- Poruka
- 2.053
ma RSK je platila cenu svojih lidera koji su bili politicki idioti... hoce sve odmah i sada... tako se ne vodi politika...
Samo da dam citate dvojice lidera rsk, Babića i Martića
Babić 91.:
Uvjeravam vas da ćemo mi u Krajini prije izginuti ili se iseliti iz Krajine u Evropu nego što ćemo pristati na bilo kakav život u bilo kojoj državi Hrvatskoj. Za ovaj svoj stav ja imam potvrdu u plebiscitarnoj, stoprocentno izraženoj, volji srpskog naroda u Krajini. Tu volju, da vas podsetim na tu činjenicu, do sada smo dva puta ispitivali".
Martić 8.2.1995:
Za prihvatanje koncepcije tzv. mirne reintegracije Krajine u Hrvatsku, smijemo li mi na [to] pristati? (...) Život u Hrvatskoj bio bi gori od svakog rata. Život u Hrvatskoj - zar bi to bio život?
10.2.1995 u Kninu:
Rat između RH i RSK mora se završiti pobedom jedne i porazom druge strane. Dok se to ne desi, rat se neće i ne može završiti."
Rat do kraja su htjeli, rat do kraja su i dobili, odnosno izgubili. Dakle, bilo kakva mirovna inicijativa sa rsk je bila unaprijed osudjena na propast, bez obzira tko je vodio, podržavao ili narušavao ili što nudio. Srbi su izričito htjeli ili da Hrvatska izgubi rat do kraja ili da prizna RSK i da se rsk potom ujedini sa Republikom srpskom, a zatim sa Srbijom, treća opcija je za njih bila nemoguća i nikad je nitko nije spomenuo sa srpske strane. Jedini način da Hrvatska riješi taj problem i završi rat je bio vojni.
Poslednja izmena: