Naucne cinjenice u Kur'anu! Poslednja Bozija objava covjecanstvu!

nista nepoznato :)

Aristotle (384–322 B.C.) described the two historically important models of development known as preformation and epigenesis. According to preformationist theories, an embryo or miniature individual preexists in either the mother's egg or the father's semen and begins to grow when properly stimulated.

Read more: Embryology - History of embryology as a science - Development, Human, Developing, Theory, Generation, and Naturalists http://science.jrank.org/pages/2452/Embryology.html#ixzz13at1VHKo

http://science.jrank.org/pages/2452/Embryology.html

Savjetujem te u tom slucaju da proucis Islam. (Islam znaci totalna predaja Bozijoj volji)

Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali; (2:2)

Dokle vise sa tim naivnim verovanjima ovde na forumu gde im nije mesto?
Kakav bog koga se trebamo bojati?. Umesto tih ajeta i zapisa ili vec cega.. procitaj delo Sigmunda Frojda "Buducnost jedne iluzije". Iako je Frojd daleko od pravih znanja filozofije(on je obican materijalista) ipak, sto se tice vas sirovih vernika.. pogodio je u centar.
Ono cemu se vi klanjate jeste infatilna projekcija autoriteta roditelja iz detinjstva. To je najobicni strah od obicne fantazamagorije ..strah od kazne i zelja za nagradom.
Hajde, kada si toliko "veran" i bogu predan. Kada si ROB I SLUGA bozji... odgovori mi na jedno pitanje:

Da taj tvoj bog pojavise na nebu i kaze vama "pravovernim" da on zeli da mu budes ROB ali takodje zeli da za to ne dobijes nikakvu nagradu. Znaci, nema nikakve nagrade u raju, nikakvih devica. i to defintivno nije neko testiranje, nekakav ispit vere, jednostavno dati do znanja da on zeli da mu budes rob ali da za to nemas nikakvu nagradu.

Da li bi pristao na to i dalje bio rob i sluga bozji tom kretaoru ovog sveta a za koga je Aristotel koga spominjete rekao da je demonski a ne bozanski.

Naravno da ne bi jel tako ? Pa kakvo je onda to licemerje. Zar mislis da ce se nad time oduseviti ta tvoja fantazamgorija koju zoves "bog".Zar mislis da je to uspeh??
Pa najveci bednik bi izabrapo ropstvo ako mu se za to nudi raj a preti mukama pakla ako odbije. Mislis da je to neki veliki uspeh vere?

Daleko ste vi od prave duhovnsoti. OD PRAVE EZOTERIJE...OD PRAVOG PUTA SPASENJA.

Keith Moore i sam kaze da su Hipokrat i Galen pomogli razvoju embriologije ali tu ima mnogo gresaka. Vec sam naveo jednu. Nacin na koji Kur'an to opisuje se ne moze porediti za njima. Faze nisu iste. Ne govore o fazi u kojoj embrion lici na pijavicu! Ne govori o mudgi! Oni su cak u to vrijeme vjerovali da zena ima sprematozoide!
Ko to kaze!? Biblija u Levitskom zakonu, 12. poglavlje, 1. i 2. stih. Na nasem prevodu je to vjesto izbjegnuto zato citiram engleski prevod:

Lev.12
[1] And the LORD spake unto Moses, saying,
[2] Speak unto the children of Israel, saying, If a woman have conceived seed, and born a man child: then she shall be unclean seven days; according to the days of the separation for her infirmity shall she be unclean.

Dokle vise sa tim naivnim verovanjima ovde na forumu gde im nije mesto?
Kakav bog koga se trebamo bojati?. Umesto tih ajeta i zapisa ili vec cega.. procitaj delo Sigmunda Frojda "Buducnost jedne iluzije". Iako je Frojd daleko od pravih znanja filozofije(on je obican materijalista) ipak, sto se tice vas sirovih vernika.. pogodio je u centar.
Ono cemu se vi klanjate jeste infatilna projekcija autoriteta roditelja iz detinjstva. To je najobicni strah od obicne fantazamagorije ..strah od kazne i zelja za nagradom.
Hajde, kada si toliko "veran" i bogu predan. Kada si ROB I SLUGA bozji... odgovori mi na jedno pitanje:

Da taj tvoj bog pojavise na nebu i kaze vama "pravovernim" da on zeli da mu budes ROB ali takodje zeli da za to ne dobijes nikakvu nagradu. Znaci, nema nikakve nagrade u raju, nikakvih devica. i to defintivno nije neko testiranje, nekakav ispit vere, jednostavno dati do znanja da on zeli da mu budes rob ali da za to nemas nikakvu nagradu.

Da li bi pristao na to i dalje bio rob i sluga bozji tom kretaoru ovog sveta a za koga je Aristotel koga spominjete rekao da je demonski a ne bozanski.

