Naša mala biblioteka

... i zdravlje i još x jako korisnih stvari, držala sam je u ruci sinoć :wink:
Slažem se u potpunosti sa svim napisanim, a dodala bih i knjige od Marion Marč i Džoan Mekevers (stare knjige, u izdanju Dečijih novina) od 1-4. Prva je baš baš osnova, tipa -planete, znaci, kuće; zatim položaji, mehanizam tumačenja (najosnovnije) pa naravno treba početi od nje. To je jedna od prvih knjiga koju sam čitala iz astrologije ...dosta detaljno, puno opisa ... zanimljivo, onako u američkom, lagodnom stilu, zanimljivo za laike a korisno za one koji bi štošta da nauče.

E pa ja imam te. Samo mi fali prva knjiga :?

1. "Sinastrija - razumevanje ljudskih odnosa kroz astrologiju" pisac - Ronald Dejvidson
2. "Astrologija - matematichke metode i tehnike tumachenja" knjiga 2
3."Astrologija - analiziranje horoskopa" knjiga 3
4. Astrologija - proricanje buducnosti" knjiga 4

Ostale 3 su pisali: MArion MArch i Dzoan Mekeveres

Izdanja 1990 - 1992

Ps. fali mi knjiga 1...

Ps. promashila sam temu...(vecheras se ponasham bash onako strelchevski, smotana sam na kvadrat :lol:)

Jao, ne znam, meni su Točkovi sudbine 1 i 2 jako "pitki". Baš su mi legli da zaokružim celinu, ali od svih "početničkih" sam ih čitala na kraju pa ne znam ... Počela sam od amerikanki.
Odličan opis ''PLITKI''. Baš bih i ja tako rekla. Uzmem knjigu od 300 strana i kad je pročitam shvatim da nisam ništa novo naučila...baš su onako, za zaradu kinte...kažu za Imširagića da je upravo takav- mnoooogo voli pare.:roll:

Ja imam samo 1. knnjigu od Marc-Mekevers,ako neko nabavi kopije ostalih rado bi ih kupila.
Od Dupora imam "Ne vjerujete-provjerite" a u planu mi je da vrlo skoro kupim i drugu.
Super sto je pokrenuta ova tema,za Kartera nisam znala.
Ja sam cula jos da su dobre i knige od Predraga Petkovica pa me interesuje kakvo je vase misljenje o njegovim knigama,vrede li zaista?
Pozdrav svima!

Odličan opis ''PLITKI''. Baš bih i ja tako rekla. Uzmem knjigu od 300 strana i kad je pročitam shvatim da nisam ništa novo naučila...baš su onako, za zaradu kinte...kažu za Imširagića da je upravo takav- mnoooogo voli pare.:roll:
Ne plitki ... :| PITKI, laki za čitanje, lako "svarljivi" ... To smatram prednošću, i daleko od toga da mi nije koristilo, čak štaviše prilično su mi legle... To je doduše vrlo individualno šta kome paše ali meni se tek posle "Točkova ..." neka celina u glavi zaokružila, pre toga sam bila u fazi kada od drveća nisam videla šumu. Pitanje je da li bih uopšte mnoge stvari pohvatala bez njih, pre svega u pogledu načina tumačenja - ono oko dispozitora, i druge slične stvari. Ima toga i na drugim mestima ali za početnike nedovoljno sažeto, kao kod Marč & Mekevers ...
Ovo je moje mišljenje, e sad, svako zna šta je njemu najviše koristilo.

Ne plitki ... :| PITKI, laki za čitanje, lako "svarljivi" ... To smatram prednošću, i daleko od toga da mi nije koristilo, čak štaviše prilično su mi legle... To je doduše vrlo individualno šta kome paše ali meni se tek posle "Točkova ..." neka celina u glavi zaokružila, pre toga sam bila u fazi kada od drveća nisam videla šumu. Pitanje je da li bih uopšte mnoge stvari pohvatala bez njih, pre svega u pogledu načina tumačenja - ono oko dispozitora, i druge slične stvari. Ima toga i na drugim mestima ali za početnike nedovoljno sažeto, kao kod Marč & Mekevers ...
Ovo je moje mišljenje, e sad, svako zna šta je njemu najviše koristilo.
E meni nisu legle...jesu lake za čitanje, ali malo informacija nekako...šta znam... s obzirom na to po koliko strana ima koja, premalo teorije za primenu..moje mišljenje.

Jel ovde niko ne cita Milekica? Meni su sve njegove knjige sjajne a "Astropsihologija" narocito. Preporucujem i "Astrologija, karma i transformacija" od Stivena Aroja. Jedna od najdrazih knjiga mi je "Saturn" od Liz Grin.
I ako nisam tradicionalista volim da citam Lilija i Frolija.
Ne prijaju mi knjige ni Petkovica ni Imsiragica.

Jel ovde niko ne cita Milekica? Meni su sve njegove knjige sjajne a "Astropsihologija" narocito. Preporucujem i "Astrologija, karma i transformacija" od Stivena Aroja. Jedna od najdrazih knjiga mi je "Saturn" od Liz Grin.
I ako nisam tradicionalista volim da citam Lilija i Frolija.
Ne prijaju mi knjige ni Petkovica ni Imsiragica.
:oops::oops::oops:
Apsolutno ... ne znam kako sam to smetnula sa uma da pomenem.

Must have za početnike - "Tajni uticaj planeta" od Milekića.
Posle toga, "Astropsihologija" i "Beskrajna astrosimbolika".

I meni je "Saturn" jedna od najomiljenijih :wink:
Arojo je za početnike napisao odličnu knjigu - "Priručnik za tumačenje natalne karte", kratko i sažeto. Ova druga mi se takođe dopada :-D Inače mi se dopada kako on piše. Ne znam da li je još nešto od njega izdato kod nas, osim ove dve.

a zasto ne biste narucili direktno iz esotherije? sto da nam astrologos posrednici, kada esotherija salje na kucnu adresu, i placa se pouzecem.

Astrologos nije posrednik. Tamo prodaju oglasavaju oni koji su i izdali knjige, kao sto je Branka Stamenkovic sa izdanjima od Frolija i Lilija, Dragana Deh kao vlasnik svih prava na knjige Milekica a od skora i Pavela Globe, i Petkovic tamo direktno prodaje svoje knjige.

Astrologos nije posrednik. Tamo prodaju oglasavaju oni koji su i izdali knjige, kao sto je Branka Stamenkovic sa izdanjima od Frolija i Lilija, Dragana Deh kao vlasnik svih prava na knjige Milekica a od skora i Pavela Globe, i Petkovic tamo direktno prodaje svoje knjige.

govorim o esoterijinim izdanjima

nekolicina izdanja Gorana Milekica i knjige Dragane :?: Deh se mogu poruciti preko Goranove stranice http://www.goranmilekic.com/ - pa bih iskoristila ovu priliku da pitam i kada se ocekuje da Dragana napokon izda Astropsihologiju, koja je sigurno najtrazenija knjiga kod nas.
u nekoliko navrata sam zvala, obecavano je uskoro i evo vec godina i vise ... nista... pomislih da su u pitanju finansijske problemi, ali izgleda da je nasla novac da izda "svoju" knjigu a Goranova "Astropsihologija" cheka... nisam citala nista njeno, niti mi je ideja da to komentarisem, ali odlagati (zapostaviti) VELIKU MILEKICEVU ASTROPSIHOLOGIJU, a gurati nesto svoje je egoisticno, a sigurno je i los poslovni potez. tj. ne znam kojim tempom ona uspeva da proda svoju knjigu, ali tiraz "Astropsihologije" bi sigurno planuo.
btw. ne bi bilo fer prema njemu da takvo delo bude zapostavljeno, a da odeljke iz njegove knjige ona prodaje kao svoje. ako je vec vlasnik prava MOLIMO je da se potrudi da nam obezbedi da u knjigama uzivamo :)

Milekicava Astropsihologija je u planu ali su finansije prepreka jer se planira izdanje kao u Hrvatskoj sa tvrdim koricama. Ne znam dokle se stiglo, ali znam da se radi na tome i to je Dragani prioritet. Sto se tice ove "njene" knjige, to nije izdala ona nego Astrologos i to je njena i Bojanina zbirka tekstova objavljivanih u Astrologosu. To su informacije koje imam i u koje sam sigurna.
Ja mogu da najavim negde do proleca izdanje knjige o Plutonu Matjaza Regoveca. To ce nam dobro doci. :)

ma znam da je u planu godinama vec, pa nista...
znam da nije na meni da pitam, ali zanima me - zar taj isti Astrologos nije mogao da finansira i tiraz Astropsihologije, ocigledno je da ona sama nije u situaciji da ulozi toliko novca, pa ceka da se on vrati od prodaje knjiga. mozda bi taj casopis koji je objavljivao i Milekiceve clanke mogao da se zauzme, i pomogne u izdavackom poduhvatu.
eto predlog - da citaoci ne cekaju jos par godina.
... ali eto, korisne informacije za Regoveca.

p.s. volela bih da me shvatis ispravno, ne govorim ovo samo da bih presipala iz supljeg u prazno - iz tvog pisanja sam stekla utisak da imas kontakte koji bi ovako nesto mogli podrzati u pravcu realizacije.

Tamy, koje Petkovićeve knjige se mogu kupiti preko Astrologosa ? Knjige svih ovih autora sam viđala po reklamama, jedino za njega ne znam šta je u prodaji.

Back