smučila mi se ova rasprava.

Ma to su gluposti , realno niko skoro nije cuo ni za jedan slucaj da je policija ubila nekog belca tako na pravdi Boga, sem ono mozda ako se ne radi o nekom ludaku koji je napravio neki masakr u skoli, crkvi, trznom centru pa poginuo u obracunu sa policijom, ono jako retko, skoro nikad, a realno policija je izrokala te nesrecne crnce i usrala im se u zivot gde god je mogla.

Sto se tice teskih krivicnih dela, to isto nije bas tacno, mislim u SAD ne postoji nista vise crnackih bandi nego ostalih, recimo u SAD postoji oko 20-ak registrovanih afro-americkih bandi (iliti bandi ciji su clanovi pretezno crnci, kao sto su Crips, Bloods, DC Blacki , Black Mafia Family, Miami Boys, itd) , ali zato postoji par desetina registrovanih neonacistickih bandi (kao sto su Combat 18, Aryan Brotherhood, Nazi Lowriders, Hammerskins, itd), takodje postoji jos mnogo vise bajkerskih bandi (ciji su clanovi pretezno belci medju kojima su najpoznatije Hells Angels, Banditos, Mongols, Outlows, No Surrender, Pagans, Warlocks, Diablos, itd) , takodje ima i na desetina azijskih bandi sacinjene od Kineza, Korejanaca, Kambodzanaca, Filipinaca, Japanaca, itd (koje su vecinom na zapadnoj obali i tamo gde je brojnija azijska populacija kao sto su Snakehead, Asian Boys, Born to Kill , Wah Kee, Flying Dragons, Ghost Shadows, Bamboo Union, Kangpae, itd, razni ogranci jakuza, trijada, itd) , pa imamo latino-americke bande koji su najbrojnije i kojih ima stvarno mnogo (Latin Kingz, Vatos Locos, Latin Eagles, Mexican Mafia, MS-13, Surenos, Nortenos, 18. Street Gang, Texas Syndicate, itd), pa recimo imamo samo 10-ak irskih kriminalnih grupa (Westies , K-A Gang, Kileen Gang, Mullen Gang, itd) , pa onda italijanska mafija koja osim 5 glavnih porodica ima barem jedno 50-ak filijala, manjih porodica, bandi i bratskih organizacija sirom SAD, pa recimo postoji i jevrejska mafija i desetak jevrejskih bandi koje su vrlo zajebane, pa recimo ruska mafija (po Marku Nicovicu i najjaca u svetu) je isto dosta rasirena i aktivna sirom SAD, itd.

Tako da nisu crnci nista sad posebno u tom smislu, nit su sad nesto skloniji kriminalu od ostalih (vise su onako demonizovani putem medija) takodje velika vecina kriminalnih dela koju pocine crnci su relativno laksa krivicna dela (kao sto su neke kradje, provale, valjanje narkotika na sitno, itd) i ta dela koja se vezuju za siromastvo i koja su zapravo posledica zivota u siromastvu i teskim uslovima.

Tako da nije to bas tako da ne kazem crno-belo kako neki zamisljaju i kako odavde imaju neku povrsnu sliku na osnovu nekih poluinformacija i na osnovu nekih predrasuda i necega sto su kao negde naculi.

Ne znam kako, to je zanimljivo ako je tačno. I da lije uopšte tačno da 80% krivičnih dela počine crnci?
Ali ovde je poenta u nečem drugom...one koji nisu nasilni/nemaju oružje/nisu počinioci krivičnih dela su ubijani zato što su crnci. Da li je tako isto i sa belcima?

Evo oslonio sam se na rekla - kazala pa sam pogrešio, mada trend koji ovde vidim je takodje zabrinjavajući, ako ih ima 8%, a počinili su preko 50% ubistava u SAD 2018.godine(pokazujem podatke za godine koje sam našao na google, da ne kopam sad daleko).

https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u....018/tables/expanded-homicide-data-table-3.xls

Što se tiče ostalog mi teško možemo i da shvatimo različitost zakona u SAD.
Imovina je neprikosnovena, što znači da lopova uhvaćenog u kradji vlasnik može da ubije.
Sinoć bilo na youtube prikazano kako tip u Viskonsinu ide ulicom sa automatskim oružjem oko vrata, i prodje kroz kordon policije..Zakon u Viskonsinu odobrava samoodbranu oružjem na bilo kom mestu.
Policajac kada te zaustavi i stane iza tebe, ako dok ti prilazi ne vidi tvoje ruke na volanu, kako prilazi vadi i repetira pištolj.
Svaki sumnjiv pokret kada policija komanduje da stane tretira se kao pretnja životu policajca, ima ona anegdota da kriminalci kada dodje do racije u kluboima imaju najveći strah od toga da kinu u tom trenutku, jer bi verovatno policija to tretirala kao opasan pokret.
To za nas izgleda nezamislivo, ali je u SAD svakodnevna realnost, kao i pravo da se braniš i pravo da kupiš, držiš i nosiš oružje.

