Научна веровања Vs Наука

onda neka ostane gravitacija, zemljina teza, ali da joj se ne klanjas da te ne proguta, a da vidimo sta kaze:'
Matej 11,28Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.
Matej 11,29Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smjeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojijem.
Matej 11,30Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.

Ona stoji u mestu i ne mrda.
Ne mislis valjda da je zemlha avion
ne izmisljaj da snishodis pjanom zilotu, da i tebe ne proguta gravitacija sa njim U JAMU, evo zilot i njegova zemlja, ne zna se ko je pijaniji, ko se vise ljulja i premesta, zavrtelo se zilotu u glavi. ali zavrttelo se i zemlji!:thumbdown:

Izaija 24. poglavlje - Biblija Govori

Kao pijan čovjek ljulja se zemlja, kao viseća postelja njiha se tamo i ovamo. ... Sva će se zemlja ljuljati kao pijan čovjek, i premjestiće se kao koliba ...

Poslednja izmena:
ne izmisljaj da snishodis pjanom zilotu, da i tebe ne proguta gravitacija sa njim

Kao pijan čovjek ljulja se zemlja, kao viseća postelja njiha se tamo i ovamo. ... Sva će se zemlja ljuljati kao pijan čovjek, i premjestiće se kao koliba ...
Nema veze to ni sa zilotom.ni sa biblijom.
Biblija moze tvrditi do sutra da se letimo ko raketa samo bi rekla bez biblijo od mene.

Ona stoji u mestu i ne mrda.
Ne mislis valjda da je zemlha avion
Он мисли и да је васиона авион, без центра ...

Хаотика хелијоцентрика којима је јаје старије од кокошке, уместо склада у светом писму, дебиличарење еугеником

ne izmisljaj da snishodis pjanom zilotu, da i tebe ne proguta gravitacija sa njim U JAMU, evo zilot i njegova zemlja, ne zna se ko je pijaniji, ko se vise ljulja i premesta, zavrtelo se zilotu u glavi. ali zavrttelo se i zemlji!:thumbdown:

Па о земљотресу је ту реч, а не о летењу Земље лудачким брзинама по свемиру...

ma vi se glupirate samo
The earth has always been fixed and immovable, both in relation to us and in relation to its orbit around the sun.

Does the Bible teach that the earth is 'fixed' and 'immovable'?

• The earth is fixed and immovable in relation to its orbit around the sun. Have you ever known the earth to "unfix" itself and "move" itself out of its orbit around the sun? It doesn't happen, because the earth is fixed and immovable in relation to its orbit around the sun.

• The earth also is fixed and immovable in relation to us. There has never been a single day in which we had no place to stand, because the earth unfixed itself and moved itself out from under our feet.

ti pola namerno lupas, kazes negde da si sarkastican cak, a drugu polovinu lupetas iz neznanja - prvo nemas pojma o gravitaciji,a drugo postoje i druge sile u fizici, pa ja sam bar ucio nebesku mehaniku, samo sto me napadas kada postavljam, teras me da vadim iz malog mozga
Одлично је што си учио. Право да ти кажем, и то се не шалим, нимало. И сви који су ко ја, да и њима поручим да се плаше овога. Сваки који је овако, кликераш, што кажу... и слабо је вато белешке и није бубо довољно, није се трудио. Све или скоро све хватао из прве, занемариво онај сирови труд и муку...

pitanje je bilo zasto ne padne, cak se polako udaljava od zemlje? sta ga udaljava?
sta ti je to kontra ubrzanje, odakle ti to? opet izmisljas gluposti
Ма само превео на себи разумљив појам моју анти-гравитациону константу. Оће да краде туђе форе.. "Мој друг.. има проблем.. оће да се зове ко ја...."

По Библији је само земља центар стварања материјалне природе и сунце само служи земљи и човеку на њој...

