Najsnazniji i najjaci znak zodijaka

• Začetnik teme Začetnik teme Dave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ниси их ''гледао све'', а опет си донео закључак да: ''Sve te serije sto si nabrojao su tipicno holivudske,u svakoj je glavni junak sredovecni muskarac koji prolazi kroz krizu identiteta''.

:lol:

Чак ни најпрестижнији серијски критичари немају овакав приступ. Они барем погледају једну сезону одређене серије, па онда донесу суд (да ли ће наставити да прате серију или не), а ти ни-мање-ни-више, него по трејлеру процениш какав је квалитет серије, да ли је брза или спора, да ли је реална или ''надреална'' :mrgreen:

А у овом

Odeljenje za ubistva sam gledala svojevremeno, ne sećam se da sam baš toliko ludela, ali volela sam da gledam, Žica je ok drama, drži pažnju (msm baš drži) i mzuika (rep) mi se sviđala... Ali ne kao House of cards, i Breaking bad poslednje dve sezone. U vreme tadašnje sam volela Dosije X.

Zašto taj nik? Mislim to je bilo jer mi je to logično da te pitam pošto ti svakog pitaš koji je znak...

Odeljenje za ubistva sam gledala svojevremeno, ne sećam se da sam baš toliko ludela, ali volela sam da gledam, Žica je ok drama, drži pažnju (msm baš drži) i mzuika (rep) mi se sviđala... Ali ne kao House of cards, i Breaking bad poslednje dve sezone. U vreme tadašnje sam volela Dosije X.

Zašto taj nik? Mislim to je bilo jer mi je to logično da te pitam pošto ti svakog pitaš koji je znak...

To je prvo sto mi je palo na pamet i bilo je slobodno.

Hanibal izgleda poprilicno nerealno
Па и ''Игра престола изгледа поприлично нереално'', али то те не спречава да будеш фан те серије и да је хвалиш.

serija za tinejdzere,one malo starije,
Изненадио би се када би сазнао колико ''мало старијег'' света (који не спада у тинејџерску старосну доб), цени ту серију и сматра је једном од најбољих остварења свих времена. Ту наравно, не мислим на приучене дунстере, аутомеханичаре, него на критичаре, уметнике, филозофе, итд....

Zica je mnogo kompleksnija.
У чему се огледа ''комплексност'' Жице?

Какво мишљење имаш о ''Секс и граду''?

:mrgreen:

Pa, volela sam da je gledam...

Klasična mizogina seksistička patrijarhalna damica... Koja mora naravno da ima svoje žensko društvo za blebetanje. Gde se naravno sve vrti oko muškaraca. Ima opsesiju šopingom... Msm... Klasika...

Jbg, i ja sam indoktrinirana mizogina žena, ali poslednjih godina čini mi se uspešno brišem iz mozga taj pogubni uticaj na svoju psihu. A i često mi kažu da imam muški mozak... Jeste, ne volim te teme, niti takve žene, tj. smaraju me.

Ono klasika, čitamo knjige pored prozora u kišno prepodne sa rukavima predugačkim i držimo one smaračke šolje za čaj... :bljak: Nežne i smerne... (Smaračice.)

Mrzim tu glupavu ograničenu seksističku ulogu koju je ženi dodelio patrijarhat, ja volim da radim više stvari koje se smatraju muškim, pa sebe ne smatram muškarcem, nego ženom.

ALi, bila sam klinka, i i dan danas gledam svašta, nevezano za to što je često smešteno u takve kalupe... Jbg, to nam je realnost još uvek...

Sada glupe kokoškice su oduševljene i misle da je to nekakav ženski bunt kada idu na te seks i grad kafice i druženja u kojima je zabranjen pristup muškarcima.

Kada sve to izuzmem, a hvala bogovima, izuzimam jer sam navikla to i u svakodnevnom životu da radim (ono kao pravim se da nisam videla seksizam i mizoginiju), sviđa mi se atmosfera, scenario i tako neke gluposti...

Limunadica, zabava... Razbibriga... (Ali to je najčešće najopasnije, jer se mozak opušta i pušta da u njega uđu te patrijarhalne tekovine... Ne, ta serija nema veze sa ženskim principima prirodnim, niti sa feminizmom... Naprotiv... To je klasična podvala, a to najviše mrzim, kao i još neke stvari koje sramotno sebe nazivaju ženskim.)

Poslednja izmena:
Koja mora naravno da ima svoje žensko društvo za blebetanje.
Ту серију нисам пратио помно, гледао сам је на фрагменте, у пролазу, нисам се детаљно посветио њеном гледању (као што сам манијакално-опсесивно пратио нека друга остварења), али.... Чини ми се, да у тим тренуцима... пролазности, када је моја пажња на кратке моменте била посвећена том телевизијском феномену, да сам у друштву те четири рибе уочио и неког феминизираног-геј-фешн дизајнера, да је тај човек био укључен у њиховим трач партијама. Јел тако или није? Да ли је тај наведени лик био део те серије или сам га побркао са неким другим ликом из неке друге серије?

