NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Недостаје ми НБА. Надам се да ће бити наставка сезоне у Лас Вегасу. А недостаје ми сад кад споменух и Лас Вегас који сам посетио пре целих 12 лета.

Ваљда је утврђено да је прво Гобер добио вирус па онда Мичел.
Kako je to moglo da bude utvrdjeno?
Čak je veća verovatnoća da je Gober dobio od Mičela.........Gober se zezao sa svim saigračima, mikrofonima i samo je Mičel bio pozitivan?Kako još neko dobio od Gobera?
Ili je verovatnije da je samo Gober dobio, od Mičela?

Majka NBA centra Taunsa preminula od koronavirusa

Džeklin Tauns, majka NBA centra Karl-Entonija, preminula je u 60. godini od posledica koronavirusa.

Majka centra Minesote timbervulvsa borila se sa koronavirusom više od mesec dana.

Preminula majka Karl-Entonija Taunsa

Karl-Entoni Tauns je donirao više od 100 hiljada dolara i pozvao na dizanje svesti o virusu, posledicama i borbi protiv njega.
"Džeki, kako su je svi znali, je bila žena, majka, ćerka, baka, sestra, tetka, prijatelj. Bila je snaga porodice Tauns. Divna, brižna osoba koja bi dirnula svakoga ko bi je upoznao. Nećemo nikada moći da zamenimo njenu energiju i strast", naveli su Timbervulvsi u saopštenju.
NBA i košarkaški svet poznavao je Džeklin kao najvećeg i najvatrenijeg navijača njenog sina i Minesote Timbervulvsa.
"Porodica Tauns neizmerno se zahvaljuje na ljubavi i podršci koju je primila u ovom teškom periodu. Takođe, zahvaljuje se medicinskom osoblju i ratnicima u Pen Presbajterijan i JFK medicinskim centrima, koji su se borili za njen život iz dana u dan i pomogli Karlovom ocu da se oporavi od virusa", saopštio je predstavnik Minesote.

Jooj jadna zena nek pociva u miru.

Nego iskreno meni zaista ne nedostaje NBA i sto se mene tice ne moraju da zure sa nastavkom sezone (ili pocetkom nove) , ono mnogo mi vise znaci sto je ukinuto vanredno stanje ovde i zabrana kretanja pa sto ja mogu kao i obicno uvece da uzmem loptu , odem na kos i malo da se iskacem i ispucavam , eto porucio sam i NBA 2K20 pa cu malo i to da pikam na PS4, takodje recimo i na NBA TV mnogo mi je zanimljivije da gledam one "Harwood classics" i one neke cuvene utakmice od pre 15,20,30 ili 40 godina nego ove sad aktuelne timove, ono sad ko ce da pobedi, ko ce gde da udje, ko ce sa kim da igra , ono manje-vise sam ravnodusan i malo mi je to vec postalo deplasirano.

Mada s obzirom da kosarku intenzivno pratim jos od 95-te i onog naseg cuvenog epskog finala sa Litavnijom u Atini kada je i pocelo moje interesovanje i ljubav prema kosarci , znaci evo vec 25 godina i za sve ove godine nagledao sam se i reprezentativne kosarke i NBA-ja i evropske kosarke i svacega i pamtim mnoge trenutke koje tesko da ce ista moci da zaseni, tako da sad stvarno ono dal ce da pobede Lejkersi ili Klipersi ili da li ce neki mulac uspeti da nasiluje ovakvu ili onakvu statistiku zaista mi deluje deplasirano.

Mada ruku na srce i prosla godina je bila bas fantasticna i za pamcenje, pa kapiram da me i to jos drzi, prvo smo imali odlican NBA plej-of i zaista na kraju spektakl i odlazak titule u Toronto , ono to je bilo prvo NBA finale nakon 5 godina (i one 2 finala zaredom izmedju San Antonija i Majamija) koje sam zaista odgledao i gde mi zaista nije bilo sve jedno ko ce da pobedi i zavrsilo se na najbolji moguci nacin a onda kao slag na tortu dosao je jos veci spektakl i jedno zaista sjajno i ultra-zanimljivo Svetsko prvenstvo u Kini (po meni verovatno najzanimljivije SP jos od Indijanapolisa) gde smo zaista sve videli , gomilu sjajnih i nezaboravnih utakmica , rekordan broj NBA igraca, puno iznenadjenja, epsku pobedu Francuske nad Amerikancima u 1/4 finalu, veliki povratak Argentine u sam svetski vrh i nezaboravne partije starog majstora Luisa Skole, takodje iznenadjujuce dobre igre i plasman par nekih ekipa od kojih niko nista nije ocekivao kao sto su Ceska i Poljska, eto na kraju i malo razocarenje nasih ali i to je sve sport , eto nasi su posli sa zeljom da probaju da opet pobede Amerikance, eto uspeli su, ono mislim ko bi rekao da smo prvi put nakon Indijanapolisa neko veliko takmicenje zatvorili pobedom i to jos protiv Amerikanaca a da to nece biti dovoljno ne makar ni za bronzu nego cak ni za plasman na OI, ono takav rasplet mislim da niko nije mogao ni da sanja.

Tako da generalno u kosarkaskom smislu prosla godina je bila zaista sjajna, siguran sam da ova ne moze da je zaseni, sta god da se desi, odprilike prosla godina mi je bila spektakularna kao recimo 2002. i ono cuveno SP u Indijanapolisu ili recimo kao 2004. kada su prvo Detroit Pistonsi na spektakularan nacin sokirali LA Lajkerse u finalu i uzeli im titulu (prvenstveno unistivsi ih jakom odbranom i ne dozvolivsi im da predju preko 75-80 poena na utakmici , mislim da u toj citavoj seriji (4-1) Lejkersi nisu ni jednom prebacili 100 poena a samo u jednoj utakmici su prebacili 90 poena , posebno je bila spektakularna utakmica broj 3 (88:68) , mislim znas sta znaci da Lejkerse u finalu spustis na 68 poena za ceo mec , ono magija a nakon toga je usledilo ono spektakularno osvajanje reprezentacije Argentine zlatne medalje na OI u Atini i citanje leksije Amerima u 1/2 finalu (drugi put zaredom nakon Indijanapolisa) i potvrda te fantasticne generacije Argentine.

Ono vise volim da se prisetim tako nekih momenata nego sad tu da pratim ko ce vise puta da sutne i da nasiluje vecu statistiku i da li ce u plej-of onaj tim ili onaj.

I ja više volim da se prisećam nekih dobrih momenata, a mislim da nije teško pogoditi za čim najviše žalim od svih NBA momenata koje sam doživeo. Naravno, to je finale 2009.

i ono cuveno SP u Indijanapolisu ili recimo kao 2004. kada su prvo Detroit Pistonsi na spektakularan nacin sokirali LA Lajkerse u finalu i uzeli im titulu (prvenstveno unistivsi ih jakom odbranom i ne dozvolivsi im da predju preko 75-80 poena na utakmici , mislim da u toj citavoj seriji (4-1) Lejkersi nisu ni jednom prebacili 100 poena a samo u jednoj utakmici su prebacili 90 poena , posebno je bila spektakularna utakmica broj 3 (88:68) , mislim znas sta znaci da Lejkerse u finalu spustis na 68 poena za ceo mec
I meni je bilo drago zbog toga. S jedne strane nisam neki ljubitelj Lejkersa plus što su svi otpisivali Detroit pre finala i prognozirali da će Jezerdžije biti te koje će slaviti sa 4-1. Ali s druge strane, žao mi je što Poštar i Pejton ne završiše karijere sa makar jednim prstenom; to im je bila poslednja prilika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back