Naravno da ne bi jel tako ? Pa kakvo je onda to licemerje. Zar mislis da ce se nad time oduseviti ta tvoja fantazamgorija koju zoves "bog".Zar mislis da je to uspeh??
Pa najveci bednik bi izabrapo ropstvo ako mu se za to nudi raj a preti mukama pakla ako odbije. Mislis da je to neki veliki uspeh vere?

Daleko ste vi od prave duhovnsoti. OD PRAVE EZOTERIJE...OD PRAVOG PUTA SPASENJA.

Naravno da bih. On me je stvorio. Sta se ti zamisljas da si. Bog je svemocan! I Njemu ces se svakako vratiti! A izgovora nece biti jer si umjesto da citas Boziju knjigu odabrao djelo nekog covjeka koji je sada samo ceka Sudnji dan. Dan kada ce se i njemu suditi! Pitaj ga tada, sta da radis... Ako mislis da ce ti pomoci... Slobodno nastavi...

U Kur'anu zato ne postoji nijedna jedina greska! NIJEDNA! Kur'an je direktan Boziji govor dok je Biblija skup spisa sakupljenih od strane ljudi. Ne napadam ali je cinjenica da su Bibliju napisali isti oni koji su htjeli da ubiju Isusa.

Ovo je nesavršen svet u kom obitava nesavršeno ljudsko biće i kad mi kažeš da Kuran nema nijednu grešku, ja prosto u to ne mogu da verujem. Nije da ne želim, već ne mogu jer nema veze sa realnošću. Ko je napisao Kuran? Alah, ili čovek?
Tako je, Biblija je skup spisa, ali se Hrišćani neće složiti sa tobom da nije Božija reč, šta više, znam mnoge koji će to tvrditi isto tako opsesivno kao što ti tvrdiš da je Kuran reč Alahova. Bibliju su napisali isti oni ljudi koji su hteli da ga ubiju? Koji su to ljudi? :think:

Isusova objava je Indzil/Evandjelje i svaki musliman mora vjerovati u ti Knjigu.

E vidiš ovo tvoje "mora" mi se ne dopada. Zar u Islamu ne postoji sloboda izbora? Sve je kod tebe moranje, dokazi, nepobitna činjenica ... to nema u realnom svetu. Znam da su Alah, Muhamed i sve ostale ličnosti iz Kurana deo duhovnog sveta, ali i ono pripada realnom, a tome si ti dokaz.

Jer je to objava od Boga. Isaa a.s. je bio i Bozija Rijec i Duh od Boga. Ali je bio POSLANIK, nista vise. Njegova objava je bila i vremenski ogranicena. On je bio poslanik narodu Benu Izrail. Dok je Muhammed s.a.w.s. milost citavom covjecanstvu i svim svjetovima. Biblija kao prvo vecinom nije cak ni Poslanikov a.s. govor, kamoli Boziji.

Znači Isus po tvojim rečima nije sin Božiji, nego samo poslanik i to ne bilo kakav nego vremenski ograničeni poslanik ... mislim stvarno :lol:

Svi hriscani govore da samo vjerom mozes "dokazati" ono sto zelis. Po tom principu, mozes onda odabrati i da totemizam kao ispravan. Ako vjerujes da je ispravan, onda je on i ispravan ZA TEBE!
Islam ima vjeru i dokaze.

Nemoj karikirati. Gde si video toteme u Hrišćanstvu? :lol:
Opet ista priča ... Hrišćanstvo je tabure na koji si se popeo da bi uzdigao Islam. Samo da ti kažem, ovako kako ga ti predstavljaš, deluje zastrašujuće :roll:

Ne shvati pogresno ili kao uvredu, ali Bibliju ni mnogi svestenici nisu proucili. Tamo imas stvari koje dokazuju da je treba da slijedite poslanika Muhammeda s.a.w.s.
Uostalom... Isus je klanjao (kao i svaki biblijski lik). Padao je licem na tle pred Bogom.

Taman posla da se uvredim, svako ima prava na svoje mišljenje. Sveštenici bi te linčovali zbog ove izjave :lol:
Zanima me da kažeš gde tačno piše da svi trebaju da slede Muhameda.

Ja vjerujem u Evandjelje! Ali ne u Matejevo, Markovo, Lukino ili Jovanovo! VEC ISAOVO A.S.!

Što se tiče Evanđelja, tu sam već dala svoje mišljenje, pa ne bih da se ponavljam. Prihvatiću ova 4 kada budu postavili preostalih 8 :)

Naravno da bih. On me je stvorio. Sta se ti zamisljas da si. Bog je svemocan! I Njemu ces se svakako vratiti! A izgovora nece biti jer si umjesto da citas Boziju knjigu odabrao djelo nekog covjeka koji je sada samo ceka Sudnji dan. Dan kada ce se i njemu suditi! Pitaj ga tada, sta da radis... Ako mislis da ce ti pomoci... Slobodno nastavi...

Naranvo da bi ..ma nemoj? Ti ocekujes nagradu i plasis se kazne a da ti se to oduzme od tvog ropstva tvojoj fantazmagoriji nema nista!

A kada smo vec kod kreatora ovog sveta da se vratimo Aristotelu.

