NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro sut je promenljiva kategorija , mislim koliko god dobar suter bio i koliko god imao osecaj za sut, dobru mehaniku suta, itd nikad ne mozes da racunas da ce ta lopta proci kroz obruc , ono sanse su uvek 50-50 , sut sa distance je na neki nacin uvek kocka (nekad se i desi da cak dobro sutiras, imas dobru selekciju suta ali lopta prosto taj dan nece kroz obruc) , recimo vece pre toga i Dzejson Tejtum je imao sut 1/18 , mislim sve te zvezde sto dosta forsiraju tipa Harden, Vestbruk, Lilard ili sta ja znam malo malo pa imaju tako neke katastrofalne i smesne procente suta.

Mislim Bogdanovic jeste odlican igrac iako se slazem da nije igrac kao recimo Bodiroga ili Djordjevic na koje uvek mozes da racunas u kriticnim momentima i za koje znas da ce da pogode bas kad je najpotrebnije ali Ok.

Mislim da definitivno nije prosecan igrac , mozda nije sad neka velika zvezda kao recimo Doncic, Jokic , Dragic, Vucevic pa i Bojan Bogdanovic ali definitivno nije tek prosecan igrac, ono cak i veoma malo mu fali da bude zvezda.

Pa nije bas ni daleko , mislim Bogdan Bogdanovic je tu zasad prosek od 15-ak poena (uz 42/43% sut iz igre) sto su dobre dobre brojke, nimalo zanemarive, ono mnogi su sa slicnim brojkama bili i Ol'Star igraci , sto se tice Bojana Bogdanovica , mislim prosle sezone je maltene sam odvukao Indijanu u plej of , ove sezone u Juti sa preko 20 poena u proseku igrao je na Ol'Star nivou , mozda nije sad zvezda tipa Janis, Lebron ili Doncic ali svakako jedan ozbiljan i respektabilan NBA igrac i u izvesnoj mere jeste zvezda.

Gledam sad Majami-Milvoki. Trkačka i pucačka utakmica sa mnogo poena. Nije baš po mom ukusu. Giannis izuzetno dominantan kao pojava koja trči i zakucava ali nešto mu ne ide koliko bi on želeo.

Milvoki neće daleko stići, prosto Frik nema opciju B.
Boston je pre neko veče pokazao, kako ga mali Smart može limitirati, samo su sudije otele pobedu Bostonu.
Nije lako, Frik je okružem odličnim igračima koji su komplementarni s njim, ali će ih opet neko rano izbaciti iz plejofa.

Najvažnije, šut kod ozbiljnih igrača nije promenljiva kategorija.
Kod slabih i nestabilnih jeste.
Bojan Bogdanović je neuporedivo bolji i korisnji igrač za svoju ekipu od Bogdana, na obe strane terena.

Sut jeste itekako promenljiva kategorija , ono sto se kaze lopta je okrugla i nikad ne mozes biti siguran da ces pogoditi neki sut , nema igraca koji nije imao ocajno sutersko vece , ono ne promasuje samo onaj ko ni ne sutira , evo recimo veceras Bem Adebajo sut iz igre 2/10 a centar koji 80% svojih poena daje iz reketa , recimo secam se utakmice kada je Dzoel Embid imao sut iz igre 1/13 (secam se jer ga je jedan drugar cekao za pare) , ono igrac koji uglavnom poene postize iz reketa , mislim centrima se to desava , pa kako onda nece suterima i igracima koji odprilike 70% svojih poena postizu sutevima sa distance ili linije za 3 poena, mislim ne postoji igrac koji nije imao lose suterske veceri.

Inace sto se tice Istoka po meni 3 ekipe odskacu i mislim da ce se oni boriti za finale : Toronto, Milvoki i Boston i tu mislim da ce bas nijanse odlucivati i sreca ce biti dosta bitan faktor.

Meni je nekako srce najblize Torontu , ono sto je bitno za Toronto imaju dubinu, sirinu, imaju raznovrsnost , sistem i jaki su na svim pozicijama, imaju nekoliko i jako talentovanih mladih igraca kao recimo mladi Kanadjani Kris Buser ili Oshi Briset koji realno zasluzuju mnogo vise prostora (pogotovo Buser koji stvarno ima ozbiljan potencijal ) ali prosto usled prejake konkurencije u timu zasad to nije moguce , recimo i jedan Holis Dzeferson isto relativno malo igra a opet imaju i neke igrace od kojih niko nije imao neka ocekivanja kao sto su recimo Norman Pauel ili Terens Dejvis (koji nije ni draftovan) a koji su se eto pokazali u odlicnom svetlu i iskocili u prvi plan.
Ono ko god naleti na njih nema sumnje bice mu tesko, pogotovo jer sad vec Toronto jedna iskusna ekipa koja ima kontinuitet i koja ima pobednicki mentalitet i naviku pobedjivanja.

Inace po meni Milvoki je isto ozbiljan kandidat za titulu , ono Antetokumpo, Midlton i Bruk Lopez igraju odlicno kao i Robin Lopez koji je "back up" opcija ali po meni ako zele nesto vise da urade treba im zdrav i raspolozen Erik Bledso, treba im jedan kvalitetan i iskusniji plej , pa i Pet Konauton je dobra "back up" opcija a ni njega trenutno nema, oni Vesli Metjuz je veoma kvalitetan igrac, DiVicenco deluje sve bolje, Dzordz Hil je solidna "back up" opcija ali mislim da oni sami ne mogu da iznesu ceo teret jedne bekovske linije.

