Naša mala biblioteka

Rakuten Kobo shop prodaje moju eBook knjigu , verzija izdata na engleskom jeziku, naziv joj je The Ascendant-Point where the life begins by Vesna Curlic, imate omogucen preview. Dovoljno je samo da ukucate ime i prezime ili naslov knjige, izaci ce vam u pretrazi.
Srpska verzija "Podznak - tacka gde zivot pocinje _ bice dostupna kao eBook u Play Store za Androide i iTune-u za Iphone, iPadove pocetkom maja. Za pdf mora se meni javiti u u Inbox, to ja radim licno.
Stampano izdanje ide u malom ogranicenom broju primeraka za mesec dva, samo za Narodnu biblioteku i one koji iskljucivo mrze modernu tehnologiju i vole knjige da opipaju :).

Knjiga predstavlja vodic za prakticnu analizu natala, prvi je deo, koji se bavi pracenjem podznaka preko celog natala i polozajem vladara podznaka u tom, uopstenom natalu. Korisna je da smanji lutanje onih koji se bave astrologijom profesionalno i za sebe, kao i za pocetnike koji bi da uce astrologiju.
Drugi deo knjige koji ce se baviti podznakom po svim znacima natala i polozajem Sunca bice za par meseci u prodaji, takodje, verzije na srpskom i engleskom jeziku.

nadam se da ovim postom ne krsim pravila Foruma, ali sam obecala da cu ostaviti obavestenje za neke clanove foruma kada mi knjige budu bile dostupne online.

Voli vas vipcurlic

Rakuten Kobo shop prodaje moju eBook knjigu , verzija izdata na engleskom jeziku, naziv joj je The Ascendant-Point where the life begins by Vesna Curlic, imate omogucen preview. Dovoljno je samo da ukucate ime i prezime ili naslov knjige, izaci ce vam u pretrazi.
Srpska verzija "Podznak - tacka gde zivot pocinje _ bice dostupna kao eBook u Play Store za Androide i iTune-u za Iphone, iPadove pocetkom maja. Za pdf mora se meni javiti u u Inbox, to ja radim licno.
Stampano izdanje ide u malom ogranicenom broju primeraka za mesec dva, samo za Narodnu biblioteku i one koji iskljucivo mrze modernu tehnologiju i vole knjige da opipaju :).

Knjiga predstavlja vodic za prakticnu analizu natala, prvi je deo, koji se bavi pracenjem podznaka preko celog natala i polozajem vladara podznaka u tom, uopstenom natalu. Korisna je da smanji lutanje onih koji se bave astrologijom profesionalno i za sebe, kao i za pocetnike koji bi da uce astrologiju.
Drugi deo knjige koji ce se baviti podznakom po svim znacima natala i polozajem Sunca bice za par meseci u prodaji, takodje, verzije na srpskom i engleskom jeziku.

nadam se da ovim postom ne krsim pravila Foruma, ali sam obecala da cu ostaviti obavestenje za neke clanove foruma kada mi knjige budu bile dostupne online.

Voli vas vipcurlic

Odlična vest. :D

Veoma mi je drago.

Sve najbolje želim! :ok:

PROBA znakova.jpg

Srpska knjiga pdf. u prodaji. Info o kupovini u PP. eBook bice online tokom maja, posle praznika.. Zvanicno sam postala spisateljica Narodne biblioteke Srbije :worth::worth::worth:
Engleska verzija je na Rakuten Kobo Shop, searc pod imenom Vesna Curlic

zashto na koricama cvece?

Zato sto: 1. cvet ima boju koju obozavam od proslog veka s pocetka mog astroloskog rada i koju sam sam imala u glavi na pocetku pisanja knjige 2. zato sto je Biku omiljena zelena boja i cvece ko Ferdinandu 3. zato sto hocu da ljudi misle da prodajem upustvo za kopanje rupa i seme za cvece 4. zato sto sam malo ozbiljnijih godina sam napisala Astrologija i stavila horoskopske znake i Podznak naslov, da podseti da je mozda astrologija u pitanju 5. i zato sto mrzim stereotip ili "moranje" tako da volim svoju kreativnost

Zato sto: 1. cvet ima boju koju obozavam od proslog veka s pocetka mog astroloskog rada i koju sam sam imala u glavi na pocetku pisanja knjige 2. zato sto je Biku omiljena zelena boja i cvece ko Ferdinandu 3. zato sto hocu da ljudi misle da prodajem upustvo za kopanje rupa i seme za cvece 4. zato sto sam malo ozbiljnijih godina sam napisala Astrologija i stavila horoskopske znake i Podznak naslov, da podseti da je mozda astrologija u pitanju 5. i zato sto mrzim stereotip ili "moranje" tako da volim svoju kreativnost

boja jeste lepa, ali mi na prvi pogled bukvalno deluje kao knjiga o cvecu, biljkama i sl...
iskreno, ne dopada mi se kako izgleda, ali u principu sadrzaj je bitan, a verujem da knjiga jeste dobra...
chestitam ti josh jednom!