Natura daemonia est nor divina (priroda je demonska a ne bozanska). Onaj ko je kreirao ovakav svet . Svet gde vlada patnja i smrt, gde je svako svakom hrana... svet iz koga je Dante nasao gradju da napise svoj Pakao.!! Mislis da je kreator ovog sveta neko uzviseno bice.? Kreator ovog sveta jeste taj tvoj bog ili zapravo tacnije ... nasa unutranja metafizicka sustina..nase sopstvo. Ali nije cilj tome se klanjati. Nego to NEGIRATI.
Ovaj svet je objektivacija toga. Ne mozemo znati sta je u transcendeciji kako kaze Sopenhhauer:

Koje su to fatalnosti sa one strane svakog moguceg iskustva a koje su ucinile da se volja po sebi objektivise na ovakav jadan nacin, kao svet u kome vlada patnja i smrt "
Sopenhauer Epifilozofija

Ali mozemo znati da smo u paklu i da je cilj izaci iz njega. A to neces postici tim tvojim licemerjem ili ocekivanjem nagarde i strahom od kazne.

Ja samo znam da je mene bog stvorio kompletnog .

Pre nego što bih odsekao sebi i svom detetu uši u znak pokornosti nekom ko tvrdi da je svemoćni kreator, to bi me neminovno nateralo da razmislim zašto sam prvobitno stvoren sa ušima.

I da se zapitam kakvo je to skriveno biće koje šalje poruke preko raznih proroka umesto da direktno komunicira sa svakom svojom jedinkom.

I nisu li ti navodni proroci zapravo lovci na nove pretplatnike .

Moj bog je stvorio moje telo onakvim kakvo jeste i dao mi je um da prepoznam kako lovce tako i žrtve koje u svom duhovnom jadu zamišljaju da će predatoru biti milije ako ne dovode u pitanje njegov program.

Ovo je nesavršen svet u kom obitava nesavršeno ljudsko biće i kad mi kažeš da Kuran nema nijednu grešku, ja prosto u to ne mogu da verujem. Nije da ne želim, već ne mogu jer nema veze sa realnošću. Ko je napisao Kuran? Alah, ili čovek?
Tako je, Biblija je skup spisa, ali se Hrišćani neće složiti sa tobom da nije Božija reč, šta više, znam mnoge koji će to tvrditi isto tako opsesivno kao što ti tvrdiš da je Kuran reč Alahova. Bibliju su napisali isti oni ljudi koji su hteli da ga ubiju? Koji su to ljudi? :think:
Kur'an je Bozija objava. Kao i Indzil/Evandjelje, Taurat, Zebur/Psalmi... (ali Kur'an je jedini ostao jer je jedina Knjiga (kao poslednja objava) koju Bog cuva od izmjena)
Rimljani i korumpirani Jevreji...
Evo jednog interesanstnog klipa... Nasao sam jos izvora gdje su nalazili vrlo stare Biblije koje se ne podudaraju za KJV iz 17. vijeka u koju vi vjerete.

E vidiš ovo tvoje "mora" mi se ne dopada. Zar u Islamu ne postoji sloboda izbora? Sve je kod tebe moranje, dokazi, nepobitna činjenica ... to nema u realnom svetu. Znam da su Alah, Muhamed i sve ostale ličnosti iz Kurana deo duhovnog sveta, ali i ono pripada realnom, a tome si ti dokaz.

Pogresno shvatanje imas. Nisi previse upoznata sa Kur'anom. Isus, Mojsije, Abraham, David i ostali poslanici su postojali. Ja ako sam musliman, moram vjerovati u njih iako se ne mogu dokazati. Dovoljno je da je dokazana vjerodostojnost Kur'ana pa samim tim, mozemo reci da su Isus, David, Mojsije i postojali. Prosto...

Znači Isus po tvojim rečima nije sin Božiji, nego samo poslanik i to ne bilo kakav nego vremenski ograničeni poslanik ... mislim stvarno :lol:
Jesi citala Bibliju? Isus kaze DOSAO SAM SAMO IZGUBLJENIM OVCAMA IZRAILA. Isaa a.s. je dosao samo narodu Benu Izrail. Bio je poslanik. Ali i jedini MESIH. Jedan od najvecih poslanika. Njegova majka hz. Meryem/Marija je jedna od 4, ako ne i 2 najcjenjenije zene u Islamu. U Kur'anu imas citavo poglavlje koje se zove Marija/Meryem. Svi poslanici su dolazili SAMO svom narodu. Noah, Abraham, Mojsije, David, Solomon, Zekerija, Ivan, Isus i ostali poslanici. Objava Mojsiju je bila Taurat. Objava Davidu je bila Zebur. Isusu Indzil/Evandjelje. Ali oni su bili samo za to vrijeme. I sami spominjete neki original iako ne znate sta je to.
Muhammed s.a.w.s. je Poslednji Boziji Poslanik. On je pocat poslanstvu. On je milost svim svjetovima i citavom covjecanstvu. I tu ima razlike...

