NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj Dallas je ubedljivo najodvratnija ekipa u nba-u:Kidd,Nowitzki,Terry,Barea...Sto je najgore verovatno idu u finale,mada s obzirom na sve sto smo videli do sad tesko je bilo sta predvideti...

Dalas sinoc nenormalan, Teri trojke 9/10, Pedja 6/6, Novicki iz igre 7/11, Barea prolazio kroz odbranu Lejkersa kako je hteo.. Lejkersi (Kobi) s druge strane bez ikakve ideje, Brajantu je jedini napad koji je i pokusavao sinoc da se spusti na post i igra ledjima, ali i to nije prolazilo, a kad njega ne ide Lejkersi mogu samo da se pokupe i odu sa terena.. Bajnam sa onim faulom i Odom pokazuju da ne umeju da podnesu poraz, znali su da mogu da ocekuju ispadanje, na toj utakmici nisu nista uradili, stvarno nije imalo potrebe za onakvim ponasanjem.. Al j.bg, frustriranost zbog nemoci.. A Dalas puca iz svih topova, ako ih i dalje bude onako isao sut tesko onome ko im bude stao na crtu

I dalje najbolji. Samo sto je nekad imao solidnu konkurenciju na toj poziciji, sad nista. :mrgreen:

...

Atlantu niko ne komentarise? :(
Sada samo da ukradu sledecu utakmicu u Chicago-u
i onda sigurna zavrsnica kod kuce. :)

Jedino sto se Rose bas raspucao.. mnogo bi ga
bolje cuvali da se nije Kirk povredio...

Atlanta ceo mec drzala blagu prednost, Cikago pratio u stopu, odlicno su zatvorili Rouza koji je tek u poslednjoj cetvrtini poceo da postize poene.. Al na 84:84 idu dva njegova losa ulaza, onda gubi loptu pri prenosu, i potom krajnje cudna situacija sa pistaljkom/faulom pri sutu za tri.. Atlanta s druge strane ne gresi, Smit odlican.. Al je bio smesan, bio je resen da pogodi sa distance al nikako xD Dobija loptu na vrhu reketa, dize se na sut, a cela sala "NOOO!" xD Na kraju 23 poena, 16 skokova i 8 asistencija.. U sustini, kad pokriju Rouza pola posla je gotovo..

Ja sam impresioniran Dalasom, zaista fenomenalna ekipa.

Toliko kvalitetnih i raznovrsnih igraca na jednom mestu niko nema.

Imaju Kidda koji je izvanredan plej , koji ima neverovatan osecaj za dodavanje i koji je pravi organizator igre, imaju Terija koji svaki mec ulazi sa klupe i postize po 20-30 poena, zatim tu je i Barea koji poseduje neverovatnu brzinu, promenu pravca i kontrolu lopte kao zaista malo ko u ligi.
Takodje na trojci imaju Stojakovica koji je svakako jedan od najboljih sutera u ligi, zatim tu je Marion jos jedan vrlo iskusan igrac koji je izuzetno skocan i odlican defanzivac , ne treba zaboraviti ni Butlera koji je trenutno povredjen.
Zatim o Dirku ne treba trositi reci, svi znamo kakva je igracina, zatim tu je i Chandler koji ima neverovatan raspon ruku i odlican odraz, u defanzivi je odlican ali u poslednje vreme i u napadu je sve korisniji.
Po meni jedino sto mozda "fali' Dalasu je jos jedan klasican teski centar, pre svega neki robusan centar narocito iz Evrope koji je navikao da igra cvrstu odbranu i da se siba pod kosem tipa jedan Javtokas, Lampe, Kasun, Maric ili tako neki tog profila koji bi se dopunjavao sa Chandlerom ali dobro imaju toliko kvalitetnih igaraca i takvu igru da im centar prakticno i ne treba.

Jako mi se svidja to sto imaju gomilu igraca razlicitih profila i stilova igre , iskreno malo me podsecaju na onu generaciju Sakramenta sa Divcem, Stojakovicem, Veberom, Bibijem, Bobi Dzeksonom, Turkogluom i ostalima kojima eto sudbina nije dozvolila da se okite sampionskim prstenjem.

Ja sam impresioniran Dalasom, zaista fenomenalna ekipa.

Toliko kvalitetnih i raznovrsnih igraca na jednom mestu niko nema.

Slažem se, i sada kada je Orlando eliminisan, voleo bih da oni osvoje prsten. Ko dobije Lejkerse s 4-0 (čini mi se da to nikom do sad nije uspelo) zaslužuje da bude šampion. :ok:

Atlanta se lepo nosi s Čikagom. Sad sam još sigurniji da bi i Orlando znao da se nosi s njima, samo da su celu seriju protiv Atlante igrali kao onaj peti meč.

