NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami sinoć sam gledao pažljivo.
Istina je da Portland ima dve velike zvezde na poziciji bekova, pa je s te strane Nurkiću lakše da igra, imaju čak i Karmela koji je i dalje veoma opasan na terenu(čak je i odbranu počeo da igra), ali Nurkić sve više podseća na Jokića, i to najbolju verziju Jokića.
OK, on nema ta prava u Portlandu kao Jokić u Denveru(videlo se u drugom poluvremenu kada je praktično rudario iza Lilarda,McKaluma i Karmela te je u prvih 5 minuta imao tri asistencije i 10 skokova, a posle toga bez asistencije i skoro bez skoka jer je gradio koš), ali se polako nameće i Lilardu i McKalumu kao treći ozbiljan šraf.
I do sinoć sam mislio da će se umoriti, da će ih Lejkersi jednostavno pregaziti snagom, medjutim to neće da ide baš tako lako.
Gledam sinoć kako Kamrelo grize u odbrani, tako nije griz'o nikad u karijeri, gledam kako Nurkić sasvim solidno(u odnosu na ostale) čuva Dejvisa kada je sa Vajtsajdom na parketu(kada propusti on dočeka Vajsajd iz drugog plana), gledam kako Trent pogodi najvažniju trojku na meču pri kraju, i shvatim da je ta serija bogami sa prednošću Portlanda.
Neće to moći Lebron sam da izvuče, a ja ne vidim da u ovom seriji Dejvis uopšte može biti spektakularan, sinoć su ga čak sudije gurale maksimalno, i ne vredi.

Porter za sada igra neozbiljnu košarku.
Ja sam prvi bio imresioniran njegovim velikim mogućnostima, medjutim izgleda da glava ne da.
Marej me uopšte nije iznenadio, ni u prvoj utakmici ni sada.
On je takav, prangijaš bez snage da igra odbranu.
Čim dobije malo više zadataka u odbrani, nega ne drugoj strani terena nema, a i to što igra u odbrani nije baš za pohvaliti.
Jokić ima NAREDBU od strane trenera Denvera, da se nikako ne zaleće da blokira beka koji je već probio prvu liniju.
Bojim se da i ostali počinju isto tako da se ponašaju, bez ikakvog pokrića.
Što se razlike u trenerima tiče, ne postavlja sma Meloun taktiku za meč, nego ceo njegov tim koji radi skauting.
Meloun jeste malo problematičniji u reakcijama tokom meča, ali je taktika uglavnom ok.
Neće se baš mnogo puta dogoditi da Juta tako šutira spolja.
Trenutno Denver deluje kao skup drugara na ulici.Jedini koji ima moć da ih pokrene je Jokić.
Da li će, ili će gledati svoja posla, to je vać pitanje.
Postoji tu verovatno još stvari koje se valjaju iza brda, a koje mi ne znamo i ne vidimo.

Porter za sada igra neozbiljnu košarku.
Ja sam prvi bio imresioniran njegovim velikim mogućnostima, medjutim izgleda da glava ne da.
Marej me uopšte nije iznenadio, ni u prvoj utakmici ni sada.
On je takav, prangijaš bez snage da igra odbranu.
Čim dobije malo više zadataka u odbrani, nega ne drugoj strani terena nema, a i to što igra u odbrani nije baš za pohvaliti.
Jokić ima NAREDBU od strane trenera Denvera, da se nikako ne zaleće da blokira beka koji je već probio prvu liniju.
Bojim se da i ostali počinju isto tako da se ponašaju, bez ikakvog pokrića.
Što se razlike u trenerima tiče, ne postavlja sma Meloun taktiku za meč, nego ceo njegov tim koji radi skauting.
Meloun jeste malo problematičniji u reakcijama tokom meča, ali je taktika uglavnom ok.
Neće se baš mnogo puta dogoditi da Juta tako šutira spolja.
Trenutno Denver deluje kao skup drugara na ulici.Jedini koji ima moć da ih pokrene je Jokić.
Da li će, ili će gledati svoja posla, to je vać pitanje.
Postoji tu verovatno još stvari koje se valjaju iza brda, a koje mi ne znamo i ne vidimo.

Ista priča kao i sa Denverom u prvoj utakmici, ne mogu da se ponove onakvi procenti šuta dva puta. A videćemo ako se za treću utakmicu vrati Barton, on već ima taj eksplozivni momenat i može da preuzme kad je Jokić na klupi. Doduše, izgleda da se i Juti vraća Konli za taj meč..