Taman posla da se uvredim, svako ima prava na svoje mišljenje. Sveštenici bi te linčovali zbog ove izjave :lol:
Zanima me da kažeš gde tačno piše da svi trebaju da slede Muhameda.
Procitaj Bibliju. Isus je padao licem na tle Bogu i molio ga da ga spasi. (i spasio ga je jer nije bio on razapet)
Muhammed s.a.w.s. se spominje na mnogo mjesta u Bibliji. Bas mnogo. Cak se spominje i imenom MUHAMMED. Ali to ces vec sama naci. Ja cu izdvojiti jedan stih gdje se ne spominje ali se zakljucuje nesto vazno

I Jovanova 4:1-3
1 Ljubazni! ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet.
2 Po ovome poznajte Duha Božijega, i duha lažnoga; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, od Boga je;
3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.

45. A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin*, bit će viđen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih;
(prevod sure Ali Imran, 3:45)

*ime ce mu biti Hrist, Isus, sin Marijin, (u prevodu kojeg ti znas)

Što se tiče Evanđelja, tu sam već dala svoje mišljenje, pa ne bih da se ponavljam. Prihvatiću ova 4 kada budu postavili preostalih 8 :)

Ili 50... :)

Poslednja izmena:
akcenat je na reci "conceived", a ti, valjda znas engleski :)

Pomoc:

Hippocrates who was a Greek Physician who died in 370BC, came up with a theory that women GIVE OUT SEMEN:

http://classics.mit.edu/Hippocrates/aphorisms.5.v.html

“Women who have the uterus cold and dense (compact?) do not conceive; and those also who have the uterus humid, do not conceive, for the semen is extinguished, and in women whose uterus is very dry, and very hot, the semen is lost from the want of food; but women whose uterus is in an intermediate state between these temperaments prove fertile.”

What does the Bible say about this?

Leviticus 12:2:
“If a woman have conceived seed, and born a man child: then she shall be unclean seven days; according to the days of the separation for her infirmity shall she be unclean.”

Numbers 5:28:
“If the woman be not defiled, but be clean; then she shall be free, and shall conceive seed.”

In the NIV, the word “seed” has been thrown out, as a scientific error. No wonder, this clearly contradicts established science. We see that the writers of the Bible were influenced by a Greek Physician, who did make ERRORS. Can you imagine GOD copying from his own creation? We know that women do not conceive their own seed, which is in contradiction with Leviticus 12:2 & Numbers 5:28. Therefore, Bible is unscientific and is NOT the word of God. Also, Numbers 5:28 & Leviticus 12:2 is exact plagiarization of Hipparchus and Galen, because Hipparchus and Galen mentioned that women give out seed, which is in contradiction with established science.

Naranvo da bi ..ma nemoj? Ti ocekujes nagradu i plasis se kazne a da ti se to oduzme od tvog ropstva tvojoj fantazmagoriji nema nista!

A kada smo vec kod kreatora ovog sveta da se vratimo Aristotelu.

Natura daemonia est nor divina (priroda je demonska a ne bozanska). Onaj ko je kreirao ovakav svet . Svet gde vlada patnja i smrt, gde je svako svakom hrana... svet iz koga je Dante nasao gradju da napise svoj Pakao.!! Mislis da je kreator ovog sveta neko uzviseno bice.? Kreator ovog sveta jeste taj tvoj bog ili zapravo tacnije ... nasa unutranja metafizicka sustina..nase sopstvo. Ali nije cilj tome se klanjati. Nego to NEGIRATI.
Ovaj svet je objektivacija toga. Ne mozemo znati sta je u transcendeciji kako kaze Sopenhhauer:
Ali mozemo znati da smo u paklu i da je cilj izaci iz njega. A to neces postici tim tvojim licemerjem ili ocekivanjem nagarde i strahom od kazne.

Dante, Aristotel, Sopenhauer... A ti?! Zar nisi razmisljao da podjes u potragu za istinom pa sam izvedes takve zakljucke...
Moj cilj je da se klanjam Savrsenstvu, Stvoritelju, Bogu, Milosti, Pravednom, Vjecnom... A negiram zlo/Iblisa koji moze navoditi ljude da razmisljaju kao ti.
Izadji iz tame! Negiraj nju!
Danteov Pakao nije nimalo naivna i izmisljena stvar. Samo se pazi da onaj koji je opisao Danetu pakao nije isti onaj koji te tamo i zeli odvesti.

Zasto? Pa ovo je vjera prvog covjeka. Bog je Jedan. Svi poslanici su od istog Boga. Kada je dosao Isus, ljudi su trebali slijediti Isusa/Isaa a.s., ne Mojsija. Ali su morali vjerovati u Mojsija. Ali ljudi, vjerovatno iz ljubavi prema svom poslaniku nisu mogli da prihvate drugog iako je sledeci bio najavljen. Jevreji nisu mogli da prihvate Isusa kao sto mnogi krscani ne mogu da prihvate Muhammeda s.a.w.s.. Ali Bog je Jedan. I samo Boga treba obozavati i Njemu se pokoravati. Svi cemo se Njemu vratiti i u Njegovo ime smo duzni pronaci istinu koju zele da sakriju neprijatelji istine.

