NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih voleo, ali Lejkersi baš umeju da odigraju brutalnu odbranu, ne vidiš koš od njih...
Mene tokom ovih dana bukvalno oduševljava Tejtum...Dečko ne da igra košarku, nego razbija, na obe strane terena.
Sa Braunom,Kembom, fali im nešto pod košem za titulu, ali baš volim kako igraju za sada.
Evo očekujem večeras 3-0 prootiv Filadelfije, iako sam na početku mislio da Embid ima neke šanse.

Znao sam ja da Filadelfija bez Simonsa nema sta da trazi , pa i sa njim tesko da bi prosli Boston, takodje mislim da bi Raul Neto morao vise da igra, Filadelfiji treba plej a on je bas pravi autenticni plej starog kova, dobar na lopti i sa loptom, ima osecaj za pas, zna da diktira tempo igre, ima dobru tehniku i ulaz, vrlo dobar sut i pokazao se zaista odlicno u nekoliko utakmica u ovom "Mehuru" kada je imao malo vecu minutazu.
Inace mislim da Seltiksima nista ne fali ni pod kosem , imaju Tajsa koji igra sve bolje, onako odlican atleta, skocan, a i dobar suter pa moze i spolja malo da razvuce protivnicku odbranu, tu je i Kanter koji je ono uvek pouzdan i standardno dobar i opasan u oba reketa , takodje tu je i Poire koji uglavnom greje klupu ali ipak je dosao u Boston kao jedan od najboljih centara u Evroligi i nema sumnje da bi i on itekako mogao dobro da odigra da dobije malo vecu minutazu (inace kapiram da ce on da zatrazi trejd i da ode u ekipu gde ce vise igrati).

Vidim mnoge iznenadjuje serija Denvera i Jute ali iskreno mene ne, objektivno Juta ima siru rotaciju, duzu klupu i jednostavno kvalitetniji i iskusniji sastav, uostalom mnogo puta dosad se vec pokazalo da Denver nema sta da trazi protiv ozbiljnih, takmicarskih plej of ekipa , ono znam da Jokic igra tamo i da su zato mnogima pri srcu ali realno nemaju kvalitet da se bore za finale, za titulu ili sta god, ono odprilike neka prva, eventualno druga runda plej ofa i jeste neki realan domet i neki maksimum te ekipe.

Znao sam ja da Filadelfija bez Simonsa nema sta da trazi , pa i sa njim tesko da bi prosli Boston, takodje mislim da bi Raul Neto morao vise da igra, Filadelfiji treba plej a on je bas pravi autenticni plej starog kova, dobar na lopti i sa loptom, ima osecaj za pas, zna da diktira tempo igre, ima dobru tehniku i ulaz, vrlo dobar sut i pokazao se zaista odlicno u nekoliko utakmica u ovom "Mehuru" kada je imao malo vecu minutazu.
Inace mislim da Seltiksima nista ne fali ni pod kosem , imaju Tajsa koji igra sve bolje, onako odlican atleta, skocan, a i dobar suter pa moze i spolja malo da razvuce protivnicku odbranu, tu je i Kanter koji je ono uvek pouzdan i standardno dobar i opasan u oba reketa , takodje tu je i Poire koji uglavnom greje klupu ali ipak je dosao u Boston kao jedan od najboljih centara u Evroligi i nema sumnje da bi i on itekako mogao dobro da odigra da dobije malo vecu minutazu (inace kapiram da ce on da zatrazi trejd i da ode u ekipu gde ce vise igrati).

Vidim mnoge iznenadjuje serija Denvera i Jute ali iskreno mene ne, objektivno Juta ima siru rotaciju, duzu klupu i jednostavno kvalitetniji i iskusniji sastav, uostalom mnogo puta dosad se vec pokazalo da Denver nema sta da trazi protiv ozbiljnih, takmicarskih plej of ekipa , ono znam da Jokic igra tamo i da su zato mnogima pri srcu ali realno nemaju kvalitet da se bore za finale, za titulu ili sta god, ono odprilike neka prva, eventualno druga runda plej ofa i jeste neki realan domet i neki maksimum te ekipe.

hahaha ti reče citiram: mislim da sa ovakvom Jutom kakva je trenutno Denver ne bi trebalo da ima vecih problema 🤡

Juta se pokazala kao bolji plejof tim nego što je iko ovde mogao da pretpostavi. Rezultati u regularnom delu sezoni nisu nužni pokazatelj kvaliteta. Ja očekujem da se Jokić vrati na nivo iz prva dva meča ali to neće biti dovoljno da prođu Jazz.

