NAPREDNJAČKA VLAST - godina prva

Jesu li naprednjaci ispunili bar jedno predizborno obećanje u prvoj godini vladavine?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dobar štos, ali sada ozbiljno.Nisu ispunili nijedno obećanje.A zašto se ljudi onako neozbiljno odnose prema anketama, ne znam.

Pa to je barem lako objasnjivo: posle 12 godina bivanja u opoziciji, danasnji SNS je napravio celu mitologiju za sebe... a mitovi su ovde popularniji nego istina, mnogo popularniji.

Da budem sasvim jasan: ako meni danasnja SNS odgovara u mnogim faktorima - onima koji su glasali za SNS sasvim sigurno ne odgovara. Mi smo dve sasvim razlicito orijentisane grupacije.

Pa to je barem lako objasnjivo: posle 12 godina bivanja u opoziciji, danasnji SNS je napravio celu mitologiju za sebe... a mitovi su ovde popularniji nego istina, mnogo popularniji.

Da budem sasvim jasan: ako meni danasnja SNS odgovara u mnogim faktorima - onima koji su glasali za SNS sasvim sigurno ne odgovara. Mi smo dve sasvim razlicito orijentisane grupacije.

SNS može da odgovara samo ljudima kojima je plata ili prihodi veći od 100 hiljada...a onda je svejedno ko laže na vlasti

- - - - - - - - - -

Jeste brzina - pa pogledaj sta bi Kostunica uradio... Umesto 10 rundi pregovora bi imali nulu.

A mi sa 10 rundi pregovora imamo manje od nule, tj. ni ne znamo šta imamo.

Морам те разочарати, али мислим да си испао наиван.
Јесу ли истраживали за Дулића? Јесу. Јесу ли уопште покренули судски процес против њега? Колико ја знам, нису.
Јесу ли ухапшени Мишковићи? Јесу. А још битније питање - јесу ли уопште покренути процеси против њих? Нису, штавише, млађи Мишковић је на слободи. И Тадић је на слободи, и Мирко Цветковић је на слободи, и Шутановац је на слободи, Динкић не да је на слободи, већ им је супер испао за коалицију. Итд.
Дакле, све су можда они то започели, али реч је о тоталној демагогији. Нису ништа завршили, а нешто нисам сигуран да ће икада.

Pa svi će oni biti u istoj stranci! Nikome neće ni dlaka da osedi...

A mi sa 10 rundi pregovora imamo manje od nule, tj. ni ne znamo šta imamo.

A sta smo dobili nacinom delovanja "mi smo pravda i istina, dok se oni nama ne izvine i ne pokaju nema nicega" ?
1999. je misija UN, predvodjenja Nato trupama isla na KiM
2004. je Kostuncia "pozdravljen" martovskim dogadjanjima (divljanjem)
2008. su samoproglasili tzv. nezavisnost

Sada mi prvi put imamo bilo sta sto je priznato od Pristinskih vlasti. Do sada smo klizili u provaliju, pokusavajuci da zrtvujemo celu Srbiju zarad KiM.

A sta smo dobili nacinom delovanja "mi smo pravda i istina, dok se oni nama ne izvine i ne pokaju nema nicega" ?

Sada mi prvi put imamo bilo sta sto je priznato od Pristinskih vlasti. Do sada smo klizili u provaliju, pokusavajuci da zrtvujemo celu Srbiju zarad KiM.

Pišeš o Miloševiću i Koštunici.Milošević je potpisao najvažniji dokument - Rezoluciju 1244 koje se niko ne pridržava.Koštunica je isporučio 39 ljudi Haškom tribunalu, pa ovima nije ostalo ništa.Šta su ovi potpisali?

- - - - - - - - - -

:rotf:

Prošla je skoro godina od pobede naprednjaka na izborima.

Mnogi su se onda nadali boljitku, odlasku žutih glodara, stopiranju rasta cena, većoj zaposlenosti i još koječemu.

Obećavalo se puno i šta je epilog?

Imam utisak da SNS, što važi i za njihove koalicione partnere nisu ispinili niti jedno predizborno obećanje. I ne samo to. Učinili su sve ono u šta su se kleli da neće činiti.

