Najbolji RPG / Preporuke

Po meni je ubedljivo najbolja AAA igra u poslednjih 5-6 godina. Kompaktna je, ne forsira cutscene-e i pretencioznu pricu, nema hand-holding-a, borbe imaju znacajnu dubinu, nudi sirok raspon igrackih stilova, svako otkrice je vredno i licno i najbitnije kaznjava za svaku malu gresku. Potrosio vise od 100 sati, odigrao vise puta na vise nacina.

To su najosnovniji razlozi, ali igra je prepuna odlicnog game dizajna.

Poslednja izmena:
Meni je nekako odbojna....zilion puta sam pocinjao ali neide....uvek se vratim il na dragon age il na uncharted...tezina je meni sasvim ok...samo par checkpointa i to je to,bilo bi bolje....borba nije losa,malo raznovrsnosti medju klasama napocetku nebi bilo lose....art design je zanimljiv...po meni nije realizovala svoj pun potencijal...plus sto meni dungeon crawleri nikad nisu bili privlacni...

Meni se bas dopada to sto nema checkpoint-e. Nivoi su veoma kratki, iako se na pocetku cini kao da su ogromni, a to je jer si prisiljen da igras oprezno jer si u fazi istrazivanja. Ali cim predjes igru jednom ili dvaput shvatis da se igra moze preci za manje od sat vremena. To je zato sto se svaki nivo moze preci na vise nacina, a to zavisi od tvog build-a te od toga koliko poznajes nivo i njegove precice i eksploite.

Meni se najvise dopada istrazivacka faza igra - onda kada ne poznajes nivoi tj. prvi prolaz igre. Posto te igra kaznjava za najsitnije greske (tipa trcanje na slepo, naivan napad na nepoznatog neprijatelja, nepazljivo kretanje, izazivanje vise neprijatelja u melee combat-u, itd.), a uvek ti priredjuje nova iznenadjenja, stalno igras pod oprezom i stalno strahujes da ne pogresis, sto znatno poboljsava taj istrazivacki aspekt igre. Uvek se pitas na koje sledece sra.nje ces da naidjes i sta da radis sa njim, da li da mu pridjes, da li da ga gadjas iz daljine, da li da bezis ako te jednom udari, itd. Svaki challenge ima dubinu i moze da se savlada na, lupam, barem 5 razlicita nacina, ali za svaku nijansu build-a taj opseg se razlikuje, no uvek vazi pravilo da postoji najjednostavnije i najbrze resenje koje kad jednom provalis i uvezbas pretvara challenge u bezbolan i brz proces. Takva kombinacija challenge-a i istrazivanja mi se veoma dopada.

Diablo II... Bar dok ne izadje trojka :mrgreen:

Mada bas i ne igram rpg-ove, ali Blizzard ne gresi. Imaju vec tri legendarna serijala, a niko ne moze da garantuje da nece da ih bude i vise.
Cik neka neko navede da se jos neke igre igraju po 10 godina, kao Blizzardove? :per:

Back