Gresis... Nije najavljivan novi poslanik, nego mesija... :)

Ali kao i uvek... kasni islamski svet...

Eh jakih li naucnih cinjenica, po ovom sto si ti naveo kao naucne cinjenice ja mogu zakljuciti da je francuski pisac Jules Verne isto tako Bog.
Zasto, pa Jules Verne pisac S.F, je napisao neka svoja dela u kojima opisuje put na mesec u vreme kad jos ni automobili nisu postojali tj 1865.
Naravno u svojoj knjizi skoro da je pogodio udaljenost meseca i zemlje ili pak brzinu kojom se moralo putovati da bi se izaslo iz atmosvere itd.
Da ne pominjem izvaredan opis podmornice 1870, a prva podmornica je napravljena tek 30 god posle.

Naravno davljenik ce pre za slamku da se hvata nego sto ce pokusati sam da ispliva...

Dante, Aristotel, Sopenhauer... A ti?! Zar nisi razmisljao da podjes u potragu za istinom pa sam izvedes takve zakljucke...
Moj cilj je da se klanjam Savrsenstvu, Stvoritelju, Bogu, Milosti, Pravednom, Vjecnom... A negiram zlo/Iblisa koji moze navoditi ljude da razmisljaju kao ti.
Izadji iz tame! Negiraj nju!
Danteov Pakao nije nimalo naivna i izmisljena stvar. Samo se pazi da onaj koji je opisao Danetu pakao nije isti onaj koji te tamo i zeli odvesti.

Sacuvaj te tvoje decje pretnje za nekog drugog. Kazes ..Ako sam pokoran otici cu u raj a ako nisam u pakao.. A da ne bih otisao u pakao, moram se nekoliko puta dnevno klanjati tvom bogu, moram postovati zabrane , moram biti pokoran rob.
Mozda su takve price mogle da prodju u vreme kada su ljudi bili nepismeni i neobrazovani a ocito da mogu proci i dan danas kod gomile, ali za onog ko ume da misli te price ne prolaze.

I nisi mi odgvorio jasno:
Da se pojavi ta tvoja fantazmagorija i kaze vama pravovernima. Od obecanog raja nema nista ali zahtevam da i dalje budete moji robovi ". Da li bi pristao na to?

Ili da kazem jasnije. Da se pojavi ta tvoja fantzamagorija koja kaznjava i kaze da svi vi pravoverni koji ste mu bili pokorni idete u pakao. Da li bi posle toga i dalje bio pun ljubavi i ropske poniznosti prema njemu?
Ne bi...jel tako?
To ti kroz svu tvoju zaslepljenost moze pokazati na cemu se zasniva tvoja poniznost. Obicna racunica. budi veran da bi dobio nagradu ako nagrade nema nema ni vere.

I jos ..bas me zanima sta zamisljas da ces raditi u tom raju? Sigurno nisi gledao epizodu zone sumraka (mrzi me da trazim naslov) gde kriminalac umire i dospeva na drugi svet. Tamo mu se ispunjavaju sve zelje koje mu padnu na pamet. Recimo zameta mu policajac na ulici zato sto je vislji od njega i on se autmatski pretvori i u patuljka, ima najlepse zene..hranu , smestaj.. i sve tako u tom smisu.
Ali pose samo par meseci to muv dosadi i on na svoj uzas shvati da je u paklu.

Ali da pustimo te price o raju i paklu i ako cemo spekulisati sta bi nas zapravo moglo cekati posle smrti, mozemo reci da je to nesto sasvim drugacije od svega sto poznajemo Nesto transcendentno izvan prostora i vremena samim tim za nas potpuno nepojmljivo. A nagrade , kazne, ..sve je to deo ovog sveta.
Nema izvan nikakvih devica. SUSTINA IZVAN POJAVE JE IZVAN DOBRA I ZLA. izvan suprotnosti.

Poslednja izmena:
Eh jakih li naucnih cinjenica, po ovom sto si ti naveo kao naucne cinjenice ja mogu zakljuciti da je francuski pisac Jules Verne isto tako Bog.
Zasto, pa Jules Verne pisac S.F, je napisao neka svoja dela u kojima opisuje put na mesec u vreme kad jos ni automobili nisu postojali tj 1865.
Naravno u svojoj knjizi skoro da je pogodio udaljenost meseca i zemlje ili pak brzinu kojom se moralo putovati da bi se izaslo iz atmosvere itd.
Da ne pominjem izvaredan opis podmornice 1870, a prva podmornica je napravljena tek 30 god posle.

Naravno davljenik ce pre za slamku da se hvata nego sto ce pokusati sam da ispliva...

Cuvena prica...