Kosovo je za jedan veliki korak bliže potpunoj nezavisnosti iako oni tvrde suprotno a sve to zahvaljujući novokomponovanom evrofanatizmu naprednjaka.

Nezapolsenost se uvećava kao i cene i nastavlja se suštinsko uništavanje naroda nakupačkom pljačkom, zaduživanjem iz čistog luksuza vladajuće kaste, javašluk u obrazovanju, zdravstvu, administraciji...

Javni sektor je tek cirkus. Sve do jednog rukovodećeg mesta je dodeljeno partijskim aktivistima a čistka nepodobnih kadrova uveliko traje.

Pompezno navljivana borba protiv korupcije je neslavno utihnula kad je mali Aca shvatio da je to prevelik zalogaj za njega mada sam ubeđen da je to i pre znao a da su hapšenja bila samo kozmetika koja će proći bez suštinskog epiloga.

Ja ne vidim ni milimetar boljitka već samo dalji sunovrat.

Šta vi mislite o svemu tome?

испуњено

очување космета у саставу србије (бриселски споразум)
100 милијарди еура ивнестиција (инвестирали су до сад из кредита 5 милијарди у буџет)
департизација (сва јавна предузећа су остварила позамашан профит вођена људима из струке а не члановима странке)
случај динкић (иза браве)
разрачунавање с корупцијом све је истражено, процесирано и пресуђено (случај аменстија)

и тако

обећање лудом радовање...

ал се томица надавао ордења бар и ушо у тадићеву бразду извињотина

по свему судећи порасла је подршка напредњацима ко што амери јављају...

испуњено

100 милијарди еура ивнестиција (инвестирали су до сад из кредита 5 милијарди у буџет)
департизација (сва јавна предузећа су остварила позамашан профит вођена људима из струке а не члановима странке)
разрачунавање с корупцијом све је истражено, процесирано и пресуђено (случај аменстија)

и тако

Gde si ti pročitao očuvanje Kosova unutar Srbije?

- - - - - - - - - -

Čoveče, ti ne znaš tačno u kojoj državi živiš, niti znaš šta su oni potpisali.Ne znam ni ja. To je tragedija.

:hahaha1:Vizijonar.Neverovatno.Ja bih se polila benzinom i naravno, zapalila.

шта све ова земља трпи, ко био љутко на жуту издајничку политику а наставио са истог темеља и још и дограђује...

прича народу са косова шта мора, макар на силу, а овамо лепо што се организовали да бране своја огњишта а упуцава им закон приштине и вадитеља органа, терористе...

чудан смо ми народ, увек го.вна на врху пливају...

шта све ова земља трпи, ко био љутко на жуту издајничку политику а наставио са истог темеља и још и дограђује...

прича народу са косова шта мора, макар на силу, а овамо лепо што се организовали да бране своја огњишта а упуцава им закон приштине и вадитеља органа, терористе...

чудан смо ми народ, увек го.вна на врху пливају...

Nema nam spasa, propasti nećemo.

испуњено

и тако

Naprednjaci su so na ranu.

Sve što je Tadić upropastio oni sada nastoje da dokusure.

Naprednjaci su so na ranu.

Sve što je Tadić upropastio oni sada nastoje da dokusure.

Tadic je barem obratio paznju da posalje "nekog tamo cinovnika" da pregovara jer svako pregovaranje u kome ucestvuje premijer povlaci jednakog predstavnika druge... strane. A tesko da u istoj drzavi postoje dve strane.
A predsednik ako bude prisustvovao... predsednik drzave je komandant vojske - i predstavnik zemlje u inostranstvu.

Tadic je barem obratio paznju da posalje "nekog tamo cinovnika" da pregovara jer svako pregovaranje u kome ucestvuje premijer povlaci jednakog predstavnika druge... strane. A tesko da u istoj drzavi postoje dve strane.
A predsednik ako bude prisustvovao... predsednik drzave je komandant vojske - i predstavnik zemlje u inostranstvu.