Gde se naravno sve vrti oko muškaraca. Ima opsesiju šopingom... Msm... Klasika...
И јесте класика. То је класично женско понашање. Шопинг - тегле се цегери са најновијим ципелицама, купују се ''најпрестижније'' ташне и најквалитетнији прибори за шминкање, посећују се најеминентније фризерке код којих се одржавају ритуална трачарења (ко је кога шутнуо, ко је фејк, а ко је ин), реномирани клубови служе као места на којима ће ловити (или бити уловљене), а кафићи служе за приче о томе ко је најбољи фрајер, а ко је највећи сељобер (од љубавника) са обавезним изношењем прљавог веша.

Jbg, i ja sam indoktrinirana mizogina žena, ali poslednjih godina čini mi se uspešno brišem iz mozga taj pogubni uticaj na svoju psihu.
Леба ти, откриј ми ту технику. Годинама сам свој мозак тровао разноразним глупостима захваљујући којима је дошло до озбиљних оштећења. Верујеш да је дошао до те тачке да озбиљно... трза, багује, искључи се. Како да елиминишем тај токсични материјал, да ребутујем мозак и да поново функционишем нормално?

Mrzim tu glupavu ograničenu seksističku ulogu koju je ženi dodelio patrijarhat, ja volim da radim više stvari koje se smatraju muškim, pa sebe ne smatram muškarcem, nego ženom.
Волиш да цепаш дрва, волиш да радиш на мешалици, волиш да шуриш свињу?

Ne, ta serija nema veze sa ženskim principima prirodnim, niti sa feminizmom...
Не, него има везе са постулатима фашизма. :roll: Управо и носи ту недвосмислену, феминистичку црту, о снажним и самосталним женама, које су у позицији да раде шта хоће, да бирају мушкарце какве хоће и да таквим мушкарцима управљају. Јуче, док сам спремао подварак, сам оставио телевизор да ми прави друштво, да се не осетим усамљеним док спремам ручак. Мењао сам канале док се одвијао сложен процес спремања купуса. Слушао сам и народњаке, било је и рок музике, али при крају спремања подварка, пребацио сам на један од канала који емитује серије. Кад тамо! Секс и град. Ништа, оставим тај канал, јело се фино крчка, ја гледам и ћутим. Епизода која се базира на односу Кери и Зверке и Миранде и њеног ћоравог дечка. Кери нервира понашање Зверке - гунђа што пуши томпус, што гледа остале женске, што му она није центар Универзума и тако разјарена седне за лаптоп и очајнички куца - како променити мушкарца? Сад, не знам, можда сам толико мождано сјебан, али мени се то чини као питање - како потчинити мушкарца, како га укротити. Миранда је па задовољна са свим особинама њеног ћоравог дечка, осим једне, обоје устају у седам ујутру, с тим што дечко кад устане, навали ко сивоња и хоће да се крешу, а ова неће, вели - хоће да се спрема за посао. То савршено одсликава женску природу - ма колико неко био супер, сјајан, увек ће се наћи нека ''мана'' или ''замерка''.

Seks i grad sam pogledao svega nekoliko epizoda, ali i to mi je bilo dovoljno da vidim da se radi o jednoj
ultra konzervativnoj seriji, u kojoj se samo reklamiraju razni brendovi, a jedina želja tih žena se svodi na
pronalaženje muškarca za koga će se udati. Površnim gledaocima se može učiniti da je serija emancipatorska
i buntovnička, ali se u suštini zasniva na konzervativizmu, konzumerizmu i održavanju statusa quo...

Tačno. Ničeg feminističkog nema tu.

Te stvari koje se tu nazivaju feminističkim su podvala patrijarhalne indoktrinacije.

Ne. Žena nije ta šoping glupača, to je patrijarhat napravio od žene, kao i sve ostalo što si naveo. I kao takva odgovara i patrijarhalno izlivenom buzdovanu.

Ne, ne volim da mučim životinje, kao što ne voli ni normalan muškarac po meni, takođe ne cepam drva jer se ne grejem na drva, a i drveća su mi najdraža bića na ovoj planeti.
Ne smatram to muškim osobinama.
Bavim se više tehničkim stvarima, inženjer sam tehnokrata, matematičar i fizičar. Volim da popravljam stvari i da se bavim tehnikom.

U društvu u kome je žena svedena na frizere i seksualni objekat se to što ja volim da radim ne smatra ženskim.

Ne volim šoping, ne volim tračaranje i frizere. Ne mislim da sam muško zbog toga.

