Inace sto se tice Istoka po meni 3 ekipe odskacu i mislim da ce se oni boriti za finale : Toronto, Milvoki i Boston i tu mislim da ce bas nijanse odlucivati i sreca ce biti dosta bitan faktor.
Meni je nekako srce najblize Torontu , ono sto je bitno za Toronto imaju dubinu, sirinu, imaju raznovrsnost , sistem i jaki su na svim pozicijama, imaju nekoliko i jako talentovanih mladih igraca kao recimo mladi Kanadjani Kris Buser ili Oshi Briset koji realno zasluzuju mnogo vise prostora (pogotovo Buser koji stvarno ima ozbiljan potencijal ) ali prosto usled prejake konkurencije u timu zasad to nije moguce , recimo i jedan Holis Dzeferson isto relativno malo igra a opet imaju i neke igrace od kojih niko nije imao neka ocekivanja kao sto su recimo Norman Pauel ili Terens Dejvis (koji nije ni draftovan) a koji su se eto pokazali u odlicnom svetlu i iskocili u prvi plan.
Ono ko god naleti na njih nema sumnje bice mu tesko, pogotovo jer sad vec Toronto jedna iskusna ekipa koja ima kontinuitet i koja ima pobednicki mentalitet i naviku pobedjivanja.
Inace po meni Milvoki je isto ozbiljan kandidat za titulu , ono Antetokumpo, Midlton i Bruk Lopez igraju odlicno kao i Robin Lopez koji je "back up" opcija ali po meni ako zele nesto vise da urade treba im zdrav i raspolozen Erik Bledso, treba im jedan kvalitetan i iskusniji plej , pa i Pet Konauton je dobra "back up" opcija a ni njega trenutno nema, oni Vesli Metjuz je veoma kvalitetan igrac, DiVicenco deluje sve bolje, Dzordz Hil je solidna "back up" opcija ali mislim da oni sami ne mogu da iznesu ceo teret jedne bekovske linije.
Takodje na Istoku Boston deluje odlicno , tu je Kemba Voker jedan od najboljih "handballera " i plejeva u ligi (igrac neverovatne brzne i kontrole lopte, takodje i odlican suter mada za jednog pleja mogao bi malo vise da asistira), Tejtum vec Ol'Star igrac , Dzejlen Braun jos jedna velika mlada zvezda u usponu i on igra vec na Ol'Star nivou, Markus Smart jako pouzdan i zahvalan igrac i jedan od najboljih defanzivaca i "ol' round" igraca u ligi (to je uostalom i taj kvartet koji smo imali prilike da upoznamo malo bolje i na proslom Svetskom prvenstvu i Kini u dresu americke reprezentacije) takodje tu je jos odlicni suter i krilo Gordon Hejvord, plej Bred Vonamejker isto igra veoma dobro ( i gotovo je idealna "back up" opcija na pleju a moze nekad i u tandemu da igra sa Kembom) koji se odlicno pokazao i u dresu Fenerbahcea i u Evroligi , Daniel Tais igra sve bolje , veoma raznovrstan igrac, dobar pod kosem, odlican atleta, skocan a moze i spolja da sutira i razvlaci protivnicku odbranu, vec iskusni i provereni Enes Kanter izuzetno opasan u oba reketa , Semi Odzeleje je isto imao neke dobre partije i on polako dolazi malo do nekog kontinuiteta, Vinsent Poire malo igra ali sigurno da se radi o kvalitetnom igracu i on bi vrlo brzo mogao da zablista cim bi dobio malo vise prostora , malo ga guse Daniel Tais i Enes Kanter ali ipak je dosao tamo kao jedan od najboljih centara Evrolige (mozda ne bi bilo lose trejd da zatrazi i ode negde gde bi dobio vise prostora i vise igrao).
Takodje Boston je bez sumnje velika i slavna fransiza, jedna od najstarijih fransiza u ligi i najtrofejnija ekipa u ligi i imaju taj pobednicki mentalitet, uvek pucaju na najvise pa sta bude.
To su po meni 3 glavne ekipe na Istoku , tu je jos Majami koji deluje sve bolje i koji se odlicno pokazao ove sezone i verovatno je najprijatnije iznenadjenje, Filadelfija, Indijana pa i Orlando koji sad ima i prednost domaceg terena u odnosu na ostale na neki nacin , ali ipak mislim da oni svi vec kaskaju za vodecom trojkom.