Predsednik je bio komandant vojske, premijer, ministar policije, i ministar svega. Svestran neki "mladić", sve je znao i u sve se razumeo. Jedini njegov propust u životu je što nije zaposlen na svetioniku.

naprednjaci su jos gori nego DS na vlasti

digli nam dodatno poreze, oborili standard, zaposlili jos 20.000 svojih ljudi na drzavnu sisu, zaduzili nas dodatnih 4 milijarde evra.

Nijednu agenciju nisu ugasili, nisu smanjili administraciju samo su je jos dodatno uvecali ....

Ne kazem da Tadic ne bi radio to isto i DS - ali SNS je dosad najgora vlast koju smo imali.

I da izdali su Kosovo i Srbe na Kosmetu.

Gore od ovoga tesko da moze.
'
Pa ni Ceda Jovanovic i LDP da su na vlasti ne bi uspeli da urade sve ovo zlo koje su nam ucinili Vucic i Nikolic - dva prljava izdajnika i neprijatelja Srbije.

To je samo forma.

U konačnom, već smo mnogo puta do sada videli da Evropa ne postavlja najteže zadatke pred svoje pulene.

Recimo ta ista Evropa je dala zeleno svetlo za pogrom tek nakon Koštuničine inauguracije.

EU i njeni tajkuni koji rade za procenat vode igru, politička menažerija su samo glumci koji čitaju zadati scenario. Kome to nije jasno taj i ne treba da razmišlja o politici.

Mi objektivno imamo dve opcije - ili da legnemo na rudu ili da se proglasimo za Vijetnam i odmetnemo u šume. Svaka druga opcija je nerealna. Pritom nismo spremni ni da se žrtvujemo a nismo spremni ni da pristanemo na diktat.

Tako da smo zaglavljeni u Čistilištu i krčkaju nas malo po malo a mi skičimo i kurobecamo se bez izgledne budućnosti.

Kako vijetnamska opcija redovno ne dobija na izborima od 5 listopada svi simptomi ukazuju da bi smo morali da legnemo na rudu i pristanemo da nas raskomadaju po sopstvenom nahođenju jer će se to i onako desiti samo kroz dužu agoniju.

Dakle koliko je Evropa licemerna toliko je licemeran i narod Srbije samo što je potonji u potčinjenom položaju i njegova se volja slobodno interpretira.

Servira mu se da glasa za patriotizam a dobije evropitončinu i ne buni se. To je jasan pokazatelj pravog raspoloženja. Arlaučemo o patriotizmu ali smo svesni da to isto i kurave rade sa pričom o poštenju.

Mi smo pripadnici jedne potpuno nesposobne i dezorjentisane generacije koja ni u čemu nije dorasla vremenu u kome živi.

Nad nama je izvršena ogromna nepravda i odmazda upravo od strane cenjenog vam Zapada koju nismo zaslužili što je dotuklo samopuzdanje ovog naroda. Isti Zapad nas održava u stanju teške bede što dodatno katatoniše svetinu i stvar je manje više jasna.

Ali ono što smatram najgorim je što nam taj Zapad nameće i formira jednu potpuno nepismenu, nesposobnu ali krajnje nasilnu elitu čime zatvara sve buduće perspektive Srbiji.

Zato sam uvek bio i biću protivnik ulaska Srbije u EU.

Takođe ću se uvek protiviti svim političkim faktorima koji su pod njenim patronatom jer svi oni zbirno predstavljaju SEKIRU ZA BUDUĆNOST SRBIJE.

O sadašnjosti i ne razmišljam, ona je sjebana nepovratno.

И која је разлика између Тадића тада и вУЧКа сада ?

Tadić je bio i predsednik i premijer, realno, to je i njihov Mlađa tvrdio, a Vučić je samo ministar odbrane. Da li biste hteli da tvrdite kako Nikolić igra kako Vučić kaže ? Ili da Vučić može Ivicu da instruira protiv njegove volje? Ukoliko ste takvog mišljenja ja vas ne bih dalje konsternirao i drmao iz udobnosti gde ste našli prigodnog krivca za sve sopstvene probleme. Slična situacija je bila krajem 90ih kad je i za prehlađeno dete krivac bio isključivo Milošević. To se zove projekcija a ne racionalnost.