Sinoć je bilo zanimljivo videti šta profesionalni sport radi od čoveka.
Dončić na 9,9 skokova i asistencija zaj.ebe skočni zglob, ali se onda vrati da namiri 10,10 i onda izadje.
Kao šatro da vidi da li može, ali sve vreme stoji u ćošku u napadu, a saigrač mu se skloni da dodje do 10-tog skoka.
Pri tom ne mislim da je samo on tome doprineo, vrlo verovatno ima i zahteva tima ili lige za tim, jer je to najbolji marketing.
PS: ja čekao na kladionici njegovu desetu asistenciju, i baš me obradovao povratak, onda sačekao njega, Lenard skočio 9-ti put, i eto prolaza.

7777888.jpg

:super::super::super:

Poslednja izmena:
Sinoć smrdljiva supernova radi održavanje sistema, pa nisam imao ni TV ni internet, do 7 ujutro.
Gledajući play to play sa telefona(j.b.t imam 52 godine koji sam ja bolesnik za košarkom, pratim na telefonu play to play :dash: :dash: :dash: ) mogu reći da Denver iako je poražen iz ovog poraza može da izvuče nešto dobro, i da ukoliko se Heris vrati imaju neku šansu da se vrate u seriju.
Bez njega, Juta na parket izvede Mičela,Konlija,Klarksona u jednom trenutku, Denver nema bekova da sačuva dvojicu, a kamoli trojicu.
A sva trojica ne mogu da promaše.

Sinoc utakmica izmedju Dalasa i LA Klipersa najbolja i najuzbudljivija utakmica od pocetka ovoh "Mehura" , sta reci za Luku Doncica , 43 poena (od toga samo 3 poena iz slobodnih bacanja) , 17 skokova, 13 asistencija i onaj i ona trojka za pobedu posle driblinga uz zvuk sirene, Luka Doncic zaista cudo od deteta i nesto nevidjeno dosad.

Denver - Juta , isto jako zanimljiva i uzbudljiva utakmica i nestvaran revolveraski obracun Donovana Micela i Dzamala Mareka, Donovan Micel 51 poena, 4 skoka i 7 asistencija , sa druge strane Dzamal Marej 50 poena, 11 skokova i 7 asistencija , ne secam se kada se desilo da dva igraca na jednoj utakmici imaju po 50+ poena , Jokic na nivou 29, poena (12/24), 7 skokova i 6 asiistencija , videli smo odgovor Denvera, igrali su dosta bolje nego u prethodnoj utakmici, sa mnogo vise energije, borbenosti, dobro su pogadjali ali ipak ni to nije bilo dovoljno, bili su blizu ali ipak Juta ode na 3-1 , sem Donovana Micela ponovo je sjajan bio Majk Konli sa 26 poena, Klarkson sa 24 poena i Rudi Gober sa 17 poena i 11 skokova.

Inace ono sto je mozda i utisak dana juce (a sto je proslo onako ispod radara i nezapazeno) je 150 poena Toronta u regularnom delu utakmice protiv Bruklina cime su zaista na spektakularan nacin zatvorili tu seriju sa 4-0 a ono sto je definitivno najjaci utisak ostavilo je podatak da je klupa Toronta ubacila cak 100 poena (sto je verovatno rekord lige) , okruglo 100, znaci svi starteri zajedno su ubacili 50 a klupa 100 , ono sta reci kad ti klupa ubaci 100 poena, ludilo, 100 poena sa klupe to je vec ono prava demonstracija moci.

Boston je isto "pocistio" Filadelfiju sa 4-0 , iako je Filadelfija bila blizu da makar malo produzi seriju, najbolji su bili Kemba Voker sa 32 poena ,4 skoka i 4 asistencije, Dzejson Tejtum sa 28 poena, 15 skokova i 4 asistencije , Daniel Tajs sa 15 poena , 4 skoka i 2 asistencije za 25 minuta i Dzejlen Braun sa 16 poena (uz nesto slabiji sut iz igre 6/15), 5 skokova i 2 asistencije, inace ono sto su mnogi ocekivali a sto se nije desilo je da ce Filadelfija preko Embida, pa i Ala Horforda da ostvari dominaciju u reketu , Dzoel Embid iako je na prvi pogled imao odlicne brojke (30 poena i 10 skokova sinocna utakmica) jednostavno nije napravio tu razliku od reketu , uspeli su igraca Bostona da ga izguraju iz reketa tokom citave serije i mislim da se bukvalno moze izbrojati na prste broj lopti koje je Embid primio unutar reketa.