Ceo plejof se igra u posebnom režimu što dosta pogoduje tzv "malim" ekipama.....Nema domaćeg terena nema toliko hajpa preko medija, pritiska publike na sudije i svega što ide uz to.
Prihod sada ne odredjuje veličina tržišta odakle je ekipa, jer TV prava su trenutno jedini prihod, te sa tog stanovišta može doći do svakakvih iznenadjenja.
Čak mislim da sama liga navija iz pozadine, da te velike derbije sa puno para u medijima, marketingu i tržištu ostave za sledeću sezonu.
Poslednji put kada se igralo u nenormalnim uslovima, to je ona skraćena sezona kada je na zaprepašćenje svih prvu titulu uzeo San Antonio sa rukijem Dankanom.
Ne bi me iznanadilo da i ove titulu uzme neko sasvim deseti, tipa Portland,Majami,Boston.
Ono što vidim je da se navlači na Orlando, ne zbog Orlanda nego zbog lige i odlaska Janisa na veće tržište, a kandidata ima i Lejkersi i GS i ko sve još ne, samo da se očisti put Bruklinu sledeće godine jer on nosi mnogo novca.
Otkud znam videćemo, večeras sam na kladionici odigrao na Orlando i Portland, prosto skoro 100 kvota na ta dva meča(Orlando i više poena, Portland i manje poena), što zasigurno nije realna kvota, i treba probati(Portland može da dodje i uz više poena ali j.b.g neće se prvi put desiti da promašim broj poena a pogodim iznenadjenje).

Poslednja izmena:
Mislim da je naredni meč presudan. Ako Denver izgubi uz opet lošu odbranu nemaju više šta da traže.
Realno Denver još nije ekipa.Ekipa je skup igrača od kojih ZNAŠ šta možeš da očekuješ, a to Denver sigurno nije.
U Denveru zasigurno možeš da računaš na Jokića(sinoć su ga čak provocirali ali bezuspešno), možeš da računaš da će mali Moris igrati alibi košarku (što mora da, ako ode preko toga plus), da će Marej igrati dobro u napadu ako ga pustiš da statira u odbrani,da će se Krejg polomiti da doprinese ekipi, ali da li će biti korisno ne znamo, i to je to.......A to je malo za ekipu.
Fali Heris da krpi Mareja, fali malo produktivnih minuta bez Jokića......

Poslednja izmena:
I sa Herisom mislim da nemaju neke velike šanse za ozbiljniji rezultat u plejofu. Da li će u narednim godinama uspeti da izgrade ozbiljnu ekipu...skeptičan sam. Možda najbolje za Jokića da odradi ovaj ugovor i ode u neku ambiciozniju sredinu. Idealno bi bilo L.A. Lakersi.

I sa Herisom mislim da nemaju neke velike šanse za ozbiljniji rezultat u plejofu. Da li će u narednim godinama uspeti da izgrade ozbiljnu ekipu...skeptičan sam. Možda najbolje za Jokića da odradi ovaj ugovor i ode u neku ambiciozniju sredinu. Idealno bi bilo L.A. Lakersi.
Ne verujem u to......Prosto Jokić ne voli dovoljno košarku da bi trčao u drugu ekipu.
On je našao ekipu kojoj će za karijeru da uzme 350+ miliona, grad po njegovoj meri, dres pod svodove dvorane jednog dana, i njega baš briga baviće se konjskim trkama.
Ne kažem ja da on nije profesionalac, ne kažem ni da nema ogromne mogućnosti, ali se vidi da fali u očima onaj drčni stav, onaj adrenalin koji te gura napred, koji te tera da svake godine budeš još bolji......
On je prva lasta koja je promenila razmišljanje o košarci, način igre, ali već danas vidimo igrače koji na sličan način igraju poprilično uspešno iako ni blizu nemaju tu košarkašku inteligenciju(Adebajo,Nurkić), ali se unapredjuju svake sezone.
Mada je krivica i do Denvera, jer mu ne dovode nekog superstara koji će ga gurati napred, da bude još bolji.
Ovako lala ladi ja.ja, boli ga uvo.