To je samo forma.

U konačnom, već smo mnogo puta do sada videli da Evropa ne postavlja najteže zadatke pred svoje pulene.

Recimo ta ista Evropa je dala zeleno svetlo za pogrom tek nakon Koštuničine inauguracije.

EU i njeni tajkuni koji rade za procenat vode igru, politička menažerija su samo glumci koji čitaju zadati scenario. Kome to nije jasno taj i ne treba da razmišlja o politici.

Mi objektivno imamo dve opcije - ili da legnemo na rudu ili da se proglasimo za Vijetnam i odmetnemo u šume. Svaka druga opcija je nerealna. Pritom nismo spremni ni da se žrtvujemo a nismo spremni ni da pristanemo na diktat.

Tako da smo zaglavljeni u Čistilištu i krčkaju nas malo po malo a mi skičimo i kurobecamo se bez izgledne budućnosti.

Kako vijetnamska opcija redovno ne dobija na izborima od 5 listopada svi simptomi ukazuju da bi smo morali da legnemo na rudu i pristanemo da nas raskomadaju po sopstvenom nahođenju jer će se to i onako desiti samo kroz dužu agoniju.

Dakle koliko je Evropa licemerna toliko je licemeran i narod Srbije samo što je potonji u potčinjenom položaju i njegova se volja slobodno interpretira.

Servira mu se da glasa za patriotizam a dobije evropitončinu i ne buni se. To je jasan pokazatelj pravog raspoloženja. Arlaučemo o patriotizmu ali smo svesni da to isto i kurave rade sa pričom o poštenju.

Mi smo pripadnici jedne potpuno nesposobne i dezorjentisane generacije koja ni u čemu nije dorasla vremenu u kome živi.

Nad nama je izvršena ogromna nepravda i odmazda upravo od strane cenjenog vam Zapada koju nismo zaslužili što je dotuklo samopuzdanje ovog naroda. Isti Zapad nas održava u stanju teške bede što dodatno katatoniše svetinu i stvar je manje više jasna.

Ali ono što smatram najgorim je što nam taj Zapad nameće i formira jednu potpuno nepismenu, nesposobnu ali krajnje nasilnu elitu čime zatvara sve buduće perspektive Srbiji.

Zato sam uvek bio i biću protivnik ulaska Srbije u EU.

Takođe ću se uvek protiviti svim političkim faktorima koji su pod njenim patronatom jer svi oni zbirno predstavljaju SEKIRU ZA BUDUĆNOST SRBIJE.

O sadašnjosti i ne razmišljam, ona je sjebana nepovratno.

Mogu da kazem da mi je na pocetku bilo cudno sto je Evropa pozdravila izbor ove garniture. Ali sada naslucujem da je razgovor bio ovakav:
- Hocete da budete vlast?
- Hocemo !!!
- Po svaku cenu?
- Po svaku cenu !!!
- Dogovoreno.

Mogu da kazem da mi je na pocetku bilo cudno sto je Evropa pozdravila izbor ove garniture. Ali sada naslucujem da je razgovor bio ovakav:
- Hocete da budete vlast?
- Hocemo !!!
- Po svaku cenu?
- Po svaku cenu !!!
- Dogovoreno.

To je jedini logičan zaključak koji se može izvesti iz čega proizilaze dve činjenice:

Prva je da Zapad nije niti najmanje zainteresovan da ovu zemlju učini stabilnom iz čega proizilazi druga koja glasi: boli njih uvo za Srbiju i njenu budućnost, važno je da se izvrši potpuna odmazda kako od nje ne bi ostalo ništa više sem rasadnik qrava i jeftine radne snage.

Što ona već i jeste.

Vizija Srbije koju ima Evropa se dramatično razlikuje od onog što mi sebi želimo.

Kako je nivelacija tih aspiracija nemoguća angažovan je talog srpstva da sprovede u delo viziju koju forsira Evropa.

Moram da naglasim i to da danas u Srbiji živi mnogo ljudi koji su doslovno žrtve političke torture jer se suprotstavljaju opisanoj doktrini.

Back