Jarac obozava humor . I ja licno .
A najvise crni
- - - - - - - - - -
I pre sam stalno zivkala ljude preko telefona i zezala
A najvise crni

- - - - - - - - - -
I pre sam stalno zivkala ljude preko telefona i zezala

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jarac obozava humor . I ja licno .
A najvise crni
- - - - - - - - - -
I pre sam stalno zivkala ljude preko telefona i zezala![]()
Prajor i Hiks su bogovi humora, uz Karlina. Malo je reći da je humor, premda rastegljiv kao pojam, kod Hiksa i Prajora (posebno kod Hiksa) daleko superiorniji od Kerijevog kretenizma i detinjastog preuveličavanja. Etkinsona gotivim, drag mi lik, uz to jako obrazovan čovek, ali to je još jedan vid banalnog humora. Onaj prožetiji dvosmislenim, i na intelektualnom nivou izazovnijom duhovitošću tip humora, naročito od Kerijevog i Binovog smušenog slapsticka, sigurno više krasi Hiksov i Vrajtov humor.
Evo, jedna od listi koja pokazuje dominaciju Strelčeva kao komedijaša - https://digitaldreamdoor.com/pages/quotes/greatest-stand-up-comedians.html
U prva tri su dva Strelca, u prvih 20 ih ima sedam ili osam.
Naravno, može nekom biti smešan i zabavan Keri kao glupan ili gluplji u onom tandemu, ili kada pravi simpatične imitacije i mimike, ali prefinjeniji i, meni lično, daleko bolji humor i zajebancija je nešto u sasvim drugom izdanju. Iako ja volim sve da gledam....ima tu i fejlova i manje dobrih i guilty pleasure, pre-nazor pokušaja od različitih ljudi koji sebe smatraju humorističnim i komičnim...ali to subjektivno filtriranje je stvar senzibiliteta i afiniteta.
Što se tiče generalno zodijaka, izdvojio bih kao najduhovitije, ugrubo rečeno - Ovnove, Strelčeve i Blizance. Ovnovi su dali dosta komičara (zaista ih ima puno...samo reda radi - "rodonačelnik" Čaplin); Blizanci isto, u svim elementima entertejmenta se nađe par njih makar...fakat ih ima pregršt (samo neki ludi Blizanci - Rasel Brend, Đura, Demetri Martin, njega i njegov stil i boju glasa volim, Noel Filding, itd); a za Strelčeve sam sve rekao do sada. Od ostalih, ima tu i Škorpija (meni najdraži Set Mekfarlan, ali ima i previda sigurno...); Vodolije su isto dobri stendaperi (od Edi Izarda do hosta Dare O'Brajana, legende Meta Groningena, itd); Rakovi - trenutno možda najkvalitetniji komičar uz Luija Si-Keja, Riki Džervajs, pa i nažalost preminuli Robin Viliams, a Leri Dejvid je isto maher u humoru. Bikovi imaju najviše late night domaćina i voditelja raznih zabavnih emisija, a tu je i Sajnfild, i pomenuti bogotac humora, uz Prajora i Hiksa, Džordž Karlin. Device imaju oštrog Džimija Kara, i ponajboljeg uz Džervejsa danas - Luija.
Ja bih od Jarčeva još pomenuo Kaufmana. Mićka volim. Ono što je dobro kod njega je da drži konstantu i da uspeva da ne dosadi, što je veliki izazov. On je sarađivao i kretao sa indeksovcima, gde su glavni akteri bili dva Bika - Petrući i Bićko. Sada radi sa Žaneitćem, Škorpijom, koji piše odličan scenario za njegove predstave i skečeve. Inače, postoji ta ustaljena priča za ova dva zemljana znaka da su dosadnjakovići, što ja lično ne mislim, a i u realnosti se pokazalo drugačije...posebno kod Bikova. Ipak, neki drugi zodijaci su tu ostavili više traga, koloritnijeg sadržaja, itd.
Evo jedan naklon Strelcu koji je trajno obeležio Beograd svojim duhom, vrcavim i pametnim humorom, i ogromnom ljubavlju prema deci - Duško Radović. Niko kao on.
Jedan od najvećih aforističara, a to je inače posebna forma britkosti, kalambura i intelektualne zafrkancije. Uz Čkalju (Ovna), ličnost koja najbolje otelotvoruje duh ovog grada, sa velikom zaostavštinom iza sebe i skromnim nesebičnim životom.
Ta lista predstavlja stand up komicare,sto ne znaci da su smesni,nego imaju potrebu da pricaju i iznose svoje stavove sto vatreni znaci i jesu a pogotovo istroseni Strelcevi koje neko mora da slusa kad dodju u odredjene godine.Takodje lista je iz 2010 a sto se tice kriterijuma:"Criteria: These Stand-Up Comedians are judged by their influence and popularity",takodje na listi su visoko pozicionirani Sarah Silverman i Louis C.K. jer imaju popularnost ali ne i trajanje poput Jarceva,dok je Bill Blurr zadnji a na listi nema Aries Spears-a i Chris d'elia koji su Ovnovi i koji imaju bolji stand up od Strelaca,Rowan Atkinson ima stand up video iz 1989,a popularniji je i veci je impakt ostavio na stand up komediju i komediju uopste tako sto je kreirao Mr Bean-a a uporedo se i bavio stand up komedijom.Ako ne pricamo o stand up komediji onda bih pored Jarceva izdvojio Skorpije a ako pricamo o stand up komediji onda bih izdvojio Ovnove.
Ne mogu Jarci da se uguraju ni u top 5 po humoru. To je prosto tako...Neki drugi znaci su daleko više doprineli, i to je fakat.
Нпр. Ракови.Ni u crnom humoru nisu ni blizu vrhu. To je šarena laža koja se vuče iz neutemeljene astro simbolike, pa se tu prenaglašava "dry, sore humor" jarčeva, ali je to klimavo i 'tanko' u reali. Nije da ih nema crnhumorista, ali drugi su i u tom segmentu znakovitiji.
Oni su se više istakli u prvoloptaškom, slapstick izmamljivanju smeha...u inflantilnoj teatralnosti, koja može biti simpatična i dobro osmišljena, naravno.
Ni u crnom humoru nisu ni blizu vrhu. To je šarena laža koja se vuče iz neutemeljene astro simbolike, pa se tu prenaglašava "dry, sore humor" jarčeva, ali je to klimavo i 'tanko' u reali. Nije da ih nema crnhumorista, ali drugi su i u tom segmentu znakovitiji.
Oni su se više istakli u prvoloptaškom, slapstick izmamljivanju smeha...u inflantilnoj teatralnosti, koja može biti simpatična i dobro osmišljena, naravno.
U crnom humoru su u samom vrhu,bez obzira na humor Jarcevi su najjaci znak zodijaka,pokrecu svet napred vise nego bilo koji drugi znak.
Ne pokrecu Jarcevi nista nego upravo suprotno. Jarac je znak tradicije, i on se trudi da odrzi vec postojecu strukturu. Pokrece Ovan. Za njim sledi ostatak vatrene ekipe.Jarac je melanholican temperament, spor. Inicijalnu pokretacku varnicu uvek daje Vatra.
Ne bavim se statistikama po Suncevom znaku, bavim se astrologijom. Ali kad bi se vodila statistikama, najuspesniji i oni koju si najvise traga ostavili u svetu su Bikovi i Lavovi. (za neupucene ne mislim na Suncev znak, vec istaknut znak u karti)
Bik je najuspesniji od zemljanih znakova jer sem sto poseduje metodicnost koju poseduju zemljani znakovi, ima drugacije motive za razliku od Device i Jarca. Jarac je usredsredjen na posedovanje(moto zemljanih znakova) jer ima usadjen osecaj bede koga zeli da se oslobodi. Devica kao drugi pripadnik zemljanih znakova, uslovno receno vlada savladavanjem zanata i umeca, nju isto ne interesuje toliko novac i nema intimni osecaj da je inferiorna kao Jarac, vec samo uspesno savladjivanje nekog posla i vestine/zanata.
