Ovo je nesavršen svet u kom obitava nesavršeno ljudsko biće i kad mi kažeš da Kuran nema nijednu grešku, ja prosto u to ne mogu da verujem. Nije da ne želim, već ne mogu jer nema veze sa realnošću. Ko je napisao Kuran? Alah, ili čovek?
Tako je, Biblija je skup spisa, ali se Hrišćani neće složiti sa tobom da nije Božija reč, šta više, znam mnoge koji će to tvrditi isto tako opsesivno kao što ti tvrdiš da je Kuran reč Alahova. Bibliju su napisali isti oni ljudi koji su hteli da ga ubiju? Koji su to ljudi?
Kur'an je Bozija objava. Kao i Indzil/Evandjelje, Taurat, Zebur/Psalmi... (ali Kur'an je jedini ostao jer je jedina Knjiga (kao poslednja objava) koju Bog cuva od izmjena)
Rimljani i korumpirani Jevreji...
Evo jednog interesanstnog klipa... Nasao sam jos izvora gdje su nalazili vrlo stare Biblije koje se ne podudaraju za KJV iz 17. vijeka u koju vi vjerete.
E vidiš ovo tvoje "mora" mi se ne dopada. Zar u Islamu ne postoji sloboda izbora? Sve je kod tebe moranje, dokazi, nepobitna činjenica ... to nema u realnom svetu. Znam da su Alah, Muhamed i sve ostale ličnosti iz Kurana deo duhovnog sveta, ali i ono pripada realnom, a tome si ti dokaz.
Pogresno shvatanje imas. Nisi previse upoznata sa Kur'anom. Isus, Mojsije, Abraham, David i ostali poslanici su postojali. Ja ako sam musliman, moram vjerovati u njih iako se ne mogu dokazati. Dovoljno je da je dokazana vjerodostojnost Kur'ana pa samim tim, mozemo reci da su Isus, David, Mojsije i postojali. Prosto...
Znači Isus po tvojim rečima nije sin Božiji, nego samo poslanik i to ne bilo kakav nego vremenski ograničeni poslanik ... mislim stvarno
Jesi citala Bibliju? Isus kaze DOSAO SAM
SAMO IZGUBLJENIM OVCAMA IZRAILA. Isaa a.s. je dosao samo narodu Benu Izrail. Bio je poslanik. Ali i jedini MESIH. Jedan od najvecih poslanika. Njegova majka hz. Meryem/Marija je jedna od 4, ako ne i 2 najcjenjenije zene u Islamu. U Kur'anu imas citavo poglavlje koje se zove Marija/Meryem. Svi poslanici su dolazili SAMO svom narodu. Noah, Abraham, Mojsije, David, Solomon, Zekerija, Ivan, Isus i ostali poslanici. Objava Mojsiju je bila Taurat. Objava Davidu je bila Zebur. Isusu Indzil/Evandjelje. Ali oni su bili samo za to vrijeme. I sami spominjete neki original iako ne znate sta je to.
Muhammed s.a.w.s. je Poslednji Boziji Poslanik. On je pocat poslanstvu. On je milost svim svjetovima i citavom covjecanstvu. I tu ima razlike...
Taman posla da se uvredim, svako ima prava na svoje mišljenje. Sveštenici bi te linčovali zbog ove izjave

Zanima me da kažeš gde tačno piše da svi trebaju da slede Muhameda.
Procitaj Bibliju. Isus je padao licem na tle Bogu i molio ga da ga spasi. (i spasio ga je jer nije bio on razapet)
Muhammed s.a.w.s. se spominje na mnogo mjesta u Bibliji. Bas mnogo. Cak se spominje i imenom MUHAMMED. Ali to ces vec sama naci. Ja cu izdvojiti jedan stih gdje se ne spominje ali se zakljucuje nesto vazno
I Jovanova 4:1-3
1 Ljubazni! ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet.
2 Po ovome poznajte Duha Božijega, i duha lažnoga; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, od Boga je;
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.
45. A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin*, bit će viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
(prevod sure Ali Imran, 3:45)
*ime ce mu biti Hrist, Isus, sin Marijin, (u prevodu kojeg ti znas)
Što se tiče Evanđelja, tu sam već dala svoje mišljenje, pa ne bih da se ponavljam. Prihvatiću ova 4 kada budu postavili preostalih 8
Ili 50...