Navijačke teme

Najjaci navijaci u exYU

• Grobari (Partizan Beograd)

• Delije (C.Zvezda Beograd)

• Firma (Vojvodina N.S.)

• Lesinari (Borac Banja Luka)

• Horde Zla (Sarajevo)

• Ultrasi (Zrinjski Mostar)

• BBB (Dinamo Zagreb)

• Torcida (Hajduk Split)

• Armada (Rijeka)

• Neko iz Slovenije

• Neko iz Makedonije

• Neko iz C.G.

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Gospodin sve lepo objasnio.

Treba biti lobotomisan kreten kome je zanimanje 'navijac' ,od skole ima 3 razreda trpnopreradjivacke ili samo osnovnu i verovatno ni ne zna ko je Zoran Radmilovic ili Bora Todorovic...kao sto neko spomenu,ajd da je nesto uvredljivo na racun Zvezde pa bih i shvatio...Cista ostrascenost intelektualnih gnomova ciji je nivo IQ jednak broju cipela...Naravno Grobari su kompleksasi i ljubomorni smo na velicinu jedne Zvezde pa su zato prefarbali murale jer smo nebitni za njih i 'mali klub iz Zagreba' ...prerpostavljam da ce biti takvo objasnjenje od dezurnih crvenih internet huligana

Jeste, potrebno je angazovati celu armiju da bi se unistilo 10-ak grafita. :roll:
Наравно да не мора мада је како видимо ова акција била кординисана са групама на више места у исто време, чак и у Панчеву еј.
Поента је да је то постао заштитни знак целе северне трибине, ово се већ дешавало мада не у овако великом обиму, да су у питању неки натписи и потписи разних група и подгрупа који и онако само руже град па да разумем али онакви мурали већ је зрело за психијатра, баш типично мандовски ако ме разумеш.
Вратиће се то све на место као што се већ враћа али брука остаје.
26903831_10214032739268784_4865287471089320047_n.jpg

Два света различита.

Jedan slepac uhvacen. 21 godina. Kao sto sam i pretpostavio da su u pitanju klinci. Jos tukli i zenu.

21 godina? Klinac?
Ja sa 21 godinu imao vec tri godine radnog staza u banci,, svoj stan, auto... ali sam isao na Partizanove utakmice (da li potezajuci odavde 600 km u jednom pravcu da gledam tekmu sa Banatskim Dvorom na JNA ili putovati vozom za Prag, busom za Marselj, avionom za Madrid...), ali sam ipak imao zivot i obaveze o kojima sam vodio brigu.

Nije on klinac. On je idiot. I tu je kraj price...idiot!

Ne meri se u godinama da li je neko klinac ili nije. Imas zrele osobe koje nisu napunile 20 godina, a imas debila koji imaju pet banki u doopetu...dzabe sve. Prosta stvar.

Sramotno i ponizavajuce.
100% sam siguran da su se sve Delije ogradile od ove vrste vandalizma.Ovo nisu dela navijaca,ovo su dela onih kojima je sportsko rivalstvo u drugom planu koji propagiraju nerede i izivljavanje nad slabijima i starijima od sebe !
Secam se da su na sahrani Voji Pancevcu dosle vidjenije Delije i stara garda sa severa da mu odaju pocast.
Sta tek onda reci za velikane poput Duska Radovica,Bore Todorovica i meni najomiljenijeg Zorana Radmilovica?!
И не, није ово дело неке мале групе крцуноваца скупљених на брзину већ оличење целокупног северног шљама с обзиром да ово није први пут.
И онда треба неко да их сматра навијачима или Србима!!!!
Ako mislis na "celokupni severni sljam" onda je on u velikoj manjini ali ako mislis na svakog od nas koji se pojavljuje na severu onda ti imas veliki problem i taj sljam potrazi medju tvojima na jugu,istoku ili ko zna gde ste vec stacionirani jer ih imate za izvoz.
Ja cu kao neko ko ima ogroman staz na severu i koji je prosao sa Zvezdom brojna domaca i strana gostovanja da se ogradim od ovog vandalizma.
Mada,sta se sve kod vas desava ne bi me zacudilo da je to opet neka vasa akcija vec vidjena godinama unazad.Kod vas je sve moguce !