Dolazimo do Bika, znaka u kome je egzaltiran Mesec i pod vladavinom je Venere. Drugi prolecni(sangvinicni) znak, neopterecen Saturnovim stegama, i mentalnom analizom Device, motivisan samo stvaranjem neceg opipljivog i korisnog(zemlja) kako i za sebe kako i za druge(Mesec i Venera u dobrim dostojanstvima).
Dolazimo do elementa vatre, koji je uz mesavinu sa malo zemlje kljucan za uspeh u bilo kom polju. Dok Jarac,Bik naprave strategiju i usude se na neki korak, Ovan i Lav su ih vec pretekli sto ne znaci da su nepromisljeni vec samo brzi. To nikako ne znaci da su Bik i Jarac recimo bolji stratezi, vec samo sporiji. Vatra je na vrhu piramide elemenata, najuspesniji poslovno i u onom smislu na koji ti alaudiras(prestiz pozicija titula otkrice i slicno) su karte opisane vecinom kombinacijom pretezno vatrenih i manjim procentom zemljanih znakova,temperamenata.
Ne treba mi smelost da napisem da je Ovan glavni pokretacki znak. To je bukvalno njegova simbolika, da se bavis astrologijom ne bi to imalo potrebe objasnjavati. Prvi znak kojim vlada Mars, to je sama simbolika pokreta. Tacno je da Ovan pati od nedovrsenih stvari, ali ta boljka se moze i pripisati Jarcu kao i ostalim kardinalnim znakovima.
Jarac nije fiksni znak, pobeda na duze staze ze vezuje za fiksne znakove, ostavljanje stvari nedovrsenim je odlika kardinalnih znakova.
Nije bitno koji sam ja znak, ovde ne pricamo o meni.
Smelost nije odlika vazdusnih znakova,a naglasen ego jos manje(Sunce u padu u Vagi i izgnon u Vodoliji).
Ne bavim se statistikama po Suncevom znaku, bavim se astrologijom. Ali kad bi se vodila statistikama, najuspesniji i oni koju si najvise traga ostavili u svetu su Bikovi i Lavovi. (za neupucene ne mislim na Suncev znak, vec istaknut znak u karti)
Bik je najuspesniji od zemljanih znakova jer sem sto poseduje metodicnost koju poseduju zemljani znakovi, ima drugacije motive za razliku od Device i Jarca. Jarac je usredsredjen na posedovanje(moto zemljanih znakova) jer ima usadjen osecaj bede koga zeli da se oslobodi. Devica kao drugi pripadnik zemljanih znakova, uslovno receno vlada savladavanjem zanata i umeca, nju isto ne interesuje toliko novac i nema intimni osecaj da je inferiorna kao Jarac, vec samo uspesno savladjivanje nekog posla i vestine/zanata.
Dolazimo do Bika, znaka u kome je egzaltiran Mesec i pod vladavinom je Venere. Drugi prolecni(sangvinicni) znak, neopterecen Saturnovim stegama, i mentalnom analizom Device, motivisan samo stvaranjem neceg opipljivog i korisnog(zemlja) kako i za sebe kako i za druge(Mesec i Venera u dobrim dostojanstvima).
Dolazimo do elementa vatre, koji je uz mesavinu sa malo zemlje kljucan za uspeh u bilo kom polju. Dok Jarac,Bik naprave strategiju i usude se na neki korak, Ovan i Lav su ih vec pretekli sto ne znaci da su nepromisljeni vec samo brzi. To nikako ne znaci da su Bik i Jarac recimo bolji stratezi, vec samo sporiji. Vatra je na vrhu piramide elemenata, najuspesniji poslovno i u onom smislu na koji ti alaudiras(prestiz pozicija titula otkrice i slicno) su karte opisane vecinom kombinacijom pretezno vatrenih i manjim procentom zemljanih znakova,temperamenata.