Da, uspevam da vidim indoktrinaciju, evo upravo ovako kao što reče i Boudrilard, ako bolje pogledaš, videćeš da je sve to jedna velika podvala, tzv. feminizam, kojom pokušava da se satanizuje feminizam...

Kao i sve ostalo što hrišćansko društvo pokušava da satanizuje... Jer je i samo mizogino apsolutno.

Ovu seriju sam volela da gledam sa bivšim dečkom, koji je jednako uživao u njoj kao i ja. Nije osećao nikakvu pretnju dominacije žene, jer teško da takve glupačice kakvima su žene tu predstavljene mogu da ga izdominiraju. Bilo mu je smešno kao i meni, zbog dobrog scenarija... ALi ništa preteće i preozbiljno da bi se osetio ugroženim.

Seks i grad sam pogledao svega nekoliko epizoda, ali i to mi je bilo dovoljno da vidim da se radi o jednoj
ultra konzervativnoj seriji, u kojoj se samo reklamiraju razni brendovi, a jedina želja tih žena se svodi na
pronalaženje muškarca za koga će se udati. Površnim gledaocima se može učiniti da je serija emancipatorska
i buntovnička, ali se u suštini zasniva na konzervativizmu, konzumerizmu i održavanju statusa quo...

Sletanje sa kite na kitu nije konzervativno.

Tačno. Ničeg feminističkog nema tu.
Ма јок, нема. :roll:

Чињеница да свака од наведених ''јунакиња'' је мењала мушкарце као чарапе, је у директној и оштрој супротности са традиционалним и конзервативним гледиштем, који жену не посматра као неку дрољу, него као поштену и моралну особу која је због чедности, верности вредна мушкарчеве пажње, љубави и поштовања. Феминизам је управо довео срозавање жене на ниво особе која има право да се баханалише, јер сексуалност је управо тема коју феминизам истиче.. Ако је у традиционалном систему постојало правило да нема предбрачног секса и да жена није неморална и безумна животиња (вођена само примитивним нагонима) која ће прелазити са једног мужјака на другог, феминизам као опозитни ''систем вредности'' је управо истицао да жена све ради оно што јој је било забрањено или непрепоручљиво.

Te stvari koje se tu nazivaju feminističkim su podvala patrijarhalne indoktrinacije.
Ту излизану и отрцану паролу (са још неколико јефтиних фраза) вртиш као папагај, до те мере да стварно постаје неподношљиво.

Ne, ne volim da mučim životinje,
То није мучење (и ти то врло добро знаш, него провоцираш, по добром старом обичају), то је неопходан процес у спремању свињског меса. Зашто се спрема свињско месо, него да би задовољило потребе људи, како оних који живе у селу, тако и оних који живе у градовима. Највећи део људске популације чине месоједи.

takođe ne cepam drva jer se ne grejem na drva, a i drveća su mi najdraža bića na ovoj planeti.
На шта се грејеш? Зашто постоје топлане?

Ne smatram to muškim osobinama.
Све су то мушке особине. Оне се протежу кроз читаву егзистенцију људског рода, од самих почетака функционисања људске заједнице, до данашњег дана. А пошто феминисткиње жустро желе да буду изједначене са мушкарцима, нека обављају мушке послове - нека рмбаче у рудницима, нека утоварују угаљ, нека раде у бродоградилиштима. То неће. Њихова демагогија је усмерена ка статусу - да буду у друштву привилеговане као мушкарци, да имају исте (или чак веће) плате, да руководе, итд...

Kao i sve ostalo što hrišćansko društvo pokušava da satanizuje...
Пре хришћанства је постојао паганизам (од којег је хришћанство преузело најважније смернице), а што се тиче ''сатанизације'', о томе може да пише само особа која се разуме у историјат религије и друштва, као Мали Пера у аеродинамику. ;)

Da me se ne shvati pogrešno, kao nekog agresivca i ženomrsca (naprotiv!); ali kad god bih došao u "dodir" sa tom serijom, budilo je u meni neodoljivu potrebu da se sve te protagonistkinje dobrano išamara koliko su nervirale. Banalne, razmažene kvočke. Ona što se fircala svako malo je bila i podnošljiva, mada je i ona smarala, jer mi te kvazi nezavisne i "emancipovane" idu na jetra (ali kapiram zašto je žene (potajno) neizmerno gotive, a i muškarci, jelte). Ali Džesika Parker__pff, toliko punchable lik kojeg dotična glumi, a i sama je iritantna kao pojava.
Još kad su neke žene deklarativno drobile kako je serija revolucionarna:roll:, a ono čisti prosek i crush limunadica.

1153999.png

:kpozdrav:

- - - - - - - - - -

Diskusija o tv serijama na astrologoji ? woow ! I to muški svet. :dontunderstand:

Back