Kod nas tip uhvatio dva lopova u kući kako ga kradu, prebio ih i dobio 9 meseci zatvora, oni dobili 6 za kradju i pošto nije pravosnažna pušteni do pravosnažnosti na slobodu ,gde su presavili tabak i tužili čoveka koji ih je prebio za nanošenje teških telesnih povreda, i DOBILI odštetu na sudu.

Vidi ja živim u HR i Srbin sam, ne mogu dobiti posao jer ispred mene prvo imaju prednost bojovnici pa onda njihova deca pa onda neki njihovi Rvati pa tek onda ja dolazim na red iako po kvalifikacijama i školama sam daleko ispred svih njih al jbg posla i leba za mene nema u mojoj domovini gde imam predake 500g stare, i šta meni onda drugo preostaje nego da se idem baviti nekim kriminalom bilo čim da preživim
Slažem se s tobom, mi srbi mnogo dobro znao šta znači rasizam....
Ali zar bi ti očekivao da se to u Hrvatskoj promeni zbog protesta?
Treba generacije da prodju da bi se to MOŽDA promenilo.
Zato ovo sra.nje od protesta nema veze sa životom, sem sa politikom koja će se nama, celom svetu na kraju obiti o glavu.

U ovoj tvojoj tabeli piše da su počinioci 38.7% ubistava, ako sam dobro razumeo tabelu. Takođe, ima ih oko 15% a ne osam.
Što se tiče ovlašćenja policije jasna su mi, ali upravo zato imaš toliko ubijenih nenaoružanih crnaca jer kod belih policajaca rade predrasude o naoružanim crncima. Čim mu ne vide ruke misle da je naoružan i pucaju.

Inace kakve je situacija u SAD i kakav rasizam vlada govori i primer jednog mog drugara , imam jednog drugara iz kraja koji tako voli da putuje (cesto boravi u SAD) i koji tako voli da radi šanu vise onako iz hobija (uglavnom dekra pomalo firmiranu garderobu, slusalice, nesto malo tehnike, itd, nesto zadrzi za sebe, nesto pokloni nekom, nesto proda, no nebitno, to vise radi onako iz hobija manje-vise), a inace on izgleda onako malo kao neki chicano, onako osisan na celavo, ima brkove i onako malo preplanuo ten (od sunca, mora, itd) , onako bas malo latino izgled i kaze on ja cim udjem u radnju svi misle da sam neki Meksikanac, Dominikanac ili neki Latinos pa ono svi na mene, ne ispustaju me iz vida, ne mogu da mrdnem, nista ja odem, dodjem opet nakon nekog vremena, u medjuvremenu obrijem brkove, pustim malo kosu i malo se obucem vise formalno da izgledam vise "belacki" , ono niko ziv ne obraca paznju, kaze ja izneo one velike zvucnike od po metar ipo visine, ono majice, patike, sta oces, ma niko nije ni obratio paznju, jos me cak i pitaju "gospodine jel treba pomoc do parkinga ili nesto".

U ovoj tvojoj tabeli piše da su počinioci 38.7% ubistava, ako sam dobro razumeo tabelu. Takođe, ima ih oko 15% a ne osam.
Što se tiče ovlašćenja policije jasna su mi, ali upravo zato imaš toliko ubijenih nenaoružanih crnaca jer kod belih policajaca rade predrasude o naoružanim crncima. Čim mu ne vide ruke misle da je naoružan i pucaju.