Knjiga je namenjena onima koji su okrenuti analizi natala i razumevanju sebe i drugih, onima koji su početnici (da im smanji lutanja i gubljenja u gomili literature) kao i onima koji se već profesionalno bave analizama. Ovaj, prvi deo, Podznak i vladar daje šemu-vodič kojom se ulazi u analizu natala i šta mora da se shvati kad je ASC u nekom znaku. Ta osnovna podloga postojanja i shvatanja kao patern postoji u nama i nigde iz toga da mrdnemo ne možemo jer smo tako kreirani. Napravila sam uopštenu sliku i šta je bitno za analizu svakog ponaosob, nebitno gde su natusu druge planete otišle. Ako shvatite da postoji patern za svaki podznak, postaje jasno šta sa čim jedino može da se poveže i gde se traže odgovori za svakog pojedinačno. Izbegla sam ustaljene generalizacije koje vode u pogrešna sagledavanja natala, usmerila sam na ono šta sa čim mora da se povezuje i šta ne sme da se brlja, naglasila zašto babe i žabe ne mogu zajedno u isti koš. Što jasnije i logičnije pristupite analizi bilo kog natala, shvatićete isto kao i ja što sam, videćete istinu u svakom. Drugi deo knjige je nastavak, upravo o Podznaku i položaju Sunca tj. znaku, za one koji shvate suštinu natalnog paterna u kome postoje. Kao što su meni u životu razne knjige dolazile kad sam bila spremna da ih razumem, zrela da shvatim, tako i nekima od vas će doći vreme kad ste zreli da raumete i vidite patern koji postoji. Astrolog, koji sebe zaista može nazivati tim imenom uvek dodje u situaciju kada odbaci gomilu teorija i teorema i knjiga i pronadje sebe i svoj put, kad mu se izdvoji staza kojom ide. Ono što sam ja videla iskustvom i radom, znam da će dotaći i videti neki od vas i tome se unapred radujem.

Pogledajte prilog 544236

Srpska knjiga pdf. u prodaji. Info o kupovini u PP. eBook bice online tokom maja, posle praznika.. Zvanicno sam postala spisateljica Narodne biblioteke Srbije :worth::worth::worth:
Engleska verzija je na Rakuten Kobo Shop, searc pod imenom Vesna Curlic

Imam veoma, veoma, veoma malu kritiku, ako može? Potpuno je dobronamerna!

Pronašao sam tamo da piše

''A guide to analyze any natal chart. It facilitates the learning of astrology, analysis and helps those who are already professionally engaged in astrology.Monitoring the position of the Ascendants's ruler through all the houses of any natal charts and through all combinations of Ascendants through the signs of the horoscope facilitates the analysis of any natal. Generalization is avoided. It is useful for beginners and advanced astrologers.''

Moram da budem iskren, meni se nimalo ne dopada ovakav opis.

Smatram da bi delovalo profesionalnije da se to napiše nešto drugačije, naravno na engleskom jeziku i uz donekle lakoću čitanja:

Na primer:
"This book contains a comprehensive guide for analyzing astrological natal charts.
Firstly, the book focuses on the astrological aspect analysis that range from the very basics up to the professional level. You can see a comparison between the two firsthand.
Secondly, the book focuses on transits and the positions of Ascendant's ruler through the Zodiac houses and signs.
Lastly, regardless of whether you are a professional astrologer or you are simply satisfying a general curiosity, you will find valuable information regarding astrology."

Nisam pronašla temu, možda i ima negde pri kraju, a smatram da bi nam svima bila korisna!

Za početak, prva knjiga koju bih ja podelila sa vama je "CARMEN ASTROLOGICUM" Dorotej iz Sidona, ovo je jedna od retkih prevedenih knjiga i zato je literatura od koje bih počela.
Slobodno delite šta imate, knjige, linkove, astrološke sajtove, samo bih vas molila da se zadržimo na astrološkim autoritetima, da bismo imali što kvalitetniju biblioteku.

Dakle, izvolite:

http://astrocentar.yolasite.com/resources/Carmen astrologicum.pdf

dakle, posedujem gomilu neprochitanih knjiga kao npr.:

marko vasiljevic: astro bukvar
rae orion: astrologija za neupucene
dzon froli: prava astrologija
marion march i dzoan mekevers:
astrologija (sva 4 dela)
ronald dejvison: sinastrija
vivijen robson: ljubav, seks i astrologija
kerubel la volasfer: simboli stepena zodijaka
stiven arojo:
priruchnik za tumachenje natalne karte;
ljubavne veze i zivotni ciklus kroz astrologiju;
charls e. o. karter: principi astrologije
mile dupor:
astromedicina;
ne vjerujte - provjerite;
goran milekic:
tajni uticaj planeta;
astropsihologija;
beskrajna astrosimbolika;
ejmi hering: osnove astrologije
linda gudman: sunchevi znaci
jelena studen vojvodic: astrologija jezik nebeskih simbola
aleksandar imshiragic: tochak sudbine (oba dela)

i kao shto sam vec negde napisala imam i tetrabiblos od ptolomeja... :p

Back