Научна веровања Vs Наука

Саће те прво извређа, па ће ти каже "зини ти кажем"... (са малко више речи...). Н'уме да каже не знам. Тигар је ту подригно одавно.
znam ja da je on sirovina, ali ti si lukav, secamo se kako si nastupio, tako da sam resio da vas deljem zajedno,. malo njega, malo tebe
ej, mene si nasao da varas da ne postoje, negoi se samo drugacije zovu

eh cuj ne postoje, tako kako si opisao to su te dve, evo da ti dokazem za jednu da je to samo drugi naziv radijalna

samo sto izgleda nisi u srbiji to ucio, jer ja znam da su nama rekli da postoje i da se bas tako zovu kako ti rekoh, hehe, ali mozes i da ih zoves po tvome

a ako procenim da mene testiras i varas, onda se cuvaj
Јок, радијална је и другог смера и другог интензитета. На Википедији има - свашта. Наука им је на научно-популарном нивоу. А кренеш малчице дубље, добијеш џанк што кажу скверни енглези. Проверавај мало боље. Мораћеш да питаш неког јачег физичара. Реко сам ти и кад се то променило. 90тих.

Јок, радијална је и другог смера и другог интензитета.
a kako se zove ona druga postojeca si zaboravio? ej, pa ne mozes da lazes,
На Википедији има - свашта.
to ti meni predajes sa viki, ja vadim iz malog mozga, nema sanse da te neko naucio radijalnoj, a rekao da centripetalna ne postoji, to selja zilot bez ves masine mozda misli da ne postoiji CENTRIFUGA, a ti si prevejani lazov, jel znas?

tako si dosao da opadas avvu justina, cuo ti abar od nekoga, takav si covek, prevarant, zilot kakav god da je, ali moze da mu se poveri nesto,a tebi ne moze

on moze da se pokaje, a ti si zabrazdio, babuska

Poslednja izmena:
znam ja da je on sirovina, ali ti si lukav, secamo se kako si nastupio, tako da sam resio da vas deljem zajedno,. malo njega, malo tebe
ej, mene si nasao da varas da ne postoje, negoi se samo drugacije zovu
Само ти дељи лука ко и ја, да пуцамо од здравља барем на ову зимкасту јесен. Што се тиче центрифугопеталне... мораћеш сам да се снађеш.. ја да би ти то објаснио морам да нађем где су ми свеске из средње... а појма на памет ми не пада.

Само ти дељи лука ко и ја, да пуцамо од здравља барем на ову зимкасту јесен. Што се тиче центрифугопеталне... мораћеш сам да се снађеш.. ја да би ти то објаснио морам да нађем где су ми свеске из средње... а појма на памет ми не пада.
ti samo mislis da si se sad izvukao

a kako se zove ona druga postojeca si zaboravio? ej, pa ne mozes da lazes,

to ti meni predajes sa viki, ja vadim iz malog mozga, nema sanse da te neko naucio radijalnoj, a rekao da centripetalna ne postoji, to selja zilot bez ves masine mozda misli da ne postoiji CENTRIFUGA, a ti si prevejani lazov, jel znas?

tako si dosao da opadas avvu justina, cuo ti abar od nekoga, takav si covek, prevarant, zilot kakav god da je, ali moze da mu se poveri nesto,a tebi ne moze

on moze da se pokaje, a ti si zabrazdio, babuska
Зависи у ком простору се налази. Ако је веш машина или зид смрти - то је нормална сила на оплату зида смрти или бубањ веш машине. Ако се ради о клатну и виску, то је еластична сила материјала којим је клатно везано за центар круга. Ако је кретање сателита онда је то Сила које је резултанта таласних сила (веће спољне Силе таласног размицања у микропростору - иза две масе (гледано из перспективе међуодноса маса) у односу на малу силу таласног размицања у микропростору - између две масе. Пошто је између маса слабија сила размицања у односу на спољну јачу, онда вишак спољне силе делује појавно - као гравитација - сабијањем простора између маса.

А што бих се извлачио? Јел ти то мене нешто као, нападаш?
ja? ti si vec u napasti, pogledaj samo kako izmisljas gluposti, do pola kao nesto naucis, pokupis, jel nisi glup, ili si vec znao, a od pola te obuzme napast da varas i lazes, i muljas prosto:
kakve talasne sile i talasna razmicanja, normalna sila, kakva elastika, kakav mikroprostor ako pricamo o makrokosmosu? samo lazes i izmisljas, a malocas negiras ono sto nema sanse da ti je receno da ne postoji, samo dodajes i oduzimas varajuci koga stignes, ali ti to namerno radis, a zilot ako pogresi on slucajno pogresi, kao i svi mi
prosto si covek kome se ne mogu dve koze poveriti, muljara najgore vrste, prevarant kakvog ovaj forium nije video 10 godina, lukava lisica, koja ako nije nekoga zavrnula propade joj dan, tebe prosto ispunjava da nekoga zauebes, jace od tebe, napast, a mene bas briga, necu da znam kada nadrljas, nevolja si veca od svih ovde, eto, pa kada pitas da ti odgovorim

Poslednja izmena:
Реко сам ти и кад се то променило. 90тих.
In the late 18th century, the modern conception of the centrifugal force evolved as a "fictitious force" arising in a rotating reference

90-ih,. u kom veku mislis? njytn je tada ziveo, nista se nije promenilo sve je to 18 vek!!! ti lazes IZGUGLAO SI FICTITIOUS ali nisi stigao da vidis sta je to "FIKCIJA", pa si slagao da je nepostojeca i da su te tako naucili, jedino ako si u 18 veku isao u skoly, LAZOVU!