Pa i ta ubistva koja pocine crnci su pretezno vezana za ta uslovno receno laksa krivicna dela, pre svega za preprodaju narkotika, podelu zarade, itd.
Inace crnaca u SAD imas sigurno preko 20% , recimo u velikom broju gradova na istocnoj obali i na jugu su vecina, negde su apsolutna vecina (preko 50% a negde cak i 70-80%) kao recimo sto su Vasington DC, Detroit, Atlanta, Memfis, Ricmond, Filadelfija, Baltimor,Klivlend, cak i Njujork (ako racunamo samo uze jezgro grada, ako racunamo i sire podrucje Njujorka onda ne) a negde su relativna vecina kao recimo u Cikagu, Milvokiju, itd, takodje pod "crnom" populacijom oni broje samo Afro-Amerikance a u SAD ima i puno latino-crnaca (Kubanaca, Dominikanaca, Brazilaca, Portorikanaca, Kolumbijaca, itd africkog porekla) , ima i dosta recimo Jamajcana koji se ne deklarisu kao "crnci" vec samo kao Jamajcani ili Jamajko-Amerikanci i dosta migranata i ljudi iz africkih i karipskih zemalja koji se specificno deklarisu, a ima i puno meleza i ljudi mesovitog porekla koji se deklarisu samo kao Amerikanci , itd .............tako da ima crnaca u SAD bar jedno 25%.

Zato što postoji rubrika "nepoznat" (verovatno nisu rešena ubistva).......Pričamo o procentu poznatih(ako je nepoznatih razmera slična kao poznatih a statistički bi trebalo da bude) gde je preko 50%....
Možda i jesu predrasude belih policajaca, ali ako vidiš i ovu tabelu, onda je valjda jasno da imaš poseban oprez kada se kao problem pojavi crni počinilac, rekao bih s pravom.
A ovde je u pitanju kriminalac(ovaj upucan 7 puta) sa dosijeom, patrola pozvana zbog nasilja koje on vrši, i onda se on oglušuje o naredbe policije?
Postavi se ti na mesto policajca?Možda ne bi pucao 7 puta, jer je broj hitaca znak paničnog straha( ali je i to što ga nije ubio posle 7 hitaca znak paničnog straha a nikako racionalne reakcije), ali bi bilo ........

Znači družiš se s lopovima... :hahaha:

Haha ma decko je car, 100% ispravan, inace ne zivi on od toga, to vise radi onako iz hobija, vise onako kao neki mladalacki nestasluk, ono cak se i sprda sa tim, recimo u nekoj radnju u Njujorku ili Majamiju on cimne telefonom preko skajpa ili vajbera , pokazuje patike tamo na zidu i kaze, ajde reci koje oces i koji broj :D

Haha ma decko je car, 100% ispravan, inace ne zivi on od toga, to vise radi onako iz hobija, vise onako kao neki mladalacki nestasluk, ono cak se i sprda sa tim, recimo u nekoj radnju u Njujorku ili Majamiju on cimne telefonom preko skajpa ili vajbera , pokazuje patike tamo na zidu i kaze, ajde reci koje oces i koji broj :D
Jako ispravan, nema šta. :D

Kosta, po tvom izvoru crnaca ima 12% kad štikliram za celu Ameriku. Na nekom drugom izvoru sam našao 15%. Kako god...

Evo poslali su poruku, sad se vraćaju po svoje ugovore.............Dosledni..... :dash: :dash:
Pauza tri četiri dana da se zaleči Luka pa da ga opet šikaniraju i povredjuju na terenu.
A ona pič.ka od Porzingisa "osetio nelagodnost u kolenu"...Nemam reči.

Evo poslali su poruku, sad se vraćaju po svoje ugovore.............Dosledni..... :dash: :dash:
Pauza tri četiri dana da se zaleči Luka pa da ga opet šikaniraju i povredjuju na terenu.
A ona pič.ka od Porzingisa "osetio nelagodnost u kolenu"...Nemam reči.
Ne očekujem opet rasističke ispade tog tipa prema Luki. Desilo se jednom. A hoće li igrati Lebron i ekipa?

Jako ispravan, nema šta. :D

Kosta, po tvom izvoru crnaca ima 12% kad štikliram za celu Ameriku. Na nekom drugom izvoru sam našao 15%. Kako god...

Ma decko je stvarno car, ono postenijeg momka u zivotu nisam video, ono oce uvek ono i da da i da pomogne, takodje recimo i kad sam dekintiran ono znao je da kaze , e evo ti jedan telefon sto sam doneo od preko, stavi ga u oglas, prodaj i zadrzi deo za sebe (kao da on sam nije mogao da ga stavi u oglase i proda), itd, mislim gomilu puta je tu pomagao nekim likovima, cascavao ih, donosio im od preko poklone, itd nista ne trazeci zauzvrat.
Mislim ajde sad ko bi ti tako pomogao ili ko bi ti nekad nesto doneo, ma bi nema druga posla, mada kao sto sam ti rekao ne zivi on od toga kao neki nit mu je to primarna delatnost , to vise onako radi iz hobija, iz nekog zezanja.