Ne znam baš, ja nekako računam da ih Jokić sam pokida, jer on jeste tip igrača koji to može, ali stoji da je ekipa tek na početku građenja, nikako pri kraju. Sa hrabrijim Porterom koji situacije ne rešava tako što samo šutira preko ruke (nije problem, viši je od svakog čuvara), nego ide na prodor i kucanje preko centra, sa Marejevom boljom selekcijom šuta i još jednim krštenim centrom da menja Jokića, može to da bude šampionska ekipa...

Možda će da promeni sport i postane NFL kvoterbek. Zajebancija, naravno, u smislu promene sporta, nikako u smislu da on ne bi mogao to da igra...
Znaš,. to se vidi da ne voli dovoljno košarku.
takmičenje koje pored NBA želiš da osvojiš je neko prvenstvo sa reprezentacijom......Na stranu to što je pozadina njegovog učešća prošle godine bila nama nepoznata(očigledno je Djordjević doprineo tom klaj klaj stavu pljuvanjem Jokića zbog Evropskog prvenstva), on je realno došao sa najmanje 10-15 kilograma viška, što se ne sećam da je ijedan reprezentativac uradio u poslednjih 40 godina koliko ja to pratim.
A kad nemaš taj takmičarski naboj, tu sliku u glavi tebe sa peharom i medaljom uz himnu, to onda nije to.
Košarka je za njega posao koji on radi vrhunski, pruža mu ponekad neko zadoovljstvo, ali kao što reče juče na konferenciji za štampu "nećemo se ubijati na terenu".
J.b.g ja kad sam je igrao ja sam se ubijao na terenu sa najboljim prijateljima, dolazilo mi da pojedem asfalt ne želeći da izgubim, potučemo se itekako na basketu, a on...........Neće se ubijati protiv Gobera?
A Gober skače ko malo dete na svaki poen protiv njega.......

Znaš,. to se vidi da ne voli dovoljno košarku.
takmičenje koje pored NBA želiš da osvojiš je neko prvenstvo sa reprezentacijom......Na stranu to što je pozadina njegovog učešća prošle godine bila nama nepoznata(očigledno je Djordjević doprineo tom klaj klaj stavu pljuvanjem Jokića zbog Evropskog prvenstva), on je realno došao sa najmanje 10-15 kilograma viška, što se ne sećam da je ijedan reprezentativac uradio u poslednjih 40 godina koliko ja to pratim.
A kad nemaš taj takmičarski naboj, tu sliku u glavi tebe sa peharom i medaljom uz himnu, to onda nije to.
Košarka je za njega posao koji on radi vrhunski, pruža mu ponekad neko zadoovljstvo, ali kao što reče juče na konferenciji za štampu "nećemo se ubijati na terenu".
J.b.g ja kad sam je igrao ja sam se ubijao na terenu sa najboljim prijateljima, dolazilo mi da pojedem asfalt ne želeći da izgubim, potučemo se itekako na basketu, a on...........Neće se ubijati protiv Gobera?
A Gober skače ko malo dete na svaki poen protiv njega.......

Ne želim da verujem u to, ali slutim da si u pravu. Ako se tako nastavi, biće to najveći protraćeni talenat ne u istoriji košarke, nego u istoriji sporta uopšte, pošto je Jokić promenio ceo jedan koncept igre svojim nastupima i ima potencijala da o njemu jednom pričaju kao što se sada priča o Džordanu, dakle kao o sinonimu za košarku. Ali Džordan je bio đubre od čoveka i verovatno zbog toga i vrhunski takmičar, dok je Jokić dobra duša, ali teška flegma. Možda da je odrastao na beogradskim uličnim terenima kao Bogdanović, ali ovako iz 'ladovine poput Sombora... Ne znam, nekako se nadam da će u reprezentaciji pronaći taj motiv, možda već sledeće godine na OI, posebno ako Meloun stvarno bude deo stručnog štaba makar kao savetnik, pošto mi se čini da Jokić sa njim ima poseban odnos, ali "no homo", da se poslužim onom njegovom rečenicom zbog koje je kažnjen...

Ma kakav najveći protraćeni talenat u istoriji, pa uzmi od Srba samo Miličića. Jokić se već ostvario. Za koju sezonu prelazi Čemberlejna po broju tripl-dablova i ulazi u besmrtnike.
Ja bih rekao da je Jokić previše nesebičan i fin i da mu to blokira ambiciju. S takvim stavom teško će do prstena, osim možda kao neki veteran koji ulazi 5min po utakmici u nekoj superjakoj ekipi.

