NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne zaboravim..Moja generacija, igrali smo juniorsku ligu dve godine jedan protiv drugog.

Miško Ražnatović je igrajući za Vojvodu Stepu dve godine bio najbolji stelac lige, i to ubedljivo.
Prosto rodjeni napadač, lagano smo ih dobili sva 4 puta, jer mu ekipa nije bila mnogo jaka, ali nam je trpao po 40 lagano.
Možda ne svemirski talenat, ali svakako kalibar za odličnog prvoligaškog igrača, jer je tu ligu u te dve godine s nama igrao i Djordjević i Divac, i Oliver Popović i Nebojša Ilić, Cvetković,Koprivica

Ražnatović je Kruševljanin, je li tako? Koliko je samo solidnih igrača došlo iz Kruševca, a Napredak nikad nije bio preterano jak tim. Jedini svetli momenti su im bili baraž sa Radničkim iz Kragujevca pri kraju osamdesetih, i onda opet pad u zaborav...

Ne znam igrao je za Vojvodu Stepu, ekipa iz Beograda.
Pre desetak meseci sam ga sreo kod nas u hali, gledao kćerku igrala protiv moje kćerke :super: :super: .Pa sam ga baš pitao oko te juniorske lige, nisam bio 100% siguran,čak se setio i naših mečeva(ne mene lično nego mečeva protiv nas).

Ne znam igrao je za Vojvodu Stepu, ekipa iz Beograda.
Pre desetak meseci sam ga sreo kod nas u hali, gledao kćerku igrala protiv moje kćerke :super: :super: .Pa sam ga baš pitao oko te juniorske lige, nisam bio 100% siguran,čak se setio i naših mečeva(ne mene lično nego mečeva protiv nas).

Znam to, nego mislim da je rođeni Kruševljanin, ali se poput mnogih odatle snašao tek u Beogradu. Goran Grbović, Gaga Milosavljević, moj školski drugar Čeda Vitkovac, još ranije Dragan Marković (doduše, on je prvo u Spartaku iz Subotice proigrao), mogla je to da bude ozbiljna "franšiza"...

Kad smo već kod tih talenata bio je jedan tip, Djurić iz Mionice, igrao sa 17 godina u Metalcu iz Valjeva, bio na proširenom spisku reprezentacije za SP 1982 u Kolumbiji, tada imao nekih 20-tak godina, posle se propio, upropastio karijeru, vratio se u Mionicu lokalni klub igrao srpsku ligu...Mi ga klinci(imali smo 16,17 godina) zvali deda Djura iako je imao nepunih 30.......
Stigli oni u goste Loznici, za njima stigne glas da je u prethodnom kolu nekom ubacio 84 poena.
Mi klinci gledamo sa sa klupe za rezerve(ja sam još i ušao na 5 minuta), na zagrevanju pukne tabla....Sat vremena trajao prekid dok nisu doneli neke lepljene ploče iz Viskoze, ni nalik pravoj tabli, ima potpuno nepravilan odskok lopta u dodiru s njom.
Na utakmici smehotresna olimpijada, niko živ ne može od table da ubaci ništa, a deda Djura.....Strpao nam 57 poena, od toga jedno 30 od table.

Miško jednom prošao pored mene na Adi, nije nešto visok i nikad ne bih rekao da je bio veliki talenat.
Dalipagić je napravio ozbiljnu karijeru. Da je krenuo da trenira ranije šta bi više postigao nego što jeste?
I to je istina............Sećam se subotom u 17 bio termin za prenos košarkaške lige....Bosna - Partizan, poluvreme Dalipagić 28 Delibašić 31 poen, bez trojki.......Kakvi su to mečevi bili......
A uveče kada se igraju ostali mečevi, ima kombinovani radio prenos, kao nedeljom fudbal "vreme sporta i razonode" tako subotom uveče košarka......jes' da su ti prenosi bili malo smešni, ali jb.g nama bilo bitno da pratimo rezultat, navijamo.....

Nemam pojma, j.b.g dilema je velika...Jedan najbolji strelac SP1978. drugi najbolji igrač tog prvenstva.....
Kića je završio karijeru u 30 godina već, te nije baš dao koliko je mogao, ali je s apozicije predsednika KK Partizan stvorio respektabilnu mašineriju.
Sećam se utakmice protiv Skviba u Hali Sportova, trebalo +17 da se prodje u finale, 2 minuta pre kraja +18, ipak na kraju manje, Skvib otišao u finale.Kića je na tom meču čuda pravio.opet kad vidiš da Praja u ćošku dobije loptu, znaš da ide dva trzaja, finta šuta i koš, svejedno protiv koga

Evo da se osvrnem.......Čitam svoj komentar i kao da me neko ubada, da nešto nije u redu........
Proguglam i sa užasom shvatim da Kićo nije ni igrao taj meč nego Dalipagić(Partizan Skvib)..
Što kaže Erik From za zagadjenje sećanja, ja sam najbolji primer toga, baš sada.
A glavu bih dao da jeste, ali eto.,........
Što je najgore ja taj meč nisam gledao na TV, nego uživo, i opet...........
J.B.T čega se još ne sećam, da mi je znati....:think::think::think:

Evo da se osvrnem.......Čitam svoj komentar i kao da me neko ubada, da nešto nije u redu........
Proguglam i sa užasom shvatim da Kićo nije ni igrao taj meč nego Dalipagić(Partizan Skvib)..
Što kaže Erik From za zagadjenje sećanja, ja sam najbolji primer toga, baš sada.
A glavu bih dao da jeste, ali eto.,........
Što je najgore ja taj meč nisam gledao na TV, nego uživo, i opet...........
J.B.T čega se još ne sećam, da mi je znati....:think::think::think:

Off od teme, ali meni se desilo slično jednom kada sam na podforumu o filmovima postavio pitanje na onoj temi "Gledao sam film, ali ne znam kako se zove" o jednom hororu koji sam gledao kao klinac i nikad posle nisam mogao da ga pronađem. Opišem ja najupečatljiviju scenu i još dodam da je to bilo negde pri kraju osamdesetih, neko mi 'ladno pronađe film, ali piše da je napravljen '93. Ja kao u Zoni sumraka da sam se našao, ne da bih glavu dao da je bilo pre '90, nego sam potpuno siguran u to zbog jedne činjenice koja za druge nije previše bitna, ali je meni bila upečatljiva...