"TUKLI SU ME RUKAMA, GREBALI, DAVILI" Beograđanin je UHVATIO NA DELU huligane koji su prekrečiili grafite poznatih "grobara". Ovo je njegova ispovest

http://www.blic.rs/hzwkr88

Evo ga mladi guster huligan. Na profilu mu Zivojin Misic, Draza Mihajlovic, Gagi Nikolic... a smetaju mu Zoran Radmilovic i Bora Todorovic. Slepac mali.
.facebook_1516779578504.jpg

Poslednja izmena:
Ovo sto je izasla njegova fotografija na raznim drustevin mrezama, nije okej. Decko, ladno moze negde da popije batine.

Moze itekako. Trebao je da bude pametniji. Jedino je on pao te veceri od ko zna koliko ljudi koji su umesani u ono molerisanje po Beogradu i Pancevu.
Nije mi jasno cemu to isticanje obelezja na drustvenim mrezama, samo to je dovoljno za problem ako ga neko provali na ulici. A ovako je jos sam sebi stavio i metu na ledja jer mu je otkriven identitet preko medija.

http://www.tarzanija.com/gtr-i-lazno-muralisanje/
Одлично објашњење ГТР квазиидеологије која има много поштовалаца на овом форуму.

Stvar je u tome što GTR svojim izborom ikonografije delimično signalizira da se postavlja „iznad“ klasičnog navijačkog mentaliteta. Tu su Mance i Brkić, naravno, ali tu su i Radović, Diklić, Todorović kao strasni navijači koji znače nešto za srpsku kulturu i njeno mesto u evropskoj, ali vid *****, tu su i glave tipa Džo Stramer i Edi Grant i jebeni Morisi- koji veze s Partizanom nemaju ali imaju drugu ulogu; da kategorički označe suštinu celog poduhvata, koja bi se mogla sažeti kao „mi nismo kao oni, mi smo svet, oni su poselo“. Što u nekoj manje intelektualizovanoj verziji i jeste osnovna mantra groblja.

Pročitajte još na http://www.tarzanija.com/gtr-i-lazno-muralisanje/

"TUKLI SU ME RUKAMA, GREBALI, DAVILI" Beograđanin je UHVATIO NA DELU huligane koji su prekrečiili grafite poznatih "grobara". Ovo je njegova ispovest

http://www.blic.rs/hzwkr88

Evo ga mladi guster huligan. Na profilu mu Zivojin Misic, Draza Mihajlovic, Gagi Nikolic... a smetaju mu Zoran Radmilovic i Bora Todorovic. Slepac mali. Pogledajte prilog 474672

А која је поента што ти качиш фотографију клинца који нема ни 18 година? Да се покрене хајка што пре ? Свогробарство да спреми по циглу и удари на малог скота !

Мурали су навијачко дело. Навијачи деценијама уништавају симболе супротног табора. Колико графита је само прекречено у мом крају. Шта се пизди сад ? Јао,великани Партизана и наше земље. У тарзанијином чланку је одлично објашњено. Покрет ГТР је једна варијација другосрбијанштине. Креирају се лажне поделе на - ителектуалне, моралне и просветљене громаде, високо образоване поштоваоце алтернативне културе који навијају за Партизан и на сељаке, простаке и неуке који навијају за Црвену Звезду. Апсолутне глупости. Навијачи, поготово реднови су исти ***** вазда били. И међу навијачима оба клуба увек ћете наћи и кукољ и жито.Одличан доказ је емисија на Дискаверију од пре неколико година. Баш смо се нагледали панкера, књижевника и софистицираних бунтовника а не простака и наркомана.

Poslednja izmena od moderatora:
А која је поента што ти качиш фотографију клинца који нема ни 18 година? Да се покрене хајка што пре ? Свогробарство да спреми по циглу и удари на малог скота !