Inace to mi je drugar iz kraja, maltene iz detinjstva, a i ja sam oduvek bio vrlo specifican lik, svuda strcao i nekako oduvek su mi brzo prirastali za srce i lako sam nalazio zajednicki jezik sa tako nekim likovima sa margine, koji su van nekog sablona, van nekog sistema, koji ovako vole zivot, avanturu, zezanje i koji ne shvataju zivot previse ozbiljno i ne trude se previse da ga zive "by the book".
Tako da upoznao sam i tako neke boeme, umetnicke duse, sanere, kockare, "lujke od ljudi" , itd.

Recimo upoznao sam jednom prilikom i onog Aleksandra Bilanovica u jednoj kladionici u bloku 23, mozda pre 5,6 godina, ono pre nego sto je gostovao po raznim emisijama, podcastima i postao medijski poznat, nisam imao pojma ko je lik ali izezali se i ispricali se siti kao da se znamo ceo zivot.

Ma da svi su oni fini i dobri.....Da samo znaš što je za društvo bio dobar Jusuf Bulić, pa majmun Vuković, Ćenta, što je bio fin i dobar Ugo Aranitović, ili u Novom Sadu Vesko,Rajo,Bagljo, samo neki od živopisnoih likova koje sam upoznao lično i video uživo kako su fini i dobri za društvo i kafane...........A na drugoj strani kad pogledaš.......Većina dobila što je i zaslužila.
Tih šanera, sitnih kriminalaca po Zapadu koji su se opametili s godinama ima svaki grad.......Loznički gradovi na Zapadu su bili Lucern i Diseldorf gde je Dane Čir ugošćavao svo srpsko podzemlje.
Krenuo ja nekad davno do Lucerna, tamo Lozničana više nego u Loznici osamdesetih..Idem kod drugara da vidim ima li kakvog posla, zezanja...Stignem autobusom jurtro negde devet sati, ja izašao gledam okolo tražim telefon da se javim drugaru da dodje po mene, kad iza ćoška istrčava pok.Drinco(sitan kriminalac iz Banje Koviljače) trči pored mene kaže "Zdravo" i nastavi da trči...Malo iza njega trči neki Švajcarac kojeg je ojadio, protrča pored mene za njim....... :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Uveče sretnem Drincu u kafani, pije, časti celu kafanu, boli ga uvo i za policiju i sve........Bili su baš dobri i fini......:hahaha::hahaha:
Spasli su me takodje jedno dva puta u gradu kada mi se zaključao auto sa ključem unutra, da ne razbijam staklo.........Otvore ga za nepunih 10 sekundi...Ja oblet'o pola sata oko njega k'o Damjanov zelenko.

Pa da, poznati smo po krimosima širom Evrope, od Švedske do Malte. Nije to nešto za ponos. Takođe, krađa je sama po sebi nepoštena stvar tako da josjedanpetak ne može biti "najpošteniji momak kog si u životu video".

Pa da, poznati smo po krimosima širom Evrope, od Švedske do Malte. Nije to nešto za ponos. Takođe, krađa je sama po sebi nepoštena stvar tako da josjedanpetak ne može biti "najpošteniji momak kog si u životu video".
Po Zapadu su masovno menjali zakone zbog naših lopova.
U Švajcarskoj je neko od njih napipao da su velike odštete za povrede u saobraćaju, pa su masovno lomili ruke i sa tako slomljenim rukama skakali pod auto na pešačkom prelazu, odšteta od osiguranja dostizala i po 20 000 franaka.
Videli Švajcarci da će bankrotirati ako ne promene zakon :hahaha: :hahaha: , pa brže bolje promenili zakon, uveli strože kontrole, izjave svedoka Švajcaraca i slično.
Znam tipa u Nemačkoj koji je kupio nekog krša, otkačio štop svetlo na njemu, i privezao da ga pali tasterom.
Onda odlazio u zasedu svakog vikenda ispred neke kafane.
Kada neki pijani Švabo krene kući (a oni su isto stoka k'o i mi vikendom se napiju ne mogu da stoje), on se uključi i saobraćaj pre njega, i naglo zakoči........Nikada ni ne dodje do policije, Švabo pijan plati koliko god treba samo da ne zovu pandure...Ako zatreba ovaj pokaze da ima stop svetla......I tako svaki vikend, druga kafana pijane Švabe plaćaju reket.

