NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U 3:00 Lejkersi-Denver. Ovaj meč me jako zanima ali nisam siguran da ću izdržati. A ako zadremam neću se probuditi. Voleo bih da vidim hoće li Jokić igrati direktno protiv Obrve. Koliko se sećam prošli put nije.
Kako će igrati kad ne igraju na isitm pozicijama?
Ja kako vidim najavljeni su i Lebron i Davis, hoće da promene lošu seriju rezultata.......Pobedom Denver dolazi do direktnog duela za drugo mesto sledeći meč, samo ne znam da li hoće da pobede uopšte.

Bobi Marjanovic opet cim je dobio malo vecu minutazu zablistao, veceras u pobedi protiv Jute (nisu igrali Doncic i Porzingis) za 25 minuta 20 poena (7/11) , 9 skokova i po 2 asistencije i blokade, sad konstantno se namece pitanje ako svaku priliku koju dobije maksimalno iskoristi pa i vise od toga zasto ga onda trener malo vise ne forsira, mislim jasno je da je atipican igrac i da tesko da moze u kontinuitetu iz veceri u vece da igra po 30 minuta (verovatno zbog svoje visine pa i tezine njegova kolena ne bi izdrzala takav konstantni napor a i Dalas je ekipa koja forsira tu brzu kosarku sa puno suteva spolja) ali opet mislim da definitivno zasluzuje vise prostora i vecu ulogu u timu.

Kako će igrati kad ne igraju na isitm pozicijama?
Ja kako vidim najavljeni su i Lebron i Davis, hoće da promene lošu seriju rezultata.......Pobedom Denver dolazi do direktnog duela za drugo mesto sledeći meč, samo ne znam da li hoće da pobede uopšte.

Denver će biti drugi svakako, pošto osvaja svoju diviziju, a Lejkersi i Klipersi su u istoj diviziji. Jedino Hjuston može da uleti na to drugo mesto ako se izjednači sa Denverom po broju pobeda i poraza...

Denver će biti drugi svakako, pošto osvaja svoju diviziju, a Lejkersi i Klipersi su u istoj diviziji. Jedino Hjuston može da uleti na to drugo mesto ako se izjednači sa Denverom po broju pobeda i poraza...
Ja mislim (nisam siguran) da to više nije tako, već da se redjaju prema procentu, izuzev što je pobedniku divizije obezbedjeno mesto u plejofu.
Gledajući tabelu na Istoku imam isti utisak, jer bi onda Majami morao biti treći, a nije.

Kažu ljudi da je šupalj u odbrani. ;)

Pa i nije , mislim u principu a tom visinom dovoljno mu je samo da digne ruke u reketu i zakloni kos i to je vec u startu neka odbrana, takodje ima sasvim dobru motoriku za igraca te visine.

Inace i sinoc odigrano nekoliko zanimljivih utakmica , Sakramento je dobio Nju Orleans , Bogdan Bogdanovic jos jeste veoma dobra partija u ovom "Mehuru" , 16 poena (7/10), 6 skokova i 7 asistencija i 2 ukradene lopte , Nemanja Bjelica jos jedna sasvim pristojna partija na obe strane terena sa 13 poena, 5 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokada.
Inace obe ekipe su ispale iz igre za plej of.

Dalas i Portland odigrali jako zanimljiv mec, utakmica za Portland biti ili nebiti i na kraju iscupa nekako Portland tu pobedu iako je Dalas konstantno bio u prednosti u poslednjoj cetvrtini , mozda i utakmica zivota Demiana Lilarda, ubacio je cak 61 poen (17/32, 9/17 sut za 3) , Karmelo Entoni isto odlican sa 26 poena (10/17) , Si Dzej Mekalum dosta tanka partija 8 poena (2/14 sut iz igre), sa druge strane Porzingis 36 poena (7/9 sut za 3) , Luka Doncic za njega prosecna partija 25 poena, 8 skokova i 10 asistencija , mucio se malo sa sutem spolja, Tim Hardavej Dzunior 24 poena, Bobi Marjanovic simbolican ucinak 2 poena i 1 skok.

