Ghostbuster
Ja govorim što se moglo dogadjati padom Banja Luke, a ti da bi VJ ušla u zagreb

.
Da si pazljivije citao, shvatio bi. Na zalost, domoljublje i "nevidjena sposobnost" CRO vojske ti pomracuju razum i mogucnost rasudjivanja.
SRJ se po mirovnom sporazumu sa UN obavezala da ce stititi RSK u slucaju napada od HV i da je to i uradila, vase jedinice ne bi nikada usle ni u Kinin a kamoli u BL. Necu da se bavim hipotezama ali najobicnije grubo poredjenje podataka o vojnoj snazi daje odgovor svakom razumnom coveku.
Ne, nego zato što nema goriva za 5 dana rata, čitaj stenograme, a bome nije imao ni snage.
Pojma ti nemas kako se svercovalo gorivo u Srbiju.
Kadijević je bio jako glup čovjek.
Volim kada dobijem ovakve odgovore pune logike i argumentacije.
Ja tebe ne razumijem, potpuno neartikulirano odgovaraš i skačeš na 91. sa lovačkim pričama i gatanjima. Ja uopće nisam govorio o ovome u mom prijašnjem postu, govorio sam što bi se dogodilo padom republike srpske, dogodio bi se vjerojatno gradjanski rat u srj, i to amerikanci nisu željeli.
Ne bavis se gatanjima ali zato kazes: "dogodio bi se vjerojatno gradjanski rat u srj". Da si ziveo u Srbiji, znao bi da je nakon pada RSK glavnu ulogu nacionalista u Srbiji preuzela opozicija koja je kasnije 05. oktobra 2001 dosla na vlast u Srbiji (i sada vec vidimo sa kakvim posledicama po Srbiju). Glavna zamerka Milosevicu je bila
da nije zastitio Srbe u RSK. Da je Srbija usla u sukob na strani RSK i RS, takva argumentacija ne bi bila validna. Dakle, tvoja hipoteza ne pije vodu (iako se ti, jelte ne bavis gatanjem

)
Samo sam još ovo čekao. Pavelić, ustaše, ndh. Očekivao sam ozbiljnije odgovore od tebe,
Pa kaj si drugo mogao ocekivati imajuci u vidu tko vam je bio novi poglavnik?! Znam da gatam ali da je neko Njofri ponudio Hrvatsku do Vladivostoka, on bi to vrlo rado prihvatio.
Nemoj sad muslimansku stranu predstvaljat kao nekog apsolutnog krivca za sve jer ne možeš. Prvo zato jer su muslimani daleko najviše stradali u Bosni, drugo jer je cilj srbije i srba bio da se najmanje 70% Bosne pripoji Srbiji. Dakle nije bio niti malo humaniji i pravedniji od islamske države. Ako su Srbi imali pravo pripajat teritoriju BiH srbiji, imali su Muslimani pravo i na svoj koncept, tko im brani? Isto vrijedi i za Hrvate.
polahko.... ajde malo da rascistimo, koji su to i koliki podaci koji pokazuju najveca stradanja Muslimana? Prikazi mi te rezultate pa da malo analiziramo....
Znas u cemu je problem kod vas Hrvata.... nehumano velika koncentracija lazi i propagande po glavi stanovnika. Sutra kada neki klinac u Hrvatskoj koji je rodjen 10 godina posle rata bude zeleo da sazna sta se desavalo u BiH '90-ih naletece na ovo:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Rat_u_Bosni_i_Hercegovini
Sta reci, ljigavo, licemerno, perfidno, propagandno i krajnje tendenciozno. Jednom recju... jadno.
Jako je zanimljivo primetiti da u tabeli vaznijih dogadjaja nedostaju stvari kao masakr srpskih civila u mestu Sijekovac pocinjen od strane hrvatskih snaga u martu 1992 kao i masakr srpskih civila na Kupresu nedugo iza toga.
a treba li uopste da pocinjemo raspravu o tome kako je doslo do rata? Kako je jedan konstitutivni narod
na silu preglasan od strane druga dva?! Zamisli da se sada Srbi sa Bosnjacima dogovore i jednostavno eliminisu Hrvate iz BiH. Sutra bi cela Hrvatska vristala o tome kako je nacinjena uzasna nepravda i pravni zlocin. Tada vam to nije smetalo, gospodo.
Ali razumem, lakse je neukom puku zamazati oci sa pricom o velikosrpskoj agresiji i onda ih izbaciti iz ustava u Hrvatskoj i preglasati u BiH pa se posle praviti kako je sve rezultat cestite borbe za slobodu.
U stvari... bosanski muslimani, Hrvati, Slovenci i Siptari su bili NATO pesadija u planiranom geopolitickom ratu na Balkanu. Jedino je Srbija imala testise da se tome suprostavi i zato je morala to da plati.