Najbolji RPG / Preporuke

Hm...

Ja nmg da se odlucim za samo jedan...

Evo mojih favoita

Gothic 1,2,3
Hard To Be A God (Da, dobro ste culi, strasno interesantna prica, igra solidno odradjena i nazalost ima nedovrsen kraj, ali me je odusevila)
Fable I (III deo je po meni losiji, ali moze se odigrati)
Oblivion i Skyrim i Morrowind (Umalo da zaboravim Morrowind)
Fallout
KOTOR (Knights Of The Old Republic 1 i 2)
Dragon Age Origins 1

Od svih navedenih narocito se izdvajaju

Gothic 3
Hard To Be A God
KOTOR

Ako postoji samo neka koju od ovih niste odigrali, obavezno odigrajte....

Odigrao sam jos mnogo RPG-ova, ukljucujuci na desetine Japanskih (JRPG), ali njih nisam hteo ovde da nabrajam :)

1.jpg

Mount Blade Warband
Mount-Blade-With-Fire-and-Sword-Launch-Trailer.jpg

Mount Blade With Fire and Sword

Hm...

Ja nmg da se odlucim za samo jedan...

Evo mojih favoita

Gothic 1,2,3
Hard To Be A God (Da, dobro ste culi, strasno interesantna prica, igra solidno odradjena i nazalost ima nedovrsen kraj, ali me je odusevila)
Fable I (III deo je po meni losiji, ali moze se odigrati)
Oblivion i Skyrim i Morrowind (Umalo da zaboravim Morrowind)
Fallout
KOTOR (Knights Of The Old Republic 1 i 2)
Dragon Age Origins 1

Od svih navedenih narocito se izdvajaju

Gothic 3
Hard To Be A God
KOTOR

Ako postoji samo neka koju od ovih niste odigrali, obavezno odigrajte....

Odigrao sam jos mnogo RPG-ova, ukljucujuci na desetine Japanskih (JRPG), ali njih nisam hteo ovde da nabrajam :)

Gotik 3 ima brdo bagova u kvestovima, borbe su lose uradjene... mada prica je ok, ja sam vecinu vremena proveo u lovu u Nordmaru :D

RPG ili ti Role-Play Game...
Nikako " RPG igre su igre koje se mogu igrati sa joystickom bez nisana".... i nikako "Spider-man: Shattered Dimensions"... Jer jednostavno to nije tacno...

Nesto od Elder Scrolls-a, Mass Effect-a, Dragon Age itd, itd... Da ne nabrajam...

Ceka se Diablo III, mada se ceka 1o godina, otkako sam kao klinac raspalio 2 deo. :(

Gothic serijali su fenomenalni, prvi deo sam najvise puta obrnuo. Mada mi se cini da je 2 deo ekspanzija najbolji. Cuo sam da se raspao razvojni studio
i da nece vise biti Gothica. :(

Fallout nikako da nabavim. Mada sam video u Uscu pocetne delove na disku za 299' din, sto ga tad ne uze...

Ja mislim da je suvišno reći bilo šta vezano za ovu temu... :] Zna se koji su RPG klasici, ko je odrastao uz njih, zna prave vrednosti jedne RPG igre... A ovi next gen gameri nek se j... Volim i ja nove igre, i igram ih redovno, ali ne mogu ni da priđu starim naslovima... [Baldur´s Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, Dungeon Siege 1 & 2, Fallout 2, Deus Ex, Gothic 2, Morrowind...]. ;]

Da nabrojim gomilu odlicnih i za razlicite platforme/zanr :
Planescape Torment, Star Wars : Knights of the Old Republic, Dungeon Siege II, The Elder Scrolls serijal, Jade Empire, Fallout 2, Sacred 1, Fable 1, Final Fantasy 4, 6, 8, Arcanum, Ultima 8, Shining Force, Titan Quest.

Posebno da izdvojim i Lone Wolf igre, a od najboljih akcionih RPG-eva tu je definitivno Dark Souls serijal.

Od igara koje ce tek izaci tu su cyberpunk 2077, Project eternity i Divinity : Original sin.

Back