A nevezano od svega ovoga: pre nekoliko godina, kad sam nekome pričao nešto vezano za Orlando i koristio prvo lice množine (ono "odigrali smo dobro"), on mi reče, pazite sad ovo, da ne mogu da koristim to "mi" kad govorim o timu na čije utakmice ne idem. :dash:

Ne znam za vas, ali meni je to idiotski. Prvo, rado bih išao na mečeve Orlanda kad bih mogao, drugo, viđao sam ljude koji navijaju za klubove iz Engleske, Italije, Španije itd. da govore to "mi" kad pričaju o svom omiljenom klubu iako nisu u prilici da posmatraju njegove utakmice uživo.

Ma, može Timotiju samo da trkne po cigare :mrgreen:
Aa, potpisujem :D

A nevezano od svega ovoga: pre nekoliko godina, kad sam nekome pričao nešto vezano za Orlando i koristio prvo lice množine (ono "odigrali smo dobro"), on mi reče, pazite sad ovo, da ne mogu da koristim to "mi" kad govorim o timu na čije utakmice ne idem. :dash:
Ma pusti dusmane, samo uzivaj, uvek ce neko za nesto da gundja :D
Ja kad bih otisao u Orlando otis'o bih pre u Diznilend nego kod VAS :mrgreen: xD

Ne znam za vas, ali meni je to idiotski. Prvo, rado bih išao na mečeve Orlanda kad bih mogao, drugo, viđao sam ljude koji navijaju za klubove iz Engleske, Italije, Španije itd. da govore to "mi" kad pričaju o svom omiljenom klubu iako nisu u prilici da posmatraju njegove utakmice uživo.

Ja sam negde izmedju, ne mogu da se povežem sa timom iz USA dugoročno već navijam po generacijama - navijao sam za NY dok su za njih igrali Sprivel, Hjuston i drugari, za Sakramento naravno dok su tamo bili naši, za Orlando dok su bili mladi i perspektivni (tj pre Luisa:)) i tako dalje. Ali kada tim promeni dušu i više mi ne leži njihova igra - idem dalje. Za razliku od Partizana koji će me nervirati čitavog života :)

Miami 3 - 1 Boston,ae samo jos da Majami izbaci Boston i ja sam zadovoljan :D .
Prva zelja mi se nije ostvarila(da Orlando osvoji prsten), druga jeste(eliminacija Lejkersa), sada samo jos da ovi zelenasi ispadnu i bice super...I po mogucnosti da Dallas osvoji titulu...

Ja sam negde izmedju, ne mogu da se povežem sa timom iz USA dugoročno već navijam po generacijama - navijao sam za NY dok su za njih igrali Sprivel, Hjuston i drugari, za Sakramento naravno dok su tamo bili naši, za Orlando dok su bili mladi i perspektivni (tj pre Luisa:)) i tako dalje. Ali kada tim promeni dušu i više mi ne leži njihova igra - idem dalje. Za razliku od Partizana koji će me nervirati čitavog života :)

Tako i ja, ranije sam baš navijao za Indijanu (dok je Džermejn bio tamo i igrao kako je igrao, ne kao sada), sada mi je Grejndžer jedina veza sa njima.. Kako se dešava da ekipe u potpunosti promene roster između dve sezone, nije to uopšte ista ekipa.. Jedino za dresove da navijam :lol:

Epic game tonight.... Mefis vs Oklahoma

Last night :p
Kako je OKC sinoć loše odigrala kraj regularnog dela, mogli su (trebali su) tada da završe.. I strašan sut Vaskeza za drugi produžetak..

Ja sam negde izmedju, ne mogu da se povežem sa timom iz USA dugoročno

Izgleda da neki mogu...

Pitanje je cemu nas ostavlja...

Sećam se kad me neko pitao da li navijam za Orlando zbog Miličića, ja kažem: naravno da ne, navijao sam ja za taj tim mnogo pre njega, i mnogo posle njega. A ne kao svi oni navijači Sakramenta sa ovih prostora, kojih sada nigde više nema. Ja navijam za ekipu, a ne za igrače u njoj.

Miami 3 - 1 Boston,ae samo jos da Majami izbaci Boston i ja sam zadovoljan :D .
Prva zelja mi se nije ostvarila(da Orlando osvoji prsten), druga jeste(eliminacija Lejkersa), sada samo jos da ovi zelenasi ispadnu i bice super...I po mogucnosti da Dallas osvoji titulu...

Kažem ja da sve miriše na finale iz 2006. :)

A stavovi su nam manje-više slični, s tim što meni i nije toliko stalo da Lejkersi ili Boston ispadnu... ali za Orlando i Dalas se slažemo. :)

Pacer, znam na šta misliš. Ekipa Orlanda iz sezone 2003/2004. i iz naredne su dve različite ekipe.