Само наука која тако тврди је усклађена са религијом, остале су антибиблијске науке, дакле безвредне за вечну Истину...
Огадићеш људима и Библију, и чак икону "Неусипајушчаја...", кад је виде да се скроз згаде помисливши на тебе...

Оно што сам до сада прочитао од тзв "равноземљаша" су све сама тумачења и нагађања. Ниђе везе са конкретним цитатима у Библији, који јасно и недвосмислено упућују на то што тврдите. Говорите о доказима, а тражите слепу веру у .. доказано нетачно.

Библија се уопште - питањем равне земље - и-или центром васионе - и не бави.

Чак... бављење.. и то опсесивно бављење... звездознањем... је погрешан пут... та наука треба да те приведе Христу, да на небу видиш Витлејемску звезду, а не свој лични понор.

Не рекоше ли им да се након виђења са Богомладенцем, "звездозналци" - не враћају истим путем?

То је порука и за све астрономе - како онда - тако и данас.

Не рекоше ли им да се након виђења са Богомладенцем, "звездозналци" - не враћају истим путем?
replika ti je odlicna osim ovoga - ko im rece? josifu i pastirima pise da se javio andjeo Gospodnji, a ovima? ne pise ko.
i sta se desilo potom?
buduci da su prevarili Iroda, on pobi silnu decu u nastojanju da ubije dete Isusa, a za koga su ovi kao i Irod misli da je zemaljski car

znaci, anatema na tu trojicu zvezdocataca zbog kojih Irod pobi decu, bolje da nisu ni dolazili prkleti bili!.

А покушао сам да објасним ко је хтео да саслуша.. које је значење баш такве васионе (са пар измена у смислу схватања гравитације и оживљења присуства електричне силе у небеској механици).

Ал не оно. оно удри у дрогу. Псалми, овај реко, онај реко. Мани ме бре, и мани нас бре. То ти је те твоје теорије за кућну употребу. Еј? Доказано и чак лако доказиво нетачне.

Ко кад би говорио.. ја сам православан јер ко Амиши живим ко стршљен окачен о природе грану. Такав живот доказује само да си стршљен не и човек. Стршљен има ко и пчела жуто-црне византијске пруге, ал не даје мед.

replika ti je odlicna osim ovoga - ko im rece? josifu i pastirima pise da se javio andjeo Gospodnji, a ovima? ne pise ko.
i sta se desilo potom?
buduci da su prevarili Iroda, on pobi silnu decu u nastojanju da ubije dete Isusa, a za koga su ovi kao i Irod misli da je zemaljski car

znaci, anatema na tu trojicu zvezdocataca zbog kojih Irod pobi decu, bolje da nisu ni dolazili prkleti bili!.
Држ се ти науке.

Држ се ти науке.
pa reci sta nije tacno? ko im javi da idu drugim putem, i da li je zbog toga irod pobio decu?
za josifa i pastire jasno pise u jevandjelju da ih je andjeo Gospodnji vodio, a ovu trojicu zvezdara, astrologa, mudraca sa istoka, kako god da ih imenujemo?
njih je djavo doveo! krv dece koju irod pobi je na njima, i ne treba da se slave, vi zlo radite!

Poslednja izmena:
Људско падне све што полети, јер нема Божију заповест да лети до краја света...

Заповест Божија је та најскривеније сила, која ствара друге силе и бића...

То лагано удаљавање вештачких сателита је због спиралног кретања у вис које је и једино могуће у универзуму, изузев за фотоне (светлост) која зрачи на све стране праволинијски

Контра убрзАње је од земљиног гравитационог убрзања, које мора да савладаш контром да би полетео...

Матушка-Змај га је назвао антигравитационим, а измислио и против константу гравитацији (небулозу која мери - ништа)
Човече, па ти не знаш ни физику основне школе. Стварно брукаш православље, не кажем ти што те мрзим. Да те мрзим, не би реко ЗИЛ-ча, него нешто друго. Смири се, признај шта не знаш, ево како онај што га зовете Босанац, "Маки". Лепо човек каже "не знам". И молим лепо. Ко га мрзи, бар га обрадово. Ко не мрзи, драго ће му бити што се ишчупо из незгодне ситуације.