Kur'an nije naucna knjiga. Ali ako vec trazis naucne cinjenice, naci ces ih na hiljade. A ja sam do sada naveo 2. Tako da ne zuri.
Ne postoji nijedna greska u Kur'anu. I to je Bozija objava.

Gresis... Nije najavljivan novi poslanik, nego mesija... :)

Ali kao i uvek... kasni islamski svet...

Aha... Mesih. Slazem se.
Ali Isus je Poslanik. Nista ne mijenja.

Samo kada vec spomenu poslanika...

18 Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću riječi svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovjedim.
Zakon Ponovljeni 18:18

Izmedju brace njihove... Misli se na djecu Ismaila. Starijeg sina Abrahama. Na Ishaqovoj strani su Isus, Mojsije i ostali koji su dolazili Jevrejima.
KAO STO SI TI - je Muhammed s.a.w.s. Ako zelis, postavicu ti komparaciju.

Sacuvaj te tvoje decje pretnje za nekog drugog. Kazes ..Ako sam pokoran otici cu u raj a ako nisam u pakao.. A da ne bih otisao u pakao, moram se nekoliko puta dnevno klanjati tvom bogu, moram postovati zabrane , moram biti pokoran rob.
Mozda su takve price mogle da prodju u vreme kada su ljudi bili nepismeni i neobrazovani a ocito da mogu proci i dan danas kod gomile, ali za onog ko ume da misli te price ne prolaze.
E kada bi samo znao koliko je to tvoje misljenje tebi nametnuto... Shvatio bi da ovih nekoliko milijardi pokornih su mnogo slobodniji od tebe...

I nisi mi odgvorio jasno:
Da se pojavi ta tvoja fantazmagorija i kaze vama pravovernima. Od obecanog raja nema nista ali zahtevam da i dalje budete moji robovi ". Da li bi pristao na to?
Kao prvo... Mani se nagadjanja... Sta bi bilo kad bi bilo... Zivot nije igra!
A Bogu cemo se svi vratiti tako da ako Njemu neces biti pokoran, Onom ko te stvorio i stvorio je sve sto postoji.. Onda zasluzujes kaznu jer si nezahvalan. Svaku sitnicu koju imas u zivotu ti je od Boga. Pazi... Vidis... Cujes... Imas razum... I govoris da Onaj koji ti je sve to dao nije vrijedan tvoje pokornosti Njemu...

Ili da kazem jasnije. Da se pojavi ta tvoja fantzamagorija koja kaznjava i kaze da svi vi pravoverni koji ste mu bili pokorni idete u pakao. Da li bi posle toga i dalje bio pun ljubavi i ropske poniznosti prema njemu?
Ne bi...jel tako?
To ti kroz svu tvoju zaslepljenost moze pokazati na cemu se zasniva tvoja poniznost. Obicna racunica. budi veran da bi dobio nagradu ako nagrade nema nema ni vere.
Sta bi bilo kad bi bilo...
Steta za tvoju teoriju jer nije tako, zar ne?

I jos ..bas me zanima sta zamisljas da ces raditi u tom raju? Sigurno nisi gledao epizodu zone sumraka (mrzi me da trazim naslov) gde kriminalac umire i dospeva na drugi svet. Tamo mu se ispunjavaju sve zelje koje mu padnu na pamet. Recimo zameta mu policajac na ulici zato sto je vislji od njega i on se autmatski pretvori i u patuljka, ima najlepse zene..hranu , smestaj.. i sve tako u tom smisu.
Ali pose samo par meseci to muv dosadi i on na svoj uzas shvati da je u paklu.
Zasto mislis da je zanimljivije na Zemlji nego u Raju koji covjekov um ne moze da zamisli!?
Procitaj Opis Dzenneta u Islamu.
To sto mislis da je dosadno govori samo o tvojoj neinformisanosti i slaboj viziji.

Ali da pustimo te price o raju i paklu i ako cemo spekulisati sta bi nas zapravo moglo cekati posle smrti, mozemo reci da je to nesto sasvim drugacije od svega sto poznajemo Nesto transcendentno izvan prostora i vremena samim tim za nas potpuno nepojmljivo. A nagrade , kazne, ..sve je to deo ovog sveta.
Nema izvan nikakvih devica. SUSTINA IZVAN POJAVE JE IZVAN DOBRA I ZLA. izvan suprotnosti.

E pa tu je se Islam razlike od drugih religija. Koliko sam razumio ti vjerujes da ces biti poslije neki duh i sve ce biti prazno i mrtvo...

Sura 75
36. Zar covjek misli da ce sam sebi prepusten biti, da nece odgovarati?
37. Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci,
38. zatim ugrusak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik ucini,
39. i od njega onda dvije vrste, muskarca i zenu, stvori,
40. i zar Taj nije kadar da mrtve ozivi?