Ali znate šta mi je paradoksalno iz te sezone? (sad ću malo da se raspričam, ne zamerite... ;))

Mekgrejdi je fenomenalno odigrao tu sezonu, imao prosek od nekih tridesetak poena po meču, postigao lični rekord od 62 poena baš te sezone, učestvovao na All-star meču... a ipak je na kraju sezone rekao da je odigrao ispod svojih mogućnosti. Pa šta bi bilo da je igrao onako kako je mogao, ili još bolje, da je i ostatak igrao tako? Ovako, rezultat od 21 pobede i 61 poraza je bio drugi najlošiji u istoriji kluba. Ali sreća u nesreći je što smo draftovali (eto, baš ću da koristim to "mi" :D) Hauarda kao prvi pik na draftu te godine, a i drugi draftovani igrač, Nelson, teško da je za bacanje. Rezultat su bili sve bolji rezultati svake sezone, a konstantni napredak je krunisan velikim finalom iz 2009, gde su, nažalost, Lejkersi bili bolji... :(

Inače, osim Orlanda postoje još tri ekipe koje su se dva puta plasirale u finale a nisu osvojile prsten (Juta, Nju Džersi i Finiks), znači nijedna ekipa se nije plasirala u finale tri ili više puta a da nije bila šampion. Po toj logici bi trebalo da bude treća sreća za neku od ovih ekipa, ali naravno to je ipak samo statistika... :)

Izgleda da neki mogu...
:lol:
Dakyorlando:
Sećam se kad me neko pitao da li navijam za Orlando zbog Miličića, ja kažem: naravno da ne, navijao sam ja za taj tim mnogo pre njega, i mnogo posle njega.
Tako sam se ja iznervirao navalom navijača Indijane kad je Peđa prešao.. Sreća pa su se brzo razminuli.. Sad opet jedini navijam za njih xD
btw kul ti je ideja za blog.. Nije muzika koja meni odgovara, ali sviđa mi se ideja..

back to topic:
Vašington se vraća dresovima iz ere Vašington Bullets-a, crveno-beli, poprečne pruge.. Za par godina se očekuje i ponovna promena imena u Bullets umesto Wizards..

btw kul ti je ideja za blog.. Nije muzika koja meni odgovara, ali sviđa mi se ideja..

Ma vidiš da nisam ništa napisao od septembra 2009... skoro niko ne čita... razmišljam da pišem o nekoj drugoj tematici... na primer nešto vezano za

nba-logo.gif

:D

back to topic:
Vašington se vraća dresovima iz ere Vašington Bullets-a, crveno-beli, poprečne pruge.. Za par godina se očekuje i ponovna promena imena u Bullets umesto Wizards..

Misle da će opet postati uspešni ako se vrate imenu pod kojim su osvajali prvenstvo? Liči mi na sujeverje, no dobro... :)

app. Orlanda, ja se secam te tragedija u mecu sa Hjustonom..
Kada je Henderson, inace fantastican suter bacanja, promasio 4 vezana bacanja da bi Hjuston otisao u produzetke.............
I ond aje naravno sve krenulo po zlu, odnosno po dobrom za Horija, Kasela,Olajdzuvona.....*** imali su tada bas lepu ekipu, Anferni, Sekil,Henderson..

''Ja sam u svoje vreme želeo da pobedim Lerija i Medžika, a ne da se udružim sa njima...'' reče Majkl.
Isti onaj Majkl koji je čekao sedam godina pre prve titule sa Čikagom. IGRAČ, velikim slovima.

Te Majamiju iskreno želim raspad sistema, sa sve 'velikom trojkom'.
Pih.

''Ja sam u svoje vreme želeo da pobedim Lerija i Medžika, a ne da se udružim sa njima...'' reče Majkl.
Isti onaj Majkl koji je čekao sedam godina pre prve titule sa Čikagom. IGRAČ, velikim slovima.

Najbolji košarkaš svih vremena. Niko ne može da se poredi s njim. Kao što jedan reče na Youtube:

Until LeBron James wins eight championships or Kobe Bryant saves a child from a burning building, Michael Jordan will be the greatest basketball player who ever lived.

Mene zabrinjava jedna druga stvar: http://hangtime.blogs.nba.com/2011/05/11/dwight-howardkey-to-lakers-future/

Nadam se da to ipak neće da se desi. Da sam nešto na mestu onih iz uprave Orlanda, rekao bih Hauardu: koliko god da ti Jezerdžije ponude, ja ću ti dati više da ostaneš u klubu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back