Njihov glavni rival za 8. mesto na Zapadu Finiks je takodje pobedio, Filadelfiju takodje u utakmici na puno poena, Devin Buker 35 poena (11/24), 9 skokova, 7 asistencija, Mikel Bridzis 24 poena, Dario Saric jos jedna veoma dobra igra u nastavku sezone, 18 poena (7/9), 9 skokova i 4 asistencije , Riki Rubio 16 poena, 5 skokova i 10 asistencija, Frank Kaminski 13 sa druge strane Burks 23 poena, brazilski plejmejker Raul Neto isto odlican sa 22 poena, 2 skoka i 4 asistencije za 25 minuta (mislim da definitivno zasluzuje vecu minutazu i vise prostora , pogotovo jer Filadelfija ni nema klasicnog pleja).

Sto je interesantno Bruklin nastavlja sa dobrim partijama, pobedili Orlando juce, Timoti Luvavu jos jedna odlicna partija 24 poena (8/12) i 7 skokova (Luvavu zaista ima odlicnu sezonu, pogotovo drugi deo sezone, secamo ga se svi za Megu dok je igrao i ko bi rekao da ce dostici tako visok nivo), Martin isto 24 poena, Dzenan Musa odlicno iskoristio priliku i minute 17 poena, 6 skokova i 6 asistencija, sa druge strane Ivundu i Fulc po 18 poena.

Sad mislim da je jos jedno kolo ostalo do pocetka plej ofa.

Ja mislim (nisam siguran) da to više nije tako, već da se redjaju prema procentu, izuzev što je pobedniku divizije obezbedjeno mesto u plejofu.
Gledajući tabelu na Istoku imam isti utisak, jer bi onda Majami morao biti treći, a nije.

Nije za sad, dok je tabela još aktivna, ali baš sinoć dok sam gledao jednu tekmu sam čuo komentatora da je divizija ključni tajbrejker...

Nije za sad, dok je tabela još aktivna, ali baš sinoć dok sam gledao jednu tekmu sam čuo komentatora da je divizija ključni tajbrejker...
NBA to seed 1-8 in playoffs based solely on record, not division standing

The Board also approved changes to tiebreak criteria for playoff seeding and home-court advantage. Head-to-head results have become the first criterion to break ties for playoff seeding and home-court advantage between two teams with identical regular-season records; the second criterion is whether a team won its division. Under the old tiebreak system, a division winner was awarded the higher seed and received home-court advantage in a series if the two teams met in the playoffs.

Tako da je Denver 3.

Mislim da Juta bas ocajno igra u ovom "Mehuru" , ni nalik one sjajne ekipe u periodu pre pauze , ono vidi se da im bas dosta fali Bojan Bogdanovic u napadu i njegov ofanzivni ucinak, takodje i odbrana im je dosta popustila, mislim da imaju samo jednu pobedu u ovih 5,6,7 utakmica koliko su odigrali sad u Orlandu i kako trenutno izgledaju nimalo ne obecava pred plej of, mislim da je za Denver mnogo bolja opcija da igraju sa njima nego sa Dalasom (iskreno mislim da bi od Dalasa verovatno ispali).

Juta ne igra dobro u ovom mehuru zato što nema Bogdanovića koji im je držao obe strane terena.
S njim u petorci, više prostora ima Mičel, a u odbrani slabašni Ingls ne može da zatvori rupe.
Konli je u autu, najviše zbog toga što se sve vrti oko Mičela, a on jedino sa loptom u ruci dobija sigurnost u igri.