Ne želim da verujem u to, ali slutim da si u pravu. Ako se tako nastavi, biće to najveći protraćeni talenat ne u istoriji košarke, nego u istoriji sporta uopšte, pošto je Jokić promenio ceo jedan koncept igre svojim nastupima i ima potencijala da o njemu jednom pričaju kao što se sada priča o Džordanu, dakle kao o sinonimu za košarku. Ali Džordan je bio đubre od čoveka i verovatno zbog toga i vrhunski takmičar, dok je Jokić dobra duša, ali teška flegma. Možda da je odrastao na beogradskim uličnim terenima kao Bogdanović, ali ovako iz 'ladovine poput Sombora... Ne znam, nekako se nadam da će u reprezentaciji pronaći taj motiv, možda već sledeće godine na OI, posebno ako Meloun stvarno bude deo stručnog štaba makar kao savetnik, pošto mi se čini da Jokić sa njim ima poseban odnos, ali "no homo", da se poslužim onom njegovom rečenicom zbog koje je kažnjen...
Bilo je protraćenih talenata poprilično...Miličić je sa 17 godina bio veći talenat od Jokića, brži, jači, bolji tehničar, sa odličnim pregledom igre, ali j.b.g isto nije voleo košarku.
Simonović je u najboljim godinama napustio reprezentaciju, ja ga se sećam pri kraju karijere kada je trpao po 50 u onoj našoj ligi.
Stojko Vranković je bio atleta kakva nije postojala u NBA tada, ali jb.g velika dioptrija je onemogućila da bude vrhunski(zamisli igrača od 218cm koji iz mesta sa šipkom bez tegova naskoči na švedski sto visine 140cm).
Dražen Dalipagić je u najboljim godinama zakucavao jednu loptu iz mesta dva puta(skoči provuče je kroz obruč uzme i opet zakuca), ali jbg počeo da se bavi košarkom sa 18 godina.......

Da ne zaboravim..Moja generacija, igrali smo juniorsku ligu dve godine jedan protiv drugog.

Miško Ražnatović je igrajući za Vojvodu Stepu dve godine bio najbolji stelac lige, i to ubedljivo.
Prosto rodjeni napadač, lagano smo ih dobili sva 4 puta, jer mu ekipa nije bila mnogo jaka, ali nam je trpao po 40 lagano.
Možda ne svemirski talenat, ali svakako kalibar za odličnog prvoligaškog igrača, jer je tu ligu u te dve godine s nama igrao i Djordjević i Divac, i Oliver Popović i Nebojša Ilić, Cvetković,Koprivica

Bilo je protraćenih talenata poprilično...Miličić je sa 17 godina bio veći talenat od Jokića, brži, jači, bolji tehničar, sa odličnim pregledom igre, ali j.b.g isto nije voleo košarku.
Simonović je u najboljim godinama napustio reprezentaciju, ja ga se sećam pri kraju karijere kada je trpao po 50 u onoj našoj ligi.
Stojko Vranković je bio atleta kakva nije postojala u NBA tada, ali jb.g velika dioptrija je onemogućila da bude vrhunski(zamisli igrača od 218cm koji iz mesta sa šipkom bez tegova naskoči na švedski sto visine 140cm).
Dražen Dalipagić je u najboljim godinama zakucavao jednu loptu iz mesta dva puta(skoči provuče je kroz obruč uzme i opet zakuca), ali jbg počeo da se bavi košarkom sa 18 godina.......

:eek:

Simonović, najgluplji razlog od svih ikada mogućih. Miličić, jednostavno debil (ne za košarku, nego za život). Dalipagić, kao što si rekao, kasno počeo. A na ovaj spisak treba možda dodati i Mikija Grušanovića, ubeđen sam da bi taj rešetao gde god, ali kad mu je poljoprivreda bila prioritet...

Miko je nešto drugo.....I on je počeo još kasnije od Dalipagića, a igrao je do 43,44 valjda......Nije hteo iz Zorke zato što je igrao fudbal za seoski tim kada se ne igra liga, ali je devedesetih ipak unovčio svoju karijeru, igranjem u Beopetrolu, za vreme Kundaka i Stepketa kao trenera tamo...........Po priči uzeo je skoro 500 000 maraka za godinu dana.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back