Da je to ona Juta iz prvog dela sezone i pre pauze i ja bi dao prednost Juti , ali ova Juta iz "Mehura" zaista tesko, iako ja Denver ne smatram ozbiljnim kandidatom za titulu i nekom u najavi sampionskom ekipom zaista ako ispadne od ovakve Jute nisu ni za onu stvar.
Sto se tice ostalih parova ajde red i ja da dam neke prognoze :
Milvoki : Orlando - mislim da je ovde stvar dosta jasna, Milvoki ide dalje, ovako kad pogledas po sastavu (Vucevic, Furnije, Gordon, Fulc, Al Faruk Aminu, Majkl Karter Vilijams, Terense Ros, Dzonatan Ajzak, Di Dzej Augustin, Kem Birc) i nije Orlando sad nesto mnogo slabiji od Milvokija, ali slozio bi se sto kaze Kosta nekako deluju malo "mekano" , pogotovo za ekipu kao sto je Milvoki , takodje problem i za Orlando ce svakako biti i izostanak Terensa Rosa jednog od najboljih 6-ih igraca u ligi i igraca koji donosi veliku snagu sa klupe, takodje isto nece biti mladog Portorikanca Dzonatana Ajzaka koji je bitan na oba dela terena a pogotovo u odbrani , a nece biti ni reprezentativca Nigerije Al Faruk Aminua isto jedan vrlo dobar ol'round igrac i defanzivac koji moze da doprinese na oba dela terena, cak i Nikola Vucevic koji je vec godinama jedan od najboljih skakaca u ligi i koji moze da odigra odbranu kad oce, cak i on je malo promenio stil igre, vise se fokusirao na ofanzivu, mnogo vise sutira za 3 nego pre, itd , tako da em su ovako tanki u defanzivi em im fale prakticno dva glavna defanzivca.
Po meni Milvoki ovo resava 4-1 ili eventualno mozda Orlando ih dve dobije ali i to vec malo teze , znaci 4-1, eventualno 4-2.
Toronto - Bruklin - mislim da ni ovde nece biti previse neizvesnosti , Toronto ovo resava iako je Bruklin jedno od najprijatnijih iznenadjenja u ovom "Mehuru" , igraju zaista odlicno, lepo, rastereceno i ovaj privremeni trener Bruklina bivsi NBA igrac Zak Von je zaista genije i potencijalno ozbiljna trenerska zvezda, mislim da definitivno zasluzuje dugorocni, visegodisnji ugovor , Bruklin igra lepo, rastereceno ali ipak mislim da je Toronto ipak malo prejak za njih, ipak Toronto je ipak sampion i bas ozbiljna iskusna takmicarska ekipa.
Mislim i ovde verovatno 4-1.
Majami - Indijana - ovo bi potencijalno mogla da bude dosta nezivesna serija i da eventualno ode u 7 utakmica, ali ipak blagu prednost bi dao Majamiju, iako Indijana deluje dosta dobro, Ti Dzej Voren igra kosarku svog zivota u ovom "Mehuru" , ipak po meni Majami deluje malo ozbiljnije i deluje kao da pre svega ima malo jacu klupu , recimo da je prva zvezda Indijane Sabonis junior u ekipi mislim da to bila skroz otvorena serija, ovako blaga prednost za Majami, po meni 4-2 ili eventualno 4-3 za Majami.
Boston - Filadelfija - ovo je trebao da bude derbi prve runde u istocnoj konferenciji ali mislim da bez Bena Simonsa Filadelfiji opadaju sanse bar za negde 25% , Boston je bas odlicna ekipa, odlicno popunjeni na svim pozicijama (ono spolja Kemba Voker, Dzejlen Braun, Dzejson Tejtum, Gordon Hejvord, Markus Smart, Bredli Vonamejker, u poslednje vreme sve bolji Nigerijac Semi Odzeleje, Dzavonte Grin igrac sa crnogotskim pasosem isto igra dobro u poslednje vreme, ubacio 26 poena na prosloj utakmici , takodje i unutra tu su sve bolji Nemac Daniel Tais , odlican atleta koji pritom ima i dobar sut spolja , takodje Enes Kanter veoma opasan u oba reketa , veoma pouzdan i vec iskusan igrac , pa i Vinsent Poire koji mozda nije igrao mnogo ove sezone ali ipak je dosao u Boston kao jedan od najboljih centara Evrolige i sigurno da moze dobro da odigra, pa tu su jos i Robert Vilijams koji pokusava da se nametne kao i 226 cm visoki Tako Fol).
Sto se tice Filadelfije mislim da bi brazlski plej Raul Neto morao vise da odigra (zaista je odlicno odigrao poslednjih par utakmica kada je dobio vecu minutazu) , tim pre sto Filadelfija ni nema pravog pleja u ekipi osim njega , mogli bi da probaju njega da iskoriste kao X faktor , mada sve u svemu Filadelfiji ce biti bas tesko, cak i sa Ben Siminsom mislim da bi Boston bio u blagoj prednosti.
Po meni 4-2 za Boston (mozda cak i 4-1 ali ipak mislim da je 4-2 mozda realnije).
Denver - Juta - vec sam rekao, mislim da sa ovakvom Jutom kakva je trenutno Denver ne bi trebalo da ima vecih problema, po meni 4-2 za Denver.
Dalas - LA Klipers - iskreno mnogo bi voleo da prodje Dalas ali cisto sumnjam da ce se desiti, takodje i par puta ove sezone se pokazalo da Klipersi bas i ne leze Dalasu kao protivnik , po meni Dalas nema nista losiju ekipu od Klipersa, naprotiv , ali mislim da u odbrani Dalasa duva ozbiljna promaja i da bi morali da igraju mnogo tvrdju , cvrscu i ozbiljniju odbranu kako bi bili ozbiljna plej of ekipa u ozbiljan kandidat za naslov , mada opet mlada su ekipa dosta, prakticno ekipa u nastajanju i mislim i da je sam ulazak u plej of vec fin napredak i solidan uspeh za ovu mladu ekipu Dalasa, po meni ukoliko ozbiljnije pritegnu odbranu mozda i imaju sanse, ali cisto sumnjam da ce se desiti, ipak timska odbrana nije nesto sto moze preko noci da se nabifla.
Po meni 4-2 ili 4-1 za Kliperse (nazalost , voleo bi da prodje Dalas ali eto , cisto sumnjam).
Oklahoma - Hjuston - veoma neizvesna serija, no Oklahoma mi ipak deluje kao malo kompletnija i malo ozbiljnija ekipa i njima bi dao blagu prednost.
Vrlo moguce da ova serija ode u 7 utakmica , po meni 4-2 ili 4-3 za Oklahomu.
Portland - LA Lejkersi - po meni ovo je potencijalno nagazna mina za LA Lajkerse, mislim da Portland nema nista slabiju ekipu , mislim da imaju bolji momentum i Dejma Lilarda koji igra kosarku svog zivota i po meni bi moglo da se desi da Lejkersi ispadnu, tako da bi se usudio da ovde prognoziram i potencijalno iznenadjenje.
Sad sto se tice onog doigravanja izmedju Portlanda i Memfisa, mislim da tesko Memfis tu moze nesto (s'obzirom kako igraju, pa ako nekim cudom i prodje Memfis mislim da nema nikakve sanse i da je to potencijalna metla, eventualno mozda jednu uspeju da ih dobiju , ali Portland mislim da ima vec mnogo ozbiljnije sanse.