Da slazem se, tek sad kad nema Bogdanovica u ekipi vidi se koliko im fali i koliko je bitan za ekipu.
Samo ne bi se bas slozio da je Ingls slabasan u odbrani , sasvim je dobar defanzivac, jeste malo prespor i to je bas ocigledno ali je jedan od najraznovrsnijih igraca u ligi i moze dosta dobro da odigra na oba dela terena pa tako i u defanzivi gde je cesto odlicno cuvao i mnogo brze i eksplozivnije igrace od sebe, ono jeste da mu fali ta brzina, motorika, odraz i to karakteristicno za NBA igrace ali ima odlican osecaj za igru, odlican igracki IQ, odlicno se postavlja, gradi protivnicke igrace i zaista zna na odlican nacin da kompenzuje taj nedostatak brzine i motorike, nesto slicno kao Boris Diao, poredio bi ga sa Borisom Diaom u tom nekom smislu , Boris Diao onako guzonja, sav spor, trom ali kad je ustopovao Lebrona Dzejma u odbrani ovaj nije znao sta ga je snaslo.
Inace da slazem se za Konlija (iskreno meni jedan od omiljenijih igraca poslednjih godina ) , on je klasican plejmejker (kakvih nazalost u NBA ima sve manje i maltene su ugrozenija vrsta od klasicnih petica) , sto znaci da mora lopta da bude kod njega, on mora da prenosi lopti, da drzi loptu kod sebe, diktira tempo igre, deli pasove, itd i jednostavno treba mu prostora koji u Juti zbog Micela ne dobija , odprilike to je i razlog zasto neki vrhunski plejevi iz Evrope kao recimo Sarunas Jasikevicijus ili Sale Djordjevic pa i Milos Teodosic nisu ostavili nekog dubljeg traga u NBA, prosto su tamo bili neshvaceni kao igraci koji su mozak ekipe i kod kojih mora da bude lopta i oni moraju da imaju dovoljno prostora, recimo Jasikevicijus to je igrac koji mora da igra barem 30 minuta i kod koga lopta mora da bude vecinu vremena da bi zaista pokazao koliko vredi, jednostavno to nije tip igraca koga mozes da guras kao nekog combo beka, da ga povremeno guras na dvojku, da mu ne das loptu da drzi, da ocekujes od njega da bude neka back up opcija , spot up suter ili sta vec ........ a slicno se sad desava Konliju u Juti.

Inace u ovim poslednjim utakmicama pred plej of odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica, Sakramento je kao nekad u zlatno doba pocetkom ovog veka pobedio Lejkerse, Bogdan Bogdanovic jos jedna vrhunska partija 27 poena (11/23 a 5/11 sut za 3 ), 6 skokova, 9 asistencija i 2 ukraene lopte, Nemanja Bjelica isto odlican i nadomak tripl-dabla , 15 poena (5/8 sut iz igre) , 8 skokova i cak 13 asistencija + 2 ukradene lopte i 1 blokada (steta za ta 2 skoka koja su mu falila za tripl-dabl) , treba pomenuti i Badija Hilda koji je ubacio 28 poena a od toga 8 trojki , generalno Bogdanovic je zaista odlicno odigrao ovaj "Mehur" (ako izuzmemo onu jednu utakmicu kada je sutirao 1/15 da li protiv Bostona ili vec koga) , Bogami na poslednjih 5 utakmica blizu 24 poena ima prosek po utakmici , Bjelica isto veoma dobro je odigrao (osim mozda na par utakmica kada nije ni igrao mnogo) , tako da eto iako je Sakramento ispao iz trke za plej of Bogdanovic i Bjelica su na najbolji moguci nacin zavrsili sezonu i verujem da ce im ove odlicne partije u Orlandu pomoci da jos vise ucvrste svoje uloge u timu naredne sezone.

Bobi Marjanovic ponovo veceras dobio vecu minutazu protiv Finiksa i ponovo je sjajno iskoristio , bio je uz Luku Doncica najefikasniji u ekipi , imao je ucinak od 18 poena (9/14) , cak 20 skokova i 3 asistencije za 29 minuta , Luka Doncic igrao samo 13 minuta u prvom poluvremenu i ubacio isto 18 poena uz 5 skokova , sto je pomalo sokantno bez ijedne asistencije (s obzirom da ih je u prethodnim utakmicama imao milion) , mislim da mu je to prva utakmica ove sezone bez ijedne asistencije ali dobro zaista malo je igrao veceras, ocigledno ga cuvaju za plej of , na drugoj strani Dario Saric jos jedna veoma dobra igra 16 poena (6/10), 6 skokova i 2 asistencije za 25 minuta , inace ono sto je uocljivo su lepo i pravilno rasporedjeni poeni igraca Finiksa : Buker (27), Saric (16), Pejn (15), Dzonson (15), Bridzis (14), Dzekson (13), Ejton (11), Karter (9), Rubio (7) ali uz cak 12 asistencija za samo nepunih 20 minuta , Dialo (6), Okobo (4), Dzerom (4) , ono da su se malo vise potrudili ladno su svi mogli da imaju dvocifren ucinak.