Takodje na Istoku Boston deluje odlicno , tu je Kemba Voker jedan od najboljih "handballera " i plejeva u ligi (igrac neverovatne brzne i kontrole lopte, takodje i odlican suter mada za jednog pleja mogao bi malo vise da asistira), Tejtum vec Ol'Star igrac , Dzejlen Braun jos jedna velika mlada zvezda u usponu i on igra vec na Ol'Star nivou, Markus Smart jako pouzdan i zahvalan igrac i jedan od najboljih defanzivaca i "ol' round" igraca u ligi (to je uostalom i taj kvartet koji smo imali prilike da upoznamo malo bolje i na proslom Svetskom prvenstvu i Kini u dresu americke reprezentacije) takodje tu je jos odlicni suter i krilo Gordon Hejvord, plej Bred Vonamejker isto igra veoma dobro ( i gotovo je idealna "back up" opcija na pleju a moze nekad i u tandemu da igra sa Kembom) koji se odlicno pokazao i u dresu Fenerbahcea i u Evroligi , Daniel Tais igra sve bolje , veoma raznovrstan igrac, dobar pod kosem, odlican atleta, skocan a moze i spolja da sutira i razvlaci protivnicku odbranu, vec iskusni i provereni Enes Kanter izuzetno opasan u oba reketa , Semi Odzeleje je isto imao neke dobre partije i on polako dolazi malo do nekog kontinuiteta, Vinsent Poire malo igra ali sigurno da se radi o kvalitetnom igracu i on bi vrlo brzo mogao da zablista cim bi dobio malo vise prostora , malo ga guse Daniel Tais i Enes Kanter ali ipak je dosao tamo kao jedan od najboljih centara Evrolige (mozda ne bi bilo lose trejd da zatrazi i ode negde gde bi dobio vise prostora i vise igrao).
Takodje Boston je bez sumnje velika i slavna fransiza, jedna od najstarijih fransiza u ligi i najtrofejnija ekipa u ligi i imaju taj pobednicki mentalitet, uvek pucaju na najvise pa sta bude.

To su po meni 3 glavne ekipe na Istoku , tu je jos Majami koji deluje sve bolje i koji se odlicno pokazao ove sezone i verovatno je najprijatnije iznenadjenje, Filadelfija, Indijana pa i Orlando koji sad ima i prednost domaceg terena u odnosu na ostale na neki nacin , ali ipak mislim da oni svi vec kaskaju za vodecom trojkom.

Odigrao u kladionici (prošlo pre ovog meča) Lilard manje 28,5 poena, Lilard manje od 8,5 asistencija, Nurkić manje od 19,5 poena i na ovom meču, Gober manje od 11,5 skokova, Jokić manje od 10,5 skokova, Mičel manje od 23,5 poena, Milsap manje od 11,5 poena.........I 20 sekundi do kraja na 112-106, kad je Porter izbacio u aut imam dobitni tiket, Mičel na 15 poena, Jokić 9 skokova, Gober 10 skokova,Milsap ostao i sad na 2 poena...I onda ode u produžetak.:dash::dash::dash::dash:

Kakva utakmica Milvokija i Dalasa , zaista ne bi imao nista protiv da se ove 2 ekipe bore za titulu , pobeda Dalasa posle produzetka 136-132 , utakmica bas puna preokreta , Luka Doncic ponovo maestralan , 36 poena (12/24) , 14 skokova i cak 19 asistencija , ono neverovatno kako se prosto igrao sa najjacom odbranom u ligi, odrzao je pravi mali kosarkaski seminar , Porzingis isto odlican sa 26 poena, 11 skokova i 3 asistencije (uz malo slabiji sut iz igre 9/24 ali ubacio je neke bas bitne poene), Fini Smit odlicna partija sa 27 poena, 11 skokova i 5 asistencija (10/19 a 6/12 sut za 3), Kleber isto veoma dobar sa 15 poena (5/8) , sa druge strane odlican Bruk Lopez sa 34 poena (6/12 sut za 3 , bas impresivno za centra) , 7 skokova i 2 rampe, Janis Antetokumpo 34 poena, 13 skokova i cak 5 rampi (ali bas se mucio sa sutem spolja i sa slobodnih bacanja), Kris Midlton 21 poen (8/12) , 7 skokova i 11 asistencija , Erik Bledso 15 poena (6/10) , 5 skokova i 4 asistencije.

Zaista odlicna utakmica, mada danas sve 3 utakmice u prenosima sjajne, bas se potrefilo, Denver - Juta cak 2 produzetka a i Indijana - LA Lejkersi je isto bilo ba napeto i neizvesno do samog kraja (Ti Dzej Voren definitivno igra kosarku svog zivota u ovom "Mehuru" , veceras opet 39 poena (15/22 sut iz igre , 5/8 za 3) , LA Lejkersi zasad u Orlandu na 5 utakmica imaju 1 - 4 skor, iskreno nebi me cudilo da u prvom kolu plej ofa nalete recimo na Finiks ili Portland , tako neku dobru, raspolozenu ekipu i da ispadnu, iskreno zaista bi voleo da se to desi ali videcemo, otom-potom.

Prvo 3.4s pre kraja kad Jokić postiže poene ne pokreću vreme, kasnije izračunaju da je ostalo 0.3s do kraja i onda netom prije kontakta s loptom ranije pokreću vreme pa su potom zaključili da se ponovi ubacivanje, koja komedija

U 3:00 Lejkersi-Denver. Ovaj meč me jako zanima ali nisam siguran da ću izdržati. A ako zadremam neću se probuditi. Voleo bih da vidim hoće li Jokić igrati direktno protiv Obrve. Koliko se sećam prošli put nije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back