Не врти се земља ни око чега, утврдио ју је Бог на водама, да се никад не помери, знаш псалме...
znam vidis sta ti covek kaze - kopno, psalmist nije imao pojma da ti mislis na planetu, ili palacinku ravnu planetu
Све се око ње креће, а она ни око чега, зато ти мешаш статичну гравитациону силу, са силама кружења око ње, јер ни не би могле бити центрипеталне силе, да не постоји централна статична сила гравитације, око које се све ротира у свом од Бога заповеђеном служењу човеку на земљи...
gde pise da se sve okrece oko zemlje?

da imate ves masine tamo u to vase zilotsko selo, znali bi kako se zove ta sila nasuprot gravitaciji koja ne daq mesecu da padne i jos ga odvlaci od zemlje - centripetalna, a ona druga je centrifugalna, eto, pokusali ste da izguglate, i onda kada ne znaju indusi, onda kazes bog, ili lupetas anti ovo ono

spiralno? ne znam bas da se moja ves masina vrti, ROTIRA spiralno, to je sasvim drugo pitanje nebeske mehanike, komplikovanije, i nema veze sa mojim pitanjem, i nema veze sa uglom koji zmaj pomenu koje je trece pitanje, nego ste vi sve pobrkali selje moje dobre alkoholisane bez ves masina - da ih imate, znali bi, zato samo smrduckate po forumu

A Bog je najveci naucnik kako je uspeo da proracuna sve da se to vrti tako savrseno, to da bude slucajnost nema sansi, to je neko morao detaljno da izracuna i tacno postavi na odredjenoj udaljenosti da se te sile potiru, i da se sve savrseno vrti, minimalno udaljava itd

nebeska mehanika je dokaz Boga, to tako da se uredi samo od sebe nema sansi
Не знам у коју и школу ишо, и када конкретно, али од 90тих тамо... кад сам ја ишо у те школе где се учило, објаснило нам се да и центрифугална и центрипетална сила - не постоје. То смо тако прво учили у основној школи. Постоји радијална сила и сила конкретног начина придржавања покретног објекта на одређеном растојању.од центра круга (еластична, нормална, гравитациона, итд...)

Не знам у коју и школу ишо, и када конкретно, али од 90тих тамо... кад сам ја ишо у те школе где се учило, објаснило нам се да и центрифугална и центрипетална сила - не постоје. То смо тако прво учили у основној школи. Постоји радијална сила и сила конкретног начина придржавања покретног објекта на одређеном растојању.од центра круга (еластична, нормална, гравитациона, итд...)
eh cuj ne postoje, tako kako si opisao to su te dve, evo da ti dokazem za jednu da je to samo drugi naziv radijalna
Centripetal force ( ‍ )Net force acting in the direction towards the center of a circular path, causing centripetal acceleration. Direction is perpendicular to the object's linear velocity. Also sometimes called radial force.
samo sto izgleda nisi u srbiji to ucio, jer ja znam da su nama rekli da postoje i da se bas tako zovu kako ti rekoh, hehe, ali mozes i da ih zoves po tvome

a ako procenim da mene testiras i varas, onda se cuvaj

Ravna zemlja i ljudi gušteri. To je vaš domet.

Šta su od vas napravili, kuku majko.
Рече атеиста... чек.. ти си дакле један од оних атеиста који не верује у оно.. ванземаљце? Како сад то? Обично то иде једно с другим.. Оно сине-баки, мис'им Ану-наки. Ану-наки, Ану-ваки? Захарија Сичин, нема везе сничим.. Артур Кларк Црни Обелиск, ал не Ремарков...

Back