Memfis dobio Milvoki (bez kaznjenog Antetokumpa) , istakli su se Kanadjanin Dilon Bruks sa 31 poenom (1218) i Jonas Valancijunas koji je ostvario tripl-dabl 26 poena, 19 skokova i 12 asistencija, Dza Morant takodje ostvario tripl dabl sa 12 poena, 13 skokova i 10 asistencija , na drugoj strani Bruk Lopez 19 poena i 9 skokova , Frenk Mejson 18, DiVicenco 17, Midlton 14, Vilson 12 , itd.........Memfis se ovom pobedom izjednacio sa Finiksom sa 34-39 ucinkom ali Portland ima mec loptu protiv Bruklina veceras i jedina nada za Finiks i Memfis je da Portland izgubi veceras (trenutno je tu negde egal (+2) u trecoj cetvrtini).

Ono sto je interesantno da je kod San Antonija napokon i mladi Luka Samanic dobio neku minutazu , momak koji ima samo 19/20 godina, igrao je cak 31 minut i odlicno se pokazao sa 16 poena (5/10), 6 skokova , 3 asistencije i 1 blokadom, cestitke i njemu.

@stugots @Василиј Зајцев @моћна длакава стрвина

Da vas vidim.

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 4:0
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 4:1
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 4:1
Miami Heat - Indiana Pacers 4:1

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 4:3
Denver Nuggets - Utah Jazz 4:2
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 3:4

Joj, ne volim ti ja ta predviđanja, nikad nisam bio dobar u tome...

Aj za Milvoki i Toronto isto, Boston - Fila 4:2, Majami - Indijana 4:3

Klipersi - Dalas 4:1, Denver - Juta 4:3, Hjuston - Oklahoma 4:3

Lejkersi - Portland 4:2, ako bude Memfis onda metla.

- Denver - Juta - bio bih veoma iznenadjen ako bi ova serija trajala više od pet mečeva, dakle 4-0 ili 4-1 Denver
- Klipersi - Dalas - takodje maksimum 5 mečeva, pod uslovom da Klipersi igraju kompletni sa Montrezi Herelom , Vilijamsom i ostalima.
- Lejkersi - Portland - iako bih veoma volero da se tu nešto zakomplikuje, mora se reći da s ePortland dobro istrošio jureći plejof, a Lejkersi dobro odmorili, hvatajući zalet kako se primicao kraj regularnog dela lige, tako da će tu biti Lejkersi maksimalno u 6 mečeva.
- Oklahoma - Hjuston - Obzirom da izgleda Vestbruk neće igrati prvi ili prva dva meča, bojim se da to može da bude jasna prevaga za Oklahomu, ako Pol bude zdrav.Takodje Harden jeste košarkaški čarobnjak bukvalno,ali očekivati da stigneš daleko sa Kovingotonom kao centrom nema baš puno smisla.Oklahoma u 6 ili 7 .
- Milvoki - Orlando - Orlando je suviše mekan za ovakav Milvoki, to je verovatno metla.
- Toronto - Bruklin - meni uistinu nisu baš najjasniji ovakvi rezultati Toronta, ali protiv ovakvog Bruklina ne bi trebalo da imaju problema, takodje vrlo verovastno metla.
- Boston - Filadelfija - po meni veoma zanimljiv meč koji će odrediti sudbinu Filadelfije sledeće sezone.Ako ispadnu verujem da će ili Embid ili Simons otići...Ima Fila da pruži dosta toga, posebno jer je Boston veoma tanak na centrima, a Fila ima i spolja neke mlade, drčne igrače sposobne da povuku...I pored simpatija za Boston, ipak Filadelfija u 6 ili 7, ako Embidu bude zdrav.
Majami - Indijana - nemam pojma, indijana bez Sabonisa sa retko glupim Tarnerom, opet Oladipo se vraća, zavisiće dosta i od igre spoljne linije Majamija Robinsona, Dragića i Tajlera, ako budu dobro ubacivali spolja, onda će i Adebajo dobiti prostora.Stvarno nemam predstavu ko će tu proći.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back