Fictitious forces are invoked to maintain the validity and thus use of Newton's second law of motion, in frames of reference which are not inertial.[2]

a nisu vam rekli da je gravitaciona nepostojeca?
to su zaboravili?

Gravity as a fictitious force​

[edit]
Main article: General relativity
The notion of "fictitious force" also arises in Einstein's general theory of relativity.[23][24] All fictitious forces are proportional to the mass of the object upon which they act, which is also true for gravity.[25][26] This led Albert Einstein to wonder whether gravity could be modeled as a fictitious force.

============
znaci 90-ih kazes da se promenilo, anjstajn ti predavao, samo zaboravio da pomene i gravitacija da je nepostojeca? ajde koga lazes vise?

Poslednja izmena:
Гравитација као сила, у класичном смислу, у коме се учи у школама - не постоји. Гравитација је појава, а сила је - електрична по својој суштини. Има нешто од тога да се нађе по астрофизикама... и другим физикама...
a jel, pa zasto onda lazes ljude da se to promenilo 90-ih godina i da su te tako ucili u skoli, o "nepostojecim silama", ako ima da se nadje? ima da se nadje od isaka njutna. pa preko ajnstajna, ima sve da se nadje, samo gugl prevodilac ne zna za naucni kontekst te fictitious force
i opet moram da te ispravljam:

Osnovne sile
ili fundamentalne interakcije su interakcije čestica koje se ne mogu svesti na osnovnije interakcije. Četiri osnovne sile u prirodi su:

1. Gravitacijska sila
  2. Elektromagnetska sila
  3. Slaba nuklearna sila
  4. Jaka nuklearna sila

Рече атеиста... чек.. ти си дакле један од оних атеиста који не верује у оно.. ванземаљце? Како сад то? Обично то иде једно с другим.. Оно сине-баки, мис'им Ану-наки. Ану-наки, Ану-ваки? Захарија Сичин, нема везе сничим.. Артур Кларк Црни Обелиск, ал не Ремарков...
Još jedan ravnozemljaš?

Koliko vas je tačno na forumu, zna li se

znam vidis sta ti covek kaze - kopno, psalmist nije imao pojma da ti mislis na planetu, ili palacinku ravnu planetu

gde pise da se sve okrece oko zemlje?
Пише "утврдија земљи на водах"... Копно у црквеној Библији не постоји као реч, постоје само земља, сухо и мора која представљају земљу... Са сухим су и мора фиксна, стоје у својим границама и не преливају се ван њих

Пише о централности земље у тумачењима светих отаца - Учитеља универзума (васељене) којима ниси ни за принети умом и схватањима... Тачније мало ко и од светитеља им је за принети, а камо ли ми обичњаци

Место где се родио Бог мора бити центар свега и физичког и духовног, таква је Промисао Божија - савршено складна и уређена, јер Бог ствара само хармонију и савршенство...

Пише "утврдија земљи на водах"... Копно у црквеној Библији не постоји као реч, постоје само земља, сухо и мора која представљају земљу... Са сухим су и мора фиксна, стоје у својим границама и не преливају се ван њих

Пише о централности земље у тумачењима светих отаца - Учитеља универзума (васељене) којима ниси ни за принети умом и схватањима... Тачније мало ко и од светитеља им је за принети, а камо ли ми обичњаци

Место где се родио Бог мора бити центар свега и физичког и духовног, таква је Промисао Божија - савршено складна и уређена, јер Бог ствара само хармонију и савршенство...
Praznoslovlja umesto bogoslovlja

Саће те прво извређа, па ће ти каже "зини ти кажем"... (са малко више речи...). Н'уме да каже не знам. Тигар је ту подригно одавно.
Пише у делима светих отаца који су изучавали астрономију и имали крајња откровења попут Три Јерарха, св. Кирила Александријског и сл...

Древни светитељи су на много вишем нивоу били него ми данас, то је скрипта која ти фали у памети коју си ситно прибро из новина и збрканих књига...

In the late 18th century, the modern conception of the centrifugal force evolved as a "fictitious force" arising in a rotating reference

90-ih,. u kom veku mislis? njytn je tada ziveo, nista se nije promenilo sve je to 18 vek!!! ti lazes IZGUGLAO SI FICTITIOUS ali nisi stigao da vidis sta je to "FIKCIJA", pa si slagao da je nepostojeca i da su te tako naucili, jedino ako si u 18 veku isao u skoly, LAZOVU!

Fictitious forces are invoked to maintain the validity and thus use of Newton's second law of motion, in frames of reference which are not inertial.[2]

a nisu vam rekli da je gravitaciona nepostojeca?
to su zaboravili?

Gravity as a fictitious force​

[edit]
Main article: General relativity
The notion of "fictitious force" also arises in Einstein's general theory of relativity.[23][24] All fictitious forces are proportional to the mass of the object upon which they act, which is also true for gravity.[25][26] This led Albert Einstein to wonder whether gravity could be modeled as a fictitious force.

============
znaci 90-ih kazes da se promenilo, anjstajn ti predavao, samo zaboravio da pomene i gravitacija da je nepostojeca? ajde koga lazes vise?
Мани се Гугл срча са дебилних линкова које само мали део сила и закона посматрају, док остале или негирају или не повезаношћу лупају ко отворен прозор попут Ајнштајна...

Не убројити гравитациону и магнетну силу у фундаменталне, је злочин према папиру и мозгу који то чита...

Poslednja izmena:
Мани се Гугл срча са дебилних линкова које сами мали део сила и закона посматрају, док остале или негирају или не повезаношћу лупају ко отворен прозор...

Не убројити гравитациону и магнетну силу у фундаменталне, је злочин према папиру и мозгу који то чита...
Koliko anđela stane na vrh igle za šivanje?

Back