Sura 75
3. Zar covjek misli da kosti njegove necemo sakupiti?
4. Hocemo, Mi mozemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo.
5. Ali, covjek hoce dok je ziv da grijesi
6. pa pita: "Kada ce Smak svijeta biti?"
7. Kad se pogled od straha ukoci
8. i Mjesec pomraci
9. i Sunce i Mjesec spoje -
10. tog dana covjek ce povikati: "Kuda da se bjezi?"
11. Nikuda! Utocista nema.
12. Toga dana bice Gospodaru tvome prepusten,

Najlakse je to reci, zar ne?

Naravno da je lako, sto mislis da bi trebalo da bude tesko? Sve imperije i svi narodi su imali svoja bozanstva, neki nisu imali samo jednog. Da li mislis da neko mocno bice mora da trazi i zahteva veru u njega kako bi postojalo? Ili postoji ili ne, jednostavno. Do sada nije bilo konkretnih dokazs da postoji Bog niti vise Bozanstva. Mesaja nije tesko, pogotovo nije tesko bilo biti pre 1500-3000god. Ljudima uvek treba nada i cak i da im neko pruzi delic iste verovace u sve sto taj mesaja, prorok, izaslanik.... kaze.
Religija je veoma uspesna i uradila je ono sto ni jedan politicar nije uspeo. Da natera milijade ljudi da izgube i trunku razuma i da misle kako im cika sa belom kapicom, turbanom... kaze. Reluhlgija je kriva sto milijarde ljudi imaju samo prividnu slobodu.
Da li mislis da je korektno verovati u nesto sto te je navodno stvorilo a od tebe zahteva apsolutno postovanje pravila koje je obican smrtnik navodno
dobio od tog tvorca?

Naravno da je lako, sto mislis da bi trebalo da bude tesko? Sve imperije i svi narodi su imali svoja bozanstva, neki nisu imali samo jednog. Da li mislis da neko mocno bice mora da trazi i zahteva veru u njega kako bi postojalo? Ili postoji ili ne, jednostavno. Do sada nije bilo konkretnih dokazs da postoji Bog niti vise Bozanstva. Mesaja nije tesko, pogotovo nije tesko bilo biti pre 1500-3000god. Ljudima uvek treba nada i cak i da im neko pruzi delic iste verovace u sve sto taj mesaja, prorok, izaslanik.... kaze.
Religija je veoma uspesna i uradila je ono sto ni jedan politicar nije uspeo. Da natera milijade ljudi da izgube i trunku razuma i da misle kako im cika sa belom kapicom, turbanom... kaze. Reluhlgija je kriva sto milijarde ljudi imaju samo prividnu slobodu.
Da li mislis da je korektno verovati u nesto sto te je navodno stvorilo a od tebe zahteva apsolutno postovanje pravila koje je obican smrtnik navodno
dobio od tog tvorca?

Htio sam ti reci da prvo istrazi sve dobro pa onda tvrdi tako nesto. Zdravorazumna osoba nece vjerovati da je svijet nastao slucajno. Po meni, vece zablude od te nema. Mi smo sami sebi dokaz da Bog postoji.

Preporuka:

Sto se tice politeista. Nisu oni izmisli "bozanstva". Sve je to stvarno postojalo. Prouci Islam. Nisu to bozanstva. Bog je Jedan.
Muhammed s.a.w.s. je nama dosao samo kao Milost od Boga. I nema lepse stvari na ovom svijetu od Islama. Da zivis 100% po Islamu imao bi najbolji moguci zivot i na ovom i na Onom svijetu.
Mi smo ljudi, zato je Bog poslao covjeka (ljude). Da smo bili meleci, melek bi nam bio poslanik, isto sto smo i mi, jer Muhammed s.a.w.s. je uzor muslimanima. Najbolji covjek koji je krocio Zemljom. Kao i svaki poslanik, bezgrjesan.

Najlakse je nesto nagrditi i reci da nije tacno ili da ne postoji. Ali odgvor bi bio ok da si proucio religije pa tvrdio slicno.

Danas imamo sve vise ateista (vise nego ikad). Ali to ne znaci da je ljudski mozak evoluirao. Stavise, vratili smo se korak nazad... Danas ljudi dozvoljavaju da im drugi formiraju misljenje... Bivaju programirani na nacin da se udalje od Boga i natjeraju da ganjaju privremeno umjesto vjecno... Ali nista od toga nije slucajno!

Cuvena prica...

Kur'an nije naucna knjiga. Ali ako vec trazis naucne cinjenice, naci ces ih na hiljade. A ja sam do sada naveo 2. Tako da ne zuri.
Ne postoji nijedna greska u Kur'anu. I to je Bozija objava.

Mislim da gresis sto pukusavas objasniti Kuran sa naucne strane, jednako tako mozes da trazis naucne cinjenice u bajkama brace Grim.
Bez da te vredjam ali ovo ti je jedako prisupu prorockim knjigama Nostrodamusa recimo, svako nadje neki stih koji posle prilagodi necemu vec desenom i onda kaze Nostrodamus je to davno predvideo, ako je bio vidovit zasto jasno nije naveo sta i kako ce se desiti, no je pisato u nekim kontestima tj stihovima koje svako moze tumaciti na svoj nacin.

