Pisao sam ovde nekoliko puta o tome, i Hjuston mi izgleda kao ekipa koja će prva da ostvari proročanstvo Dana Pitersona koji je ogvorio o tome kako će košarka da evoluira u sport u kojem će svi raditi sve i u kojoj će najviši igrač na terenu biti maksimalno 205cm.
Prvi da se približe tome su bili Kari i družina, ali su oni značajno koristili i centre Boguta, Pačuliju pa i Grina koji iako je nizak i uklapa se u Danovu definiciju, igrom nije u njoj nego je više uz rame ovim centrima.
Prosto igrač višlji od 205cm je spor za košarku koja se danas igra, bet obzira na atleticizam, a sve zbog dugačkih ekstremiteta koji ne mogu u odbrani da isprate niže igrače i tu ni raspon rruku ne pomaže više.
Jedan Dejvis koji bi trebao zbog svoje konstitucije da bude ekstremno dominantan na terenu nije bio taj jezičak na vagi, čak se može reći da od njega nije ni zavisilo puno.
Možda Hjuston neće proći, možda će Lejkersi naći način da izadju kao pobednici iz ove serije, ali Hjuston će se sledeće godine vratiti još jači, sa samo malkice višljim igračima(tu se najviše misli na Kovingtona koji realno ne može masom da brani petice recimo da dovedu nekog tipa Krowdera iz Majamija) i mislim da će počistiti sve.
Što se Majamija tiče Spolstra je doktorirao na odbrani, i Janis ma kako izgledalo da je dominantan izgleda kao malo dete na terenu, i moraće sledeće sezone da puno radi na sebi i poboljšanju i drugih košarkaških karakteristika, kretnji bez lopte, ledjne tehnike, šuta sa poludistance, inače će ih isto ovako puniti svi.
Da prokomentarišem i ostale, Boston iako je izgubio neverovantim košem u pola sekunde(ne bi ga on ni dao da ja nisam dan pre komentarisao ovde kako je to praktično nemoguće

) mislim da neće značajno uticati na seriju, prosto Boston je bolja ekipa i na terenu i na klupi.
Hjuston je pokazao da ima šanse, po meni dobiće seriju, Majami je već u finalu sledeća će biti oproštaj Milvokija.
Denver?
Rekao sam već da će Denver uzeti utakmicu pauze, prosto klaj klaj Jokić misli da ima vremena.
Ono što je problem je odbrana Lenarda i jedini način na koji postoji šansa da Denver uopšte igra(jer koševi Lenarda kao na treningu i psihološki razaraju ekipu), je da ga ne čuva Grent nego Marej ili Heris ili Krejg, a da Grent ili Porter budu iz drugog plana..To podrazumeva da će Moris imati više prostora, ali neće ni on ubacivati kao u prvoj stalno, a i manja je šteta pustiti njega iz daljine.
Pustiti Portera na Džordža, skautirati ga pre meča objasniti da ne ulazi u glupe faulove nego da nogama prati sve što može a šut ako ulazi neka udje
Takodje najvažnija stvar posle takve odbrane je obezbediti defanzivni skok i to gradjenjem , što mora da se utuvi u glavu i Mareju i Herisu i Porteru.
Utakmica mora da bude prljava, na mali broj poena, strpljivo igrajući odbranu, a u napadu će se već otvoriti Jokićevom igrom ili pasovima.
Istina teško će biti, oni su ekipa propjektovana da osvoji prsten odmah, a Denver o tome može da sanja kroz 3,4 godine uz još bar dva pojačanja tipa Morisa u Klipersima.
Jedna pobeda u seriji je neka mera, sa dve bi već bili na konju, a eventualna sedma bi značila džek pot za ovu ekipu Denvera.