Tadic je barem obratio paznju da posalje "nekog tamo cinovnika" da pregovara jer svako pregovaranje u kome ucestvuje premijer povlaci jednakog predstavnika druge... strane. A tesko da u istoj drzavi postoje dve strane.
A predsednik ako bude prisustvovao... predsednik drzave je komandant vojske - i predstavnik zemlje u inostranstvu.
To je samo forma.
U konačnom, već smo mnogo puta do sada videli da Evropa ne postavlja najteže zadatke pred svoje pulene.
Recimo ta ista Evropa je dala
zeleno svetlo za pogrom tek nakon Koštuničine inauguracije.
EU i njeni tajkuni koji rade za procenat vode igru, politička menažerija su samo glumci koji čitaju zadati scenario. Kome to nije jasno taj i ne treba da razmišlja o politici.
Mi objektivno imamo dve opcije - ili da legnemo na rudu ili da se proglasimo za Vijetnam i odmetnemo u šume. Svaka druga opcija je nerealna. Pritom nismo spremni ni da se žrtvujemo a nismo spremni ni da pristanemo na diktat.
Tako da smo zaglavljeni u
Čistilištu i krčkaju nas
malo po malo a mi skičimo i kurobecamo se bez izgledne budućnosti.
Kako
vijetnamska opcija redovno ne dobija na izborima od 5 listopada svi simptomi ukazuju da bi smo morali da legnemo na rudu i pristanemo da nas raskomadaju po sopstvenom nahođenju jer će se to i onako desiti samo kroz dužu agoniju.
Dakle koliko je Evropa licemerna toliko je licemeran i narod Srbije samo što je potonji u potčinjenom položaju i njegova se volja slobodno interpretira.
Servira mu se da glasa za patriotizam a dobije evropitončinu i ne buni se. To je jasan pokazatelj pravog raspoloženja. Arlaučemo o patriotizmu ali smo svesni da to isto i kurave rade sa pričom o poštenju.
Mi smo pripadnici jedne potpuno nesposobne i dezorjentisane generacije koja ni u čemu nije dorasla vremenu u kome živi.
Nad nama je izvršena ogromna nepravda i odmazda upravo od strane cenjenog vam Zapada koju nismo zaslužili što je dotuklo samopuzdanje ovog naroda. Isti Zapad nas održava u stanju teške bede što dodatno katatoniše svetinu i stvar je manje više jasna.
Ali ono što smatram najgorim je što nam taj Zapad nameće i formira jednu potpuno nepismenu, nesposobnu ali krajnje nasilnu elitu čime zatvara sve buduće perspektive Srbiji.
Zato sam uvek bio i biću protivnik ulaska Srbije u EU.
Takođe ću se uvek protiviti svim političkim faktorima koji su pod njenim patronatom jer svi oni zbirno predstavljaju SEKIRU ZA BUDUĆNOST SRBIJE.
O sadašnjosti i ne razmišljam, ona je sjebana nepovratno.