Ma da svi su oni fini i dobri.....Da samo znaš što je za društvo bio dobar Jusuf Bulić, pa majmun Vuković, Ćenta, što je bio fin i dobar Ugo Aranitović, ili u Novom Sadu Vesko,Rajo,Bagljo, samo neki od živopisnoih likova koje sam upoznao lično i video uživo kako su fini i dobri za društvo i kafane...........A na drugoj strani kad pogledaš.......Većina dobila što je i zaslužila.
Tih šanera, sitnih kriminalaca po Zapadu koji su se opametili s godinama ima svaki grad.......Loznički gradovi na Zapadu su bili Lucern i Diseldorf gde je Dane Čir ugošćavao svo srpsko podzemlje.
Krenuo ja nekad davno do Lucerna, tamo Lozničana više nego u Loznici osamdesetih..Idem kod drugara da vidim ima li kakvog posla, zezanja...Stignem autobusom jurtro negde devet sati, ja izašao gledam okolo tražim telefon da se javim drugaru da dodje po mene, kad iza ćoška istrčava pok.Drinco(sitan kriminalac iz Banje Koviljače) trči pored mene kaže "Zdravo" i nastavi da trči...Malo iza njega trči neki Švajcarac kojeg je ojadio, protrča pored mene za njim....... :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Uveče sretnem Drincu u kafani, pije, časti celu kafanu, boli ga uvo i za policiju i sve........Bili su baš dobri i fini......:hahaha::hahaha:
Spasli su me takodje jedno dva puta u gradu kada mi se zaključao auto sa ključem unutra, da ne razbijam staklo.........Otvore ga za nepunih 10 sekundi...Ja oblet'o pola sata oko njega k'o Damjanov zelenko.

A dobro sad ti ode vec u neku drugu krajnost , mislim Ljuba, Centa, Jusa, Goran Vukovic, itd su vec ono bili klasicni krimosi, upleteni u siroki dijapazon kriminalnih aktivnosti, od laksih pa do najtezih, ljudi i skloni nasilju, itd , a ovaj drugar decko nije iz tog filma, ono normalan momak, zavrsio skole, radio, iz fine normalne porodice, ne druzi se sa krimosima i sa ljudima iz tog miljea, u zivotu se nije potukao.......sad sto mu Bog dao zlatne ruke jbga , nek mu je sa srecom a i nikad nije ukrao nista od sirotinje vec iz nekih fensi radnji i butika (koji su opet ko zna kako steceni i sa kojim krvavim parama), mislim realno da moze svako bi ne znam otisao u Usce, Deltu ili gde vec i izneo sta mu se svidja, mislim i to je isto neki vid talenta koji ne treba potcenjivati, ne moze to svako.

A dobro sad ti ode vec u neku drugu krajnost , mislim Ljuba, Centa, Jusa, Goran Vukovic, itd su vec ono bili klasicni krimosi, upleteni u siroki dijapazon kriminalnih aktivnosti, od laksih pa do najtezih, ljudi i skloni nasilju, itd , a ovaj drugar decko nije iz tog filma, ono normalan momak, zavrsio skole, radio, iz fine normalne porodice, ne druzi se sa krimosima i sa ljudima iz tog miljea, u zivotu se nije potukao.......sad sto mu Bog dao zlatne ruke jbga , nek mu je sa srecom a i nikad nije ukrao nista od sirotinje vec iz nekih fensi radnji i butika (koji su opet ko zna kako steceni i sa kojim krvavim parama), mislim realno da moze svako bi ne znam otisao u Usce, Deltu ili gde vec i izneo sta mu se svidja, mislim i to je isto neki vid talenta koji ne treba potcenjivati, ne moze to svako.
Ti ne shvataš da su oni dok su bili po Zapadu takodje bili jaja.re koje su krale po buticima, otimali od kur.vi, provaljivali u stanove.
Dugi Lainović je dobio nadimak "Dugi" jer je bio izuzetno brz(dugog koraka) i niko nije mogao da ga stigne kad šatro udje u zlataru i traži da mu pokažu nakit da kupi, on zgrabi nakit i bež' na vrata.
Pa se vratio devedesetih otvorio Paradiso u Novom Sadu i postao kontroverzni biznismen...
Oni su tek postali imena i kriminalci kad su devedesetih došli nazad ovde, i pravili dilove sa DB-om.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back