Мурали су навијачко дело. Навијачи деценијама уништавају симболе супротног табора. Колико графита је само прекречено у мом крају. Шта се пизди сад ? Јао,великани Партизана и наше земље. У тарзанијином чланку је одлично објашњено. Покрет ГТР је једна варијација другосрбијанштине. Креирају се лажне поделе на - ителектуалне, моралне и просветљене громаде, високо образоване поштоваоце алтернативне културе који навијају за Партизан и на сељаке, простаке и неуке који навијају за Црвену Звезду. Апсолутне глупости. Навијачи, поготово реднови су исти ***** вазда били. И међу навијачима оба клуба увек ћете наћи и кукољ и жито.Одличан доказ је емисија на Дискаверију од пре неколико година. Баш смо се нагледали панкера, књижевника и софистицираних бунтовника а не простака и наркомана.

Kllinac ima 21-u godinu. Bas je klinac. Sliku sam nasao na jednom portalu a stavio sam je ovde ne da se vodi hajka protiv ovog od 45 kila jer je svakom jasno da on ne moze da se izbori ni sa vetrom a kamoli da ga neko napadne vec da potvrdim ono sto sam u jednom od predhodnih postova vec rekao da je u pitanju neki picopevac a ne tetovirani i nabildovani huligan koje smo navikli da gledamo na tribinama.

Kllinac ima 21-u godinu. Bas je klinac. Sliku sam nasao na jednom portalu a stavio sam je ovde ne da se vodi hajka protiv ovog od 45 kila jer je svakom jasno da on ne moze da se izbori ni sa vetrom a kamoli da ga neko napadne vec da potvrdim ono sto sam u jednom od predhodnih postova vec rekao da je u pitanju neki picopevac a ne tetovirani i nabildovani huligan koje smo navikli da gledamo na tribinama.
A kada si ti video ili cuo da je neki "nabildovani huligan" sarao murale i slicne slikarske aktivnosti imao po gradovima?
Najobicniji balavci se time bave.

- - - - - - - - - -

Ne zelim ni da tvrdim ni da opovrgnem da je ovaj jedan od likova koji je sarao murale ali javno postavljanje slike i to na,kao sto se ovde na pocetnoj strani Krstarice konstantno potencira,da su "najveca internet zajednica u Srbiji" pa kao takva i veoma posecena,moze imati pogubne posledice po neciji zivot.

A kada si ti video ili cuo da je neki "nabildovani huligan" sarao murale i slicne slikarske aktivnosti imao po gradovima?
Najobicniji balavci se time bave.

- - - - - - - - - -

Ne zelim ni da tvrdim ni da opovrgnem da je ovaj jedan od likova koji je sarao murale ali javno postavljanje slike i to na,kao sto se ovde na pocetnoj strani Krstarice konstantno potencira,da su "najveca internet zajednica u Srbiji" pa kao takva i veoma posecena,moze imati pogubne posledice po neciji zivot.

Pa da upravo to, nisu oni iz starije ekipe jer kod njih valjda vazi neki navijacki kodeks koga se drze ali ovo je prilicno dobro organizovano jer se radilo na desetak lokacija po bar 5-6 ljudi koji cuvaju strazu. Mozda jesu sve klinci ali ne verujem da je toliki broj navijaca delovalo bez podrske i odobrenja starije garde jer ovo nije mala stvar, Da je neka grupica koja deluje sama pa da je ok ali ovo je prilicno velika organizacija.

Svuda se grafiti šaraju.
Samo je problem što to posle posluži kao povod za neki navijački obračun.

Što se tiče GTR, bolje je da se na grafitima viđaju "glave" poput Morisija, Edija Granta (koji se sam inače deklarisao kao navijač Partizana) ili Stramera nego "glave" nekih kriminalaca, političara, ratnih zločinaca. Posebno ako će to neke nove klince iz navijačkog sveta usmeriti ka toj vrsti kulture koju simbolizuju Morisi, Grant i ostali...

Poslednja izmena:

Back