Jos i danas postoje narodi koji nisu imali dodira sa Kuranom kao ni Biblijom i ostalim svetim knjigama, zasto?
Da li zbog bozije volje ili zato sto nije dosao neki Hodza ili Misionar da im objasni da postoji Alah, Jahve ili Isus...
Sve te svete knjige su pisate u krugu iste teritorije i prosirene su samo u granicama mogucnosti putovanja ljudi u to doba.
Zasto ne nalazimo te religije npr u Australiji, Americi itd, nalazimo ih samo u delovima do kojih su ljudi tadasnjeg doba mogli da putuju..
Ili je pak bog odlucio da ostalim narodima ne objavi svoju rec i pusti ih da gore u paklu..

Jedno licno pitanje,
Jesi li ti sa svojim postovima ikada uspeo da bar na malo promenis necije mislenje, ili je neko bar malo uticao na tvoje mislenje u korist nekih drugih mogucnosti smisla naseg zivota.

Sva rasprava po forumima mi sve lici na Sizifov posao, tj raspravu bez smisla..

E kada bi samo znao koliko je to tvoje misljenje tebi nametnuto... Shvatio bi da ovih nekoliko milijardi pokornih su mnogo slobodniji od tebe...

Oni su daleko od duhovnosti, daleko od pravog puta koji vodi ka prosvetljenju i spasenju od ovoga sveta. Zbog takvih kao sto si ti i tebi slicni ..zbog te projekcije rodotelja, straha od kazne i zelje za nagradom a sto zovete "religija" a to je daleko od duhovnosti... zbog toga je nastala ta odbojna pojava ili naucni ateizam... pribeziste onima koji se u neznanju o sustini sveta i zivota nimalo ne razlikuju od vas, osim sto su shvatili svu apsurdnost verovanja u antropomorfnog cikicu sa bradom na nebu koji bi da sudi, kaznjava i nagradjuje.

Kao prvo... Mani se nagadjanja... Sta bi bilo kad bi bilo... Zivot nije igra!
A Bogu cemo se svi vratiti tako da ako Njemu neces biti pokoran, Onom ko te stvorio i stvorio je sve sto postoji.. Onda zasluzujes kaznu jer si nezahvalan. Svaku sitnicu koju imas u zivotu ti je od Boga. Pazi... Vidis... Cujes... Imas razum... I govoris da Onaj koji ti je sve to dao nije vrijedan tvoje pokornosti Njemu...

Vec sam ti rekao da ja nisam telo da bih bio stvoren. Telo je opazaj ,pojava . slika u svesti subjketa bas kao sto je slika i ceo tvoj "realan" svet.
Ono sto je osnova svega toga nije pojava, samim tim nije ni prostorno i kategorije jednosti i mnostva za to ne vaze. Znaci, to nije nastalo, nije stvoreno niti moze nestati. To je suspstancija ovoga sveta ili duh koji nalazimo u sebi.

Ali sumnjam da razumes o cemu govorim.

Koliko vidim, kroz svo tvoje verovaanje kao filozofska osnova stoji najobicniji REALIZAM jek tako?

Epa vidis sumnjam da su vas toem ucili ali realizam je oboren pre trista godina kao apsurd. Tako da sam temelj tvojih prica nema osnova sa te strane. Nema nikakvog tvorca jer supstancija ovoga sveta nije stvorena vec uvek jeste. Jednost, mnostvo ... biti stvoren i nestati, vazi samo za pojavu ..ne i za stvar po sebi ne i za i DUH.

Sta bi bilo kad bi bilo...
Steta za tvoju teoriju jer nije tako, zar ne?

Tvoja vera je uslovljena obecanom nagradom i strahom od zaprecene kazne a to je daleko od necega "uzvisenog" zar ne?

Zasto mislis da je zanimljivije na Zemlji nego u Raju koji covjekov um ne moze da zamisli!?
Procitaj Opis Dzenneta u Islamu.
To sto mislis da je dosadno govori samo o tvojoj neinformisanosti i slaboj viziji.

"Opis Dzeneta u Islamu"
Mogu da zamislim kako ste to smisllili kao obecanje onima koji su "verni".

E pa tu je se Islam razlike od drugih religija. Koliko sam razumio ti vjerujes da ces biti poslije neki duh i sve ce biti prazno i mrtvo...

Ja ne verujem nista. Vera je za one koji ne umeju da misle a oni koji umeju ne veruju nego znaju ono sto se moze znati i ne spekulisu o onome sto je izvan saznanja.
Ja znaci ne znam sta nas ceka posle smrti, to je transcendento pitanje(izvan mogucnosti ljudskog saznanja) ali znam sta posle smti nije! Znam da tada nema pojavnog sveta znaci nema ni nikakvog Dzeneta ...nikakvih nagradi i kazni... nikakvih prica za malu decu!
Ono cega ima nesto je potpuno izvan naseg poimanja. To je NESTO ali nesto transcendentno. i ma sta to bio to je nasa prava sustina...

Back