gost 330596
Ističe se
- Poruka
- 2.867
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

a jel pijete i neke lekiće, sem što mislite pozitivno?![]()
Mi se ovde sasvim ok kontamo hvala bogu.Ja se izvinjavam,da li biste i meni mogli na mail poslati ti knjigu(ako imate prevod bilo bi jos bolje,ako ne,nema veze)?Hvala puno :*svima koji imaju napade panike i jos nesto gore OKP savetujem JEDNO: SAMOIZLECENJE !
nije lako , ali je definitivno jedino moguce. bez lekova ( u tezim slucajevima kombinacija s lekovima je ok).
za tvoj slucaj napada panike je resenje u samotretmanu knjigom *panic away*- ne mogu da verujem da nisi cula za tu knjigu- tehika *JEDNIM POTEZOM*, resava stanje panike i opste anksioznosti.
godinu dana sam trzila tu knjigu i konacno je imam. ako zelis poslacu ti je majlom.
pozdrav
Cao...Ja sam Marina i imam 25 godina, pre par godina sam imala napade panike i bez lekova sam uspela da ih se resim uz veliki napor i odricanje...zbog te panike sam izgubila svasta u zivotu,pocev od prijatelja,posla,decka itd..
kada sam sve to povratila moj zivot je postao mnogo jasniji...i lepsi naravno...upoznala sam jednog decka do kog mi je mnogo stalo i super nam je...ali ovi prokleti napadi panike su se vratili bez ikakvog razloga,niti sam mislila o njima, niti sam bila u depresiji cak sta vise sam bila mnogo srecna zbog tog decka...
i sada kad opet vodim bitku protiv panike, postala sam drugacija osoba koja ima mnogo kraci fitilj, buknem jako brzo na neke sitnice i to izbacim tako sto se izdrndam na decka i posle mi bude zao...kao da u tom trenutku aksioznosti ne kontrolisem ja moje telo nego neki djavo...
uz to kad pobesnim jer mi ta aksioznost i panike smetaju jednostavno blokiram da ljudi i prijatelji misle da sam ljuta na njih...tako sam izgubila prijatelje prvi put kad sam imala isto to....
sta da radim,jednostavno ne mogu da ponovo prolazim kroz isto...pukla sam i besna sto ne mogu to da oteram...imam sve skoro u zivotu i ova aksioznost mi ne treba u zivotu PONOVO...
hvala unapred...
Cao. Na ovom sajtu imas knjigu koja je delotvorna kod panicnih napada. Treba da uvezbas tehniku. Tehnika se zove One Move. Pored te tehnike imas opisane i tehnike opustanja koje su veoma bitne protiv anksioznosti. Savetujem ti da i to kombinujes. Potrebno je vreme da tu tehniku savladas koja je u knjizi. Srecno i ako imas jos neko pitanje slobodno pisi.
Link je: http://panicni-poremecaj.com.ba/templates/Knjiga_Panic_Away.pdf
Takodje panicni napadi se lece i lekovima. Lekovi su iz klase antidepresiva takozvani SSRI. Oni su bas protiv panicnih napada. Koriste se 2 godine. Ako jedan lek ne pomogne, prelazi se na drugi iz te klase itd. Pored lekova je mnogo korisna i psihoterapija. Preporucio bih ti KBT psihoterapiju, ali je ona skupa. Znaci panicni napadi se lece kombinacijim lekova i psihoterapije i onih tehnika. Ne bi bilo lose o svojim problemima da pricas sa drugaricom, tj.da sve sto te muci ne zadrzavas u sebi. To je mnogo bitno.
Srdacno,
Doktor Medicine
Nije KBT skupa, skupi su neki psihoterapeuti. I REBT moze biti skupa i TA a tek psihoanaliza dugogodisnja (kada se sve sracuna)....
Postoje psihoterapeuti koji zaista vole svoj poziv i cilj im je da sto vise pomognu ljudima i da ih sto pre izlece a ne samo da namlate pare.
E takvog treba ubosti.
Postoji ogroman broj ljudi kojima je bavljenje religijom pomoglo da nestanu simptomi.
Najbitnije je da se osoba redovno uz post pricescuje a mnogo je vazno da ide na Svetu tajnu jeleoosvecenja. Tada se citaju citati iz Svetog Jevandjela koji su toliko mocni da mogu da regenerisu obolelu osobu. Ta tajna jeleoosvecenja se 2 puta godisnje odrzava u crkvi ili manastiru. Svima bih preporucio da odu na ovo. Necete se pokajati ! ! !
Srdacno,
Doktor Medicine
Postoji ogroman broj ljudi kojima je bavljenje religijom pomoglo da nestanu simptomi.
Verovatno en bi bila ziva. 
Najbitnije je da se osoba redovno uz post pricescuje a mnogo je vazno da ide na Svetu tajnu jeleoosvecenja.
A kako ces izleciti onda ateistu, islamistu, hindu-vernika, budistu, satanistu, agnostika, antiteistu, deistu, i da ne nabrajam dalje? Za njih nema pomoci onda.citati iz Svetog Jevandjela koji su toliko mocni da mogu da regenerisu obolelu osobu.
Ok. Slažem se.
Samo, mislim da bi sve nekako lakše išlo kada bi čovek znao odgovore na neka pitanja.
To mi se dešava zbog toga i toga. Konkretno, jasno i koncizno.
Svaka nepoznanica rađa strah ? Strah koji se uvećava. Strah koji pokreće još neke druge mehanizme u mozgu i u čitavom telu.
Ja sam na primer zbog jake gorušice izazvane običnom Helikobakterijom išao na rengen pluća (sumnja na rak), potom kod kardiologa (test opterećenja) a možda bi me poslali i psihijatru (verujući da umišljam) da mi kardiolog odmah nije rekao da imam želudačnu kilu.
Eto, da mi je moj lekar odmah rekao da je u pitanju Helikobakter mene nebi uhvatila panika i sumnja da imam ko zna kakvu tešku boleštinu. Taj strah je realan i teško se kontroliše .
Samo saznanje da je u pitanju želudačna bakterija me je preporodilo. Simptomi su se odmah smanjili, ili čak nestali. Dok su u fazi neznanja i straha (da nije ono najgore) bili jako izraženi.
Mogu da zamislim kako se oseća osoba koja ima panični napad, a ne zna uzok istog?
Mogu da zamislim kako se oseća osoba koja ima panični napad, a ne zna uzok istog?

Evo nekih korisnih tekstova o panicnim napadima, pre svega o simptomima koji se javljaju.
Ja bolujem od panicnog poremecaja bez agorafobije zato ti i savetujem da ne pricas stvari o kojima nemas pojma a budi siguran da o tim stvarima znam mnogo vise od tebe.Panicari koliko god se to cinilo cudnim ne gube kontrolu nad svojim ponasanjem i znam dosta ljudi kojima se desio panicni za vreme voznje i nikad nisu napravili ni prekrsaj.Smetaju mi strasno ovakvi komentari posto ti ocigledno nije jasno kako tvoje reci mogu da uticu na ljude koji se i ovako plase da ce im se nesto strasno desiti.Zato probaj da procitas ono sto si napisao pre nego sto izbacis!![]()
Oces da kazes da psihogena smrt nije moguca? Onda ti ja kazem da ti sa naukama o psihi nemas pojma.