Velike srpske pobede u devedesetim godinama

Cudna pobeda posto Pastrik i Kosare od 99 nisu pod kontrolom Srbije.

To se zove moralna pobeda.

Mi smo moralni pobednici te smo svaki rat casno vodili i jos casnije izgubili, a gde smo ratovali tu skoro da i nema vise Srba...i u Srbiji nema vise Srba koliko ih je bilo pre tih ratova.

Ako to nije moralna pobeda u ime Carstva Nebeskog, ja ne znam sta je...

Ovo je kao kad bi došao kod komšije u kuću, probio zid kuće, iscrtao traku po sred njegove dnevne sobe preko njegove sofe i rekao "meni ovako najviše odgovara da prolazim do prodavnice u komšiluku. U zamenu za prolaz ti možeš da okačiš veš na mojoj terasi."

A komšija će "pa kako da ne, dragi komšo, slobodno ti ajde kroz moju dnevnu sobu preko mene kad god poželiš"

To se zove moralna pobeda.

Mi smo moralni pobednici te smo svaki rat casno vodili i jos casnije izgubili, a gde smo ratovali tu skoro da i nema vise Srba...i u Srbiji nema vise Srba koliko ih je bilo pre tih ratova.

Ako to nije moralna pobeda u ime Carstva Nebeskog, ja ne znam sta je...
Dobili rat u Bosni, na Kosovu i Metohiji i Preševskoj dolini.

Ovo je kao kad bi došao kod komšije u kuću, probio zid kuće, iscrtao traku po sred njegove dnevne sobe preko njegove sofe i rekao "meni ovako najviše odgovara da prolazim do prodavnice u komšiluku. U zamenu za prolaz ti možeš da okačiš veš na mojoj terasi."

A komšija će "pa kako da ne, dragi komšo, slobodno ti ajde kroz moju dnevnu sobu preko mene kad god poželiš"

Чија је земља косовска, наша или шиптарска ?

kosovo
to je kao kada bi komsa dosao u tvoju kucu i rekao ovde ja pravim raspored i komandujem.

Poraz NATO pakta i Amerikanaca u Srbiji bio je brutalan. General-pukovnik Nebojša Pavković je jedini haški osuđenik koji nije pušten na slobodu nakon odslužene 2/3 kazne. To dovoljno govori koliko jih boli poraz i poniženje u ratu protiv Srbije. Da Amerikanci nisu bili zadovoljni učinkom intervencije na Kosovu govori i činjenica, da je jevrejski ratni zločinac Wesley Clark prevremeno smenjen sa dužnosti komandanta NATO saveza u Evropi. Još jedan ratni zločinac - Javier Solana je takođe prevremeno smenjen sa svoje dužnosti, generalnog sekretara.

Vojska Republike Srpske je postigla impozantne rezultate na Vlašiću početkom 1995, kada je odbila sve napade daleko brojnije muslimanske vojske - takozvane Armije RBiH, ja mislim, da se radilo o operaciji Domet-95 ili Domet-1. Nisam siguran.
Sve je to lepo, međutim VRS je slušajući Zlobu i Mirinu komunističku kuknjavu propustila priliku da preseče Alijinu džamahiriju na dva dela uspostavljanjem još jednog paralelnog koridora ‘93.

Isto kao što su RSK i tzv. “JNA” ostavili Tuđmana u životu tako što su se zaustavili pred Karlovcem u situaciji kad mu je sve do Slovenije bilo nebranjeno, a još posle onaj jugoslovenski izdajnik Čeda Bulat.

Čisto sumnjam da Nemačka i u toj situaciju opet ne bi saterala Srbe pod Hrvatsku, ali Tuđmanu i HDZ-u bi tako nešto bilo kraj, i to bez mnogo galame.

Sve je to lepo, međutim VRS je slušajući Zlobu i Mirinu komunističku kuknjavu propustila priliku da preseče Alijinu džamahiriju na dva dela uspostavljanjem još jednog paralelnog koridora ‘93.

Isto kao što su RSK i tzv. “JNA” ostavili Tuđmana u životu tako što su se zaustavili pred Karlovcem u situaciji kad mu je sve do Slovenije bilo nebranjeno, a još posle onaj jugoslovenski izdajnik Čeda Bulat.

Čisto sumnjam da Nemačka i u toj situaciju opet ne bi saterala Srbe pod Hrvatsku, ali Tuđmanu i HDZ-u bi tako nešto bilo kraj, i to bez mnogo galame.
Čedo Bulat nije izdajnik.Komandant 21 kordunaškog korpusa SVK pred oluju je bio Veljko Bosanac.Prvog dana oluje 4.8.95.on misteriozno "nestaje",a dužnost komandanta korpusa od 5.8.95.preuzima Čedo Bulat.
Kordunaški korpus nije osto u okruženju zato što je biježo,nego zato što se borio.
Prve linije u oluji u zoni odgovornosti korpusa su Hrvati probili tek 6.8.95.kad je već pola Krajine palo.Prvo mjesto koje su Hrvati u oluji zauzeli je bio Slunj 6.8.95,a u Vojnić i Vrginmost ulaze 7.8.95.
Zadnje mjesto na Kordunu što je palo je bilo Topusko 8.8.95.gdje je izvršena predaja korpusa Stipetiću.
Bulat je napravio najbolje što je u datim okolnostima mogo,i nije nikakav izdajnik.
Valja imat na umu da je korpus pored 5-6000 vojnika sa sobom imo i oko 25 000 civila koji su ostali u okruženju.

Back