Off od teme, ali meni se desilo slično jednom kada sam na podforumu o filmovima postavio pitanje na onoj temi "Gledao sam film, ali ne znam kako se zove" o jednom hororu koji sam gledao kao klinac i nikad posle nisam mogao da ga pronađem. Opišem ja najupečatljiviju scenu i još dodam da je to bilo negde pri kraju osamdesetih, neko mi 'ladno pronađe film, ali piše da je napravljen '93. Ja kao u Zoni sumraka da sam se našao, ne da bih glavu dao da je bilo pre '90, nego sam potpuno siguran u to zbog jedne činjenice koja za druge nije previše bitna, ali je meni bila upečatljiva...
Nije da nešto propagiram, ovde više pišem za sebe, ali sma baš o tome pisao ovde.......

https://kosta1703.blogspot.com/2019/09/mendela-efekat-jeste-li-iskusili-i-vi.html

U vezi Kiće.....
Lajtmotiv njegove košarke, koje se sećam uvek kada na njega pomislim je asistencija iz pozicije kornera, jako kroz noge protivničkog igrača, od zemlju na zakucavanje Pešiću.........I valjda u mojoj glavi da je to bilo baš na tom meču

Je l bio bolji Dalipagić ili Kićanović? Da zatvorim tu dilemu, želim da znam ko je bio najbolji srpski igrač pre 1990.

Mislim definitivno Dalipagic, kao prvo dosta je duze igrao od Kicanovica (Dalipagic je igrao do 40-te dok se Kicanovic povukao vec u 31. godini) , takodje nekako je bio ubojiti, brzi, cvrsci, imao je oko preko 110 cm odraz i nekako bio je mnogo blizi nekom prototipu danasnjeg modernog igraca dok sa druge strane Kicanovic je mozda imao malo vise tu neku mekocu i finesu, mada ja mislim da bi Dalipagic iz onog vremena mogao da igra i dan danas bez problema dok za Kicanovica nisam bas ubedjen.

Znači Dalipagić bi mogao u nba.
Dalipagić je bio u trening kampu Bostona mislim...ima priča o tome u Tijanićevoj knjizi "Ispod koša"..
Tada ako odeš u NBA nisi više mogao igrati za reprezentaciju, a to je često bio motiv da igraju ovde.......
U SFRJ se i dobro plaćalo, dobiješ stan, poslovni prostor, novca, skoro kao na Zapadu u to vreme.

Znači Dalipagić bi mogao u nba.

Definitivno, mislim da bi danas bio super-star u NBA, cak i Dzordana jednom kad su pitali ko mu je najtezi protivnik protiv koga je igrao on je rekao Dalipagic, bio je bas ala od igraca.
Mislim i tad da je otisao u NBA da bi dubok trag ostavio tamo, ali jbga tad nije postojala praksa odlazenja evropskih igraca u NBA i niko nije razmisljao u tom pravcu, recimo mislim da je i Duci Simonovic mogao da igra u NBA u to vreme bez problema, pa i jos neki nasi igraci.

Od 60p u prvom poluvremenu bar 50p su dobili školsi p&r igrom gde Jokić i Marej ne znaju braniti pik igru, odnosno znaju ali su fizički limitirani pogotovo Jokić, a ako uđe Plamli onda su limitirani ofanzivno, Gober 20p za pp
Sad pred kraj 2č su promenili odbranu pa igraju neku zonu ali niti to ne pomaže, jednostavno ne umeju

Ovo je mučno gledati. Aj da se nadamo da će u narednim mečevima pokazati karakter.
Neće, gledam Jokića kao da ga mrzi da bude na meču......
Prvo gledam na početku drugog, Grent traži blok, on jedva dodje do njega, sledeći napad ista pozicija on ladno baci loptu Mičelu u ruke.
Da se razumemo, igra Denvera previše zavisi od dobre odbrane prve linije, a tu nema ni Bartona ni Herisa, Monte Moris je mali i slab, pokušaj sa Grentom je smešan, a Marej je ionako najslabiji igrač Denvera u odbrani, izuzev Portera.
Činilo se da će to moći zakrpiti nekako, medjutim izgleda tu nema nekog rešenja, posebno kada Juta šutira onako kako šutira, kao da su tempirali formu za prvu rundu plejofa.
Ne sporim ja da je Konli dobar igrač, ali ni jedan na nula neće baš često ubacivati kao što je sinoć.
Ni Mičel, a tek posebno ovi rezervisti.
Ako ima nešto dobro u tome, onda se ovde lepo vidi gde su šuplji i šta treba da kupe sledeće sezone.
A Jokića kad igra ovako bezvoljno , ja bi ga spustio na klupu, izostavio iz ekipe.
Marej je divljak, ali se bar trudi, često ga neće jer nije taj kvalitet, ali brate Jokiću igraj tu košarku, nemoj laditi ja.ja na parketu.
Iako je jedan od onih koje ne volim(bez koordinacije,bez mekane ruke, bez osećaja za igru)Gober, baš mi nekako drago što je sinoć natrpao Jokića..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back