Veceras evo i Milvoki ode na 3-1 protiv Orlanda, desilo im se opet isto, Vucevic opet sjajan, blizu tripl-dabla (31 poen od cega cak 6 trojki , 6/10 sut za 3 je imao veceras, 11 skokova i 7 asistencija) , cak je i vezao dve trojke u poslednjoj cetvrtini kada se Orlando primakao na -5, 6 razlike ali opet nije imao podrsku saigraca, jedino Terens Ros je bio solidan sa 19 poena (/6/12 sut iz igre ali ocajnih 1/7 za 3 poena) + 7 skokova, ali opet su ostali zakazali , Fulc 6/15 sut iz igre, Furnije 4/14, Augustin 2/6, Enis 2/8 , ono premalo da se dobije takva ekipa kao Milvoki, sa druge strane Janis 31 poen, 15 skokova i 8 asistencija , Kris Midlton 21 poen, 10 skokova i 3 asistencije, a sto se tice ostalih igraca vidi se tacno po procentima suta koliko su pametnije i racionalnije trosili lopte od Orlanda, Metjuz 4/6, Korver 3/7, Bruk Lopez 4/9 (+ 3 blokade sto je imao), Vilijams 3/4, Dzordz Hil 2/5, Vicenco 1/2, Konauton 2/4 , jedini u Milvokiju koji je imao losiji procenat suta bio je Bledso 3/11 i tu se tacno vidi ko je igrao pametnije i bolje trosio lopte.

Ono sinoć na meču Lejkersi Portland je bila sramota za košarku.
Ja tako tendenciozno sudjenje nisam video nikada u svom životu, a bogami imam i godina, a imam u svojoj kratkoj karijeri i gostovanja po Novom Pazaru, recimo.
Prvo poluvreme se završilo sa +20 za Lejkerse, a reallno od tih 20 sudije su donele 30.
Moj klinac od nepunih 14 godina, kojeg sam uvek učio da poštuje košarkaše, sudije, utakmicu, je toliko vrištao od besa(a i ja bi da nisma stariji i treba da ga smirujem) a ni jedan ni drugi ne mrzimo Lejkerse, naprotiv.
Ono je uistinu sramota za sport uopšte, i pitam se ima li smisla sve to više i gledati.

Poslednja izmena:
Ono sinoć na meču Lejkersi Portland je bila sramota za košarku.
Ja tako tendenciozno sudjenje nisam video nikada u svom životu, a bogami imam i godina, a imam u svojoj kratkoj karijeri i gostovanja po Novom Pazaru, recimo.
Prvo poluvreme se završilo sa +20 za Lejkerse, a reallno od tih 20 sudije su donele 30.
Moj klinac od nepunih 14 godina, kojeg sam uvek učio da poštuje košarkaše, sudije, utakmicu, je toliko vrištao od besa(a i ja bi da nisma stariji i treba da ga smirujem) a ni jedan ni drugi ne mrzimo Lejkerse, naprotiv.
Ono je uistinu sramota za sport uopšte, i pitam se ima li smisla sve to više i gledati.

Seti se one serije Lejkersa i Sakramenta. Uvek neki Lejkersi u tim kombinacijama...

Ovo je bilo još gore, ili je ono bilo davno pa se zaboravilo........
U eri tehnologije, tv-snimka da onako bezočno sudiš, to je meni nepojmljivo, i mogu slobodno reći bezobrazno od same uprave lige, jer crtaju da na račun tv prava izvade malo gubitke......Nije meni ni Portland nešto omiljena ekipa, ali ljudi su došli da skupo prodaju kožu, a ti im polomiš noge da ne mogu ni da igraju.
Kod Sacramenta se perfidnije navlačilo, onaj faul Kobija nad Bibijem ali j.b.g nije sudija kriv što Hori ubaci onu trojku, i ne postoji sudija koji će 25 poena minusa pretvoriti u plus, a Sacramento je to uspeo da prospe u petom meču.
Jeste NBA multinacionalna kompanija kojoj je osnovna ideja profit, ali j.b.t nemojte nas praviti idiotima.

Ovo je bilo još gore, ili je ono bilo davno pa se zaboravilo........
U eri tehnologije, tv-snimka da onako bezočno sudiš, to je meni nepojmljivo, i mogu slobodno reći bezobrazno od same uprave lige, jer crtaju da na račun tv prava izvade malo gubitke......Nije meni ni Portland nešto omiljena ekipa, ali ljudi su došli da skupo prodaju kožu, a ti im polomiš noge da ne mogu ni da igraju.
Kod Sacramenta se perfidnije navlačilo, onaj faul Kobija nad Bibijem ali j.b.g nije sudija kriv što Hori ubaci onu trojku, i ne postoji sudija koji će 25 poena minusa pretvoriti u plus, a Sacramento je to uspeo da prospe u petom meču.
Jeste NBA multinacionalna kompanija kojoj je osnovna ideja profit, ali j.b.t nemojte nas praviti idiotima.

E da, Portland izgleda nešto baš nema sreće sa tim suđenjima, protiv Jute im oduzeli pobedu ove sezone, Lilard kažnjen što nazvao sudije lopovima...

Što je najgore, u sledećoj rundi će ih neko počistiti a celu seriju neće ubaciti trojki kao ovde za jedan meč.
I to više nije ni do odbrane, Inglis pogadja preko ruke, Klarkson leti u aut i pogadja trojku...
Ali se vidi kako je jedni Gober isfrustriran, samo nešto glumata na terenu, provocira....Drvo bio drvo će ostati.
Što se Jokića tiče on se poigrava sa Goberom, ono pod košem je smejurija za najboljeg defanzivnog centra lige, ai je problem što nema konstantnosti kod drugih.
Sad se recimo vidi koliko fali da neki napad iskreira Barton, da neku odbranu odigra Heris, ovo što Marej igra u odbrani je sramota za košarkaša.
Čak se i Porter večeras trudi, vidi se da ne zna ni gde treba da stoji ni kako da pokriva, ali to može da bude i zbog neuigranosti odbrane sa ekipom, ali Marej je ......Nemam reč koju bih upotrebio za njegovo igranje odbrane.

Što je najgore, u sledećoj rundi će ih neko počistiti a celu seriju neće ubaciti trojki kao ovde za jedan meč.
I to više nije ni do odbrane, Inglis pogadja preko ruke, Klarkson leti u aut i pogadja trojku...
Ali se vidi kako je jedni Gober isfrustriran, samo nešto glumata na terenu, provocira....Drvo bio drvo će ostati.
Što se Jokića tiče on se poigrava sa Goberom, ono pod košem je smejurija za najboljeg defanzivnog centra lige, ai je problem što nema konstantnosti kod drugih.
Sad se recimo vidi koliko fali da neki napad iskreira Barton, da neku odbranu odigra Heris, ovo što Marej igra u odbrani je sramota za košarkaša.
Čak se i Porter večeras trudi, vidi se da ne zna ni gde treba da stoji ni kako da pokriva, ali to može da bude i zbog neuigranosti odbrane sa ekipom, ali Marej je ......Nemam reč koju bih upotrebio za njegovo igranje odbrane.

To i ja isto mislim, na koga god budu naleteli, ubiće ih bez da budu blizu neizvesnosti, ali ovo sad je kao da im život zavisi od toga. Grant je pristojan odbrambeni igrač, ali kad uzme loptu u napadu, ja to već vidim kao propalu stvar. Uzgred, šta ovo napravi Marej sa okretom u vazduhu i košem, mislim da sam to sad prvi put u životu video...

Jeb'o košarku, da sumiramo ovo drugačije. Juta je skup najodvratnijih njuški koje sam ikada video zajedno. Iritantni Gober, ogavni Ingles, wannabe Filipinac Klarkson, neki kurčevi Nijang, Konli i njegov novorođeni sin (neka je živ i zdrav) se popeli svima na glavu, jedino Mičel ne nervira pojavom... Sa druge strane, Denver kao doktor Džekil i mister Hajd, od pogubljenosti do ujedanja u odbrani, Marej ofanzivna mašina, očajan defanzivac, Majkl Porter već ne znam šta da mislim, Jokića neću da pominjem jer je čak i u odbrani počeo da bude primer svima, Milsap može lagano u penziju, Dožer nezreo, Moris se pogubio i u napadu, Tori Kreg mi se mnogo sviđa kao igrač, ali ume i on da sjebe stvar... Uglavnom, ova serija je jedna od luđih koje sam gledao, nadam se da će da se završi kao i ono finale između Klivlenda i Golden Stejta kad su se Kajri i Lebron vratili sa 1:3 u pobedama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back